X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknęłam sobie z ciekawości na lipcówki... no i zaczynają się powoli rozpakowywać :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:28

• .ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    I wiecie co dzisiaj zauważyłam ale nie śmieje się :)jak chodzę czy jestem.w WC i się podcieram to zauważyłam że wargi sromowe te małe i większe są takie dobrze ukrwienie, wielkie przy lezeniu tego nie ma.może Dziecko ciąży i to takie uczucie, któraś z was tak ma?

AniaM - już kiedyś o tym wspominałam. U mnie już na przełomie marca/kwietnia pojawił się ten problem, ale co ciekawe tylko z jednej strony. Jakąś powiększoną żyłkę tam mam, to jeszcze nie zylak, ale... Dosyć szybko pojawił mi się ucisk macicy na jakąś żyłę (z tego też powodu biorę cyclo3fort na wzmocnienie żył). I za fajne to nie jest, czasem ciężko mi się na d...e siedzi, bo to boli :/, tak samo nie mogę za dużo chodzić, bo jest jeszcze gorzej. Nie przerabiałam tego w ciązy z synem, także to nie jest reguła.
    Pocieszające, że wytrzymałam z tym już 3 miesiące, to jeszcze max. 2 muszę dać radę.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    4me, sowy straszne, a te upiorne owce to mnie prześladują po nocach, wszędzie je widzę, brrr. :P

Ja na razie mam w koszyku zestaw różowych z F&F, zobaczymy jaki przyjdzie.

No, wstałam i wstawilam pranie, jesteście ze mnie dumne? ;)
    Hehe no wlasnie owce zaliczam to tych dwóch nieudanych w zestawie tak samo jak sowy zolte :) te na białym tle to mi sie jeszcze nawet podobają ;) ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wy też macie wrażenie, że dla chłopców są prawie same szare ubranka? Staram się wyszukiwać już jakieś zielone, niebieskie, żółte, ale zawsze jak w dwupaku, to z szarym...

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wiem, ale ja staram się wyszukiwać właśnie szare ubranka. Dla dziewczynki :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Ci podesłać kilka? :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me te turkusowe w gwiazdki kupiłam w Pepco :-) fajne są :-)

4me lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Może Ci podesłać kilka? :P
    Powinnyśmy kupować na spółę te dwupaki. Ty te kolorowe, a ja szare. :P

Kocham szary od lat, trochę ubolewam, ze teraz się zrobił taki "modny", bo nie lubię mieć tak samo jak wszyscy, ale nie będę preferencji zmieniać tylko ze względu na popularność. Z drugiej strony dzięki tej modzie jest większa dostępność i wybór w sklepach, a to już jest fajne. Kilka lat temu ciężko było cokolwiek fajnego wyszukać w szarościach.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam sówki nie przeszkadzają, sama kupię komplet pościeli z sówką na allegro, tylko waham się pomiędzy turkusem a limetką... może któraś mi pomoże? Dodam, że w pokoju małego mam zasłony biało-limetkowo-turkusowe :)

Pościel taka: http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34wzory-i5193850283.html?bi_s=ads&bi_m=p1,2&bi_c=36554

A zasłony mam takie: http://www.dekoria.pl/offer/product/6068/

W ogóle to mam niezłego nerwa teraz. Jak pamiętacie, w urodziny wylądowałam w szpitalu, a że była to równocześnie 30-tka mojego męża, to wyszło jak wyszło i nie w głowie były nam żadne imprezki z tej okazji. Ustaliliśmy, że może w lipcu coś skromnego zrobimy, bo mąż będzie miał więcej czasu i przyjedzie do mnie siostra na wakacje (ma 17 lat), to na pewno nam pomoże. Ja zresztą z tym pessarem to w połowie uziemiona jestem :(
    Nagle dziś okazało się, że znajomi wpadną, bo przecież 30-tkę trzeba opić, a kolega w lipcu może nie mieć czasu. Chciał wpaść jutro, to wykręciliśmy się, że nie możemy i co? I będzie o 19:00... W domu syf jak cholera, a ja na pewno stać przy garach nie będę, zresztą nie za bardzo mogę... Ja nie wiem, czy ludzie to już w ogóle nie mają wyczucia? Mężowi zapowiedziałam kategorycznie, że solone paluszki i krakersy :P
    Uff... jak się wywnętrzyłam, to mi nawet lepiej :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lada moment też mam 30 urodziny, niech mi tylko ktoś sprobuje wpaść to głowę urwe przy samym tyłku ;)

snoopy_etka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz jestem po wizycie oczywiscie wymaz z bakteria do zwalczenia ale w piatek załaza mi pessar":)szyjke mam dalej koło 2 cm.trochę mnie nastraszyła ze jakbym miała te pobolewania jak na kres to od razu na SOR zeby dali mi ten steryd na płuca,a ten steryd mozna podawac tylko raz w ciazy i działa on tylko na 3 tyg>mam pytanie do dziewczyn z pessarem czy szyjka wam sie trzyma z tym krazkiem czy dalej sie skraca ?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem, bo to dopiero minął tydzień od założenia krążka. W poniedziałek mam wizytę kontrolną, to może się czegoś dowiem. Moja szyjka w chwili zakładania też miała 2 cm.

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobrazcie sobie ze nie zdjeli mi szwow w szpitalu. Zenada. Spotkalam mojego ginekologa i mowi ze on mi dzis sciagnie bo za duzo to nie moga byc , to mowie do niego a to moze jakies USG od razu? :D i wlasnie jade do niego zobaczyc moja malutka :) alez sie ciesze :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zauwazylam dzis ze z piersi wycieka mi taka jakby woda.. przezroczysta i bardzo plynna.. to siara? wyczytalam gdzies ze siara to zolta i gesta a to co ja mam tak nie wyglada..

• kasig Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe mi od dwóch miesięcy sączy się z piersi przeźroczysta wodnista wydzielina i to chyba faktycznie jest siara, dopiero wczoraj zauważyłam że zmieniła kolor na taki mleczno żółty

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po :)
    szwow nie ma - uff !
    mala wazy 1300g, wymiary idealnie co do terminu , wszystkie inne pomiary tez ok. Widzialam pierwsze wloski !! :D oby byla taka kudlata :P
    ale sie ciesze, martwilam sie ze przez te antybiotyki cos bedzie nie tak,ale wszystko gra :)
    tylko szyjki nie sprawdzalismy bo niby przez pessar nie ma za bardzo jak..

agatka196, Misi@, la_lenka, Nancy87, Kasiarzynka, adzia, Sigma, sweety, .ona., snoopy_etka, Anitka201, Gusiak, Wonderland, monaaa85, Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po kolacji, trochę porobiłam chałupnictwa na leżąco teraz odpoczywam. Coś mi się słabo zrobiło i leżę, ciśnienie ok, cukier też więc nie wiem czemu. Miałam się kąpać, lecz poczekam aż mi przejdzie, bo sama jestem i jak walnę gdzieś w łazience to będzie nieciekawie.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde a ja wyszlam ze szpitala taka wysuszona 55 kg a juz wrocilo do 58 :D
    jak tak bede tyla 3kg na tydzien to ciekawe na jakiej liczbie sie zatrzymam :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka - może po prostu ważyłaś się na dwóch różnych wagach i ta druga dodaje 1 albo 2kg ;)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ