X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Ja w takie upały to zawsze jeździłam nad jezioro, basen i kąpiel i opalanie się i cały dzień spędzony jakoś i uwielbiałam jak gorąco jest, a teraz ehhh :( niestety pozostaje tylko mieszkanie i wiatrak, ewentualnie troszkę opalanie się na balkonie, ale tyle tego słońca mam na balkonie, że opale się nierównomiernie. A tak bym sobie popływała i spędziła te upały nad wodą :)
    Ejjj Anulka Ty masz jakies problemy z szyjka czy cos? Jesli nie to ja uważam, ze jedyne lekarstwo dla nas na takie upały to spędzić je wlasnie w wodzie :)
    Leżaczek, parasol, nogi w wodzie, w ręce zimny soczek i tak cale dnie :)
    Jesli nawet nie chcesz pływać - choc pamiętaj, zw plywanie w ciąży jest zalecane i działa cuda na kręgosłup to możesz sobie chociaż w wodzie pochodzić zanurzona po uda ;) ja bym nie rezygnowala jesli nie ma przeciwskazań:)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko i Helenko - daj(cie) koniecznie znać co u siostry.

Skabarka - noż kurna człowiek się stara ogarniać żywienie, a tu wyskoczy taka z tymi naleśnikami... UWIELBIAM naleśniki z nutellą i bananami... i zdaje się, że właśnie mam już plan na jutrzejszy obiad :P

skabarka lubi tę wiadomość

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    im dalej w las z tą ciążą tym wcześniej wstaje .. eh a w I trymestrze nie mogłam się obudzić przez cały dzień.

Skabarka- knajpa nie może dowieść obiadów? i to jeszcze dla stałych klientów?

ja staniki do karmienia kupiłam w H&m 80 E i jest zapas wiec myślę, że będą dobre- 2pak czarny i biały za 60 zeta po zniżce :)
    miłego upalnego dnia dziewczynki!

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Paulinek zamówiłaś te staniki? Ja zrezygnowałam, bo ma trochę negatywnych komentarzy, że jakieś wyglądały na usztywniane, a to zwykły materiał, czyli coś jak te, też wyglądają na sztywniejsze i świeże są komentarze, że zrobili przelew, a staniki nie doszły.

zamówiłam czarny, dam znać jak przyjdzie. Ja przy kwocie 20-30 zł nie czytałam opinii bo hmm...miałam lenia;p także zobaczymy;) nie chcę jakiejś koronki na początek...bo hm mam wrażenie, że i tak będę miała na bawełnę wrażliwe piersi a co dopiero na koronkę...

p.s Dzień Doberek! ;) trzeba zjeść śniadanko i upiec 3 biszkopty zanim temperatura osiągnie apogeum...ale i tak uwielbiam <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    W nocy było fajnie chłodno bo wyszłam z psem o 1 haha niewiem nawet dlaczego i to pierwszy raz w życiu :D :D
    Mamitka pojechała do dziadków i wczoraj oczywiście pytania jak się czuje a ja głupia mówiłam i zaraz się zaczęło, nie siedź na słońcu, Masz leżeć, nie chodź długo z psem bla bla bla, a mój siedział obok i tylko się śmiał bo wiedział czym się skończy jak będę mówić że stopy mi puchna :D

Zaraz będę się zbierać po jakiś napój bo w domu tylko mleko a dzisiaj od 7-21 wody nie bedzie w bloku.
    Później wyjdę na balkonik z laptopem i będę szukać wózka oraz łóżeczka :)

Aaa no i wczoraj pisałam ze znajomą z którą pracowałam i jak trafiłam do szpitala to ona też, okazało się ze szanse na spotkanie są duże i to znowu w sZpitalu gdyż termin mój na 18 a u niej na 17 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 07:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wpadam w szał zakupów...dzisiaj jestem na oświetleniu...http://cottonovelove.pl/COTTON-BALLS-MARIPOSA,p,1850 ;)

mąż mnie na razie wstrzymuje i "pierdoły" pozwala zamawiać;p

p.s wstawać! pisać! bo się nudzę...;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 07:50

4me lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ranne ptaszki:) Jak my dzisiaj przeżyjemy ten upał:)? Trzeba będzie się chłodzić lodzikami:D Muszę w szafie pogrzebać i znaleźć jakąś sukienkę na dzisiaj, a jestem taka biała, że jak ktoś zobaczy moje nogi to go porazi:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    ja wpadam w szał zakupów...dzisiaj jestem na oświetleniu...http://cottonovelove.pl/COTTON-BALLS-MARIPOSA,p,1850 ;)

mąż mnie na razie wstrzymuje i "pierdoły" pozwala zamawiać;p

p.s wstawać! pisać! bo się nudzę...;p

Tez kupuje cotton balls'y- super sa. Choc pewnie kazdy je ma to nysle, ze jako delikatne swiatlo na noc so karmienia bede ekstra ;) tylko, ze ja celuje w szaro zolte albo ewentualnie szaro turkusowe bo różowy nie do konca moze sie synowi spodobać :)
    Bardzo ładne te Twoje :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj? Pogoda się dopiero rozkręca :D weekend ma być gorszy z większymi temperaturami :D
    muszę się zmobilizować żeby paznokcie zrobić na stopach i w japonki skoczyć

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle jak bym miala dziewczynke to na pewno miałaby zawieszone na suficie te pompony tiulowe- są ekstra. Mozna kupic w różnych rozmiarach ale samemu tez je super latwo zrobić!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny dzień...wczoraj ogladałam koszmar następnego lata a dzisiaj w nocy jaki sen !ostatni raz ogladam takie filmy bo przy moich wybujałych snach w ciązy,rano na spacerze z psem oglądałam sie za siebie ! Haha
    Miłego i słonecznego dnia !
    Powodzenia wizytującym dzisiaj

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A w ogóle jak bym miala dziewczynke to na pewno miałaby zawieszone na suficie te pompony tiulowe- są ekstra. Mozna kupic w różnych rozmiarach ale samemu tez je super latwo zrobić!

4me hehe ja zamawiam też pompony;) ale na tym mieszkaniu taki chwilowy kącik robimy;) więc się wstrzymam, żeby się nie kurzyły niepotrzebnie;)

4me lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

ojjj zapowiada się gorący dzień, ale masz rację Staraczko to ponoć dopiero poczatekr tego co ma być w weekend i zaraz po =)

Paulinek, 4me mnie też bardzo się podobają te pompony tiulowe, ale mężowi jakoś niekoniecznie i uparl się na swoje motylki =)
    Póki co motylki zamówione, zobaczymy jak będą wyglądać... ewentualnie zawsze zdążę odmówić tiul i zrobić pompony =)

Mialam dziś plan iść po maliny i szukać drożdżoki z serem (wiecie, ze teraz latem nigdzie takiej nie widzę ;p) ale to chyba później, bo dostałam smska, ze jedzie do mnie jakiś kurier... nie możemy doczekać się łóżeczka, ale tak szybko to pewnie jednak poduszka =)

Miłego dnia i powodzenia na wizytach! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Naleśniki z nutella... omnomnomnomn... tez uwielbiam ♥
    Z serkiem danio waniliowym i nutella... pyszota, zjadlabym =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się te sznureczkowe kulki podobają bardzo, ale mam obawy co do czyszczenia, więc raczej nie kupię. Tak samo pompony.
    Jako światło nocne mam oklepaną ikeowa lampkę-księżyc, ale chyba się będzie dobrze sprawdzać. W środku wlozylismy najsłabszą ledowa żarówkę i świeci naprawdę delikatnie.

Ja zjadłam śniadanie i czekam na ekipy robotników, już bym chciała żeby przyszli i najlepiej szybko poszli, ale tak pięknie nie będzie :P Kurier też się zapowiedział na 12 z minutami, to na bank moja bluzka ciążowa z H&M. Jeszcze listonosz mógłby zawitać, bo nie mogę się doczekać pajacyków z allegro. Ale idą ekonomicznym, więc pewnie przyjdzie jeszcze poczekać. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)

Śliczne te pompony ale u mnie muszą poczekać aż Oliwka podrosnie i w tedy zrobimy jej pokój.

Przez Was poszłam dziś na rynek po ziemniaki a kupiłam truskawki. Nie wiem kto wsunie całe kilo ale może jakoś zjemy.
    Ja juz naszykowałam obiad a teraz odpoczywam bo coś mi słabo się zrobiło.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naleśniki z nutellą... mniam, mniam :)

A ja zakupiłam wczoraj w Lidlu na wagę batoniki - prawie kg marsów, bounty, twixów i wszystkiego, co tam było :D

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Naleśniki z nutellą... mniam, mniam :)

A ja zakupiłam wczoraj w Lidlu na wagę batoniki - prawie kg marsów, bounty, twixów i wszystkiego, co tam było :D

I weź tu człowieku dbaj o dietę i nie jedz zadnych słodyczy... ;D
    Ja się pytam niby jak... codziennie takie wpisy i moja silna wolna juz ledwo ciągnie ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w gorący dzień :-)
    Dziewczyny ale smaka narobilyscie na te naleśniki mniam to już chyba też wiem co dzisiaj na obiad. :-D

Ja dzisiaj zostaje sama bo mąż zaraz do pracy jedzie i wróci wieczorem... Więc.dzisiaj chyba wezmę się.za.ciuszki dla małego :-D

Powodzenia na wizytach dzisiaj :-) my już jutro mamy i już się troszkę stresuje ach...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to dzisiaj zaczynam 30 tc :-D <3

Lilla My, .ona., Gusiak, kasig, karolcia87, easymum lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ