X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, że nigdy nie jadłam naleśników z nutella. Ale tez ogólnie za nutella nie przepadam, dla mnie jest za słodka.
    Ale spróbuję kiedyś przy okazji, może z innymi owocami (maliny?) dla zrównoważenia słodkości.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry na początku 31 tygodnia :D

Spanie z brzuchem to masakra, nie dość, że ledwo zasypiam po 24, pobudka w środku nocy do wc, potem budzenie się x razy w ciągu nocy, po 6 już na nogach, bo już wszystko boli od leżenia :D
    Dzisiaj mam wizytę u gin i jedziemy do rodziców pod lasem na dłuższy weekend :). U nas mają być upały w weekend 35 stopni, więc wolę je spędzić w innym miejscu niż w wielkim mieście ;)

Dobrego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 09:14

Gusiak, Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    I weź tu człowieku dbaj o dietę i nie jedz zadnych słodyczy... ;D
    Ja się pytam niby jak... codziennie takie wpisy i moja silna wolna juz ledwo ciągnie ;D

W dodatku poszłam do tego Lidla prosto od neurologa, który powiedział mi, że mam jeść mało słodyczy i owoców :D

Btw. dowiedziałam się, że nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego, jeśli chodzi o moją padaczkę. Także wizja porodu SN coraz bliżej.

Paulinek, Gusiak lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My gratuluję możliwości SN ;) ona 'zazdraszczam' lasu, mi w tym tyg zostaje działka ;)

a ja tworzę...;p p.s mąż mi każe zwolnić tempo trochę hehe;) ale ja za dobrze się czuję
    http://wrzucaj.net/images/2015/07/02/20150702090741.jpg

la_lenka, agatka196, marlenak_me, Gusiak, Czarna_88, kasig, 4me, .ona., Dominka92, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusicie nalesnikami :P Powiem Wam, że mój starszak co dzień musi zjeść naleśnika ze swoim kremem czekoladowym (podobnym do nutelli, nutelli akurat z pewnych powodów nie może), a ja muszę zachować silną wolę (daję radę!), bo nie mogę słodyczy ;)
    Dla mnie pyszną alternatywą są naleśniki z mąki pełnoziarnistej z malinami + jogurtem :D. Niebo w gębie! Kiedy odstawia się na bok słodycze, to wszelkie owoce są tak słodkie jak nigdy do tej pory, zupełnie inny smak :D

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Także wizja porodu SN coraz bliżej.
    U mnie też, jeśli tylko ta mała żaba się w końcu zdecyduje przekręcić. Bo na razie to ciągle mnie tylko smyra nóżkami w pachwinach.
    Wiem, że to jeszcze kupa czasu, ale zaczynam przeglądać jakie są naturalne metody skłonienia dzieciaka do fiknięcia. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:39

• .ona. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mnie też, jeśli tylko ta mała żaba się w końcu zdecyduje przekręcić. Bo na razie to ciągle mnie tylko smyra nóżkami w pachwinach.
    Wiem, że to jeszcze kupa czasu, ale zaczynam przeglądać jakie są naturalne metody skłonienia dzieciaka do fiknięcia. :P

U nas młody się przekręcił jakoś pod sam koniec, w 35-36 tc, nawet nie wiedziałam kiedy ;). Jeszcze jest sporo czasu, nie masz się co martwić.

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też zamiawiam popmpony tiulowe, ale nie pokazuje męzowi do momentu zawieszenia ich na łożeczku, bo moge przewidzieć jego komentarz :p też myślałam nad cottonballs ale stwierdziłam ze juz za duzo tego bedzie a tansza i lepiej komponujaca sie jest lampka z ikei na ściane -księżyc :-) ide zrobic pedicure- trzymajce kciuki zeby sie udało;p

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chrześnica przekreciła się dokładnie dwa dni przed porodem, ciąża normalnie donoszona. Więc wiem, że wszystko jest możliwe. Ale wolałabym mieć spokojną głowę wcześniej, a nie niepewności do samego końca ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Magdalenko i Helenko - daj(cie) koniecznie znać co u siostry.

Siostra pojechała wczoraj po wizycie u swojego lekarza do jednego z wydawałoby sie lepszych szpitali w Warszawie, czekali tam godzinę aż w końcu przyjęła ich jakaś młoda lekarz, zbadała ją i powiedziała,że wszystko ok,szyjka 30mm(!) i żeby pojechali do domu ( rano u lekarza na USG dopochwowym było 17mm), była bardzo niemiła i nawet nei dałą siostrez reczników papierowych zeby sie wytarła po USG. Nie wiedzieli co robić, więc stwierdzili,że pojadą do innego szpitala, a w między czasie zadzwonili do jej gina i powiedzieli co wyszło, ten powiedział,że dobrze robią,że jadą gdzieś indziej, bo błąd pomiaru może być do 5 mm ale nie 13mm!
    W drugim szpitalu wyszło 22mm,więc akurat w granicach błędu, tyle,że siostra musi zwalczyć infekcje dróg rodnych bo jej sie wdała i na przyszły piątek ma mieć zakładany pesser.

a ja dziś wizytuję :)

Sigma, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh oby wszystko u niej było juz dobrze,bo narwów sie na pewno najadła bardzo dużo,

pozwodzenia na wizytach dziś!

720fbe94f2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Powodzonka na wizytach, ja jutro wizytuje:) ozt wizyta z usg byla 5 tyg temu.
    W ogole mala sie rzadziej rusza albo upaly albo jej ciasno

Ja dzjs mam zapracowany dzien, juz trzecie pranie, obiad prawie zrobiony, ogarnelam kuchnie i ide poprasowac. Jeszcze musze jechac po farby bo jutro malowanie. Trzeba powynosixc wszystkie zabawki Tymka! I spakowac sie bo 2-3 noce bedziemy spac u tesciow

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam w 29 tyg!!!!

Gusiak, Czarna_88, .ona., kasig, skabarka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    W ogole mala sie rzadziej rusza albo upaly albo jej ciasno
    Na pewno wiek ciąży, u mnie od pewnego czasu tylko smyranie, przeciaganie, czkawka. Jakiś mocniejszy kopniaki to od czasu do czasu tylko.
    A upały też mogą dodatkowo nie pomagać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się bardzo że w tamtym tygodniu objadlam się nalesnikami i nie mam ciśnienia na nie :D

Chciałam wykorzystać cień na balkonie i tak sobie na lezaku usiadłam a obok młotki i wiertarki bo przecież blok dokanczaja :/
    Wgl chciałam poleżeć i jak rumor usłyszałam tak wstać nie mogłam hahaha mam nadzieję że nikt mnie nie widział jak szarpie się z lezakiem chociaż pies zaczął szCzekac jak wsxiekly haha :D

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :) Sorry za spam, jak Was nie interesuje olejcie :*

Czy któraś z Was ma ochotę na odkupienie ode nie ubranek po chłopcach? Sprzedaję po woli rozmiary z których już wyrośli czyli 50, 56 i niektóre chyba jeszcze 44 mam. Jak coś piszcie na priv. Mam np takie komplety polarkowe których moi chłopcy w ogóle nie użyli bo na początku były za duże a później już się zrobiło za ciepło :/ Bluza ma odpinany kaptur, są milusie w dotyku :) - sprzedam za symboliczną kwotę :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ded408ea5262.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/02f945b14ab4.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9e7113d79a2.jpg

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ejjj Anulka Ty masz jakies problemy z szyjka czy cos? Jesli nie to ja uważam, ze jedyne lekarstwo dla nas na takie upały to spędzić je wlasnie w wodzie :)
    Leżaczek, parasol, nogi w wodzie, w ręce zimny soczek i tak cale dnie :)
    Jesli nawet nie chcesz pływać - choc pamiętaj, zw plywanie w ciąży jest zalecane i działa cuda na kręgosłup to możesz sobie chociaż w wodzie pochodzić zanurzona po uda ;) ja bym nie rezygnowala jesli nie ma przeciwskazań:)

Nie mama przeciwskazań, ale o te chodzi, że nie mam stroju odpowiedniego, a po kolejne w takim upały jest mi duszno i słabo :-/ a no i nie mam parasola a zazwyczaj jeździłam na dzikie kompoelisko bo baseny u nas drogi :-/

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana wstaje myć głowę idę do sklepu, bo zaraz koleżanka będzie :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wysłałam zaproszenie...prześlij mi więcej zdjęć co masz;) ale takie unisex raczej;)

Ewelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ