X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, że nigdy nie jadłam naleśników z nutella. Ale tez ogólnie za nutella nie przepadam, dla mnie jest za słodka.
    Ale spróbuję kiedyś przy okazji, może z innymi owocami (maliny?) dla zrównoważenia słodkości.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry na początku 31 tygodnia :D

Spanie z brzuchem to masakra, nie dość, że ledwo zasypiam po 24, pobudka w środku nocy do wc, potem budzenie się x razy w ciągu nocy, po 6 już na nogach, bo już wszystko boli od leżenia :D
    Dzisiaj mam wizytę u gin i jedziemy do rodziców pod lasem na dłuższy weekend :). U nas mają być upały w weekend 35 stopni, więc wolę je spędzić w innym miejscu niż w wielkim mieście ;)

Dobrego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 09:14

Gusiak, Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    I weź tu człowieku dbaj o dietę i nie jedz zadnych słodyczy... ;D
    Ja się pytam niby jak... codziennie takie wpisy i moja silna wolna juz ledwo ciągnie ;D

W dodatku poszłam do tego Lidla prosto od neurologa, który powiedział mi, że mam jeść mało słodyczy i owoców :D

Btw. dowiedziałam się, że nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego, jeśli chodzi o moją padaczkę. Także wizja porodu SN coraz bliżej.

Paulinek, Gusiak lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My gratuluję możliwości SN ;) ona 'zazdraszczam' lasu, mi w tym tyg zostaje działka ;)

a ja tworzę...;p p.s mąż mi każe zwolnić tempo trochę hehe;) ale ja za dobrze się czuję
    http://wrzucaj.net/images/2015/07/02/20150702090741.jpg

la_lenka, agatka196, marlenak_me, Gusiak, Czarna_88, kasig, 4me, .ona., Dominka92, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusicie nalesnikami :P Powiem Wam, że mój starszak co dzień musi zjeść naleśnika ze swoim kremem czekoladowym (podobnym do nutelli, nutelli akurat z pewnych powodów nie może), a ja muszę zachować silną wolę (daję radę!), bo nie mogę słodyczy ;)
    Dla mnie pyszną alternatywą są naleśniki z mąki pełnoziarnistej z malinami + jogurtem :D. Niebo w gębie! Kiedy odstawia się na bok słodycze, to wszelkie owoce są tak słodkie jak nigdy do tej pory, zupełnie inny smak :D

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Także wizja porodu SN coraz bliżej.
    U mnie też, jeśli tylko ta mała żaba się w końcu zdecyduje przekręcić. Bo na razie to ciągle mnie tylko smyra nóżkami w pachwinach.
    Wiem, że to jeszcze kupa czasu, ale zaczynam przeglądać jakie są naturalne metody skłonienia dzieciaka do fiknięcia. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:39

• .ona. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mnie też, jeśli tylko ta mała żaba się w końcu zdecyduje przekręcić. Bo na razie to ciągle mnie tylko smyra nóżkami w pachwinach.
    Wiem, że to jeszcze kupa czasu, ale zaczynam przeglądać jakie są naturalne metody skłonienia dzieciaka do fiknięcia. :P

U nas młody się przekręcił jakoś pod sam koniec, w 35-36 tc, nawet nie wiedziałam kiedy ;). Jeszcze jest sporo czasu, nie masz się co martwić.

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też zamiawiam popmpony tiulowe, ale nie pokazuje męzowi do momentu zawieszenia ich na łożeczku, bo moge przewidzieć jego komentarz :p też myślałam nad cottonballs ale stwierdziłam ze juz za duzo tego bedzie a tansza i lepiej komponujaca sie jest lampka z ikei na ściane -księżyc :-) ide zrobic pedicure- trzymajce kciuki zeby sie udało;p

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chrześnica przekreciła się dokładnie dwa dni przed porodem, ciąża normalnie donoszona. Więc wiem, że wszystko jest możliwe. Ale wolałabym mieć spokojną głowę wcześniej, a nie niepewności do samego końca ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Magdalenko i Helenko - daj(cie) koniecznie znać co u siostry.

Siostra pojechała wczoraj po wizycie u swojego lekarza do jednego z wydawałoby sie lepszych szpitali w Warszawie, czekali tam godzinę aż w końcu przyjęła ich jakaś młoda lekarz, zbadała ją i powiedziała,że wszystko ok,szyjka 30mm(!) i żeby pojechali do domu ( rano u lekarza na USG dopochwowym było 17mm), była bardzo niemiła i nawet nei dałą siostrez reczników papierowych zeby sie wytarła po USG. Nie wiedzieli co robić, więc stwierdzili,że pojadą do innego szpitala, a w między czasie zadzwonili do jej gina i powiedzieli co wyszło, ten powiedział,że dobrze robią,że jadą gdzieś indziej, bo błąd pomiaru może być do 5 mm ale nie 13mm!
    W drugim szpitalu wyszło 22mm,więc akurat w granicach błędu, tyle,że siostra musi zwalczyć infekcje dróg rodnych bo jej sie wdała i na przyszły piątek ma mieć zakładany pesser.

a ja dziś wizytuję :)

Sigma, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh oby wszystko u niej było juz dobrze,bo narwów sie na pewno najadła bardzo dużo,

pozwodzenia na wizytach dziś!

720fbe94f2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Powodzonka na wizytach, ja jutro wizytuje:) ozt wizyta z usg byla 5 tyg temu.
    W ogole mala sie rzadziej rusza albo upaly albo jej ciasno

Ja dzjs mam zapracowany dzien, juz trzecie pranie, obiad prawie zrobiony, ogarnelam kuchnie i ide poprasowac. Jeszcze musze jechac po farby bo jutro malowanie. Trzeba powynosixc wszystkie zabawki Tymka! I spakowac sie bo 2-3 noce bedziemy spac u tesciow

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam w 29 tyg!!!!

Gusiak, Czarna_88, .ona., kasig, skabarka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    W ogole mala sie rzadziej rusza albo upaly albo jej ciasno
    Na pewno wiek ciąży, u mnie od pewnego czasu tylko smyranie, przeciaganie, czkawka. Jakiś mocniejszy kopniaki to od czasu do czasu tylko.
    A upały też mogą dodatkowo nie pomagać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się bardzo że w tamtym tygodniu objadlam się nalesnikami i nie mam ciśnienia na nie :D

Chciałam wykorzystać cień na balkonie i tak sobie na lezaku usiadłam a obok młotki i wiertarki bo przecież blok dokanczaja :/
    Wgl chciałam poleżeć i jak rumor usłyszałam tak wstać nie mogłam hahaha mam nadzieję że nikt mnie nie widział jak szarpie się z lezakiem chociaż pies zaczął szCzekac jak wsxiekly haha :D

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :) Sorry za spam, jak Was nie interesuje olejcie :*

Czy któraś z Was ma ochotę na odkupienie ode nie ubranek po chłopcach? Sprzedaję po woli rozmiary z których już wyrośli czyli 50, 56 i niektóre chyba jeszcze 44 mam. Jak coś piszcie na priv. Mam np takie komplety polarkowe których moi chłopcy w ogóle nie użyli bo na początku były za duże a później już się zrobiło za ciepło :/ Bluza ma odpinany kaptur, są milusie w dotyku :) - sprzedam za symboliczną kwotę :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ded408ea5262.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/02f945b14ab4.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9e7113d79a2.jpg

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ejjj Anulka Ty masz jakies problemy z szyjka czy cos? Jesli nie to ja uważam, ze jedyne lekarstwo dla nas na takie upały to spędzić je wlasnie w wodzie :)
    Leżaczek, parasol, nogi w wodzie, w ręce zimny soczek i tak cale dnie :)
    Jesli nawet nie chcesz pływać - choc pamiętaj, zw plywanie w ciąży jest zalecane i działa cuda na kręgosłup to możesz sobie chociaż w wodzie pochodzić zanurzona po uda ;) ja bym nie rezygnowala jesli nie ma przeciwskazań:)

Nie mama przeciwskazań, ale o te chodzi, że nie mam stroju odpowiedniego, a po kolejne w takim upały jest mi duszno i słabo :-/ a no i nie mam parasola a zazwyczaj jeździłam na dzikie kompoelisko bo baseny u nas drogi :-/

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana wstaje myć głowę idę do sklepu, bo zaraz koleżanka będzie :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wysłałam zaproszenie...prześlij mi więcej zdjęć co masz;) ale takie unisex raczej;)

Ewelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ