Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:A okna otwierają ci się do wewnątrz mieszkania czy zewnątrz ?
Na wsi jak muchy latają to ludzie wieszają na pinezki firany w drzwiach, nawet ostatnio widziałam jak przejeżdżalamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 11:25
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry!
Jestem w kropce, nie wiem czy czekać jeszcze na pojawienie się mojego wózeczka w kolorze grafitowym czy kupić granatowy. Jestem taka niezdecydowanaNa allegro są korzystniejsze ceny i zawsze dodają jakieś gratisy typu parasolki, moskitiery, prześcieradełka do wózeczka.. Nie wiem czy producent jeszcze je będzie produkował czy po prostu chcą sprzedać to co jest na rynku, bo może w 2016 chcą wpuścić kolejny model..
Do doświadczonych mamusiek - męczy mnie od jakiegoś czasu temat zmiany pieluch. Czy przy każdej zmianie pieluszki smaruje się pupę kremem? Jeśli jak to jakim?
Kupiłam maść linomag zieloną, ale nie wiem czy to za każdym razem stosować czy tylko jak pupa jest zaczerwieniona.. Help me! -
Lady my tez mamy moskitiery, co prwda takie robione pod wymiar. ale nie wiem co to mucha w domu. w tym roku zamowilismy w koncu na drzwi balkonowe, nei moge sie doczekac. moj maz dostaje nerwicy jak widzi muche w domu czy komara:) dzieki temu tez nigdy nie mialam dziecka w nocy pogryzionego przez owady jakos szczegolnie. a odczyny ma straszne po ugryzieniach.
ale te co dzeiwczyny mowia tez sa ok takie na rzep, moi rodzice maja i daje rade.
chabasse my przy synku mielismy z ikea, eksploatacja bite 3 lata. i mielismy taki ze mozna bylo zdjac pokrowiec caly do prania. potem bez problemu mozna bylo zalozyc po praniu, nie ze sie skurczyl. treaz tez bierzemy z ikea. akurat jest promocja na materace dla dzieci;)chabasse lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
moka ja mam synka, i nie smarowalam za kazdym razem. zastanawiam sie nad dziewczynka jak to bedzie;) ale za kazdym razem to przesada chyba. mysle ze po kupce napewno zawsze posmarowac. i osuszac dokladnie w pachwinach. kolezanka ma corcie i polecala na wszelkie krostki zwyczajna masc cynkowa.
ja osobiscie nie znosze sudokremu wysusza tylko i nic z tego nie wynika. a linmag i alantan zawsze pomagaly.
i dobrze tez wziac od pediatry recepte na masc robiona do pielegnacji pupy, ona jest z wit a+e. koszt ok 5 zł. my bardzo dlugo z tego korzystalismy. a jak cos sie dzialo to wtedy linomag szedl w ruch i nadmanganian potasu. -
nick nieaktualny
-
la_lenka wrote:Materace sa teraz po prostu tańsze, mają taką karteczkę "nowa niższa cena". Jak byłam oglądać pierwszy raz to lateksowy kosztował 3 stowki, a teraz kupiłam za 2,5.
Nancy87 wrote:Mamusie w ilu stopniach pieczecie ciuszki dla dzieci?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 12:11
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:W ogóle mam problem ;/ z muchami, mieskamy na parterze na wsi i tego mam w trochę ;/ nie przeszkadzały by mi gdyby nie fakt że srają mi na świeżo malowane ściany ;/ jak widzę że na mojej niebieściutkiej ścianie w salonie są brązowe kupy od much to mnie bierze. Ma ktoś na nie dobry sposób. Moskitery odbadają, są za drogie i nas na to nie stać. Mamy też świnki morskie w domu, więc środki które ostraszają owady i gryzonie odpadają.
my kupiliśmy takie moskietiery, któe mąż sam ciął i do tego była taka taśma z jednej strony na klej(do okna) a z drugiej takie rzepy czy cos... na 2 okna koszt ok 20 zl. -
nick nieaktualny
-
Wczoraj wieczorem mały strasznie kopał mnie tak jak by po szyjce po pecherzu później jak westalam na chwilę z łóżka to mnie mocno zakulo w tej szyjce....i dzisiaj też mały kopie na dole i czasami kujE ale delikatniej.... Hm dobrze że jutro wizyta a dzisiaj odpoczynek.