X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kupujemy materac w ikei lateksowy :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18682/

Czarna u mnie tez wczoraj baardzo nisko az sie przerazilam. cos mi sie wydaje ze mala sie przekrecila bo naprawde te ruchy sa zupelnie inne.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Do doświadczonych mamusiek - męczy mnie od jakiegoś czasu temat zmiany pieluch. Czy przy każdej zmianie pieluszki smaruje się pupę kremem? Jeśli jak to jakim?
    Kupiłam maść linomag zieloną, ale nie wiem czy to za każdym razem stosować czy tylko jak pupa jest zaczerwieniona.. Help me! ;D

smarowałam izę przy każdej zmianie pampersa bepanthenem baby. nie wiem czy dobrze robiłam, ale ani razu nie mieliśmy problemu z odparzeniami.

lady my mamy moskitiery robione na wymiar, ale nie nacieszyłam się nimi bo w 2 roku użytkowania ptaki porobiły nam dziury w siatce. polecam tak jak dziewczyny te do samodzielnego montażu. Znajdziesz je na pewno w brikomarche bądź innym markecie budowlanym.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja właśnie robię jedno pranie na jakimś programie baby protect w 60 stopniach (ciuszki używane), a później będę wrzucać do suszarki. Mąż do mnie mówił ile to wrzucić te ciuszki i wyprać, dwa prania i gotowe, a nie wiem czy w 4 praniach się wyrobimy:D Wrzucę dodatkowo do ciuszków piżamy moje do szpitala. Piąte pranie to będzie pościel, ręczniki, a jeszcze kocyki trzeba poprać. Ciekawe tylko jak my damy radę to wszystko wyprasować:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ja też dziś konczylam pranie ciuszków używanych - pralam w 60 stopniach, teraz wszystko wisi i schnie =)
    Zastanawiam się tylko czy warto to teraz prasować skoro pewnie w sierpniu będę prale je jeszcze raz... wtedy to już na bank będzie z prasowaniem, ale teraz sama nie wiem...

Co Wy myślicie?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina prawie 13, a tego mojego kuriera ni ma... normalnie zacznie mnie to zaraz denerwować ;D
    Wg. informacji na stronie pocztexu w wawie był o 8.30... rozumiem, ze ma inne przesyłki i od wawy do mnie jest jakieś 30km, ale bez przesady... ile można czekać ;)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak łączę się w bólu...ja czekam też;( na zestaw minky z flamingami <3

http://allegro.pl/vision-camarelo-2015-2w1-gratisy-xxl-nowosc-hit-i5357156907.html szary w błękitne kropy? jakaś nowość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak - ja używane z lumpka wyprałam od razu po przyniesieniu do domu i je prasowałam. Teraz zamierzam wyprać wszystkie razem (nowe i używane) i wyprasować i gotowe :) Nie bądźmy sterylne :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ja właśnie pralam je dopiero pierwszy raz i później wybiorę je wszystkie razem... tylko się zastanawiam czy warto teraz stać na zelazkiem i je prasować skoro za miesiąc, półtora wrzucę je jeszcze raz do pralki =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Godzina prawie 13, a tego mojego kuriera ni ma... normalnie zacznie mnie to zaraz denerwować ;D
    Wg. informacji na stronie pocztexu w wawie był o 8.30... rozumiem, ze ma inne przesyłki i od wawy do mnie jest jakieś 30km, ale bez przesady... ile można czekać ;)
    Mój niby przyszedł, ale przyniósł pomyloną zawartość, wrrr.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Nancy ja też dziś konczylam pranie ciuszków używanych - pralam w 60 stopniach, teraz wszystko wisi i schnie =)
    Zastanawiam się tylko czy warto to teraz prasować skoro pewnie w sierpniu będę prale je jeszcze raz... wtedy to już na bank będzie z prasowaniem, ale teraz sama nie wiem...

Co Wy myślicie?
    ja bym teraz nie prasowała.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak- dzisiejsze słońce zabije wszystkie ewentualne zarazki :D Nie prasuj :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:42

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa mnie ostatnio wszystko co pryska i kapie zawsze trafia właśnie na brzuch... - najbardziej wystające miejsce na ciele, chyba dlatego...
    Współczuję... oby obeszło się jednak bez bombli...

To pierdziele i póki co nic nie prasuje... poskładam ładnie do komody i niech czekają na następne pranie =)
    Dzięki =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie bedę raczej prasować ubranek w ogóle, chyba ze będą tego wymagały, raz że mi się nie chce a dwa że bakterie szkodliwe dla ludzi giną już w stosunkowo niskich temperaturach( babka z którą mieliśmy pediatrię twierdzi ze jest to 10 albo 20 stopni- nie pamiętam).

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukałam otulacza dla małej ale cena mnie powala. Za kawałek szmatki 100 zł, to rożek wychodzi cenowo o wiele taniej a wymaga więcej nakładu producenta. chyba poszukam w pasmanteryjnym materiału i dam babci do szycia.

magdalenkaihelenka jakoś nie rozumiem tej opini, ze szkodliwe bakterie giną w niskich temperaturach. gdyby tak było, to bez sensu byłoby również sterylizowanie butelek. Co do prasowania to jestem zdania, ze niewyprasowane ubranka nie zaszkodzą dziecku, ale chodzi mi o samo stwierdzenie o niskiej temperaturze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 13:18

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Hmm ja właśnie robię jedno pranie na jakimś programie baby protect w 60 stopniach (ciuszki używane), a później będę wrzucać do suszarki. Mąż do mnie mówił ile to wrzucić te ciuszki i wyprać, dwa prania i gotowe, a nie wiem czy w 4 praniach się wyrobimy:D Wrzucę dodatkowo do ciuszków piżamy moje do szpitala. Piąte pranie to będzie pościel, ręczniki, a jeszcze kocyki trzeba poprać. Ciekawe tylko jak my damy radę to wszystko wyprasować:D

Nancy ja tez piore właśnie w tej chwili w tym programie i tez na 60 stopni takie ubranka, które dostaliśmy po innym maluszku. Do końca prania pokazuje jeszcze godzinę czasu także niedługo zobaczę jaki efekt ;) Może mamy jednakowe pralki :)

W temacie spania ja w nocy różnie - budze się minimum 2 razy ale za to dzisiaj pobiłam rekord bo obudziłam się o 11:30 ;p normalnie jakaś rozpusta :)

Magdalenka i Helenka - ja z moją siostrą mamy 3 tyg różnicy ;) Ona ma termin na 11 sierpnia a ja na 2 września :)

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dzień dobry! :)
    Jestem w kropce, nie wiem czy czekać jeszcze na pojawienie się mojego wózeczka w kolorze grafitowym czy kupić granatowy. Jestem taka niezdecydowana :/ Na allegro są korzystniejsze ceny i zawsze dodają jakieś gratisy typu parasolki, moskitiery, prześcieradełka do wózeczka.. Nie wiem czy producent jeszcze je będzie produkował czy po prostu chcą sprzedać to co jest na rynku, bo może w 2016 chcą wpuścić kolejny model..

Do doświadczonych mamusiek - męczy mnie od jakiegoś czasu temat zmiany pieluch. Czy przy każdej zmianie pieluszki smaruje się pupę kremem? Jeśli jak to jakim?
    Kupiłam maść linomag zieloną, ale nie wiem czy to za każdym razem stosować czy tylko jak pupa jest zaczerwieniona.. Help me! ;D

My smarowalismy przy kazdej zmianie do roku...teraz jak jest tak cieplo znowu smaruje bo mlody ma odparzenai :( stosowałam właśnie ten linomag, a teraz odkryłam krem pośladkowy ziajka ok 5 zl jest extra....jak miał naprawde mocno to pediatra wypisywala recepte na maść pośladkowa ok 6 zł ale generalnie polecam ziajkę albo linomag zielony :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Nancy ja tez piore właśnie w tej chwili w tym programie i tez na 60 stopni takie ubranka, które dostaliśmy po innym maluszku. Do końca prania pokazuje jeszcze godzinę czasu także niedługo zobaczę jaki efekt ;) Może mamy jednakowe pralki :)

W temacie spania ja w nocy różnie - budze się minimum 2 razy ale za to dzisiaj pobiłam rekord bo obudziłam się o 11:30 ;p normalnie jakaś rozpusta :)

Magdalenka i Helenka - ja z moją siostrą mamy 3 tyg różnicy ;) Ona ma termin na 11 sierpnia a ja na 2 września :)

U mnie gdzieś z 20 minut:D Aa ja mam pralkę i suszarkę jakieś beko. Kurczę ja chyba już nie przewiduję sierpniowego prania tych ciuszków co teraz:) Powrzucam je może do takich worków żeby się nie kurzyły.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    magdalenkaihelenka jakoś nie rozumiem tej opini, ze szkodliwe bakterie giną w niskich temperaturach. gdyby tak było, to bez sensu byłoby również sterylizowanie butelek. Co do prasowania to jestem zdania, ze niewyprasowane ubranka nie zaszkodzą dziecku, ale chodzi mi o samo stwierdzenie o niskiej temperaturze.

wiesz, ja tylko powtarzam to co usłyszałam,że w takich temperaturach, ale wydaje mi się że też jest różnica między ubraniami a butelkami w których jest pokarm, w sensie ze to pewnie inne bakterie- w butelce pokarmowe a na ubraniach inne.
    np w resztce pokarmu w butelce bakterie w ciepłej temperaturze(pokojowej) będą się szybko namnażać bo mają pożywkę i dlatego trzeba ją sterylizować
    przynajmniej tak mi się wydaje że jet różnica między ubraniem a butelką, ale mogę się mylić. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 13:32

alutka, AniaM lubią tę wiadomość

‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ