X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Czego to ja nie jadlam za dziecka.. prawie gola dupa w piasku siedzialam, babki ktore z piasku robilam nie raz smakowalam :P z brudnymi lapskami do domu biegalam po chleb z cukrem i znow na dwor. Z buzia umorusana i chlebem w garsci kury gonilam. :) Nogi w strupach, podrapane... Bez telefonow, komputerow... jej, jak wtedy bylo fajnie... ale sobie powspominalam:) co do bzika na punkcie sterylnosci, to jak dla mnie jest ona bardziej szkodliwa niz bezpieczna.

Aldona węgiel to tylko jeden z wielu moich smaków dzieciństwa wypróbowany :-D
    Ale fakt kiedyś dzieciństwo było super i jest co wspominać a teraz komputery gry. A kiedyś zabawa w chowanego, podchody, trzepaki, bazy, drzewa, ojjj mnie też wzięło na wspomnienia.

aldonaa lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Czego to ja nie jadlam za dziecka.. prawie gola dupa w piasku siedzialam, babki ktore z piasku robilam nie raz smakowalam :P z brudnymi lapskami do domu biegalam po chleb z cukrem i znow na dwor. Z buzia umorusana i chlebem w garsci kury gonilam. :) Nogi w strupach, podrapane... Bez telefonow, komputerow... jej, jak wtedy bylo fajnie... ale sobie powspominalam:) co do bzika na punkcie sterylnosci, to jak dla mnie jest ona bardziej szkodliwa niz bezpieczna.

tak, chleb z cukrem :) pamiętam, fajne szalone czasy, całymi bandami biegaliśmy po podwórku, zabawa na trzepaku, granie w gume :) zostanie w domu to była chyba największa kara.
    Fajnie kiedyś było :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U babci zawsze był chleb z cukrem i kogel mogel <3

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zjadałam sobie garść agrestu ale pychotka :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    popełniłam błąd i obejrzałam porody na youtube- nie takie, któe pokazują w tv, ale zblizenia na pochwe jakiejs biedaczki, której robili nacięcie i krew lała się strumieniem, a pozniej zszywali z 4 cm nacięcia :/ nie dziwie sie ludziom, którzy w komentarzach napisali, że nie chcą już dzieci:/
    Eee tam ;) Trzeba to trzeba, do osiemnastki nosić nie będziesz.
    Pomyśl sobie, ze tej krwi i tak widzieć nie będziesz (nie ta perspektywa), to Ci się lepiej zrobi. :P
    Ja bym tylko chciała żeby poród postępował jak najbardziej naturalnie, żebym mogła chodzić, wykąpać się, poskakac na piłce itp. wtedy wszystko jakoś wytrzymam. Gorzej jak coś się będzie działo i będzie trzeba cały czas leżeć pod kroplówką czy ktg, wtedy bardziej przechlapane. Ale jak będzie trzeba to wytrzymam wszystko.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak ja juz to naciecie wole niz to ze peklam w niekontrolowany sposob! A kolezanka pekla tak bardzo ze wlacznie z odbytem zaszywali takze uwierz mi jak jest potrzeba to niech natna

snoopy_etka lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde przeraziłam sie..eh, ale spoko, dobrze ze nie bede tego widziec i mam nadzieje na ZZO

720fbe94f2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    U babci zawsze był chleb z cukrem i kogel mogel <3

Kogel mogel... smak dzieciństwa =)
    Chociaż np.moj mąż nawet nie wiedzial co to jest ... dopiero musiałam Go uświadamiac ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 16:17

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie się ten Twój mąż uchował!? :) no bo że jak to nie wiedzieć co to kogel-mogel? :D

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    gdzie się ten Twój mąż uchował!? :) no bo że jak to nie wiedzieć co to kogel-mogel? :D

Dokładnie takie samo pytanie Jemu zadalam jak mi powiedzial, ze nie wie co to jest ;D
    Sama bylam w szoku... uchwał się na Podlasiu, może tam takich rzeczy nie jedzą... =)

Hehe... biedne dzieci ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak trzeba było mu zrobić :-D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Mu zrobić, ale ciągle twierdzi, ze nie jest jeszcze na to przygotowany ;D

Zrobię Mu po porodzie... tak co by się nie zmarnowało na wypadek jakby jednak nie zjadł ;p

agatka196 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• diatomka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak oj to Ci sie uchowal:)
    Ja uwiebialam i jeszcze kakao do tego

Kurde nieplanowanie wyladowalam z malym na dzialce mialam kupione tylko chleb i bulke:) jedyne co znalazlam do jedzenia to dzem tesciowej ;) posmarowalam dwie kromki ledwo co dla smaku juz wole to niz sie przeglodzic pare godz znow

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Kogel mogel... smak dzieciństwa =)
    Chociaż np.moj mąż nawet nie wiedzial co to jest ... dopiero musiałam Go uświadamiac ;D
    Ja znam, ale nie lubię. Surowe jajko, blee.

Choć już ciasto nieupieczone zjem bez oporów.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam kogiel mogiel :3 moja mama nam robiła gdy pieniedzy nie miała na rzeczy potrzebne do ciasta, albo na coś słodkiego :)

anula1990, AniaM, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pod człam fajny pomysł na lipcówkach dla mężów mega zakręconych jakas dziewczyna chodziła po domu i robiła zdjecia rzeczy które byc moze przydadzą sie do szpitala ale ich nie zabiera i jak bedzie je potrzebować wysyła mms-a do meza hehe sprytna

Sigma, skabarka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Znam kogiel mogiel :3 moja mama nam robiła gdy pieniedzy nie miała na rzeczy potrzebne do ciasta, albo na coś słodkiego :)

Polubiłam za szczerość i prostote z jaką piszesz...
    Wielki szacunek bo naprawde sie nie wywyższasz..

74disg18xt1q3yyo.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Polubiłam za szczerość i prostote z jaką piszesz...
    Wielki szacunek bo naprawde sie nie wywyższasz..

racja wielki szacunek :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :) moja mama nam pokazywała że możemy mieć wszystko, gdy tylko ruszymy głową i tak właśnie zamiast czekolady, kogiel mogiel, nie było pieniążków na gry i zabawki, moja mama mówiła z uśmiechem nic nie szkodzi, brała kawałek rośliny, zielony patyk czy liście i malowała na ulicy grę, na kamyczkach oczka i były kostki :) a pionki to były kamyki, kwiatki, co chcieliśmy :3

Chciałabym być dla Zuzi taką mamą, jaką jest moja wspaniała mama :3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 17:58

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Jak stosujecie Lactuloze? Na ulotce napisano, że rano przed śniadaniem, a wolałabym uniknąć "sensacji" na plaży ;)

Orzeźwienia i cienia Wam dziś życzę. Ja pewnie przesiedzę na plaży w cieniu pod namiocikiem.
    Ja jak wzielam pierwszy raz- dawka zgodna z instrukcja- to nie mialam żadnych sensacji ale po kilku godzinach MUSIALAM isc do toalety wiec osobiście tuz przed plaża juz nie biorę ;)

easymum lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ