X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Czego to ja nie jadlam za dziecka.. prawie gola dupa w piasku siedzialam, babki ktore z piasku robilam nie raz smakowalam :P z brudnymi lapskami do domu biegalam po chleb z cukrem i znow na dwor. Z buzia umorusana i chlebem w garsci kury gonilam. :) Nogi w strupach, podrapane... Bez telefonow, komputerow... jej, jak wtedy bylo fajnie... ale sobie powspominalam:) co do bzika na punkcie sterylnosci, to jak dla mnie jest ona bardziej szkodliwa niz bezpieczna.

Aldona węgiel to tylko jeden z wielu moich smaków dzieciństwa wypróbowany :-D
    Ale fakt kiedyś dzieciństwo było super i jest co wspominać a teraz komputery gry. A kiedyś zabawa w chowanego, podchody, trzepaki, bazy, drzewa, ojjj mnie też wzięło na wspomnienia.

aldonaa lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Czego to ja nie jadlam za dziecka.. prawie gola dupa w piasku siedzialam, babki ktore z piasku robilam nie raz smakowalam :P z brudnymi lapskami do domu biegalam po chleb z cukrem i znow na dwor. Z buzia umorusana i chlebem w garsci kury gonilam. :) Nogi w strupach, podrapane... Bez telefonow, komputerow... jej, jak wtedy bylo fajnie... ale sobie powspominalam:) co do bzika na punkcie sterylnosci, to jak dla mnie jest ona bardziej szkodliwa niz bezpieczna.

tak, chleb z cukrem :) pamiętam, fajne szalone czasy, całymi bandami biegaliśmy po podwórku, zabawa na trzepaku, granie w gume :) zostanie w domu to była chyba największa kara.
    Fajnie kiedyś było :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U babci zawsze był chleb z cukrem i kogel mogel <3

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zjadałam sobie garść agrestu ale pychotka :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    popełniłam błąd i obejrzałam porody na youtube- nie takie, któe pokazują w tv, ale zblizenia na pochwe jakiejs biedaczki, której robili nacięcie i krew lała się strumieniem, a pozniej zszywali z 4 cm nacięcia :/ nie dziwie sie ludziom, którzy w komentarzach napisali, że nie chcą już dzieci:/
    Eee tam ;) Trzeba to trzeba, do osiemnastki nosić nie będziesz.
    Pomyśl sobie, ze tej krwi i tak widzieć nie będziesz (nie ta perspektywa), to Ci się lepiej zrobi. :P
    Ja bym tylko chciała żeby poród postępował jak najbardziej naturalnie, żebym mogła chodzić, wykąpać się, poskakac na piłce itp. wtedy wszystko jakoś wytrzymam. Gorzej jak coś się będzie działo i będzie trzeba cały czas leżeć pod kroplówką czy ktg, wtedy bardziej przechlapane. Ale jak będzie trzeba to wytrzymam wszystko.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak ja juz to naciecie wole niz to ze peklam w niekontrolowany sposob! A kolezanka pekla tak bardzo ze wlacznie z odbytem zaszywali takze uwierz mi jak jest potrzeba to niech natna

snoopy_etka lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde przeraziłam sie..eh, ale spoko, dobrze ze nie bede tego widziec i mam nadzieje na ZZO

720fbe94f2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    U babci zawsze był chleb z cukrem i kogel mogel <3

Kogel mogel... smak dzieciństwa =)
    Chociaż np.moj mąż nawet nie wiedzial co to jest ... dopiero musiałam Go uświadamiac ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 16:17

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie się ten Twój mąż uchował!? :) no bo że jak to nie wiedzieć co to kogel-mogel? :D

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    gdzie się ten Twój mąż uchował!? :) no bo że jak to nie wiedzieć co to kogel-mogel? :D

Dokładnie takie samo pytanie Jemu zadalam jak mi powiedzial, ze nie wie co to jest ;D
    Sama bylam w szoku... uchwał się na Podlasiu, może tam takich rzeczy nie jedzą... =)

Hehe... biedne dzieci ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak trzeba było mu zrobić :-D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Mu zrobić, ale ciągle twierdzi, ze nie jest jeszcze na to przygotowany ;D

Zrobię Mu po porodzie... tak co by się nie zmarnowało na wypadek jakby jednak nie zjadł ;p

agatka196 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• diatomka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak oj to Ci sie uchowal:)
    Ja uwiebialam i jeszcze kakao do tego

Kurde nieplanowanie wyladowalam z malym na dzialce mialam kupione tylko chleb i bulke:) jedyne co znalazlam do jedzenia to dzem tesciowej ;) posmarowalam dwie kromki ledwo co dla smaku juz wole to niz sie przeglodzic pare godz znow

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Kogel mogel... smak dzieciństwa =)
    Chociaż np.moj mąż nawet nie wiedzial co to jest ... dopiero musiałam Go uświadamiac ;D
    Ja znam, ale nie lubię. Surowe jajko, blee.

Choć już ciasto nieupieczone zjem bez oporów.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam kogiel mogiel :3 moja mama nam robiła gdy pieniedzy nie miała na rzeczy potrzebne do ciasta, albo na coś słodkiego :)

anula1990, AniaM, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pod człam fajny pomysł na lipcówkach dla mężów mega zakręconych jakas dziewczyna chodziła po domu i robiła zdjecia rzeczy które byc moze przydadzą sie do szpitala ale ich nie zabiera i jak bedzie je potrzebować wysyła mms-a do meza hehe sprytna

Sigma, skabarka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Znam kogiel mogiel :3 moja mama nam robiła gdy pieniedzy nie miała na rzeczy potrzebne do ciasta, albo na coś słodkiego :)

Polubiłam za szczerość i prostote z jaką piszesz...
    Wielki szacunek bo naprawde sie nie wywyższasz..

74disg18xt1q3yyo.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Polubiłam za szczerość i prostote z jaką piszesz...
    Wielki szacunek bo naprawde sie nie wywyższasz..

racja wielki szacunek :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :) moja mama nam pokazywała że możemy mieć wszystko, gdy tylko ruszymy głową i tak właśnie zamiast czekolady, kogiel mogiel, nie było pieniążków na gry i zabawki, moja mama mówiła z uśmiechem nic nie szkodzi, brała kawałek rośliny, zielony patyk czy liście i malowała na ulicy grę, na kamyczkach oczka i były kostki :) a pionki to były kamyki, kwiatki, co chcieliśmy :3

Chciałabym być dla Zuzi taką mamą, jaką jest moja wspaniała mama :3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 17:58

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Jak stosujecie Lactuloze? Na ulotce napisano, że rano przed śniadaniem, a wolałabym uniknąć "sensacji" na plaży ;)

Orzeźwienia i cienia Wam dziś życzę. Ja pewnie przesiedzę na plaży w cieniu pod namiocikiem.
    Ja jak wzielam pierwszy raz- dawka zgodna z instrukcja- to nie mialam żadnych sensacji ale po kilku godzinach MUSIALAM isc do toalety wiec osobiście tuz przed plaża juz nie biorę ;)

easymum lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ