Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStaraczka23 wrote:U mnie właśnie od 2 dni tak lekko było czuć, wczoraj czkawka była, M pytał czy zegarek zjadłam bo było widać na brzuchu pukanie
Będę pilnowala ruchow
Misi@ nastaw się pozytywnie bo patrz kurde od samego początku coś wmawiają
W sumie to nawet tego nie zauwazyl, ja sie zapytalam, dlaczego jest ponizej normy i czy grozi to niedotlenieniem...no i za dwa tyg to ponownie sprawdzi, bo mogl akurat maly miec gorszy dzien, albo zle przycisnac pepowine... -
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:W sumie to nawet tego nie zauwazyl, ja sie zapytalam, dlaczego jest ponizej normy i czy grozi to niedotlenieniem...no i za dwa tyg to ponownie sprawdzi, bo mogl akurat maly miec gorszy dzien, albo zle przycisnac pepowine...
-
Cześć laseczki.. Ja dziś wyjątkowo noc ładnie przespałam do 7.. Ale cierpie potwornie ostatnimi dniami na zespół niespokojnych nóg. Mam nadzieję, że to tylko ciążowa dolegliwość i przejdzie po porodzie. Czy Wy też się z tym zmagacie.. i jak obie z tym radzicie, bo ja nie wiem co z tym robić..?
A tak z innej beczki.. Czy wy kupujecie do wózków jakieś dodatkowe materacyki czy pozostajecie wyłącznie przy tych co dają do wózków. I czy jakąś pościel też należy mieć do wózka osobno czy wystarczy kocyk/kołderka i później ewentualnie podusia..?? Bo ja to pojęcia nie mam, a nie mam nawet kogo podpytać ze znajomych. -
nick nieaktualnychabasse wrote:Cześć laseczki.. Ja dziś wyjątkowo noc ładnie przespałam do 7.. Ale cierpie potwornie ostatnimi dniami na zespół niespokojnych nóg. Mam nadzieję, że to tylko ciążowa dolegliwość i przejdzie po porodzie. Czy Wy też się z tym zmagacie.. i jak obie z tym radzicie, bo ja nie wiem co z tym robić..?
A tak z innej beczki.. Czy wy kupujecie do wózków jakieś dodatkowe materacyki czy pozostajecie wyłącznie przy tych co dają do wózków. I czy jakąś pościel też należy mieć do wózka osobno czy wystarczy kocyk/kołderka i później ewentualnie podusia..?? Bo ja to pojęcia nie mam, a nie mam nawet kogo podpytać ze znajomych.
U mnie zespół niespokojnych nóg przerodził się w skrajnie bolesne skurcze ;( ale zadziałał polecany przez dziewczyny tu i lekarza aspargin - koszt 5 zł a w końcu noce przespane bo juz było masakrycznie
do wózka żadnego innego materaca poza tym który był w nim nie wkładałam..tylko kocyk na niego kładłam i na to młodego..a że mój mały jest styczniowy to okrywałam Go jeszcze kocykiemchabasse lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisi@ wrote:Ja czuje ostatnio bardzo duzo ruchow. Wczoraj znow glowkam przejecgal po mojej rece i kopniaki tez czuje..zwlaszcza w nocy ;p
Kurcze boje sie tych niskich przeplywow tetnicy pepkowej. Jest ponizej normy. Oby nie byl niedotleniony...także uszy do góry tak czasami jest
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Znowu tluką, się zastrzelę zaraz. Wczoraj robili do 21, na szczęście podłączyli kibelek na noc, choć na środku łazienki
Ten remont w 8 miesiącu ciąży to nie na moje nerwy.
Spałam w nocy koszmarnie, na szczęście trochę rano udało mi się podrzemać.
Co do wózka to ja kupię pasujący kolorem do wózka kocyk jako nakrycie plus na spód położę drugi, zwykły koc. Raczej o typowej pościeli nie myślałam.chabasse lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie dzisiaj dopadal skurcz drugi raz a magnez biorę bo znalazłam w domu.
Doskwierają Mi kolana bo bolą i jak kucam to strzelają.
Byłam z psem i już tak gorąco
w weekend mieliśmy do lasu jechać pochodZić ale będzie taki skwar że nie ubiore nic długiego a wizja kleszczy przeraża, pewnie nad jezioro pojedziemy
Idę mojego kocmolucha wykąpać niech mu chłodniej będzie
A potem gimnastyka, golenie nóg i malowanie paznokci -
Właśnie przyjechał do mnie kurier z Gemini
)
Można powiedzieć, ze z aptecznych rzeczy ju wszystko w domu jest
Powiedzcie mi tylko, bo ciągle piszecie ten aspargin, a ja mam jakiś asparginian exstra - to jest to samo i mogę to spokojnie łykać? -
Staraczka23 wrote:Dobry
u nas dzisiaj 30tc jeju jeszcze 8 tygodni i mogę rodzić
dziewczyny z tygodniem +30 odczuwacie słabsze ruchy i rzadziej?
Weszłam w aplikację i tak tam napisali prócz tego aby być czujna na ruchy.
Wczoraj dużo pisalyscie, ja zerkalam tylko bo wolałam spędzić czas na dworzu
Ja tak samo jak Nancy, strasznie rzadko jakieś kopniaki (ostatni jak dobrze pamiętam 3 tyg był) teraz to raczej jakieś wypinanie się, przemieszczenie rączek, opieranie sobie nóżki. i czkawki -
nick nieaktualny
-
Gusiak wrote:Właśnie przyjechał do mnie kurier z Gemini
)
Powiedzcie mi tylko, bo ciągle piszecie ten aspargin, a ja mam jakiś asparginian exstra - to jest to samo i mogę to spokojnie łykać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 10:22
-
nick nieaktualnyAniaM wrote:A te przepływy miałaś robione juz na tym głównym 3usg? Czy tak w miedzy czasie wyszło? Jesteś pewna lekarza
Jest tam rozrysowana taka siatka jak przy prawidlowej wadze i moj nie miesci sie w niej. Tzn te przeplywy sa ponizej tej siatki. Ale moze to przyczyna anemi i niedobor b12.
Ja mam b. Cieply kocyk. Ocieplany, ktory w sumie jest jak kolderka. Z jednej strony miky a z drugiej jestbawelna. W srodku ocieplacz. Mam go w wymiarze wozka zrobilam na zamowienie, teraz zamowilam do niego poszewki, bo w sumie to jak kolderka, tylko taka sliczna
Materacyku nie kupilam. Mam dwa przescieradelka i chyba dzis zamowie spiworek do gondoli. -
justysss wrote:Dopiero wstałam i mam takiego lenia ze hej!!!
Co do kopniaków to u mnie też rzadkie. Choć wczoraj dostałam takiego, że aż podskoczyłam. -
nick nieaktualnyGusiak wrote:Właśnie przyjechał do mnie kurier z Gemini
)
Powiedzcie mi tylko, bo ciągle piszecie ten aspargin, a ja mam jakiś asparginian exstra - to jest to samo i mogę to spokojnie łykać?
ja brałam teraz asparginian exstra przez 3 dni po czym farmaceutka powiedziała mi ze nie mogę tego w ciąży... -
wiaraczynicuda wrote:ja brałam teraz asparginian exstra przez 3 dni po czym farmaceutka powiedziała mi ze nie mogę tego w ciąży...
To moze na razie nie będę łykać i do pytam za dwa tygodnie lekarza....
Chociaż w sumie nie wiem czemu....tam jest magnez, potas i ten asparginian - no chyba, ze to właśnie przez to...