X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    To moze na razie nie będę łykać i do pytam za dwa tygodnie lekarza....
    Chociaż w sumie nie wiem czemu....tam jest magnez, potas i ten asparginian - no chyba, ze to właśnie przez to...

właśnie nie wiem ona powiedziała ze nie można w ciąży potasu z magnezem łykać... nie wiem ile w tym prawdy no ale wzięłam kupiłam sam magnez w końcu, w sumie jak byłam u ginekologa ostatnio to mówił żeby brać magnez na te nogi a nie magnez z potasem

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z biedry ...pobiegłam po rożki lodowe mniam mniam i zapas mam bo kupilam 10 :) ale w ręce wpadła mi książka "Królewna Śnieżka"BRACI GRIMM pięknie ilustrowana :) i postanawiam znaleść czas ,żeby czytać naszej fasolce kochanej...:)
    Ajjj <3 <3 <3

easymum lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 my czytamy wiersze Julina Tuwima :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się wyłamuje XD ostatnio co Zuzi przeczytałam na głos to była książka naukowa król Jadwiga autorstwa J. Nikodema XD i jak ją skończę to zabiorę się za inną historyczną XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na głos nic nie czytam, czasem tylko trochę przemawiam do brzucha. Wychodzę z założenia, że samo moje gadanie (to ogólne, nie konkretnie do małej) starcza żeby poznała mój głos. :P

Staraczka23 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja na głos nic nie czytam, czasem tylko trochę przemawiam do brzucha. Wychodzę z założenia, że samo moje gadanie (to ogólne, nie konkretnie do małej) starcza żeby poznała mój głos. :P
    Jestem tego samego zdania :)
    Jeszcze się nas nasłuchają haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja też dzisiaj mam dzień lenia, niedawno wstałam :D :D :D mąż ogląda seriale, ja się nawet nie ubrałam, siedzę na kanapie z kompem i piję kawkę mrożoną. Młody się właśnie obudził i lekko daje o sobie znać :) Muszę umyć włosy, ale tak mi się nie chce! :P
    Na dworze jest pięknie, ale wyobrażam sobie jaki musi być upał :P chyba nie wychodzę :P

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyłam się na godzinkę i dopiero wstałam! Szok. Lecę coś robić, bo mnie wieczór zastanie. Ale jestem zła, że tyle spałam.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha jedną nogę wydepilowalam druga musi poczekać bo sie zmeczylam :D
    Dziwne to bo psa wykapalam normalnie nawet plecy nie bolały :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpaliłam klime i mi miło. Nawet się ożywiłam i coś sprzątam. Ale patrząc przez okno to wolę se nie wyobrażać jak jest na zewnątrz, dziś twardo siedzę w domu. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:44

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez mi dobrze .. :) zjadlam 4 paczki :D
    A moj M mowi zebym tyle nie jadla bo dziecko 5 kg sie urodzi :P
    Mam chec na jeszcze ale juz nie mam :(

Gusiak, Lady Savage lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika jestem pod wrażeniem =)
    W sumie też lubię pączki, ale żeby zjeść 4 ja raz to chyba bym nie dała rady ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pospałam i wstałam o 12 i teraz stoję przy garach. Dobrze ze w kuchni mam w miarę chłodno bo by dziś obiadu nie było.

Ja czuję jeszcze kopniaki ale to jest stanowczo mniej niż wcześniej. Teraz to głównie się przeciąga, wypina i mimo takiej pogody jest bardzo aktywna.

Paulinek przez ciebie napaliłam się na ten komplet i teraz nie wiem jaki kolor i mam dylemat.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze dwa bym zjadła. Trzeci? Może przy dużym głodzie. Ale cztery, wow, masz kochana apetyt. :P
    W ogóle nie mówcie o jedzeniu, ja nic nie mam sensownego, nawet chleba brak. Może sie jednak przemoge i zrobię naleśniki? Tyle, że mam tylko dżem. Może jednak drugie podejście do placuszków? Chyba dwa razy z rzędu się ich nie da spieszyć :P
    A najchętniej to bym coś na słono zjadła, kotleta mielonego z ziemniaczkami i mizerią, albo stripsy ala KFC (same niezdrowe rzeczy za mną chodzą, niestety).
    A może makaron z jajkiem? To by w miarę szybko się dało wytworzyć.
    U mnie ostatnio przed każdym posiłkiem taki poziom zdecydowania, babie w ciąży ciężko dogodzić :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam jeszcze jedno pytanko.. Ostatnio pisałyście o nawilżanych chusteczkach, że nie chcecie ich używać bez potrzeby przy każdym przewijaniu. W szkole rodzenia natomiast jak pokazywano jak przewijać to właściwie pierwsze co to przecierano mokrą chusteczką. I teraz nie wiem jaka jest alternatywa..?? Bo jeśli nie wycieranie pupala i sisiora chusteczkami to czym..?? Za każdym razem przegotowana woda z mydłem i waciki czy jak.. na sucho wycierać..?? Sory za być może dla niektórych głupoie pytanie ale na prawdę nie wiem.. Też chciałabym ograniczyć używanie wszelkiej chemii ale nie wiem czym zastąpić..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktos nie chce chusteczek to woda przegotowana i waciki prostokątne i tyle ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 nie dziwię się...ja mam dwa...własnie się wysuszyły po praniu i są idealne..jestem coraz bardziej zachwycona...chyba kupię za jakiś czas jak maluch podrośnie jeszcze jeden^^

p.s wczoraj o 22 telefon...mój tata...myślałam, że coś się stało a on do mnie "nie kupuj sanek!" trochę się zdziwiłam, jak to w lipcu sanki?!...ale tatuś tak się przejął rolą dziadka, że zapowiedział w lipcu, że to on kupi maluchowi sanki...więc hm sanki mam z głowy?!;p hehe;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 13:09

la_lenka, 4me, Gusiak, agatka196, karolcia87, PannaB, MadziaRatMed, easymum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacik i woda albo po prostu w domu ogołocić tyłka i pod kran ;)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak.. ale za każdym razem pod kran biegać..?? nawet jak tylko siusiu zrobi..? Boję się , że go w ten sposób przeziębię. Czy nie..? kurcze jak ja nic nie wiem o dzieciach..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ