Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
W sieci można też znaleźć całą masę pomysłów jak zrobić własną wersję takich mokrych chusteczek z naturalnych składników (zwłaszcza na pinterescie polecam poszukać - wpisałam "baby wipes", niektóre pomysły trochę dziwne, ale dużo ciekawych też jest).
chabasse lubi tę wiadomość
-
wiaraczynicuda wrote:właśnie nie wiem ona powiedziała ze nie można w ciąży potasu z magnezem łykać... nie wiem ile w tym prawdy no ale wzięłam kupiłam sam magnez w końcu, w sumie jak byłam u ginekologa ostatnio to mówił żeby brać magnez na te nogi a nie magnez z potasem
Komus trzeba ufac- najlepiej swojemu lekarzowi....
Ilez dziewczyn bierze tu aspargin wlasnie z polecenia lekarza? Wyciagnelam ulotke nie ma nawet wzmianki, ze ciaza jest przeciwskazaniem albo, ze trzeba przy niej uwazac. A wiadomo, ze takie ostrzezenia sa czesto nawet na lekach standardowo przepisywanym ciezarnym....
Gusiak w moim zwyklym asparganie sklad to 250g magnezu wodoroasparaginianu ( co odpowiada 17 mg jonow maggnezu) oraz 250 mg potasu wodorasparaginianu (co odpowiada 54 mg jonow potasu).
Substancje pomocnicze to skrobia ziemniaczana, karboksymetyloskrobia sodowa, sacharoza, magnezu stearynian, talk.
Nie wiem czym sie rozni ekstra- skladem albo firma, ktora produkuje pewnie... Jak Ci cos farmaceutka nagadala to na wszelki wypadek kupilabym zwykly za 5 Pln! I zapytala sie lekarza za dwa tygodnie co brac. A przede wszystkim nie sluchaj nastylko jego...
Edit. Sorry jest uwaga o ciazy na ulotce, ze moze byc stosowany w ciazy w ustalonych dawkach, po uprzedniej konsultacji z lekarzem... Wiadomo no...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 13:24
-
Az poszłam zobaczyć skład swojego:
Chlorek potasu, węglan magnezu, asparginian - kwas asparginowy, inulina, kwas stearynowy, sterynian magnezu, sacharoza, skrobia ziemniaczana
Dawki w tabletce:
Asparginian 200mg, potas 300mg, magnez 72 mg
Nie znam się na lekach, medycyny nie konczylam aczkolwiek nie wydaje mi się, żeby tu było coś strasznego czego by nie wolno bylo lykac
Nigdzie tez nie jest napisane, ze nie wolni lykac w ciąży... -
a ja trochę się pouczyłam (poczytałam, bo za dużo by się nauczyć) teraz ziemniaki się gotują, mąż po pracy po 14 będzie, wiec i obiad trzeba zrobić) Agatka u mnie w kuchni gorąco strasznie (mam kuchnie ślepą)
i dlatego staram się nie stać za dużo przy garach. Mięso w piekarniku się robi
a ja korzystam zaraz na balkon siądę, bo słoneczko wchodzi i trochę może się poopalam
-
Zrobiłam gołąbki
Teraz siedzę i się relaksuje i zastanawiam się czy iść z psami czy wytrzymają. Nie mam mocy na spacer z nimi ale też mi ich szkoda wiec chyba pójdę.
Ja biorę od początku ciąży magnez z Wit b6 i żadnych skurczy nie mam ale jeżeli by mnie chytalo to najpewniej by bylo skonsultować to z lekarzem, choć już nie pierwszy raz słyszałam że dziewczyny biorą ten lek w ciąży i nic żadnej nie zaszkodziło. -
nick nieaktualny
-
Oj Staraczka to niezły mandat. Nie zazdroszczę.
Ja to przeglądu sama pilnuje bo on wiecznie zapomina to samo ubezpieczenie.
A teraz jak dojeżdża do pracy codziennie po 60km to tylko go proszę by jeździł ostrożnie i nie za szybko bo lubi depnąć sobie.
Ja po spacerku i jest taki ukrop że moje psy same ciągnęły do domu. -
nick nieaktualnyagatka196 wrote:Oj Staraczka to niezły mandat. Nie zazdroszczę.
Ja to przeglądu sama pilnuje bo on wiecznie zapomina to samo ubezpieczenie.
A teraz jak dojeżdża do pracy codziennie po 60km to tylko go proszę by jeździł ostrożnie i nie za szybko bo lubi depnąć sobie.
Ja po spacerku i jest taki ukrop że moje psy same ciągnęły do domu.
Mam tylko nadzieję że może w ratach zapłacić, gdyby te pasy zapial to do tej pory by tak jeŹdził. Ja tak nie pilnuje bo prawka nie mam a on ma tą naklejkę przed nosem, ubezpieczenie o tyle dobrze ze sms przypominaja.
Mój pies to nawet nie ciagnie idzie a raczej się wlecze hehe -
Paulinek wrote:agatka196 nie dziwię się...ja mam dwa...własnie się wysuszyły po praniu i są idealne..jestem coraz bardziej zachwycona...chyba kupię za jakiś czas jak maluch podrośnie jeszcze jeden^^
p.s wczoraj o 22 telefon...mój tata...myślałam, że coś się stało a on do mnie "nie kupuj sanek!" trochę się zdziwiłam, jak to w lipcu sanki?!...ale tatuś tak się przejął rolą dziadka, że zapowiedział w lipcu, że to on kupi maluchowi sanki...więc hm sanki mam z głowy?!;p hehe;)
haha oplulam monitor:P
moj tata za to kupil spodenki tak na 3 letnie dziecko:P:P -
Znowu mam kryzys pt.'nie mam się w co ubrać' ...
Nosz w dupke... goraco na dworze, a prawie wszystkie ubrania za małe... koszulki do połowy brzucha...
Jutro mam jeszcze panieński i w czym ja niby mam pójść... chyba najlepiej w worku - akurat miały być czarne stroje to będzie pasował...
Czarna koszulkę jeszcze jak cie mogę znajdę, ale coś czarnego na dupke - no nie ma szans... a leginsow w taki skwar przecież nie założę...
Ja wiem, ze juz raptem 10 tygodni.. ale jak tak dalej pójdzie to chyba resztę przekoczuje w pidzamie zamknięta w domu...
echhh...
Musialam się wyzalic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:07
-
Staraczka uuuuu taki mandat musiał zaboleć, nie zazdroszczę małżonkowi
Gusiak znam Twój ból, ale jakoś się przemęczymy, już niedługoa nie masz jakiejś sukienki, co byś się faktycznie nie zagotowała?
Malutko nas tu dziś, pewnie wszystkie nad wodą siedzą, ja tam nosa nie wysuwam z domku, bo jak byłam przed południem na zakupach, to myślałam że padnę taki gorąc, tak więc myślę że najlepiej będzie mi w moim chłodnym mieszkanku -
Kasiq czarnej takiej np.na wieczornego grilla nie mam... tzn . niby mam i to nie jedna, ale w rozmiarze 34,36... no nie ma szans, żebym się wcisnela...
Ja wiem, ze to jeszcze trochę, ale ta końcówka juz czuje, ze lekka nie będzie...
Chyba później wybiorę się do pepco z nadzieją, ze może coś znajdę... póki co też nosa nie ruszam poza drzwi mieszkania, żeby się nie zagotować...
A co lepsze właśnie oglądałam pogodę... do środy po 32-35 stopni...
Zamkne się chyba w lodówce... nooo.. o ile się zmieszcze
-
A mi wizytę przesuneli na 18 .... więc się zbieram powoli zobaczyć mojego babla ♡♡♡
Misi@, kasig lubią tę wiadomość
-
PannaB wrote:jadzis bylam w reserved i sinsayu-nic nie ma na mnie i przezylam zalamanie ubraniowe, chodze w 3 sukienkach a do moich alladynek juz na gore wciskam tylko 1 bluzke z pepco...potrzebuje jakis bluzek a nigdzie nic nie ma ale jakies dziwne:(
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny a uzywalyscie rajstop w sprayu?
Mam pelno krotkich sukienek ale do takich bladych nog az wstyd zalozyc
i szukam czegos, zeby na szybko musnac chociaz te nogi
jestem ciekawa jak sie sprawdzaja no i czy w te upaly mi poprostu nie splynaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:13