X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marcepanek Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuffinLady dziękuje bardzo!!:)

patrycja87 jestem podobnie jak Ty 5 tydz. i 2 dzień:)

• patrycja87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA :) Ja idę w przyszły wtorek :) Też doczekać się nie mogę, ale do wtorku muszę wytrzymać, trzymam kciuki żeby było już widać :) Mi lekarz w pierwszej ciąży widział pęcherzyk i ciałko żółte właśnie w 5 tyg i 2 dniu. Mówił,że to też zależy od długości cyklu jaki się miało, wtedy miałam 28 dniowe.

Trzymam kciuki żeby u każdej z nas zabiło maleńkie serduszko :)
    oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 28 dniowe, ale owulacja ok 10 dnia;) Miałam wizyte na środe za tydzień, ale ide dzisiaj:) Mój lekarz za usg potwierdzające ciąze dużo nie bierze,a zawsze troche spokojności będzie;) na bete się nie odważyłam pójśc, zeszłą poronioną ciąze poszłam na bete ale za dużo mnie stresu kosztowała;)
    W takim razie bardzo się ciesze że ktoś jest w tym samym czasie co ja;)

• patrycja87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też , ja tam z bety też zrezygnowałam :) Pewnie idź będziesz spokojniejsza:) To super ,będę trzymała kciuki za Ciebie :) Na którą masz dzisiaj?

oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• przyszła mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :) Witajcie, jak humorki :) ja zaraz czmycham na uczelnię :) i zaczęliśmy 9 tyg (10 tyg) Uwielbiam czytać te wiadomości z zakładki ciąża tydzień po tygodniu XD

Ja też uwielbiam to czytać :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Strasznie mi przykro z twojego powodu :(
    Sure :) można pytać :)
    Mam 28lat i nigdy nie mialam jakiś mega problemów ze zdrowiem. Szczerze mówiąc nie wiem czemu straciłam moje dzieci, mam niedoczynność tarczycy, ale naprawdę lekką (tsh w granicach 3-4 było), mam dwurożność macicy, ale wg mojej lekarki moje poronienia nie tym były spowodowane. Może mam coś zatajonego autoimmunologicznego, bo białko S mam poniżej normy, ale choroby jakie sprawdzałam są ujemne, choć za dużo ich by wykluczyć wszystkie. Biorę profilaktycznie acard, pilnuję tsh i wierzę że tym razem się uda :)

Ja sobie powiedziałam jesli 3x bym stracila to juz bym sie nie starala a niektóre dziewczyny po 6-8 x stracily i dalej sie staraja, ja również tsh mam miedzy 3-4 jak bylam w 2tyg nie wiedzac to tsh 4 z hakiem a w szpitalu przed operacja juz ponad 7 po 3tyg wrocilo do 4 , jak zaczelam brac letrox 50 od 12 grudnia i lekarz endogin mowil ze jest pęcherzyk okoloowulacyny tak udalo sie zajsc w ciaze jutro ide badac tsh zeby lekarz mial wgląd a i jak pierwsza wizyta byla 12 grudnia tak lekarz zalecil badania prl fsh LH progesteron i ft4 w 21dc a test wyszedl pozytywny to z wynikami pojechalam do niego mowil ze są ładne a ze miałam plamienie to ta luteine dostalam, byly to wizyty u endogin a teraz zobacze co mój gin powie na tsh gdyz ma specjalizacje endogin ale tylko prywatnie a ba nfz jako ginek tylko nie wiem czy na podstawie tsh zwiekszy letrox zobacze ale chyba powinien

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Miłego dnia:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja87 na 16 jadę:)

Staraczka23 niestety nie każdej dziewczynie jest pisane zajśc w ciąze i żeby utrzymała się bez komplikacji..
    niektóre z nas muszą walczyć żeby zajśc w ciąże a jak już uda im się zajśc to się boją czy wszystko będzie tym razem ok czy nie..
    Ale musimy wierzyć że w końcu się uda.
    Ile jest dziewczyn które w ogóle nigdy nie zaszły w ciąże, a to już spory sukces.

patrycja87, agatka196, kasiuleks lubią tę wiadomość

• patrycja87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszym trymestrze zawsze się zwiększa dawkę leków, bo jest większe zapotrzebowanie , ja od swojej endo, jak jeszcze nie byłam w ciąży dostałam przykaz ,że jak tylko zobaczę dwie kreski na teście ciążowym to mam brać 50,następnego dnia 75 i tak , na przemian, normalnie byłam na dawce 50.

oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• eM Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 no z tym tsh to nie ma lekko... mi w 2 tyg z 0.54 skoczyło znów na 3 :D

Przypominałam i przypominać będę :) dziewczyny uważajcie na tsh bo normy w lab są zwykle do 4,2 a dla kobiet w ciąży 2,5 to max!!!! Niestety często nawet gin na to nie zwraca uwagi!

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Jak mialyscie lekkie plamienia to ile trwały?

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    hahaha z tym jest tak, że każde dziecko jest inne, i nie można założyć, że skoro moje dziecko lubiło pić z butelki (moje akurat nie znosiło), to Twoje też będzie lubić :)
    Ja na bank nie kupię butelek, zanim będą potrzebne, bo potwornie zagraciły mi kuchnię, wyparzarki-kombajnu (powód ten sam, a butelkę miałąm dosłownie jedną), pierdyliona jakiś ubranek z rodzaju czapka-uszy reniferka i buciki św. Mikołaja dla noworodka (akurat to dostałam). Zestaw minimum - pieluchy tetrowe, bo przydają się do wszystkiego, jakieś pierwsze ubranka, ew maciupki smoczek, bujadełko i porządny przewijak :) i wsio :)
    No i o to chodziło :-) dzięki :-) myślę, że nie popadnę w skrajność :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie zwiekszalam euthyroxu, ale TSH mi wyszlo 2 juz w ciąży. Nie mam jak tego skonsultować, dopiero jak dostane pozwolenie na chodzenie, ale kusi mnie zeby sobie dorzucić pół najmniejszej tabletki tak profilaktycznie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka a jaką masz dawkę?

Maks - ur 08.09.2015
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    la_lenka a jaką masz dawkę?
    100

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuffinLady wrote:
    Dziewczyny. Jak mialyscie lekkie plamienia to ile trwały?

Ja miałam taki epizod tylko raz w ostatnia sobotę a krew zobaczyłam na papierze toaletowym. Nie było jej dużo, ale był skrzep. Od razu poszłam się położyć. Zadzwoniłam do swojej gin i powiedziała, że jeśli się sytuacja nie powtórzy to nie ma powodu do zmartwień i widzimy się 4 lutego :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    100
    Sporo, no to te pół 25ki nie powinno zaszkodzić. Podobno lepiej mieć lekką nadczynność niż niedoczynność w ciąży więc jak uważasz... a kiedy będziesz mogła się wybrać do endo?

Maks - ur 08.09.2015
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 20:59

eM, Misi@ lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny..
    Agatka mam rozumiec ,ze kazal ci kontrolowac tsh co 3miesiace bedac w ciazy?? Hmm ...Dziwne bo ja mam niedoczynnosc tarczycy i moj endo zaleca scisle kontrole co 3,4tygodnie jak sie ejst w ciazy..3miesiace to dosc duzy okres czasu...Tym bardziej ,ze teraz w ciazy tsh i ft4 bedzie sie bardzo wahalo i z kazdym tygodniem hormonow bedzie trzeba wiecej...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:00

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ