Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
AAAA Ja idę w przyszły wtorek Też doczekać się nie mogę, ale do wtorku muszę wytrzymać, trzymam kciuki żeby było już widać Mi lekarz w pierwszej ciąży widział pęcherzyk i ciałko żółte właśnie w 5 tyg i 2 dniu. Mówił,że to też zależy od długości cyklu jaki się miało, wtedy miałam 28 dniowe.
-
Ja też mam 28 dniowe, ale owulacja ok 10 dnia;) Miałam wizyte na środe za tydzień, ale ide dzisiaj:) Mój lekarz za usg potwierdzające ciąze dużo nie bierze,a zawsze troche spokojności będzie;) na bete się nie odważyłam pójśc, zeszłą poronioną ciąze poszłam na bete ale za dużo mnie stresu kosztowała;)
W takim razie bardzo się ciesze że ktoś jest w tym samym czasie co ja;) -
nick nieaktualnyeM wrote:Strasznie mi przykro z twojego powodu
Sure można pytać
Mam 28lat i nigdy nie mialam jakiś mega problemów ze zdrowiem. Szczerze mówiąc nie wiem czemu straciłam moje dzieci, mam niedoczynność tarczycy, ale naprawdę lekką (tsh w granicach 3-4 było), mam dwurożność macicy, ale wg mojej lekarki moje poronienia nie tym były spowodowane. Może mam coś zatajonego autoimmunologicznego, bo białko S mam poniżej normy, ale choroby jakie sprawdzałam są ujemne, choć za dużo ich by wykluczyć wszystkie. Biorę profilaktycznie acard, pilnuję tsh i wierzę że tym razem się uda
Ja sobie powiedziałam jesli 3x bym stracila to juz bym sie nie starala a niektóre dziewczyny po 6-8 x stracily i dalej sie staraja, ja również tsh mam miedzy 3-4 jak bylam w 2tyg nie wiedzac to tsh 4 z hakiem a w szpitalu przed operacja juz ponad 7 po 3tyg wrocilo do 4 , jak zaczelam brac letrox 50 od 12 grudnia i lekarz endogin mowil ze jest pęcherzyk okoloowulacyny tak udalo sie zajsc w ciaze jutro ide badac tsh zeby lekarz mial wgląd a i jak pierwsza wizyta byla 12 grudnia tak lekarz zalecil badania prl fsh LH progesteron i ft4 w 21dc a test wyszedl pozytywny to z wynikami pojechalam do niego mowil ze są ładne a ze miałam plamienie to ta luteine dostalam, byly to wizyty u endogin a teraz zobacze co mój gin powie na tsh gdyz ma specjalizacje endogin ale tylko prywatnie a ba nfz jako ginek tylko nie wiem czy na podstawie tsh zwiekszy letrox zobacze ale chyba powinien -
patrycja87 na 16 jadę
Staraczka23 niestety nie każdej dziewczynie jest pisane zajśc w ciąze i żeby utrzymała się bez komplikacji..
niektóre z nas muszą walczyć żeby zajśc w ciąże a jak już uda im się zajśc to się boją czy wszystko będzie tym razem ok czy nie..
Ale musimy wierzyć że w końcu się uda.
Ile jest dziewczyn które w ogóle nigdy nie zaszły w ciąże, a to już spory sukces.patrycja87, agatka196, kasiuleks lubią tę wiadomość
-
W pierwszym trymestrze zawsze się zwiększa dawkę leków, bo jest większe zapotrzebowanie , ja od swojej endo, jak jeszcze nie byłam w ciąży dostałam przykaz ,że jak tylko zobaczę dwie kreski na teście ciążowym to mam brać 50,następnego dnia 75 i tak , na przemian, normalnie byłam na dawce 50.
-
Staraczka23 no z tym tsh to nie ma lekko... mi w 2 tyg z 0.54 skoczyło znów na 3
Przypominałam i przypominać będę dziewczyny uważajcie na tsh bo normy w lab są zwykle do 4,2 a dla kobiet w ciąży 2,5 to max!!!! Niestety często nawet gin na to nie zwraca uwagi!Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Dżuls wrote:hahaha z tym jest tak, że każde dziecko jest inne, i nie można założyć, że skoro moje dziecko lubiło pić z butelki (moje akurat nie znosiło), to Twoje też będzie lubić
Ja na bank nie kupię butelek, zanim będą potrzebne, bo potwornie zagraciły mi kuchnię, wyparzarki-kombajnu (powód ten sam, a butelkę miałąm dosłownie jedną), pierdyliona jakiś ubranek z rodzaju czapka-uszy reniferka i buciki św. Mikołaja dla noworodka (akurat to dostałam). Zestaw minimum - pieluchy tetrowe, bo przydają się do wszystkiego, jakieś pierwsze ubranka, ew maciupki smoczek, bujadełko i porządny przewijak i wsio -
MuffinLady wrote:Dziewczyny. Jak mialyscie lekkie plamienia to ile trwały?
Ja miałam taki epizod tylko raz w ostatnia sobotę a krew zobaczyłam na papierze toaletowym. Nie było jej dużo, ale był skrzep. Od razu poszłam się położyć. Zadzwoniłam do swojej gin i powiedziała, że jeśli się sytuacja nie powtórzy to nie ma powodu do zmartwień i widzimy się 4 lutegoMarzenia się spełniają
-
la_lenka wrote:100Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Witajcie dziewczyny..
Agatka mam rozumiec ,ze kazal ci kontrolowac tsh co 3miesiace bedac w ciazy?? Hmm ...Dziwne bo ja mam niedoczynnosc tarczycy i moj endo zaleca scisle kontrole co 3,4tygodnie jak sie ejst w ciazy..3miesiace to dosc duzy okres czasu...Tym bardziej ,ze teraz w ciazy tsh i ft4 bedzie sie bardzo wahalo i z kazdym tygodniem hormonow bedzie trzeba wiecej...