Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marcepanek Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuffinLady dziękuje bardzo!!:)

patrycja87 jestem podobnie jak Ty 5 tydz. i 2 dzień:)

• patrycja87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA :) Ja idę w przyszły wtorek :) Też doczekać się nie mogę, ale do wtorku muszę wytrzymać, trzymam kciuki żeby było już widać :) Mi lekarz w pierwszej ciąży widział pęcherzyk i ciałko żółte właśnie w 5 tyg i 2 dniu. Mówił,że to też zależy od długości cyklu jaki się miało, wtedy miałam 28 dniowe.

Trzymam kciuki żeby u każdej z nas zabiło maleńkie serduszko :)
    oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 28 dniowe, ale owulacja ok 10 dnia;) Miałam wizyte na środe za tydzień, ale ide dzisiaj:) Mój lekarz za usg potwierdzające ciąze dużo nie bierze,a zawsze troche spokojności będzie;) na bete się nie odważyłam pójśc, zeszłą poronioną ciąze poszłam na bete ale za dużo mnie stresu kosztowała;)
    W takim razie bardzo się ciesze że ktoś jest w tym samym czasie co ja;)

• patrycja87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też , ja tam z bety też zrezygnowałam :) Pewnie idź będziesz spokojniejsza:) To super ,będę trzymała kciuki za Ciebie :) Na którą masz dzisiaj?

oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• przyszła mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :) Witajcie, jak humorki :) ja zaraz czmycham na uczelnię :) i zaczęliśmy 9 tyg (10 tyg) Uwielbiam czytać te wiadomości z zakładki ciąża tydzień po tygodniu XD

Ja też uwielbiam to czytać :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Strasznie mi przykro z twojego powodu :(
    Sure :) można pytać :)
    Mam 28lat i nigdy nie mialam jakiś mega problemów ze zdrowiem. Szczerze mówiąc nie wiem czemu straciłam moje dzieci, mam niedoczynność tarczycy, ale naprawdę lekką (tsh w granicach 3-4 było), mam dwurożność macicy, ale wg mojej lekarki moje poronienia nie tym były spowodowane. Może mam coś zatajonego autoimmunologicznego, bo białko S mam poniżej normy, ale choroby jakie sprawdzałam są ujemne, choć za dużo ich by wykluczyć wszystkie. Biorę profilaktycznie acard, pilnuję tsh i wierzę że tym razem się uda :)

Ja sobie powiedziałam jesli 3x bym stracila to juz bym sie nie starala a niektóre dziewczyny po 6-8 x stracily i dalej sie staraja, ja również tsh mam miedzy 3-4 jak bylam w 2tyg nie wiedzac to tsh 4 z hakiem a w szpitalu przed operacja juz ponad 7 po 3tyg wrocilo do 4 , jak zaczelam brac letrox 50 od 12 grudnia i lekarz endogin mowil ze jest pęcherzyk okoloowulacyny tak udalo sie zajsc w ciaze jutro ide badac tsh zeby lekarz mial wgląd a i jak pierwsza wizyta byla 12 grudnia tak lekarz zalecil badania prl fsh LH progesteron i ft4 w 21dc a test wyszedl pozytywny to z wynikami pojechalam do niego mowil ze są ładne a ze miałam plamienie to ta luteine dostalam, byly to wizyty u endogin a teraz zobacze co mój gin powie na tsh gdyz ma specjalizacje endogin ale tylko prywatnie a ba nfz jako ginek tylko nie wiem czy na podstawie tsh zwiekszy letrox zobacze ale chyba powinien

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Miłego dnia:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja87 na 16 jadę:)

Staraczka23 niestety nie każdej dziewczynie jest pisane zajśc w ciąze i żeby utrzymała się bez komplikacji..
    niektóre z nas muszą walczyć żeby zajśc w ciąże a jak już uda im się zajśc to się boją czy wszystko będzie tym razem ok czy nie..
    Ale musimy wierzyć że w końcu się uda.
    Ile jest dziewczyn które w ogóle nigdy nie zaszły w ciąże, a to już spory sukces.

patrycja87, agatka196, kasiuleks lubią tę wiadomość

• patrycja87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszym trymestrze zawsze się zwiększa dawkę leków, bo jest większe zapotrzebowanie , ja od swojej endo, jak jeszcze nie byłam w ciąży dostałam przykaz ,że jak tylko zobaczę dwie kreski na teście ciążowym to mam brać 50,następnego dnia 75 i tak , na przemian, normalnie byłam na dawce 50.

oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• eM Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 no z tym tsh to nie ma lekko... mi w 2 tyg z 0.54 skoczyło znów na 3 :D

Przypominałam i przypominać będę :) dziewczyny uważajcie na tsh bo normy w lab są zwykle do 4,2 a dla kobiet w ciąży 2,5 to max!!!! Niestety często nawet gin na to nie zwraca uwagi!

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Jak mialyscie lekkie plamienia to ile trwały?

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    hahaha z tym jest tak, że każde dziecko jest inne, i nie można założyć, że skoro moje dziecko lubiło pić z butelki (moje akurat nie znosiło), to Twoje też będzie lubić :)
    Ja na bank nie kupię butelek, zanim będą potrzebne, bo potwornie zagraciły mi kuchnię, wyparzarki-kombajnu (powód ten sam, a butelkę miałąm dosłownie jedną), pierdyliona jakiś ubranek z rodzaju czapka-uszy reniferka i buciki św. Mikołaja dla noworodka (akurat to dostałam). Zestaw minimum - pieluchy tetrowe, bo przydają się do wszystkiego, jakieś pierwsze ubranka, ew maciupki smoczek, bujadełko i porządny przewijak :) i wsio :)
    No i o to chodziło :-) dzięki :-) myślę, że nie popadnę w skrajność :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie zwiekszalam euthyroxu, ale TSH mi wyszlo 2 juz w ciąży. Nie mam jak tego skonsultować, dopiero jak dostane pozwolenie na chodzenie, ale kusi mnie zeby sobie dorzucić pół najmniejszej tabletki tak profilaktycznie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka a jaką masz dawkę?

Maks - ur 08.09.2015
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    la_lenka a jaką masz dawkę?
    100

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuffinLady wrote:
    Dziewczyny. Jak mialyscie lekkie plamienia to ile trwały?

Ja miałam taki epizod tylko raz w ostatnia sobotę a krew zobaczyłam na papierze toaletowym. Nie było jej dużo, ale był skrzep. Od razu poszłam się położyć. Zadzwoniłam do swojej gin i powiedziała, że jeśli się sytuacja nie powtórzy to nie ma powodu do zmartwień i widzimy się 4 lutego :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    100
    Sporo, no to te pół 25ki nie powinno zaszkodzić. Podobno lepiej mieć lekką nadczynność niż niedoczynność w ciąży więc jak uważasz... a kiedy będziesz mogła się wybrać do endo?

Maks - ur 08.09.2015
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 20:59

eM, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny..
    Agatka mam rozumiec ,ze kazal ci kontrolowac tsh co 3miesiace bedac w ciazy?? Hmm ...Dziwne bo ja mam niedoczynnosc tarczycy i moj endo zaleca scisle kontrole co 3,4tygodnie jak sie ejst w ciazy..3miesiace to dosc duzy okres czasu...Tym bardziej ,ze teraz w ciazy tsh i ft4 bedzie sie bardzo wahalo i z kazdym tygodniem hormonow bedzie trzeba wiecej...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:00

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ