Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
agatka196 wrote:Widzisz nie wiedziałam ale skoro tak mówisz to będę kontrolować raz w miesiacu
Dzięki
Nawiazujac do wyzszych wypowiedzi..Tak, dokladnie, lepiej wprowadzic sie w chwilowa nadczynnosc lekowa niz niedoczynnosc..I zwiekszenie dawki nie zaszkodzi..Sama biore na codzien 100 i po becie zwiekszylam do 125.A po kontroli wynikow endo kazal zejsc do 100 bo ft4 bylo na samej gorze i za 3tyg powtorzyc znow wszystkie badania..Niestety z tarczyca nie ma zartow . -
nick nieaktualnymarcepanek wrote:Ja też mam 28 dniowe, ale owulacja ok 10 dnia;) Miałam wizyte na środe za tydzień, ale ide dzisiaj:) Mój lekarz za usg potwierdzające ciąze dużo nie bierze,a zawsze troche spokojności będzie;) na bete się nie odważyłam pójśc, zeszłą poronioną ciąze poszłam na bete ale za dużo mnie stresu kosztowała;)
W takim razie bardzo się ciesze że ktoś jest w tym samym czasie co ja;)
Ja tez jestem w 5 t z hakiem wiec bede czekac z niecierpliwoscia na wynik Twojego usg. Mam nadzieje ze bedzie juz cos widac
O ktorej idziesz?
-
eM wrote:Sporo, no to te pół 25ki nie powinno zaszkodzić. Podobno lepiej mieć lekką nadczynność niż niedoczynność w ciąży więc jak uważasz... a kiedy będziesz mogła się wybrać do endo?
eM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRóżnie z tym tsh mówią w ciazy max 2 inne ze ponizej 1
ja osobiscie dążyłam aby miec max 3 zanim sie nie staralam bo normy labolatoryjne sa dziwne niby do 4.2 ale jak jest ponizej to i tak dostajemy pigułki
troszkę się boję wyniku tsh ale jak bedzie wyzszy to wiadono dawke podwyzsze i do endo jesli gin sie nie zajmie, czy luteina doppchwowo nie zaklamie wyniku? -
Staraczka23 wrote:Lady dziękuję
dzuls mnie to sie trzyma ostatnio uczucie choroby lokomocyjnej
Czy któraś z pań ma tabletki na podtrzymywanie?Ja dostalam luteine 50 na rano i wieczorem wedlug lekarza zapobiegawczo bo była pozamaciczna
Ja mam luteinę zapobiegawczo bo nie podobała jej się moja zamiękka macica -
Staraczka23 wrote:Widze podpis moge zapytac ile masz lat i czy wiesz czym spowodowane byly straty maleństw?
u mnie ciąża pozamaciczna wyszła z tego ze arcymon nie widzial guza ba jajniku efektem usuniety jajowod i jajnik
Ja otrzymuje luteinę, a nigdy wcześniej nie byłam w ciąży i nie poroniłam, w rodzinie u mnie też nikt nie poronił (ani mama, ani babcia) -
MuffinLady wrote:Dziewczyny. Jak mialyscie lekkie plamienia to ile trwały?
Żadnych plamień, nawet po luteinie, skarbka pisała żeby wkładek używać, a ja nic nie ma zaczynam sie zastaniawiać czy to dobrze -
hejka , własnie wróciłam z pracy , ale mnie dzisiaj muliło strasznie w robocie , w sumie pierwszy raz miałam mdłości ;/
co do tarczycy to tez się wypowiem , co prawda ja troche nabroiłam ostatnio w tej sprawie bo 3 miechy temu miałam wynik 0,350 , lekarka kazała obnizyć troszke dawkę bo tsh troche za niskie i tak w miedzy czasie wykryto u mnie anemie i dostałam zelazlo na recepte , po 2 miechach brania żelaza zrobiłam tsh bo jakos dziwnie sie czułam i tsh o dziwo wyszło 2,5 , nie wiedziałam co jest grane , po konsultacji z endo wyszło na to że to przez zelazlo które łykałam razem z eltroxinem wynik sie pogorszył , bo zelazlo powoduje ze tyroksyna sie nie przyswaja . i tak ostatnio mi bardzo hormony skacza , a to nie dobrze tak mi sie wydaje chociaz wiecej niz 2,5 to nie miałam , jak myślicice moga zaszkodzic takie wahania pomiedzy 0,350 -a 2,5?