Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:01

MuffinLady, kasiuleks, agniesja, Dżuls, nick nieaktualny, Lady Savage, eM, adzia, nick nieaktualny, patrycja87 lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:53

kasiuleks lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech widzę że smutek z radosciami dzisiaj tutaj
    kasiu przykro mi bardzo ale kolejne maleństwo na pewno Ci to wynagrodzi i bedziesz je kochala podwójnie tego Ci życzę.
    Alicja ja tez nie wierzę a usg w środę mam wczoraj test powtarzalam ;)
    Agata świetnie ;)

nick nieaktualny, kasiuleks lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości meczyły tydzień, teraz jest spokój, choć jak pomysle o niektórych potrawach to wówczas na chwilę mi się włącza coś jakby niecheć, no i budyń nie makuje jak budyń, mój ulubiony jogurt naturalny jest słodki i wogóle słodycze sa beee...mąż pod wrazenie :)
    Ja nafdal zakatarzona i chora, do tego maz ma albo jelitówke, albo zatrucie, bo wczoraj jadł na miescie i wymiotuje i ma biegunkę :/ na szczęscie po godzinie wrócił z pracy...po co w ogóle tam jechał.
    Zaczyna brakować nam prowiantu :p mam nadzieję, że do jutra choć mi przejdzie i bede mogła iśc do piekarni, bo zaczynam być głodna :)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki.. nie było mnie dwa dni a tu tyyyyyle do nadrobienia... szok...
    Przede wszystkim kasiuleks.. trzymaj się kochana i walcz dalej.. na pewno Ci się uda..:)
    Ja we wtorek byłam na pierwszej wizycie u mojej nowej ginki, która będzie mnie prowadzić w ramach nfz. Niestety podczas pobierania wymazu do cytologii okazało się że mam plamienia.. kazała natychmiast zacząć brać duphaston i leżeć plackiem w domu.. A w piątek mam zrobić usg.. czy ciąża jeszcze żywa i czy serduszko dobrze bije. Oczywiście na usg poleciałam prywatnie jeszcze tego samego wieczora, bo oszalałabym do następnego dnia z niepewności. Okazało się, że dzidzia żyje i serduszko bije miarowo, ale pojawił się krwiak podkosmówkowy i niestety muszę leżeć i brać leki... Tak też humor troszkę mi sie pogorszył ale staram się myśleć pozytywnie. Na szczęście mój luby bardzo mi w tym wszystkim pomaga i wspiera.. Jestem mu bardzo wdzięczna.. Ale w sumie wolę teraz wyleżeć tych kilka tygodni niż potem przez pół ciąży w szpitalu spędzać..
    Hmmm.. no to tyle użalania.. sorki za takie marudy, ale wiecie.. jesteście taką moją grupą wsparcia...:) Dzięki.. Powodzonka na waszych wizytach u ginów.. :)))

kasiuleks, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taki ból gardła, że przeczuwam nadciągającą anginę, tradycyjnie co kilka miesięcy muszę ją złapać :/ Oby nie skończyło się to antybiotykiem... tfu tfu.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rano uczucie choroby katar kaszel a później przechodzi ;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Hej laseczki.. nie było mnie dwa dni a tu tyyyyyle do nadrobienia... szok...
    Przede wszystkim kasiuleks.. trzymaj się kochana i walcz dalej.. na pewno Ci się uda..:)
    Ja we wtorek byłam na pierwszej wizycie u mojej nowej ginki, która będzie mnie prowadzić w ramach nfz. Niestety podczas pobierania wymazu do cytologii okazało się że mam plamienia.. kazała natychmiast zacząć brać duphaston i leżeć plackiem w domu.. A w piątek mam zrobić usg.. czy ciąża jeszcze żywa i czy serduszko dobrze bije. Oczywiście na usg poleciałam prywatnie jeszcze tego samego wieczora, bo oszalałabym do następnego dnia z niepewności. Okazało się, że dzidzia żyje i serduszko bije miarowo, ale pojawił się krwiak podkosmówkowy i niestety muszę leżeć i brać leki... Tak też humor troszkę mi sie pogorszył ale staram się myśleć pozytywnie. Na szczęście mój luby bardzo mi w tym wszystkim pomaga i wspiera.. Jestem mu bardzo wdzięczna.. Ale w sumie wolę teraz wyleżeć tych kilka tygodni niż potem przez pół ciąży w szpitalu spędzać..
    Hmmm.. no to tyle użalania.. sorki za takie marudy, ale wiecie.. jesteście taką moją grupą wsparcia...:) Dzięki.. Powodzonka na waszych wizytach u ginów.. :)))

Będzie dobrze :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage - po luteinie można mieć "upławy", a nie plamienia. "Upławy", czyli po prostu resztka tabletki wycieka razem ze śluzem.

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dzisiaj brzuch boli .. ciagnie mnie coś jakby w jajniku , i do tego mam mega zgadulca .;/;/;/

km5se6ydozmkg5fc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse, ja też miałam krwiaka prawie 25 na 15 mm i to tuż pod pecherzykiem. Spędziłam tydzien w szpitalu i przy wychodzeniu już nic nie było, trofoblast bez cech odklejania. Teraz leżę w domu, aż do wizyty w środe i mam nadzieję, że już po niej lekarz pozwoli mi na w miare normalne życie. Chociaz lekkie brazowe plamienia sie jeszcze pojawiaja, ale lekarz mówił, że pozostałości po krwiaku sie moga oczyszczać długo, wiec staram się być dobrej myśli.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytania co do farbowania włosów, jestem od urodzenia ciemnowłosą blondynką ale kocham rudy, od studniówki farbuję się na rudy, i właśnie przydałoby mi się znowu pofarbować, a dzidzia pod serduszkiem. Jak myslicie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Lady Savage - po luteinie można mieć "upławy", a nie plamienia. "Upławy", czyli po prostu resztka tabletki wycieka razem ze śluzem.
    No to ja tak mam a zeby bylo smiesznie biore wkladke mam czysto nie zakladam patrzę bielizna brudna

• chabasse Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj.. ja to nawet nie wiem jakich wymiarów jest ten mój.. mam nadzieję, że malutki jakiś. Fasola w sumie dość szybko rośnie, bo w zeszły wtorek rano miała 4,8 mm a dwa dni temu już 13,3.. :) ale leżec muszę do następnej wizyty czyli 3 tygodnie. wmiędzyczasie musze jeszcze zrobić badania 1 trymestru i z jedno usg.. a co do plamienia.. to u mnie go w ogóle nie było na zew... tylko w środku a dzisiaj już się ojawiło na wkładce.. więc może faktycznie coś tam się oczyszcza..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny a mam pytania co do farbowania włosów, jestem od urodzenia ciemnowłosą blondynką ale kocham rudy, od studniówki farbuję się na rudy, i właśnie przydałoby mi się znowu pofarbować, a dzidzia pod serduszkiem. Jak myslicie
    Zależy jak w zabobony sie wierzy, o farbowaniu mowia ze dziecjo rude bedzie ale myślę ze tu chodzi glownie o to ze farva smierdzi a my to wdychamy ;)
    Mówiąc o zabobobach odnośnie włosów, jak czuc ruchy dziecja nie wolno obcinac bo dziecko bedzie mialo krótki rozum
    wedlug mnie jak ma być głupie to i tak bedzie to samo jak z mądrym, wiem ze brzmi chamsko ale taka prawda hehe

• chabasse Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    no właśnie też się zastanawiam... ja z kolei się tlenię.. w sensie na blond się rozjaśniam.. i tez niebawem powinnam.. zwłaszcze, że będę brała ślub pod koniec marca..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • eM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyS jeżeli unika się farb z amoniakiem to chyba można. Wiem ze opary amoniaku są szkodliwe.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • adzia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleks wrote:
    Czesc dziewczyny.

Przyszlam sie pozegnac. Ja niestety nie bede rodzic we wrzesniu.
    Uwazajcie na siebie. Zycze Wam spokojnej ciazy i szybkiego porodu.

Pozdrawiam
    Tak mi przykro,trzymaj się kochana.

kasiuleks lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednego dnia miałam naprawdę duże plamienie, jak okres, tylko ciemną, prawie czarną krwią. Na szczęście byłam wtedy w szpitalu, od razu mi zrobili usg i okazało się, że krwiak się zaczął opróżniać i od razu na obrazie był ładniejszy. A po kilku dniach nie było go już wcale.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    No to ja tak mam a zeby bylo smiesznie biore wkladke mam czysto nie zakladam patrzę bielizna brudna

Tylko ja nie mam ani śluzu ani resztek z tabletki, zdarzyło mi się może tylko tak raz.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ