X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nie ja jutro nie mam wizyty, idę właśnie po receptę na ten magnez, bo ja nie dam rady z tą nogą złamany palec plus skurcz to mega boli, a nie chce się faszerować paracetamolem.

oj Lady, Lady. Nie napiszę wprost co myślę-bo nie wypada. Grzecznie napiszę- wystarczy kupić w aptece CHELA-MAG B6 MAMA- oj ;) coś mi się wydaje, że to magnez dla nas :) wow chyba eurekę odkryłam. I biedna pani w aptece o tym preparacie nic a nic nie wiedziała ;)

Paulinek lubi tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba Jan trochę oklepane ale jak to fajnie rośnie imię z wiekiem Jasiek Jasiu Janek Jan :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Kurdę ja nie pomyślałam ;/ ja ostatnio w ogóle chyba nie myślę a i jestem wkurzona na panią dietetyk ;/ od rana mam bardzo wysoki cukier, a robię wszystko według jej zaleceń ;/ np na śniadanie kazała mi zrobić tak szklanka mleka 1,5% garstka płatków owisianych, 5 źurawinek, i tak z 3 szczypty słonecznika i cukier 222 ;/ nigdy nie miałam tak wyskokiego może po czekoladzie wczoraj gorzej, ale czekolada była po obiedzie wczoraj, no ależ kurczę, pamiętacie wtedy co zjadałam całą tabliczę i cukier miałam na 162! a nie na 222, a teraz po obiedzie: ryż brązowy, halibut z piekarnika i marchewa surowa i cukier 167 ;/ nie rozumiem

Myślę, że powinnaś albo zmienić diabetologa, albo poczytać wszystko o diecie cukrzycowej co piszą na jej temat i próbować wszystkiego , aż w końcu znajdziesz odpowiednie dla siebie rzeczy po których cukier Ci nie skacze. No i uważaj na czekoladę, gorzka ale dużo nie wolno jej :).

Paulinek lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Mi się podoba Jan trochę oklepane ale jak to fajnie rośnie imię z wiekiem Jasiek Jasiu Janek Jan :)

Mój tata tak ma na imie a co najśmieszniejsze zmienił sobie z Janusza na Jana i do tej pory niewiem po co :D

trix lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej jak czytam, że ktoś ma przychodzić do domu w dzień wyjścia ze szpitala, to aż mnie trzepie. Wcześniej było mi głupio powiedzieć, że sami zaprosimy jak będziemy gotowi ale im bliżej porodu tym bardziej rośnie we mnie odwaga i jak tylko znowu usłyszę, że ktoś do nas przyjdzie i to jeszcze z dziećmi to od razu powiem co o tym myślę.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Myślę, że powinnaś albo zmienić diabetologa, albo poczytać wszystko o diecie cukrzycowej co piszą na jej temat i próbować wszystkiego , aż w końcu znajdziesz odpowiednie dla siebie rzeczy po których cukier Ci nie skacze. No i uważaj na czekoladę, gorzka ale dużo nie wolno jej :).

No wczoraj zjadłam tylko jeden rządek tej czekolady, i dietę cukrzycowa też przeczytałam i robiłam wg niej i schodziłam ładnie nawet do 92 na czczo, ale niektóre produkty z tej diety dawały mi np 125, robie notatki na kartka które wydrukowałam -> ktoś kiedyś podał tu dla mnie linka, no ale nie spodziewałam się dzisiaj że mi tak skoczy ten cukier! Bo radach tej dietetyczki, przecież miało być wszystko tak ok. Ale 15 powiem tej diabetolog co sądzę o dietetyczce i o tych ich durnych zaleceniach. No prędzej urodzę niż one się mną zajmą jak należy.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM - Jana też braliśmy pod uwagę. Tylko, że teraz bardzo dużo Jaśków.

Wiecie, ja mam jeszcze taki problem, że pracuję w przedszkolu i imiona kojarzą i się z konkretnymi dziećmi ;) Ostatnio się podśmiewaliśmy, ze damy drugiemu tak samo na imię jak ma pierwszy - Piotr. Z takich na które w miarę jesteśmy w stanie się wszyscy zgodzić to Mateusz, Tomek albo Bartek. Ale to nie jest, co czuję. Bardziej jakiś kompromis. Cóż, szukam dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 14:14

atdcwn154po83a78.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Oo, a ja właśnie takich imion nie znoszę, które mają różne formy w zależności od wieku. Mam takiego znajomego, chłop 40 parę lat, a ludzie mówią na niego "Adaś" bo się wszyscy tak przyzwyczaili. Masakra :/
    Dla mnie przy wyborze imienia podstawowym priorytetem było, że ta sama wersja musi się nadawać i dla noworodka i dla dorosłego.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - jeśli po zaleceniach dietetyczki masz takie cukry, to wróć do tego, jak wcześniej jadłaś. Z tego co czytam, tam nie przekraczałaś aż tak znacznie norm. Wszędzie piszą, że nabiał na pierwsze śniadanie nie jest wskazany, może dlatego tak Ci skoczył cukier. A może po prostu jest już wyższa ciąża i cukrzyca też większa. I powinnaś mieć już insulinę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 14:16

diatomka lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Oo, a ja właśnie takich imion nie znoszę, które mają różne formy w zależności od wieku. Mam takiego znajomego, chłop 40 parę lat, a ludzie mówią na niego "Adaś" bo się wszyscy tak przyzwyczaili. Masakra :/
    Dla mnie przy wyborze imienia podstawowym priorytetem było, że ta sama wersja musi się nadawać i dla noworodka i dla dorosłego.
    Haha to jak z mmoim tatą, w sierpniu 50 skończy a niektórzy mówią Jasiu :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Lady - jeśli po zaleceniach dietetyczki masz takie cukry, to wróć do tego, jak wcześniej jadłaś. Z tego co czytam, tam nie przekraczałaś aż tak znacznie norm. Wszędzie piszą, że nabiał na pierwsze śniadanie nie jest wskazany, może dlatego tak Ci skoczył cukier. A może po prostu jest już wyższa ciąża i cukrzyca też większa. I powinnaś mieć już insulinę

No właśnie nie powinnam według badań krwi które mi kazała ta diabetolog zrobić, wyszło że nie mam cukrzycy, wyniki były bardzo bardzo dobre. A z tym odłożeniem diety tej dietetyczki tak zrobię wczoraj myślałam też że może cos tam nie halo, ale no dziś drugi dzień tak wysoko, jutro nie bedę robić jej diety tylko swoją + ta strona którą mi ktoś z was polecił.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Kurdę ja nie pomyślałam ;/ ja ostatnio w ogóle chyba nie myślę a i jestem wkurzona na panią dietetyk ;/ od rana mam bardzo wysoki cukier, a robię wszystko według jej zaleceń ;/ np na śniadanie kazała mi zrobić tak szklanka mleka 1,5% garstka płatków owisianych, 5 źurawinek, i tak z 3 szczypty słonecznika i cukier 222 ;/ nigdy nie miałam tak wyskokiego może po czekoladzie wczoraj gorzej, ale czekolada była po obiedzie wczoraj, no ależ kurczę, pamiętacie wtedy co zjadałam całą tabliczę i cukier miałam na 162! a nie na 222, a teraz po obiedzie: ryż brązowy, halibut z piekarnika i marchewa surowa i cukier 167 ;/ nie rozumiem

Lady ten cukier to zasługa płatków owsianych i żurawiny !
    Obie te rzeczy bardzo go podnoszą ja w ciazy wogule zrezygnowalam z płatków niestety nawet te super extra podnosza cukier...nie martw sie mój glukometr tez czasem "szaleje" hehe no bardziej ja z pokusą czegos niedozwolonego a hemoglobine gli. mialam 5 a to wynik przy ktorym moge rodzic naturalnie bez pompy insulinowej bo swiadczy o wyreogulowanej cukrzycy :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    AniaM - Jana też braliśmy pod uwagę. Tylko, że teraz bardzo dużo Jaśków.

Wiecie, ja mam jeszcze taki problem, że pracuję w przedszkolu i imiona kojarzą i się z konkretnymi dziećmi ;) Ostatnio się podśmiewaliśmy, ze damy drugiemu tak samo na imię jak ma pierwszy - Piotr. Z takich na które w miarę jesteśmy w stanie się wszyscy zgodzić to Mateusz, Tomek albo Bartek. Ale to nie jest, co czuję. Bardziej jakiś kompromis. Cóż, szukam dalej :)

A może Paweł? Moja przyjaciółka tak nazwała. W czerwcu 2014 urodziła Pawła, teraz ma termin na sierpień i też syn i będzie Piotr.

Mój M jest z bliźniaków i nazywają się Piotr i Paweł. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion ...to im bliżej rozwiazania tym bardziej sie wahamy...nie myślałam ze to bedzie takie trudne ale naprawde nie wiem jakie nadać imie dziecku :(
    W gre wchodzi...Bartosz,Krzysztof,Maciej .Wszyscy wkoło pytają jakie imie ?jakie imie?i sie dziwią ,że nie wybraliśmy ale co poradzić dla naszej psiuni wybieralismy chyba przez tydzień a co dopiero dla dziecka hahha :)
    Kiedys powiedzialam w towarzystwie ze chyba Krzysiu i uslyszalam "a ja znam takiego Krzyska.." "brzydkie imie" ...denerwuja mnie takie złośliwości i chyba postawimy wszystkich przed faktem dokonanym :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage]
    Ale 15 powiem tej diabetolog co sądzę o dietetyczce i o tych ich durnych zaleceniach. No prędzej urodzę niż one się mną zajmą jak należy.[/QUOTE]

Lady, powtarzasz się. A i tak nic z tym nie robisz. Tylko tyle, że napiszesz tutaj-"mam jej dosc", "zmienię dietetyka/diabetologa"- już dawno miałaś to zrobić.

Jesteś kobietą wykształconą po studiach, kiedyś wspominałaś o doktoracie- a szczerze, zachowujesz się jak nierozgarnięte dziecko, które z niczym sobie nie radzi, a u Wszystkich szuka współczucia. Ogarnij się kobieto. Choć miałaś to pisane już setki razy-a i tak nie pomogło.

.ona., Staraczka23, Paulinek, kapturnica, alutka lubią tę wiadomość

• isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ta strona którą mi ktoś z was polecił.

chyba "któraś poleciła" ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tata ma naimie Krzysiu i jest najwspanialszym czlowiekiem na swiecie. Dałabym tak naszemu synowi, ale maż uważa, że jego tacie może być przykro, wiec odpuściłam.
    Mam kochanego i bardzo zdolnego siostrzenca Jaśka, który nie lubi jak sie tak do niego mówi. Ma 7 lat a już nawet trenerowi zwrócił uwagę, że on ma naimię Jan ;p
    Nalegał długo by kuzyn miał też naimię Jan a na drugie Paweł ;p
    Ja też nie jestem pewna imienia, które wybralismy. To bardzo trudna decyzja. mnie się podoba Bolesław, Mieszko, Stefan, ewentualnie Mateusz czy Antoni. Mąż wybrał Mateuszka, ale nie byłam przekonana więc chyba będzie Antoni co zaakceptował :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 14:38

anula1990 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Lady ten cukier to zasługa płatków owsianych i żurawiny !
    Obie te rzeczy bardzo go podnoszą ja w ciazy wogule zrezygnowalam z płatków niestety nawet te super extra podnosza cukier...nie martw sie mój glukometr tez czasem "szaleje" hehe no bardziej ja z pokusą czegos niedozwolonego a hemoglobine gli. mialam 5 a to wynik przy ktorym moge rodzic naturalnie bez pompy insulinowej bo swiadczy o wyreogulowanej cukrzycy :)

no nie wiem ;/ co kończyła ta dietetyczka ale na kurzych jajach się zna ;/ oto kartka którą mi dała: to co na tej kartce to może pani jeść
    2druqea.jpg

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Dziwna ta pani dietetyk, jakby pojęcia o diecie nie miała.
    Akurat suszone owoce podnoszą cukier i nie są zalecane! Podobnie banany (choc ja czasem jem i jest ok). Mleko akurat nie wszystkim sluży z rana, czy z południa - tu nie ma reguły. Widocznie Tobie nie służy.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - nabiał rano nie jest wskazany, a zwłaszcza mleko, prędzej przetworzony, czyli np kefir albo jogurt naturalny. Nie chce mi się wierzyć, żeby dietetyk zaleciła z samego rana mleko, ja już byłam na pierdyliardzie szkoleń i ogólnie niabiał jako pierwszy posiłek zawsze jest wręcz odradzany, no chyba że dobrze tolerujesz, ale jak widać, nie.

Żurawina, heh, grząski temat. Rozumiem, że chodzi o suszoną. Ona praktycznie jest kandyzowana. Ją się ją uzyskuje? Np w takim USA pije się dużo soku żurawinowego. Zbiera się te owoce zalewając pola itd. Potem trzeba wycisnąć z nich sok. Ale się go nie wyciska, tylko zasypuje to wszystko cukrem, sok wyłazi, skórki w tym cukrze zostają. I to, co nam się wciska jako tą super dietetyczną i drogą żurawinę, to nic innego jak żurawinowe kandyzowane odpady. Pewnie, że po tym skacze cukier.

Czekoladę przemilczę. Jak ma się dobre cukry, to można pozwolić sobie a pasek dobrej, gorzkiej czekolady. ALE NIE MASZ DOBRYCH CUKRÓW, więc łapy precz od czekolady.

Narzekałaś, że dietetyk nie dała Ci przykładowej diety. TU masz DOKŁADNIE ROZPISANĄ DIETĘ, posiłek po posiłku, CAŁY TYDZIEŃ. Wysyłałam Ci to już 3 miesiące temu.
    http://www.szpitalkarowa.pl/download/cuk_ciaz.pdf
    Jakbyś poświęciła na szukanie w necie info o diecie cukrzycowej chociaż 1/3 tego czasy, który poświęcasz na dzierganie pszczółek na kaftanikach, to być jużwiedziałą o niej wszystko, ale po co, lepiej trwać w błogiej nieświadomości i wpierniczać czekoladę.

.ona., Anitka201, Paulinek, 4me, kapturnica, alutka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 1538 1539 1540 1541 1542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ