X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z wizyty - nasz chłopak strasznie urósł, bo waży już 1,5kg. W ogóle zamiast wizyty pani doktor zrobiła nam USG 3. trymestru już - przewidywana waga na termin porodu to 3600g, więc ja nie wiem, jak mam go urodzić SN :D

agatka196, kasig, karolcia87, przyszła mama, Gusiak, Dominka92, trix, .ona., Lady Savage, Misi@, adzia, Czarna_88, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • kasig Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie i niestety super nie jest. Synuś waży niecałe 1900gram, ale szyjka skróciła mi się w miesiąc o ponad 2cm i w tej chwili ma równo 2cm, skurcze i napinanie brzucha są spowodowane że mały mocno mi juz na szyjkę naciska no i niestety musimy się zgłosić jutro do szpitala. Malutki dostanie na pewno sterydy na płucka, a mnie chcą poobserwować i sprawdzić na ktg jak silne są skurcze, jeśli będą słabsze niż 30% to w sobotę mnie wypuszczą. Lekarz chce też poobserwować maluszka, bo mimo że przeplywy są niby ok on mocno zwolnił, jeszcze 4 tygodnie temu były starszy niz termin o prawie dwa tygodnie, a w tej chwili jest na równo z terminem, tak więc lekarz te chce to poobserwować. No i wciąż wielowodzie, nawet większe niż ostatnio, w tej chwili Afi 24. No cóż nie powiem zmartwiłam się bardzo, ale cieszy mnie że synuś dostanie te sterydy, będzie bezpieczniejszy w razie czego

Lady Savage lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Wróciliśmy z wizyty - nasz chłopak strasznie urósł, bo waży już 1,5kg. W ogóle zamiast wizyty pani doktor zrobiła nam USG 3. trymestru już - przewidywana waga na termin porodu to 3600g, więc ja nie wiem, jak mam go urodzić SN :D

poradzisz sobie :D najważniejsze że mały rośnie i u niego wszystko ok :)

siostra sąsiadki urodziła przez CC córeczkę.... uwaga... 5,6kg! a sama jest drobną kobietką, jak ona wychodowała takiego olbrzyma w swoim małym ciele ? :D

Kasig zgłosisz się do szpitala, poobserwują cię trochę i oby wszystko było wporządku, ale rozumiem twoje zmartwienie, każda na twoim miejscu by się zamartwiała. no ale szyjka ma jeszcze 2 cm więc może aż tak źle nie będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 17:27

kasig lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kasiq również wielowodzie, ale poziom ten sam, co miesiąc temu, więc lekarka uznała to za moją "urodę". U mnie AFI 22,5

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:07

kasig lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    poradzisz sobie :D najważniejsze że mały rośnie i u niego wszystko ok :)

siostra sąsiadki urodziła przez CC córeczkę.... uwaga... 5,6kg! a sama jest drobną kobietką, jak ona wychodowała takiego olbrzyma w swoim małym ciele ? :D

Kasig zgłosisz się do szpitala, poobserwują cię trochę i oby wszystko było wporządku, ale rozumiem twoje zmartwienie, każda na twoim miejscu by się zamartwiała. no ale szyjka ma jeszcze 2 cm więc może aż tak źle nie będzie :)
    U nas w rodzinach byly dwa przypadki takich duzych dzieci i oba zakonczone sn! W jednym porod przebiegl bez problemow kobieta nawet nie pekla a e drugim niestety bylo ciezko.

Ja do 3600 zdecyduje sie na probe sn. Powyzej chce znow cc.

Kasig dobrze ze jestes pod dobra opieka

kasig lubi tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    no nie mów ze ci dr zmierzył szyjke no ale jestem wsciekła moja twierdzi ze nie da rady ;/ a tez bym chciała wiedziec

Idac dzis do gina bylam pewna ze mi nie zmierzy bo jak wychodzilam ze szpitala mowil ze z pessarem nie zmierzy mi bo nie ma jak. A dzis prosze, 3 razy mierzyl ;)

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież te 3,5 kg to taki maksymalnie standardowy noworodek, ani mały, ani duży :P

alutka lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, tak też sobie to tłumaczę, że będę pod opieką więc to dla małego lepiej, no mam nadzieję że będzie ok i wkrótce wrócę do domu, bo po dzisiejszym dniu to wpadłam w panikę że jeszcze nie wszystko poprane, nie wszystko kupione itp

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Przecież te 3,5 kg to taki maksymalnie standardowy noworodek, ani mały, ani duży :P

Chyba że masz tak jak ja 150cm wzrostu i wagę wyjściową 44kg :D

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig - trzymaj się. trzymam kciuki, żeby było wszystko ok

kasig lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilla My dasz radę ;)
    Kasieg to dla waszego dobra, dla pocieszenia powim ci ze to juz 32 tyc to naprawde sporo no i dziecko masz juz pawie 2 kg bedzie dobrze

kasig lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiq wszystko będzie dobrze, zobaczysz... przebadają, poobserwuja i wypuszcza do domku =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 20:01

kasig lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Chyba że masz tak jak ja 150cm wzrostu i wagę wyjściową 44kg :D
    A no fakt, zapomniałam, że jesteś drobniutka :) ale nie martw się na zapas, podobno kluczem wcale nie jest wielkość mamy, tylko układ kanału rodnego i to, na ile relaksyna zadziała na miednicę :-) może się okazać, że urodzisz łatwiej, niż niejedna mierząca 170 cm :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiq trzymam kciuki :) informuj nas jutro :)

kasig lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasig wszystko będzie dobrze! Informuj nas na bieżąco.

Lila dasz rade. 3600 to nie jest wcale taki olbrzym. :-)

kasig lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    No to chyba tez zamowie. :) Przy tych bawelnianych jest tak, ze obwod czesto dosc sie rozciaga, wiec na poczatku moze byc ciasny, ale powinnien sie dopasowac. Mam kilka bawelnianych i wiem, ze jak byly nowe to nawet cisnely, ale potem bylo ok. Moze ponos go jeszcze przed porodem, zeby potem Cie nie cisnal, bo wystarczy ze piersi od pokarmu beda bolec. Cisnacy obwod to juz bedzie za duzo :)

ale właśnie ten obwód wydaje mi się za luźny;) i jest na ostatni, najciaśniejszy zapięty, dlatego mówię, że chyba zawyżona;)))

link do staników http://allegro.pl/show_item.php?item=5481592182 ja brałam 75G

w ogóle od 2 dni mam 'zespół napięcia' pobolewa mnie brzuch, łażę śnięta i wkurzona, i tylko bym zakupy robiła...właśnie wysłałam biednego męża po kebaba...unikam takiego jedzenia chociaż uwielbiam...niby 1 kebab w ciąży...ale już czuje się grubo! bleh...kryzys...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 18:01

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek zjedz sobie w spokoju tego kebaba... pomysl o tym tak, ze tak sa warzywa - a jak wiadomo one sa zdrowe... mięsko - tu też jest żelazo i bialko, samo zdrowie... =)
    Lepszy moim zdaniem jakiś kebab niz np.mc... jesteś usprawiedliwiona =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 20:05

Paulinek lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak mówisz jak moja babcia, dla której wszystko jest zdrowe bo to "warzywka" - gorzej, że nawet na potrawkę z mięchem smażoną mówi warzywka...

a najgorzej już jak w weekend oznajmiła mi, że olej rzepakowy jest przecież taki zdrowy ;) (i nie mówiła o ilości potrzebnej do polania sałatki ewentualnie, a 'smażonym' oleju ;p i potrawach w nim robionych;p)

p.s ja uwielbiałam maca przed ciążą, w 8 tygodniu zjadłam ostatniego big maca...bo smakował jak trociny;/ i mam nauczkę i już nie jem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 18:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    To jakby akcja Ci się rozwinęła przed 34tc- oczywiście nie życzę tego- to maja prawo desłać cie do innego szpitala i odmówić ratowania życia dziecka?

Dominika super wieści. Teraz sobie odpoczywaj.

Wątpię, myśle, że poprostu chciał nam zobrazowac niesprawiedliwość. No i oczywiście w szpitalu klinicznym mają lepszy sprzęt jeśli chodzi o wcześniaki. Ale zawsze na wizycie powtarza, że jakby co to mam się zgłosić do jego szpitala.

Kasiq trzymam kciuki by wszystko było dobrze i maleństwo jeszcze zaczekało.

agatka196, kasig lubią tę wiadomość

‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ