X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:06

skabarka, Lady Savage, Gusiak, julita lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Sigma,

Ponawiam pytanko - u kogo zamawiałaś swoją barlettę i ile płaciłaś? Masz wersję eco, 2w1 czy 3w1 ?
    Kiedyś już pisałam - zamawiałam w sklepikdzieciecy.pl, wersję 3w1 zwykłą (nie eco) i płaciłam 1560 zł razem z przesyłką :)

Diatomka - to chyba zależy jakie miałaś z tym człowiekiem relacje. Sam pogrzeb nie powinien zaszkodzić, jeśli nie przeżyjesz go zbyt mocno, tylko czy w ogóle znałaś tego męża niani?

easymum lubi tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz po wizycie, serduszko pieknie bije.
    Pessar trzyma (a balam sie ze sie zsunal bo ja nie umiem wylezec w miejscu) i nawet zmierzyl ja, a mowil mi kiedys ze sie nie da z pessarem :P i ma 14,5 mm
    Przez 2 tyg jeszcze luteina a potem ma sie dziac wola nieba :P
    Matko ! Obym nie zaczela pierwsza rodzic z tego forum

Aa no i za 10 dni na USG ide zobaczyc tego mojego diabelka co sie tak pcha na swiat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 16:37

aldonaa, Lady Savage, Misi@, .ona., Gusiak, karolcia87, trix, snoopy_etka, Anitka201 lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Lady a w Poznaniu nie padało, ale zaczyna się chmurzyć, więc pewnie niedługo zacznie ;p

Misia już nie mieszkam w Poznaniu tylko w Czapurach

Wzięłam się za naprawianie kolejnego ciuszka Zuzi, tym razem padło na pajacyk, myślę wyhaftować go też haftem kaszubskim, akurat poprzykrywa mi plamki

25rjgc7.jpg

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:

4 me pytanie z innej beczki do Ciebie - Ty robiłaś hybrydę na pazurkach u stóp - i jak Ci się trzyma ? bo ja idę jutro i zastanamwiam się czy do porodu wytrzyma ( czyli jeszcze z miesiąc)...już nie daje rady malować pazurków u stóp bez wygibasów rodem z cyrku..

Powodzenia na wizytach ;)

Hejka.
    Tak robiłam dokladnie miesiac temu- jesli chodzi o jakość rewelacja- nic nie odchodzi, kolor nie wyblakł, świecą sie dalej jak świeżo malowane- mimo kremów, słońca, soli morskiej itp ;) ale wiadomo paznokieć rośnie wiec od tej strony gdzie rośnie po tym miesiącu powinnam juz isc na uzupełnienie ale przetrzymam do poczatku przyszlego tygodnia ;). Jesli jakość hybrydy bedzie ok to wszystko zalezy od tego jak szybko rosną Ci paznokcie u stop ;)
    Ja bylam w estetice na Chwarznie- polecam chociaż chyba blisko nie masz ;)

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Pessar trzyma (a balam sie ze sie zsunal bo ja nie umiem wylezec w miejscu) i nawet zmierzyl ja, a mowil mi kiedys ze sie nie da z pessarem :P i ma 14,5 mm

Aa no i za 10 dni na USG ide zobaczyc tego mojego diabelka co sie tak pcha na swiat ;)
    Czyli że od 33 tygodnia już odpuszczają z lekami? :D to znaczy, że w razie czego uznają, że dziecko sobie poradzi. Dobrze wiedzieć! :D

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:06

Dominka92 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje ze dopiero od 33 tyg zaczne lezec plackiem zeby dotrzymac jeszcze :-P
    Bo teraz funkcjonuje prawie normalnie- procz wiekszego sprzatania :p

relgzbmhh8tsviez.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja trochę w zabobony wierzę, nie poszła bym.

Jeśli zabobony ci nie przeszkadzają to idź ale nie stój blisko trumny i nie patrz na otwarta a u najważniejsze z tego co czytałam nie wolno iść bezpośrednio za trumną w kondukcie.
    Pamiętam że dwie z naszego forum szły na początku w ciąży na pogrzeb.
    Staraczka bo padnę i juz nie wstane noooooo. Będziesz miala na sumieniu mnie i mojego syna :D :D :D :D

Carolline, la_lenka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dominika, no to super!! :) ale Ty dostalas sterydy na plucka dzieciaczka tak, skoro jeszcze minimum 2 tyg dzidzius ma sie w brzuszku chowac? :)

Dostalam od razu jak wtedy trafilam z tym wyrostkiem ;)
    Moze dlatego lekarz mowi wlasnie ze jeszcze chociaz te 2 tyg

aldonaa lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    To ja jeszcze podrążę w kwestii szczepień, ale tak już praktycznie. Które szczepienia są bezpłatne, a za które się płaci i ile? Mamy, które szczepiły - pamiętacie? Koleżanka, która ma bliźniaki szczepiła na wszystko i mówiła o koszcie 10.000 pln dla 2 dzieci. To możliwe czy coś źle zrozumiałam?
    Ja w czwartek na szkole rodzenia mam spotkanie z pediatra i będzie temat szczepień. Pewnie poda kalendarz i info, które platne, które nieplatne. Takze jak do piątku sie nic nie dowiesz i jak się przypomnisz to mogę się podzielić nowo nabyta wiedza ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piszecie... wow! Człowiek tylko na chwilę wyjdzie z domu do dentysty i jest już nie w temacie :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któraś mówiła o zamawianym staniku z allegro do karmienia - właśnie dotarł (poczta zgubiła awizo, a przesyłka już od 6.07 leżała u nich...) i jakość ok, bawełna, miękki, delikatny więc na bolący biust w sam raz - tylko chyba lekko zawyżona wielkość pod biustem, bo zamawiałam swój standardowy 75, a zapinam na ostatnie zapięcie, więc brakuje już możliwości regulacji na mniejszy obwód. ale za 25 czy tam 30 zł opłaca się;)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:

no nie mów ze ci dr zmierzył szyjke no ale jestem wsciekła moja twierdzi ze nie da rady ;/ a tez bym chciała wiedziec

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady pamiętam, ale Czapury są niedaleko, więc tak jako ciekawostke napisałam, że w Poznaniu nie pada ;p

33 tc :)ciekawe co mi powie w czwartek lekarz , choć z tego co mówil wcześniej, szpital, w którym zamierzam rodzić, nie dostaje dodatkowych pieniędzy za dzieci urodzone przed 34 tc, więc pewnie, bedzie chciał bym przetrwa jak najdłużej :)
    Dostaje je tylko szpital kliniczny na Polnej...a tam nie chcę, ze względu na lekarzy z tamtąd. tam też pracowała nasza dobra znajoma jako pielęgniarka i odradzała.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:07

l22nhdge5b933eoh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Lady pamiętam, ale Czapury są niedaleko, więc tak jako ciekawostke napisałam, że w Poznaniu nie pada ;p

33 tc :)ciekawe co mi powie w czwartek lekarz , choć z tego co mówil wcześniej, szpital, w którym zamierzam rodzić, nie dostaje dodatkowych pieniędzy za dzieci urodzone przed 34 tc, więc pewnie, bedzie chciał bym przetrwa jak najdłużej :)
    Dostaje je tylko szpital kliniczny na Polnej...a tam nie chcę, ze względu na lekarzy z tamtąd. tam też pracowała nasza dobra znajoma jako pielęgniarka i odradzała.

To jakby akcja Ci się rozwinęła przed 34tc- oczywiście nie życzę tego- to maja prawo desłać cie do innego szpitala i odmówić ratowania życia dziecka?

Dominika super wieści. Teraz sobie odpoczywaj.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Staraczka bo padnę i juz nie wstane noooooo. Będziesz miala na sumieniu mnie i mojego syna :D :D :D :D
    Cóż trudno :P

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek daj linka do tych staników :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona! czerweśnie samo zdrowie, więc wcinaj śmiało :)
    Dominika zaciśnij uda na 2 tygodnie i nie puszczaj!

ja też poproszę o linka do staników :) wprawdzie kupiłam już 2 w h&m ale przydałyby się jeszcze 1 lub 2 ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 1567 1568 1569 1570 1571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ