Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinek wrote:p.s ja uwielbiałam maca przed ciążą, w 8 tygodniu zjadłam ostatniego big maca...bo smakował jak trociny;/ i mam nauczkę i już nie jem;)
-
Hejka, i ja wróciłam od gina.
Szyjka długa i super trzyma, cukry ok, tsh super, inne wyniki też jak najbardziej ok.
Co do rozmiarów dziecka, to usłyszałam, że skoro syn na usg robionym w tym samym tygodniu ważył mniej więcej tyle samo i urodziłam go sn, to on nie widzi przeciwwskazań do próby urodzenia też córki sn, a jak powiedziałam, że się trochę boję, to powiedział że u niego na oddziale się nie pierniczą, jak przez trzy godziny poród nie postępuje, to robią cc, więc w razie czego będę miała cc i tyle, natomiast mam się powoli zaczac oswajać z tą myślą. Dodał jeszcze, że na razie za wcześnie, żeby oceniać na czym się skończy, w okolicach 36go tygodnia zrobi mi usg i wtedy będzie sytuacja mniej więcej jasna, jeśli chodzi o wymiary dziecka. Tak czy siak, po 38tygodniu wywołuje poród, to się nie zmieniło. Co do tych kości ramiennych wyprzedzających resztę o 4tygodnie - powiedział, że mierzenie tej kości nie jest w standardzie w usg i tamten gin od usg trochę się rozpędził z tymi pomiarami.Sigma, aldonaa, Misi@, 4me, agatka196, karolcia87, kasig, trix, Gusiak, easymum, Kasiarzynka, chabasse, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Lilla My wrote:Wróciliśmy z wizyty - nasz chłopak strasznie urósł, bo waży już 1,5kg. W ogóle zamiast wizyty pani doktor zrobiła nam USG 3. trymestru już - przewidywana waga na termin porodu to 3600g, więc ja nie wiem, jak mam go urodzić SN
mój M wazyl 4,5 a jego syn zapowiada sie równie duży narazie
Super, ze wszystko ok
-
ooo Mc
czasem jak mnie najdzie chęć to nie ma zlituj się, cheasburger, frytki, sos bbq i Mcflur musi być! zamiast Mcflura może być kawusia latte
Dżuls świetne wiadomości
mam nadzieję, że nasza córcia nie będzie kluchą przy narodzinach bo chciałabym SNja ważyłam chyba 3200 a R. 3700 ale oboje jesteśmy wysocy (177 i 190cm) mam nadzieję że nasz wzrost nie ma zbyt dużego wpływu na wagę malutkiej, fajnie jakby ważyła max. 3500-3700
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 18:32
-
nick nieaktualnyHehe a ja dziś coś wspomniałam mojemu mężowi o szejku waniliowym, czy by mi przypadkiem nie przywiózł z mca. Ale niestety chwile później zaczął mnie boleć migdał, więc nici z lodów ;/
Za to pokroił mi ananasa i pilnował bym zjadla bo synek musi trochę witaminek wchłonąć -
Ja pamiętam jak 13 lat temu z wagą wyjściową 49kg przy wzroście 156cm. Urodziłam syna ważył 3980. Poród ciężki. Więc teraz lekarz powiedział że będziemy kontrolować małą, bo nie należy do małych. Następna wizyta 3 sierpnia, więc się dowiem co i jak.
-
aldonaa wrote:Dzuls, ja tez juz nie wiem jak to jest z tymi kosciami. U mojej malej kosc ramieniowa jest o tydzien mlodsza, a kosc udowa o 3 tygodnie starsza. Jak tak bym miala na to patrzec to urodzi sie dziewczynka z nozkami jak zyrafa i kocimi raczkami
wyrowna sie wszystko w swoim czasie
z tego co wiem, to niepokoić powinna krótsza kość udowa, jeśli już. I też nie zawsze, bo wiadomo, że każdy jest inny
easymum lubi tę wiadomość
-
Ja juz przyjęta na oddział nie wiem po co skoro wszystko jest ok. Więcej nie będę się słuchała mamy i siostry teraz mam problem jutro miałem mieć wizytę za miesiąc pewnie będę dopiero miała kolejna a badań na HIV nie miałam i do jutra l4 mam no a ZUS lubi się mnie czepiać masakra..... I się wkurzylam bo kiedy ja te badania zrobię na HIV jak w połowie sierpnia dopiero wizyta kolejna będzie a podejrzewam, że być skierowanie na to badanie dostała jutro a tak dupa . Ahh masakra z tym... Wszystko jest ok ktg, usg ile jutro badania będą mocz crp morfologia
gdzie tydzień temu miałam robione ale tu u nas w szpitalu się nie odbiera badań tylko od razu do poradni ginekologicznej znoszą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 18:44
-
nick nieaktualnyJa na hiv nie robilam lekarz nie nalegal.
Mój ostatni McDonald był uuuuu jakoś w marcu
wam pisałam jak miałam ochotę na cheesburgera i chciałam dwa odrazu, jak się znalazły w aucie tak z automatu skarpetami zajechalo i nie zjadłam, teraz mysle czy bym zjadła
mcflury mmm ochotę mi naribilyscie -
Hiv to podstawowe badanie w ciazy, dziwne ze nie wszystkie macie je zrobione. Ja robilam w 1 trymestrze po pierwszej wizycie u gin i teraz w 3. I tez robilam prywatnie, koszt 20zl.
Sigma, alutka, easymum lubią tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka