X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka wystawia Tobie l4 od momentu przyjecia. W dniu wypisu upomnij sie o nie. Xus nie powinien sie doczepi . Pytanie na ile Ci wystawia. Moze porozmawiaj by dali Ci do czasu wizyty u gin. I umow sie juz na kolejne wizyte do swojego lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o hiv to ja slyszalam, ze jak ktos nie zrobi to w czasie porodu traktuja kobiete tak jakby byla zarazona. Co to w praktyce oznacza to nie wiem ,.

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, jest nieobowiązkowe, ale wskazane w ciaży

720fbe94f2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ofeminin.pl/o-tym-sie-mowi/3-ojcowie-w-ciazy-przez-miesiac-doswiadczali-tego-co-kobiety-s1475863.html

hihihi. faceci przez miesiąc doświadczali tego, co kobiety w ciąży :D

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie badanie HIV było obowiązkowe no może nie obowiązkowe ale gin prosił aby wykonać w I trym., ale przed ciążą i tak z automatu co 3 miesiące miałam wykonywane to badanie czy chciałam czy nie bo regularnie oddawałam krew do centrum krwiodawstwa jako honorowy dawca więc dla mnie to żadna nowość :) trochę tęsknie za "upuszczaniem" krwi, teraz chyba dopiero 6 m-cy po porodzie będę mogła oddać krew

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku a ja Zuzię zobaczę 20 lipca :) czyli już nie długo, a jutro diabetolog i powiem jej co myślę o tej diecie ;/ i okulista.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby badanie na obecność HIV nie jest obowiązkowe, ale w szpitalach wymagają przy przyjęciu do porodu. Poza tym moim zdaniem lepiej wiedzieć, bo można się tym cholerstwem w różnych miejscach zarazić, a jak wiadomo o chorobie, to dziecku trzeba odpowiednio wcześnie podać leki.

aldonaa, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nie jest obowiazkowe ani w szpitalu ani lekarz nie kieruje na nie, ale w sumie moze lepiej zrobic na wlasna reke

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam na kartce płatne zapisane z toxo w Itr ale odwlekalam :P
    będę tsh robić to przy okazji hiva.

Co do krwiodawców też bym chciała oddać ale czytalam że majac niedoczynność nie można.

Lady już nic nie mów o tej dietetyczce, nie na noc hehe
    Na ktora masz wizytę 20lipca? U mnie 13.20

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na balkonie i wiecie pies się kręci, a mąż zasadzil cebulę żebym szczypior miała, i juz się najadlam jakie dobre...
    Doniczka na niskim parapecie a mój psiur co robi? Zuje sobie szczypior :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uważam, ze badanie na HIV to podstawa. Przeciez to dla dobra dziecka nie wazne czy lekarz kazał czy nie. Z reszta ja nie wiem czy w niektórych szpitalach to nie jest wymagane w komplecie dokumentów.

aldonaa, .ona., alutka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:09

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Miałam na kartce płatne zapisane z toxo w Itr ale odwlekalam :P
    będę tsh robić to przy okazji hiva.

Co do krwiodawców też bym chciała oddać ale czytalam że majac niedoczynność nie można.

Lady już nic nie mów o tej dietetyczce, nie na noc hehe
    Na ktora masz wizytę 20lipca? U mnie 13.20
    ja 17.40 muszę teraz tak póżno, bo mieszkam na tej wsi, i jedynie rafał ma samochód, do autobusu mam kawał drogi piechotą i jeszcze większy kawał do gina (z 3 przesiadkami)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, a może w szpitalu zrobią Ci hiv? Pamiętam, że jak moja siostra u nich leżała to jej zrobili. Ja w 8 tc robiłam hiv.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Anulka, a może w szpitalu zrobią Ci hiv? Pamiętam, że jak moja siostra u nich leżała to jej zrobili. Ja w 8 tc robiłam hiv.
    Co ty na jutro mam badania mocz, morfologia i crp gdzie tydzień temu to robiłam na jutrzejsza wizytę, ale chyba podejde do swojego jutro :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka moze trafilas doo szpitala ktory nie ma podpisaanej umowy na taka szybka pomoc, tylko od razu klada...u mnie w miescie tak wlasnie jest, jak juz cos kobiety wola isc nawet prywatnie bo od razu klada do szpitala na 3 dni bo inaczej NFZ nie zaplaci wcale za nic...

Sigma, coz, z tym panem kurtuazyjnie zagadalam co slychac, ladna pogoda... czasem cos zalatwialam w przychodni, wiadomo ze mi latwiej bylo.
    wzruszam sie bardzo teraz placze. dzis mnie to dotknelo i zaczelam sie bac zebym nie umarla przy porodzie:( coż. tak na mnie to dziala.

mąż ma sie z pracy zwolnic i przyjechac na pogrzeb, ja mu kwiaty podrzuce, ale nie zostane chyba, albo tylko ona kawalek mszy.

a tą nianię napewno bede o pomoc prosila . dogaduje sie z nia bez slow, w przeciwienstwie do tesciowej! a są sąsiadkami przez płot od 30 laat!

Dzuls zdrówka dla synka

Moka jakbym nie puszczzala malego fdo zloba to procz 6w1 chyba bym nie szczepila niczym wiecej. a przed puszczeniem do pkola warto zaszczepic. ja jak sie odkuje w koncu finanasowo chce tymka zaszczepic na meningokoki jeszcze ale jedna dawka 500zł a sa potrzebne dwie. takze mam duzo planow jak odzyskam ta kase zalegla.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka zejdź jutro na dół do laboratorium tam robią za darmo i anonimowo w środę i piątki. Tylko nie pamiętam godzin ale chyba 13-15. I nie musisz za to płacić. A wynik będziesz mieć w piątek. Przecież możesz wyjść z oddziału choćby do sklepiku :-).
    I u nas faktycznie tak jest że jak idziesz na Sor to minimum 3 doby musisz przelezeć w szpitalu bez względu czy nogę ci ucinaja czy brzuch Cię boli.(tak mi powiedziała położna ) A kobiety w ciąży są przede wszystkim odrazu kierowane na oddział.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka to nie idź, jeśli tak na Ciebie działa sama wiadomość o śmierci. Nie ma co się dodatkowo raczyć żałobną atmosferą, jeśli jesteś na to wrażliwa.

Misi@ - uważaj z ananasem, podobno bromelina ze świeżego ananasa przyspiesza rozwieranie szyjki. Jedni mówią, że tak jest, inni że 1 owoc to zbyt mało, ale jednak bym uważała teraz, bo to taki okres czasu, że już do porodu blisko :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam glupie pytanie pakujecie sie w walizki czy torby?u nas chca zeby byly w torby lub walizki osono rzeczy dziecka osono moje i teraz nie wiem czy walizki czy torby :P mam jedna walizke ale wieka a torbe znow malutka :/

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, a ja dzisiaj mam gorszy dzień. Brzuch mi twardnieje i puszcza i tak cały czas. Oby jutro było lepiej:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 1570 1571 1572 1573 1574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ