X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka wystawia Tobie l4 od momentu przyjecia. W dniu wypisu upomnij sie o nie. Xus nie powinien sie doczepi . Pytanie na ile Ci wystawia. Moze porozmawiaj by dali Ci do czasu wizyty u gin. I umow sie juz na kolejne wizyte do swojego lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o hiv to ja slyszalam, ze jak ktos nie zrobi to w czasie porodu traktuja kobiete tak jakby byla zarazona. Co to w praktyce oznacza to nie wiem ,.

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, jest nieobowiązkowe, ale wskazane w ciaży

720fbe94f2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ofeminin.pl/o-tym-sie-mowi/3-ojcowie-w-ciazy-przez-miesiac-doswiadczali-tego-co-kobiety-s1475863.html

hihihi. faceci przez miesiąc doświadczali tego, co kobiety w ciąży :D

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie badanie HIV było obowiązkowe no może nie obowiązkowe ale gin prosił aby wykonać w I trym., ale przed ciążą i tak z automatu co 3 miesiące miałam wykonywane to badanie czy chciałam czy nie bo regularnie oddawałam krew do centrum krwiodawstwa jako honorowy dawca więc dla mnie to żadna nowość :) trochę tęsknie za "upuszczaniem" krwi, teraz chyba dopiero 6 m-cy po porodzie będę mogła oddać krew

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku a ja Zuzię zobaczę 20 lipca :) czyli już nie długo, a jutro diabetolog i powiem jej co myślę o tej diecie ;/ i okulista.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby badanie na obecność HIV nie jest obowiązkowe, ale w szpitalach wymagają przy przyjęciu do porodu. Poza tym moim zdaniem lepiej wiedzieć, bo można się tym cholerstwem w różnych miejscach zarazić, a jak wiadomo o chorobie, to dziecku trzeba odpowiednio wcześnie podać leki.

aldonaa, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nie jest obowiazkowe ani w szpitalu ani lekarz nie kieruje na nie, ale w sumie moze lepiej zrobic na wlasna reke

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam na kartce płatne zapisane z toxo w Itr ale odwlekalam :P
    będę tsh robić to przy okazji hiva.

Co do krwiodawców też bym chciała oddać ale czytalam że majac niedoczynność nie można.

Lady już nic nie mów o tej dietetyczce, nie na noc hehe
    Na ktora masz wizytę 20lipca? U mnie 13.20

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na balkonie i wiecie pies się kręci, a mąż zasadzil cebulę żebym szczypior miała, i juz się najadlam jakie dobre...
    Doniczka na niskim parapecie a mój psiur co robi? Zuje sobie szczypior :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uważam, ze badanie na HIV to podstawa. Przeciez to dla dobra dziecka nie wazne czy lekarz kazał czy nie. Z reszta ja nie wiem czy w niektórych szpitalach to nie jest wymagane w komplecie dokumentów.

aldonaa, .ona., alutka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:09

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Miałam na kartce płatne zapisane z toxo w Itr ale odwlekalam :P
    będę tsh robić to przy okazji hiva.

Co do krwiodawców też bym chciała oddać ale czytalam że majac niedoczynność nie można.

Lady już nic nie mów o tej dietetyczce, nie na noc hehe
    Na ktora masz wizytę 20lipca? U mnie 13.20
    ja 17.40 muszę teraz tak póżno, bo mieszkam na tej wsi, i jedynie rafał ma samochód, do autobusu mam kawał drogi piechotą i jeszcze większy kawał do gina (z 3 przesiadkami)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, a może w szpitalu zrobią Ci hiv? Pamiętam, że jak moja siostra u nich leżała to jej zrobili. Ja w 8 tc robiłam hiv.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Anulka, a może w szpitalu zrobią Ci hiv? Pamiętam, że jak moja siostra u nich leżała to jej zrobili. Ja w 8 tc robiłam hiv.
    Co ty na jutro mam badania mocz, morfologia i crp gdzie tydzień temu to robiłam na jutrzejsza wizytę, ale chyba podejde do swojego jutro :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka moze trafilas doo szpitala ktory nie ma podpisaanej umowy na taka szybka pomoc, tylko od razu klada...u mnie w miescie tak wlasnie jest, jak juz cos kobiety wola isc nawet prywatnie bo od razu klada do szpitala na 3 dni bo inaczej NFZ nie zaplaci wcale za nic...

Sigma, coz, z tym panem kurtuazyjnie zagadalam co slychac, ladna pogoda... czasem cos zalatwialam w przychodni, wiadomo ze mi latwiej bylo.
    wzruszam sie bardzo teraz placze. dzis mnie to dotknelo i zaczelam sie bac zebym nie umarla przy porodzie:( coż. tak na mnie to dziala.

mąż ma sie z pracy zwolnic i przyjechac na pogrzeb, ja mu kwiaty podrzuce, ale nie zostane chyba, albo tylko ona kawalek mszy.

a tą nianię napewno bede o pomoc prosila . dogaduje sie z nia bez slow, w przeciwienstwie do tesciowej! a są sąsiadkami przez płot od 30 laat!

Dzuls zdrówka dla synka

Moka jakbym nie puszczzala malego fdo zloba to procz 6w1 chyba bym nie szczepila niczym wiecej. a przed puszczeniem do pkola warto zaszczepic. ja jak sie odkuje w koncu finanasowo chce tymka zaszczepic na meningokoki jeszcze ale jedna dawka 500zł a sa potrzebne dwie. takze mam duzo planow jak odzyskam ta kase zalegla.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka zejdź jutro na dół do laboratorium tam robią za darmo i anonimowo w środę i piątki. Tylko nie pamiętam godzin ale chyba 13-15. I nie musisz za to płacić. A wynik będziesz mieć w piątek. Przecież możesz wyjść z oddziału choćby do sklepiku :-).
    I u nas faktycznie tak jest że jak idziesz na Sor to minimum 3 doby musisz przelezeć w szpitalu bez względu czy nogę ci ucinaja czy brzuch Cię boli.(tak mi powiedziała położna ) A kobiety w ciąży są przede wszystkim odrazu kierowane na oddział.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka to nie idź, jeśli tak na Ciebie działa sama wiadomość o śmierci. Nie ma co się dodatkowo raczyć żałobną atmosferą, jeśli jesteś na to wrażliwa.

Misi@ - uważaj z ananasem, podobno bromelina ze świeżego ananasa przyspiesza rozwieranie szyjki. Jedni mówią, że tak jest, inni że 1 owoc to zbyt mało, ale jednak bym uważała teraz, bo to taki okres czasu, że już do porodu blisko :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam glupie pytanie pakujecie sie w walizki czy torby?u nas chca zeby byly w torby lub walizki osono rzeczy dziecka osono moje i teraz nie wiem czy walizki czy torby :P mam jedna walizke ale wieka a torbe znow malutka :/

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, a ja dzisiaj mam gorszy dzień. Brzuch mi twardnieje i puszcza i tak cały czas. Oby jutro było lepiej:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 1570 1571 1572 1573 1574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ