Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
u mnie badanie HIV było obowiązkowe no może nie obowiązkowe ale gin prosił aby wykonać w I trym., ale przed ciążą i tak z automatu co 3 miesiące miałam wykonywane to badanie czy chciałam czy nie bo regularnie oddawałam krew do centrum krwiodawstwa jako honorowy dawca więc dla mnie to żadna nowość
trochę tęsknie za "upuszczaniem" krwi, teraz chyba dopiero 6 m-cy po porodzie będę mogła oddać krew
-
Niby badanie na obecność HIV nie jest obowiązkowe, ale w szpitalach wymagają przy przyjęciu do porodu. Poza tym moim zdaniem lepiej wiedzieć, bo można się tym cholerstwem w różnych miejscach zarazić, a jak wiadomo o chorobie, to dziecku trzeba odpowiednio wcześnie podać leki.
aldonaa, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualnyMiałam na kartce płatne zapisane z toxo w Itr ale odwlekalam
będę tsh robić to przy okazji hiva.
Co do krwiodawców też bym chciała oddać ale czytalam że majac niedoczynność nie można.
Lady już nic nie mów o tej dietetyczce, nie na noc hehe
Na ktora masz wizytę 20lipca? U mnie 13.20 -
nick nieaktualny
-
Tez uważam, ze badanie na HIV to podstawa. Przeciez to dla dobra dziecka nie wazne czy lekarz kazał czy nie. Z reszta ja nie wiem czy w niektórych szpitalach to nie jest wymagane w komplecie dokumentów.
aldonaa, .ona., alutka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Miałam na kartce płatne zapisane z toxo w Itr ale odwlekalam
będę tsh robić to przy okazji hiva.
Co do krwiodawców też bym chciała oddać ale czytalam że majac niedoczynność nie można.
Lady już nic nie mów o tej dietetyczce, nie na noc hehe
Na ktora masz wizytę 20lipca? U mnie 13.20 -
Nancy87 wrote:Anulka, a może w szpitalu zrobią Ci hiv? Pamiętam, że jak moja siostra u nich leżała to jej zrobili. Ja w 8 tc robiłam hiv.
-
Anulka moze trafilas doo szpitala ktory nie ma podpisaanej umowy na taka szybka pomoc, tylko od razu klada...u mnie w miescie tak wlasnie jest, jak juz cos kobiety wola isc nawet prywatnie bo od razu klada do szpitala na 3 dni bo inaczej NFZ nie zaplaci wcale za nic...
Sigma, coz, z tym panem kurtuazyjnie zagadalam co slychac, ladna pogoda... czasem cos zalatwialam w przychodni, wiadomo ze mi latwiej bylo.
wzruszam sie bardzo teraz placze. dzis mnie to dotknelo i zaczelam sie bac zebym nie umarla przy porodzie:( coż. tak na mnie to dziala.
mąż ma sie z pracy zwolnic i przyjechac na pogrzeb, ja mu kwiaty podrzuce, ale nie zostane chyba, albo tylko ona kawalek mszy.
a tą nianię napewno bede o pomoc prosila . dogaduje sie z nia bez slow, w przeciwienstwie do tesciowej! a są sąsiadkami przez płot od 30 laat!
Dzuls zdrówka dla synka
Moka jakbym nie puszczzala malego fdo zloba to procz 6w1 chyba bym nie szczepila niczym wiecej. a przed puszczeniem do pkola warto zaszczepic. ja jak sie odkuje w koncu finanasowo chce tymka zaszczepic na meningokoki jeszcze ale jedna dawka 500zł a sa potrzebne dwie. takze mam duzo planow jak odzyskam ta kase zalegla. -
Anulka zejdź jutro na dół do laboratorium tam robią za darmo i anonimowo w środę i piątki. Tylko nie pamiętam godzin ale chyba 13-15. I nie musisz za to płacić. A wynik będziesz mieć w piątek. Przecież możesz wyjść z oddziału choćby do sklepiku
.
I u nas faktycznie tak jest że jak idziesz na Sor to minimum 3 doby musisz przelezeć w szpitalu bez względu czy nogę ci ucinaja czy brzuch Cię boli.(tak mi powiedziała położna ) A kobiety w ciąży są przede wszystkim odrazu kierowane na oddział. -
nick nieaktualnyDiatomka to nie idź, jeśli tak na Ciebie działa sama wiadomość o śmierci. Nie ma co się dodatkowo raczyć żałobną atmosferą, jeśli jesteś na to wrażliwa.
Misi@ - uważaj z ananasem, podobno bromelina ze świeżego ananasa przyspiesza rozwieranie szyjki. Jedni mówią, że tak jest, inni że 1 owoc to zbyt mało, ale jednak bym uważała teraz, bo to taki okres czasu, że już do porodu bliskoMisi@ lubi tę wiadomość