Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
PannaB wrote:dziewczyny mam glupie pytanie pakujecie sie w walizki czy torby?u nas chca zeby byly w torby lub walizki osono rzeczy dziecka osono moje i teraz nie wiem czy walizki czy torby
mam jedna walizke ale wieka a torbe znow malutka
Moze od razu wezmę laczki z puszkiem i różowy satynowy szlafroczek?
Ale tak na poważnie to kabinowka chyba ok co?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 21:52
-
U mnie pielęgniarki komentowały tylko ilość walizek, bo niektóre mamy miały trzy wielkie torby i jeszcze mąż schodził do samochodu po kolejną
Ja planuję właśnie kabinówkę, czyli trolleya na kółkach i ewentualnie jedną naprawdę małą torbę z rzeczami dla dziecka, jeśli nei zmieszczą się do mojej. W mojej i tak najwięcej zajmują te podkłady, podpaski itd.
-
4me wrote:Hehe wlasnie chciałam pytać czy któraś z Was pakuje sie w walizkę ? Ale taka małą kabinówkę? Ja mam w sumie tylko taka opcje z niewielkich bagaży no i nie wiem czy jak wjadę z ta walizka na oddział to czy pielegniarki nie padną?
Moze od razu wezmę laczki z puszkiem i różowy satynowy szlafroczek?
Ale tak na poważnie to kabinowka chyba ok co? -
nick nieaktualnyA na stronie szpitala , w kt zamierzam rodzic jest napisane by wziac jak najmniej rzeczy bo nie ma miejsca do przechowania i dla dziecka ma tatus przynies ciuszki w dniu wypisu. A mi i tak za nic nie chce sie wszystko zmiescic do jednej torby :p plus taki, ze sxpital jest oddalony jakies 3 km od domu, wiec wrazie czego maz moze dowiesc, ale ja tam wole miec wszystko przy sobie.
Podklady niby tam sa, ale wole zabrac swoje. -
ja dzis dostalam liste mam miec 1 torbe czy walizke dla siebie i tam ma byc 5 pieluch dla dziecka,dowod, karta ciazy, lewatywa, maszynka do golenia, podpaski bela 2 opakowania, chusteczki mokre 1 opakowanie, woda mineralna z dziubkiem, koszula do porodu 2 szt, recznik kapielowy duzy i maly, biustonosz, przybory toaletowe i recznik papierowy, fartuch i okrycie butow dla meza, picie dla meza (ja doloze jeszcze podklady ze 2 szt, majtki siatkowe)
druga ma byc dziecka i tam ma byc 1 opakowanie pampersow, rozek, ubranka:kaftaniki, body z dlugim, spioszki, czapki bez wiazania- wszystkiego po 2 szt(doloze smoczek, podklad do przewijania, niedrapki i skarpetki) -
PannaB wrote:u nas wrecz mowila polozna ze mozna walizki tylko nie 10 haha:P tylko sednia i mala i jedna dla dziecka a jedna dla nas
ale to ja
Ja wezmę w takim razie kabinówke i jak się nie zmieszczę z rzeczami małego to jeszcze mam taka mala szmaciana torbe. W sumie M bedzie u mnie co dziennie wiec w razie potrzeby zawsze moze wziac brudne a dowieść świeże ciuchy lub Np bardziej dopasowane rozmiarowo. A juz na pewno nie bede brala zapasu na wiecej niż dwa dni- jakbym musiala zostac, to tez wszystko może dowieść jak akurat bedzie jechał
Ja mam jedna rzecz, ktora jest klopotliwa... Szlafroktaki z prawdziwego zdarzenia- cieplutki:) dla mnie polowa wrzesnia to juz jesień- jestem mega zmarzlak
skoro teraz mogę w nim chodzić, to co dopiero we wrześniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 22:48
-
Poprzednio w szpitalu miałam taką torbę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00282330/ i teraz też planuję się w nią zmieścić. Dla dziecka trzeba tylko pieluszki i chusteczki, reszta na wypis - to już mąż przyniesie w zwykłej torbie. Tak samo moje ciuchy wyjściowe, wszystko oddam po przebraniu, w szpitalu najczęściej miejsca jest mało, więc postaram się mieć jak najmniej rzeczy.
-
4me wrote:Ja w czwartek na szkole rodzenia mam spotkanie z pediatra i będzie temat szczepień. Pewnie poda kalendarz i info, które platne, które nieplatne. Takze jak do piątku sie nic nie dowiesz i jak się przypomnisz to mogę się podzielić nowo nabyta wiedza
O, super! Napisz czego się dowiesz, pewnie nie tylko ja chętnie poczytam -
Hej mamuśki jestem studentką i mamą małej Alicji która, urodziła się w styczniu tego roku. Obecnie jestem na etapie pisania pracy magisterskiej o tematyce "Wiedza kobiet na temat karmienia piersią" Miałabym ogromną prośbę do was o wypełnienie mojej ankiety będę Wam bardzo wdzięczna za każdą wypełnioną ankietę. Pozdrawiam serdecznie. Gosia http://moje-ankiety.pl/respond-78607.html