X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma dzieki za info...reszte ananasa zje maz ;)

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny mam glupie pytanie pakujecie sie w walizki czy torby?u nas chca zeby byly w torby lub walizki osono rzeczy dziecka osono moje i teraz nie wiem czy walizki czy torby :P mam jedna walizke ale wieka a torbe znow malutka :/
    Hehe wlasnie chciałam pytać czy któraś z Was pakuje sie w walizkę ? Ale taka małą kabinówkę? Ja mam w sumie tylko taka opcje z niewielkich bagaży no i nie wiem czy jak wjadę z ta walizka na oddział to czy pielegniarki nie padną?
    Moze od razu wezmę laczki z puszkiem i różowy satynowy szlafroczek? :) :) :)

Ale tak na poważnie to kabinowka chyba ok co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 21:52

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pielęgniarki komentowały tylko ilość walizek, bo niektóre mamy miały trzy wielkie torby i jeszcze mąż schodził do samochodu po kolejną :D Ja planuję właśnie kabinówkę, czyli trolleya na kółkach i ewentualnie jedną naprawdę małą torbę z rzeczami dla dziecka, jeśli nei zmieszczą się do mojej. W mojej i tak najwięcej zajmują te podkłady, podpaski itd.

8pdp47e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hehe wlasnie chciałam pytać czy któraś z Was pakuje sie w walizkę ? Ale taka małą kabinówkę? Ja mam w sumie tylko taka opcje z niewielkich bagaży no i nie wiem czy jak wjadę z ta walizka na oddział to czy pielegniarki nie padną?
    Moze od razu wezmę laczki z puszkiem i różowy satynowy szlafroczek? :) :) :)

Ale tak na poważnie to kabinowka chyba ok co?
    u nas wrecz mowila polozna ze mozna walizki tylko nie 10 haha:P tylko sednia i mala i jedna dla dziecka a jedna dla nas :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Kurczę, a ja dzisiaj mam gorszy dzień. Brzuch mi twardnieje i puszcza i tak cały czas. Oby jutro było lepiej:)
    Zapraszam do mnie jutro jedna wychodzi więc łóżko wolne ;-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego niestety trzymają Cie 3 dni bez przyczyny obserwacja bo NFZ nie zapłaci ;-)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na stronie szpitala , w kt zamierzam rodzic jest napisane by wziac jak najmniej rzeczy bo nie ma miejsca do przechowania i dla dziecka ma tatus przynies ciuszki w dniu wypisu. A mi i tak za nic nie chce sie wszystko zmiescic do jednej torby :p plus taki, ze sxpital jest oddalony jakies 3 km od domu, wiec wrazie czego maz moze dowiesc, ale ja tam wole miec wszystko przy sobie.
    Podklady niby tam sa, ale wole zabrac swoje.

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dopisze mnie ktos na liste na pierwszej stronie?? Bo w sumie to tam mnie nie ma :D mam termin na 29.09 i będzie Liliana :))

relgio4pxlxziakh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:09

easymum lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia w którym szpitalu w Poznaniu będziesz rodzić??

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis dostalam liste mam miec 1 torbe czy walizke dla siebie i tam ma byc 5 pieluch dla dziecka,dowod, karta ciazy, lewatywa, maszynka do golenia, podpaski bela 2 opakowania, chusteczki mokre 1 opakowanie, woda mineralna z dziubkiem, koszula do porodu 2 szt, recznik kapielowy duzy i maly, biustonosz, przybory toaletowe i recznik papierowy, fartuch i okrycie butow dla meza, picie dla meza (ja doloze jeszcze podklady ze 2 szt, majtki siatkowe)

druga ma byc dziecka i tam ma byc 1 opakowanie pampersow, rozek, ubranka:kaftaniki, body z dlugim, spioszki, czapki bez wiazania- wszystkiego po 2 szt(doloze smoczek, podklad do przewijania, niedrapki i skarpetki)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dostałam taka listę i od 9 do 22 muszę liczyć ruchy jeżeli np do 15 nalicze się 10 to mam zaznaczyć i przestać, a jeżeli do 21 nie nalicze to mam zaznaczyć ile ich było ;-) bezsenność

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny paczka pieluchy to stanowczo zadużo, a one zajmują najwięcej miejsca, ją zamierzam zabrać max 10szt.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka wybacz ale nie chcę do Was dołączyć:D Ja tam mam zamiar pojawić się tylko na poród, 3 dni i do domku:)
    Spakowałam dzisiaj walizkę, jutro muszę jeszcze dokupić kilka rzeczy i będzie gotowa.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    u nas wrecz mowila polozna ze mozna walizki tylko nie 10 haha:P tylko sednia i mala i jedna dla dziecka a jedna dla nas :)
    Nie no z dwoma walizkami to ja bym nie pojechala ;) ale to ja ;)
    Ja wezmę w takim razie kabinówke i jak się nie zmieszczę z rzeczami małego to jeszcze mam taka mala szmaciana torbe. W sumie M bedzie u mnie co dziennie wiec w razie potrzeby zawsze moze wziac brudne a dowieść świeże ciuchy lub Np bardziej dopasowane rozmiarowo. A juz na pewno nie bede brala zapasu na wiecej niż dwa dni- jakbym musiala zostac, to tez wszystko może dowieść jak akurat bedzie jechał;)
    Ja mam jedna rzecz, ktora jest klopotliwa... Szlafrok :) taki z prawdziwego zdarzenia- cieplutki:) dla mnie polowa wrzesnia to juz jesień- jestem mega zmarzlak ;) skoro teraz mogę w nim chodzić, to co dopiero we wrześniu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 22:48

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednio w szpitalu miałam taką torbę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00282330/ i teraz też planuję się w nią zmieścić. Dla dziecka trzeba tylko pieluszki i chusteczki, reszta na wypis - to już mąż przyniesie w zwykłej torbie. Tak samo moje ciuchy wyjściowe, wszystko oddam po przebraniu, w szpitalu najczęściej miejsca jest mało, więc postaram się mieć jak najmniej rzeczy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja w czwartek na szkole rodzenia mam spotkanie z pediatra i będzie temat szczepień. Pewnie poda kalendarz i info, które platne, które nieplatne. Takze jak do piątku sie nic nie dowiesz i jak się przypomnisz to mogę się podzielić nowo nabyta wiedza ;)

O, super! Napisz czego się dowiesz, pewnie nie tylko ja chętnie poczytam :)

gg64rl68s121551a.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki jestem studentką i mamą małej Alicji która, urodziła się w styczniu tego roku. Obecnie jestem na etapie pisania pracy magisterskiej o tematyce "Wiedza kobiet na temat karmienia piersią" Miałabym ogromną prośbę do was o wypełnienie mojej ankiety będę Wam bardzo wdzięczna za każdą wypełnioną ankietę. Pozdrawiam serdecznie. Gosia http://moje-ankiety.pl/respond-78607.html

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kazali w 2 spakowac i chyba ich poslucham bo tak ma byc latwo ale nie wezme 2 walizek tylko mala walizke dla dzidzi a dla siebie torbe, a co do pieluch to u nas jest wymog ze 1 paczka wiec tyle biore.

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja bede spakowana w bagaz podreczny, czyli mala walizeczke na kolkach, ale ja mam niewiele ze soba zabrac (koszula, szlafrok, recznik, klapki, majtki), a dla dziecka rzeczy tylko na wyjscie.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1571 1572 1573 1574 1575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ