Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
To znaczy w nocy się ruszał ale raz się przebudzilam i lekarze mówią że jest ok wszystko z dzieckiem i tętnem co do ruchowej to każą mi liczyć jak do 10 ruchów dojdzie zapisać o której tu było i koniec
myślę że mama z siostra panikowaly jak ja bym tak miałam panikować był co dwa tygodnie tu leżała bo mały mniej się rusza i co druga z nas tak samo
-
Anulka, licz spokojnie i niech Cię szybko wypuszczą
Witam się z rana,
Nocka kiepska, na siku wstałam tylko przed 2-gą, potem po 6-tej, ale w nocy nie mogłam sobie znaleźć miejsca, ciągle coś mi przeszkadzało, może w dzień się uda odespać.
Dzisiaj piorę pierwszą partię rzeczy dla małej, na razie ręczniczki kąpielowe, bo mam ich 6, z czego 3 używane i mają plamki, więc wypróbuję nową pralkę i suszarkę. Z resztą muszę poczekac na komodę, bo nie mam gdzie chować, a nie chcę spowrotem kłaść do kartonu.
Alutka, mam do Ciebie pytanie, Twój synek ma 1,5 roku, jak zaszłaś w drugą ciążę miał niecały rok. Jak sobie radziłaś i radzisz z podnoszeniem go? Bo wiadomo, przewijanie, karmienie, wkladanie do łózeczka czy wózka. Planuję we wrześniu jak mała będzie miała rok kolejną ciążę i nie wiem jak to jest. -
4me wrote:Moze od razu wezmę laczki z puszkiem i różowy satynowy szlafroczek?
ja jak byłam 2 lata temu na oddziale to taka gwiazdeczka się trafiła, puszek na laciach i szlafroczek satynowy taki w kolorze pudrowy róż! trzeba było widzieć minę lekarzy, którzy przechodzili akurat korytarzem na obchód, mało z nich umiało się powstrzymać od 'uśmiechu' bądź znaczącego spojrzenia
na pewno wzbudziła wiele pozytywnych emocji na oddziale i poprawiła ludziom humory
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
dzień dobry!
moja torba stoi spakowana, zwarta i gotowa (skromna bo nic więcej nie trzeba):
2 x koszula nocna, jednorazowe figi opakowanie, biustonosz do karmienia, szlafrok, ręcznik x 2, kapcie, klapki pod prysznic, kosmetyki, dokumenty
tylko zastanawiam się, że jeśli zacznę rodzić przed 37tc tfu! tfu! to nie przyjmą mnie do tej prywatnej kliniki i będę musiała udać się do szpitala publicznego a tam już będzie wymagana torba dla dziecka i dodatkowe akcesoria dla mnie...
może powinnam przygotować drugi komplet toreb do szpitala w razie w.??
-
Witam się i ja
brzuch od wczoraj się nie podniósł, a nawet jakoś zmalał, pczyżbym dziecko w pościeli zgubiła? Haha Zuzia moja mała pogodynka będzie dziś słonecznie bez deszczu i gorąco, bo jakoś tak mało do mnie puka
ale może się rozkręci. Ja dzis 2 wizyty, diabetolog i okulista, o 17.45 i 19.
-
nick nieaktualnyHejo
Miałam ciężką noc, 3 dzień uczucie jak by cos mi stanęło na zoladku, na noc nospe wzięłam myślałam ze będę wymiotowac
do wc wstałam tylko (!) 7x, jestem nie wyspana bolą mnie plecy i spuchlam na twarzy
na dodatek wczoraj mąż spojrzał na brzuch i sam z siebie oznajmił że teraz chyba czas aby się obnizal bo widac że jest dużo niżej...
I tak już 2 osoby mi to powiedziały -
nick nieaktualnyAnulka - cieszę się, tak myślałam, że wszystko będzie dobrze, skoro pojechałaś dla spokoju mamy i siostry
jednak intuicja kobiety jest duża, gdzieś pod skórą wiemy, czy wszystko jest dobrze
Udało mi się jakoś wstać rano i iść na badaniaDobrze, że to już jedne z ostatnich...
a teraz leżę, śpiąca jestem strasznie, ale od 7.30 ruszają z ocieplaniem elewacji i przy okazji robią chyba jakieś grubsze zmiany, bo słyszę zza okna i wiertarkę i piłę
kilka miesięcy obijali się nic nie robiąc, a teraz przed porodem zamiast dać mi spokój, ruszają od samego rana
A przy okazji pachnie za oknem obiadem, nie wiem kto robi obiad o 9 rano, ale pachnie wyśmieniciechyba się wproszę
Misi@ lubi tę wiadomość
-
julita wrote:dzień dobry!
moja torba stoi spakowana, zwarta i gotowa (skromna bo nic więcej nie trzeba):
2 x koszula nocna, jednorazowe figi opakowanie, biustonosz do karmienia, szlafrok, ręcznik x 2, kapcie, klapki pod prysznic, kosmetyki, dokumenty
tylko zastanawiam się, że jeśli zacznę rodzić przed 37tc tfu! tfu! to nie przyjmą mnie do tej prywatnej kliniki i będę musiała udać się do szpitala publicznego a tam już będzie wymagana torba dla dziecka i dodatkowe akcesoria dla mnie...
może powinnam przygotować drugi komplet toreb do szpitala w razie w.??
A może Julita zapakuj teraz torbę tak, jakbyś musiała do publicznego szpitala, a po 37. tygodniu wypakujesz niepotrzebne rzeczy?
Ja dzisiaj od rana lecę z mamą na zakupy - reszta rzeczy dla maluszka do kupienia, same pierdółki, ale uzbierała się lista na 3 stronySynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualnyOdnośnie pakowania do szpitala ja będę miała torbę, mama mówiła tylko żebym teraz nie pakowala a na półkę odkladala, jak uzbieram to co potrzebne dla mnie to oczywiście sprawdzę czy się zmieści i odloze na półkę
Śpiochy body i duperelki dla małej to mama odlozy
Mam pytanie bo teraz mi się nasunęło smoczek to wezmę ale czy butelkę też brać i laktator do szpitala w razie WU? -
Witam
Maz w pracy, dziecko jeszcze chrapie, a ja od 7 siedze z ksiazka
Z ciekawosci weszlam na wage, w ciagu 2 tygodni 'przytylam' 400g, mam nadzieje, ze to mloda w tluszcz obrosla, a nie ja.
Dowiem sie jutro.
Dobrego dnia! W koncu przeblyski sloncaMisi@, Lady Savage lubią tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Ej co do tego puszku na klapkach i rozowych szlafroczkow to jak ktos lubi to czemu nie, ja mam pytanie do tych z was co juz rodzily. Ogolnie nie lubie koszul nocnych jak zarazy, czy pizama do karmienia sprawdzi sie cokolwiek w szpitalu czy na ten czas musowo musze w koszule zainwestowac jakies?
@ Alutka moglabys linka do tej kolyski jeszcze wstawic co ja sprzedajesz? Bo nie wiem na ktorej stronie mam szukac tyle tego jest a bylabym mozliwie potencjalnie zainteresowana -
nick nieaktualnyStaraczka23 wrote:Odnośnie pakowania do szpitala ja będę miała torbę, mama mówiła tylko żebym teraz nie pakowala a na półkę odkladala, jak uzbieram to co potrzebne dla mnie to oczywiście sprawdzę czy się zmieści i odloze na półkę
Śpiochy body i duperelki dla małej to mama odlozy
Mam pytanie bo teraz mi się nasunęło smoczek to wezmę ale czy butelkę też brać i laktator do szpitala w razie WU?
Heymoim zdaniem laktator nie - bo bynajmniej w 3city są na wyposazeniu szpitala i to takie wypasne
a butelke tez dawali swoją u nas
by pasowała do laktatora
-
nick nieaktualny