X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u nas niestety wiecej trzeba:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cierpię na bezsenność, pierwsza noc w szpitalu niestety taka jest.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka a ruchy sie poprawily?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znaczy w nocy się ruszał ale raz się przebudzilam i lekarze mówią że jest ok wszystko z dzieckiem i tętnem co do ruchowej to każą mi liczyć jak do 10 ruchów dojdzie zapisać o której tu było i koniec :-) myślę że mama z siostra panikowaly jak ja bym tak miałam panikować był co dwa tygodnie tu leżała bo mały mniej się rusza i co druga z nas tak samo

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dostałam taka listę i od 9 do 21 muszę liczyć ruchy jeżeli np do 15 nalicze się 10 to mam zaznaczyć i przestać, a jeżeli do 21 nie nalicze to mam zaznaczyć ile ich było ;-) bezsenność

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, licz spokojnie i niech Cię szybko wypuszczą :)

Witam się z rana,
    Nocka kiepska, na siku wstałam tylko przed 2-gą, potem po 6-tej, ale w nocy nie mogłam sobie znaleźć miejsca, ciągle coś mi przeszkadzało, może w dzień się uda odespać.

Dzisiaj piorę pierwszą partię rzeczy dla małej, na razie ręczniczki kąpielowe, bo mam ich 6, z czego 3 używane i mają plamki, więc wypróbuję nową pralkę i suszarkę. Z resztą muszę poczekac na komodę, bo nie mam gdzie chować, a nie chcę spowrotem kłaść do kartonu.

Alutka, mam do Ciebie pytanie, Twój synek ma 1,5 roku, jak zaszłaś w drugą ciążę miał niecały rok. Jak sobie radziłaś i radzisz z podnoszeniem go? Bo wiadomo, przewijanie, karmienie, wkladanie do łózeczka czy wózka. Planuję we wrześniu jak mała będzie miała rok kolejną ciążę i nie wiem jak to jest.

gg64rl68s121551a.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Moze od razu wezmę laczki z puszkiem i różowy satynowy szlafroczek? :) :) :)
    nie śmiej się :D ja jak byłam 2 lata temu na oddziale to taka gwiazdeczka się trafiła, puszek na laciach i szlafroczek satynowy taki w kolorze pudrowy róż! trzeba było widzieć minę lekarzy, którzy przechodzili akurat korytarzem na obchód, mało z nich umiało się powstrzymać od 'uśmiechu' bądź znaczącego spojrzenia :) na pewno wzbudziła wiele pozytywnych emocji na oddziale i poprawiła ludziom humory ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! :)

moja torba stoi spakowana, zwarta i gotowa (skromna bo nic więcej nie trzeba):
    2 x koszula nocna, jednorazowe figi opakowanie, biustonosz do karmienia, szlafrok, ręcznik x 2, kapcie, klapki pod prysznic, kosmetyki, dokumenty

tylko zastanawiam się, że jeśli zacznę rodzić przed 37tc tfu! tfu! to nie przyjmą mnie do tej prywatnej kliniki i będę musiała udać się do szpitala publicznego a tam już będzie wymagana torba dla dziecka i dodatkowe akcesoria dla mnie...
    może powinnam przygotować drugi komplet toreb do szpitala w razie w.??

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) brzuch od wczoraj się nie podniósł, a nawet jakoś zmalał, pczyżbym dziecko w pościeli zgubiła? Haha Zuzia moja mała pogodynka będzie dziś słonecznie bez deszczu i gorąco, bo jakoś tak mało do mnie puka :) ale może się rozkręci. Ja dzis 2 wizyty, diabetolog i okulista, o 17.45 i 19.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

Miałam ciężką noc, 3 dzień uczucie jak by cos mi stanęło na zoladku, na noc nospe wzięłam myślałam ze będę wymiotowac :/
    do wc wstałam tylko (!) 7x, jestem nie wyspana bolą mnie plecy i spuchlam na twarzy :/
    na dodatek wczoraj mąż spojrzał na brzuch i sam z siebie oznajmił że teraz chyba czas aby się obnizal bo widac że jest dużo niżej...
    I tak już 2 osoby mi to powiedziały

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po ktg wyszło wszystko super :-)

Sigma, karolcia87, Carolline, Misi@, Czarna_88, Gusiak, easymum, Lady Savage lubią tę wiadomość

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - cieszę się, tak myślałam, że wszystko będzie dobrze, skoro pojechałaś dla spokoju mamy i siostry :) jednak intuicja kobiety jest duża, gdzieś pod skórą wiemy, czy wszystko jest dobrze :)

Udało mi się jakoś wstać rano i iść na badania :P Dobrze, że to już jedne z ostatnich... :P a teraz leżę, śpiąca jestem strasznie, ale od 7.30 ruszają z ocieplaniem elewacji i przy okazji robią chyba jakieś grubsze zmiany, bo słyszę zza okna i wiertarkę i piłę :O kilka miesięcy obijali się nic nie robiąc, a teraz przed porodem zamiast dać mi spokój, ruszają od samego rana :P
    A przy okazji pachnie za oknem obiadem, nie wiem kto robi obiad o 9 rano, ale pachnie wyśmienicie :D chyba się wproszę :D

Misi@ lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dzień dobry! :)

moja torba stoi spakowana, zwarta i gotowa (skromna bo nic więcej nie trzeba):
    2 x koszula nocna, jednorazowe figi opakowanie, biustonosz do karmienia, szlafrok, ręcznik x 2, kapcie, klapki pod prysznic, kosmetyki, dokumenty

tylko zastanawiam się, że jeśli zacznę rodzić przed 37tc tfu! tfu! to nie przyjmą mnie do tej prywatnej kliniki i będę musiała udać się do szpitala publicznego a tam już będzie wymagana torba dla dziecka i dodatkowe akcesoria dla mnie...
    może powinnam przygotować drugi komplet toreb do szpitala w razie w.??

A może Julita zapakuj teraz torbę tak, jakbyś musiała do publicznego szpitala, a po 37. tygodniu wypakujesz niepotrzebne rzeczy?

Ja dzisiaj od rana lecę z mamą na zakupy - reszta rzeczy dla maluszka do kupienia, same pierdółki, ale uzbierała się lista na 3 strony ;)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma dokładnie ;-) my wiemy same, ale przecież nie wypisze się na żądanie bo bez sensu tu przyjechałam

Sigma lubi tę wiadomość

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie pakowania do szpitala ja będę miała torbę, mama mówiła tylko żebym teraz nie pakowala a na półkę odkladala, jak uzbieram to co potrzebne dla mnie to oczywiście sprawdzę czy się zmieści i odloze na półkę :)
    Śpiochy body i duperelki dla małej to mama odlozy :)

Mam pytanie bo teraz mi się nasunęło smoczek to wezmę ale czy butelkę też brać i laktator do szpitala w razie WU?

• .ona. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)
    Maz w pracy, dziecko jeszcze chrapie, a ja od 7 siedze z ksiazka :D

Z ciekawosci weszlam na wage, w ciagu 2 tygodni 'przytylam' 400g, mam nadzieje, ze to mloda w tluszcz obrosla, a nie ja ;).
    Dowiem sie jutro.

Dobrego dnia! W koncu przeblyski slonca :)

Misi@, Lady Savage lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:13

Sigma, Lilla My lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej co do tego puszku na klapkach i rozowych szlafroczkow to jak ktos lubi to czemu nie, ja mam pytanie do tych z was co juz rodzily. Ogolnie nie lubie koszul nocnych jak zarazy, czy pizama do karmienia sprawdzi sie cokolwiek w szpitalu czy na ten czas musowo musze w koszule zainwestowac jakies?
    @ Alutka moglabys linka do tej kolyski jeszcze wstawic co ja sprzedajesz? Bo nie wiem na ktorej stronie mam szukac tyle tego jest a bylabym mozliwie potencjalnie zainteresowana :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Odnośnie pakowania do szpitala ja będę miała torbę, mama mówiła tylko żebym teraz nie pakowala a na półkę odkladala, jak uzbieram to co potrzebne dla mnie to oczywiście sprawdzę czy się zmieści i odloze na półkę :)
    Śpiochy body i duperelki dla małej to mama odlozy :)

Mam pytanie bo teraz mi się nasunęło smoczek to wezmę ale czy butelkę też brać i laktator do szpitala w razie WU?

Hey :) moim zdaniem laktator nie - bo bynajmniej w 3city są na wyposazeniu szpitala i to takie wypasne :P a butelke tez dawali swoją u nas :) by pasowała do laktatora :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Misia w którym szpitalu w Poznaniu będziesz rodzić??
    Na Luty kiej :-)
    Dzień dobry! I miłego dnia.

‹‹ 1572 1573 1574 1575 1576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ