X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie moj maz jest wielki, wiec tshirty jak najbardziej beda dobre;)

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    nie zapomnieć spakować do torby ciepłych skarpetek!!! ;D

Słuszna uwaga, kompletnie o skarpetkach bym nie pomyslala =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o pakowaniu torby do szpitala A ja dalej dla siebie nie zamówiłam koszul , dzisiaj już to zrobię w koncu.;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sierpniowkach połowa ma cc na lipiec :D

Może głupio zabrzmi ale ja się martwię czy będę miała świeże włosy na czas pobytu w szpitalu :D
    myje co 3dzień i są niesforne bardzo, nie usmiecha Mi się żeby mieć tzw szope jak umyje w szpitalu a już nie wyobrażam sobie żeby mieć smalec na głowie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Na sierpniowkach połowa ma cc na lipiec :D

Może głupio zabrzmi ale ja się martwię czy będę miała świeże włosy na czas pobytu w szpitalu :D
    myje co 3dzień i są niesforne bardzo, nie usmiecha Mi się żeby mieć tzw szope jak umyje w szpitalu a już nie wyobrażam sobie żeby mieć smalec na głowie :D

polecam suchy szampon z rossmana;)

przyszła mama lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna spokojnie, ja też poki co mam tylko jedna koszule... reszta jeszcze dopiero w planach =)
    Jakoś czym bliżej do końca to tym mniej się ze wszystkim spieszę i wydaje mi się, ze mam jeszcze tyyyyyyle czasu ... ale wiem, zdaje sobie z tego sprawę... błędne myślenie =)

Staraczka no proszę Cię.... rozwalilas mnie tym swoim 'problem' ;D
    Każda z nas chce wyglądać ładnie i to w każdej sytuacji, ale wydaje mi się ze jak zaczniesz rodzic to włosami przejmować się będziesz akurat najmniej =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• easymum Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z włosami mam w ciąży eldorado. Mogę spokojnie myć raz na tydzień, przy czym na 2 ostatnie dni mogę spiąć w koński ogon i ciągle dobrze wyglądają. Myślę, że w takim czasie inne rzeczy będą dla mnie ważniejsze niż nie do końca super fryz ;) na pewno wezmę ze sobą podstawowe kosmetyki do makijażu, mam to nawet na jakiejś liście rzeczy dla mamy do szpitala.

A, i skarpetki u mnie zawsze na pierwszym miejscu - nogi mi zawsze strasznie marzną :)

gg64rl68s121551a.png
  • agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :-)

U nas noc kiepska. Bolą mnie wszystkie kości, nie mogę znaleźć sobie miejsca do spania i to wstawanie do WC jest okropne. Musze obowiązkowo zamienić się stronami do spania. Będzie łatwiej mi wstawać.

Koszule na pewno są wygodniejsze do szpitala i to faktycznie wiem z doświadczenia. Po zabiegach wpadały pielęgniarki kazała podnosić koszule by zobaczyć np jak mocno krwawie. Jak miałam blokadę w kręgosłup leżałam całą dobę to pielęgniarka przyszła podciagneła koszule i mnie umyła. Dla nich jest to normalne.
    A do porodu mam naszykowane koszule i dwie stare koszulki.
    Walizkę mam na kółkach taka normalna i mam nadzieje ze uda mi się spakować tam wszystko łącznie z rzeczami dzidziusia.

Nancy napisz może co zapakowałaś bo ja nie mam pojęcia od czego zacząć.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Hahahaha Aldona!!! :D Jakby Milan nie miał jajek, to byłaby Milena albo Mila, chociaż pierwotnie imię dla córy było Zoja :)
    Ale na poprzednim USG było taaaak dobrze widać jajeczka (już zstąpiły!) i siusiaka, że nie ma wątpliwości :D to już 4-te USG z kolei na którym młody dumnie prezentował genitalia w całej okazałości, więc nawet sny mi nie straszne :D (chociaż mi też ze 2 razy w ciązy się śniło, że urodziłam córkę :D)

Mi się teraz na okrągło śni że urodziłam chłopca XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja skończyłam wczoraj metryczkę :) Wyprana, oprawiona i można wysłać do klientki :)

2ppxbaf.jpg

Gusiak, easymum, Czarna_88 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to ze jakąś paniusia jestem ale z włosami zawsze walczyłam :D

Z kosmetyków wystarczy mi krem do twarzy i kredka do brwi bo są takie rzadkie i jasne oczywiście nie wiem czy będę miała czas na ukrycie ich Ale w razie co wezmę

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny dzień.
    Wczoraj się pochwaliłam, że młody nie choruje, więc oczywiście od wieczora ma 38.3 i wszystko wskazuje na wirusówkę :/

Co do higieny poporodowej... kilka godzin po porodzie (i tak cud, że wytrzymałam aż tyle) prawie zwiałam położnej do łazienki na szybkie mycie, na szczeście w połowie drogi mnie dopadła i uznała, że jak koniecznie muszę iść, to ona mnie zawiezie na wózku i poczeka pod drzwiami, gdyby coś. I dobrze zrobiła, bo prawie w tej łazience zemdlałam, zdażyłam resztkami sił wybełkotać, że "chyba mdleję" :P Pamiętam potem siedzenie na kibelku z nogami wysoko, na podajniku do srajtaśmy :P
    Nie wiem, czy to mycie da się ogarnąć "na szybko" chusteczkami, bo po porodzie wszystko jest na maxa opuchnięte i pocharatane, ledwo da się dotknąć. A przed porannym obchodem spokojnie można się obmyć, zeby czuć się bardziej komfortowo. Pamiętam też pierwszą kupę po porodzie, to było coś :D (sorry, za dosłowność, ale mam tu na myśli szwy itd)

La_lenka - genialne te torby z ikei. Biorę od razu dwie, dla siebie i dziecka, powinno sięwszystko zmieścić.

Koszule kupiłam na allegro, całe 17 zł za sztukę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 11:18

agatka196, Kasiarzynka, Lady Savage, Czarna_88 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrzuć jeszcze raz linka do tych toreb...bo zaginął mi

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls właśnie koleżanka mi kiedyś opowiadała, odnośnie kupy po porodzie, ze najlepiej iść i wziąć od położnej czopek, żebyś się w miarę szybko przemoc bo później zdarza się, ze boli niemalże jak drugi raz by trzeba bylo rodzic...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszzzz.....http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10285979/#/10285979
    I składa się w woreczek <3

.ona. lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls Lubie za "kupe" :-D

A np u nas na drzwiach są karteczki z godzina obchodu i zawsze można się przygotować- podmyć. :-)

Oj temat włosy to najlepsze miała w II trymestrze a teraz tak jak przed ciążą musze myć co 2 dni, ale nadają się do mycia codziennego.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dziękuję kochana;)

Dżuls lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Dżuls właśnie koleżanka mi kiedyś opowiadała, odnośnie kupy po porodzie, ze najlepiej iść i wziąć od położnej czopek, żebyś się w miarę szybko przemoc bo później zdarza się, ze boli niemalże jak drugi raz by trzeba bylo rodzic...
    Umnie poszło w miarę sprawnie, ale byłam gotowa na wszystko, taki drugi "pierwszy raz" :D hehe.

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy czytam o tym wszystkim, zastanawiam się kiedy ludzkość wymyśli teleport dla noworodków z brzucha mamy, zeby uniknąć tych okropieństw szpitalnych...

Carolline lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

Mnie coś link nie chce działać... może to wina, ze próbuje odpalić na telefonie, bo wyskakuje mi stronę ikei, ale produkt sie nie ładuje i jest jakiś błąd...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 1575 1576 1577 1578 1579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ