X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak o tym malowaniu i strojeniu pisałam aż włosy postanowiłam wyprostować i co? I dupa w połowie prostownica przestała grzać, pozostaje zrobić kitajca i zrobić makijaż, no to siostra się zdziwi jak do niej przyjdę a mąż na pewno zapyta PO CO :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) piszę do Was ze swojego domowego łóżka :)
    wyszłam w końcu dzisiaj ale być moze za tydzień wróće na zakłądanie pessara... szyjka niestety jest krótka,choc nie powiedzieli mi ile ma, ordynator mnie chciała zostawić ale moja lekarz była i powiedziała, ze da mi luteine, za tydzień do kontroli i wtedy zobaczymy. tak się cieszę, ze dziś będe spała w swoim łóżku :) chociaż nie mogę złego słowa powiedzieć na szpital, położne bardzo miłe, dbają, kontrolują, jedzenie o dziwo też dobre :)
    pewnie nie dam rady wszystkiego nadrobić ale zaraz biorę się za czytanie :)

Carolline, Gusiak, Paulinek, Lady Savage, snoopy_etka, AniaM, agatka196, easymum, skabarka, Dżuls, Misi@, .ona., Sigma, 4me, Kasiarzynka, Lilla My, chabasse, Czarna_88 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj z powrotem :)

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Na szczescie moj maz jest wielki, dziewwiec tshirty jak najbardziej beda dobre;)
    Dziewczynki a jak wy chcecie w tych t- shirtach po oddziale paradować? Tak z gołym tylkiem? Podczas porodu przecie tez trzeba do łazienki pójść a tam odwiedzajajcy a po porodzie karmić od razu i jak cycka wystawić?
    Pozniej na położniczym to samo czy do toalety czy karmienie to problem w t- shirtcie męża. To zdecydowanie najtansza opcja ale ja jakos sobie nie wyobrażam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me chodzi o to żeby tylko stary t-shirt mieć na czas porodu a potem ubrać normalną koszulę :)
    a jeśli nawet nie koszula to od czego sZlafrok jest :)
    chociaż tak jak mówisz z kamieniem było by gorzej.
    Ja dostałam info ze do porodu dają więc nawet wiem co to będzie bo miałam taki ' fartuszek' jak leżałam :)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tshirty mojego meza sa dlugie jak ooszula;) poza tym na sali porodowej jest toaleta nie trzeba nigdzie chodzic. A na poporodowychbtez jest w sali. Zreszta od czego jest szlafrok. No ja na pewno zadnej nowej nie wezme, szkodw mi ja będzie wyrzucacmpo paru dniach, a uwierzcie mi bedzie do wyrzucenia od tych "odchodow" poporodowych

relgio4pxlxziakh.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sale prodowe są jednoosobowe z łazienkami, potem przenoszą na 2 lub 3- osobowe. Więc w tej porodowej to jak Ci się oodoba, możesz nawet tylkiem świecić. Ja akurat nie zamierzam, koszulkę mam do połowy uda, chodzi o wygodę, żeby i tak w takiej niekomfortowej sytuacji nie drażniły dodatkowe rzeczy

gg64rl68s121551a.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam się po mało przespanej nocy- już 3ciej z rzedu. Mąż na 7 idzie do pracy to ja wtedy zasypiam i śpie do 11-12 ....

podobno jeśli karmi się piersią to kobieta szybciej się oczyszcza i generalnie okres połogu trwa krócej niż 6 tyg ;)

dziś zaczynamy 34 tydzień - 47 dni do porodu. Chyba powoli zaczyna mnie to przerażać...

Dziś wizyta na 18:15 - ciekawe ile nasze maleństwo waży :)

Lady Savage, adzia, Misi@, Carolline, agatka196, Czarna_88 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wyrzucania koszul w których się rodzi to któraś może się kłócić :)
    na początku ktoś tu pisał że koszule z poprzedniego porodu ma w domu i teraz chyba też będzie wykorzystana w tym celu :)
    Nie pamiętam kto to pisał Ale niech się ujawni :D

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:14

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Maz zerwal mi 15 litrowe wiadro czeresni. Biore sie za zaprawianie :)
    Ja na wiśnie idę bo siostra mi zerwała na działce :D

Nie ma to jak mieć ludzi będąc w ciąży :D

• trix Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

dżuls - bardzo podobnie wspominam okres poporodowy ;) ja też zwiałam do mycia i ledwo wróciłam do sali. No i problem z pierwszym wypróżnieniem...ehhhh

Staraczka - mi, jak odeszły w nocy wody, to pierwsze co zrobiłam, to posprzątałam je, a później poszłam się umyć i umalować :) Niestety na pierwszych zdjęciach po porodzie nie widać moich starań o wygląd ;)

Po porodzie faktycznie leje się. Ze mnie to jakoś szczególnie mocno w szpitalu leciało, że ledwo nadążałam wymieniać podkłady. Jeśli chodzi o chusteczki do podcierania, ja sobie tego nie wyobrażam. Pamiętam, że przez pierwsze chyba 2 czy 3 dni bałam się nawet podczas mycia dotknąć krocza. Podczas kąpieli mocno płukałam natryskiem, a na każde siku brałam butelkę z dzióbkiem i przepłukiwałam, albo podmywałam pod natryskiem.

atdcwn154po83a78.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    co do wyrzucania koszul w których się rodzi to któraś może się kłócić :)
    na początku ktoś tu pisał że koszule z poprzedniego porodu ma w domu i teraz chyba też będzie wykorzystana w tym celu :)
    Nie pamiętam kto to pisał Ale niech się ujawni :D
    To mogłam być ja. Moją koszulę porodowa mąż zgarnął do domu do prania i w sumie żal było ją wywalać, skoro wszystko się elegancko doprało. Teraz musiałam kupić nowe, bo w tamtą zwyczajnie się nie mieszczę, ważę 15kg więcej niż wtedy, tamta to była chyba L, teraz mam XXL :P Nie pamiętam też, żeby ta koszula aż tak ucierpiała podczas porodu. Plamki miałam tylko z przodu, od tego, ze położyli mi na brzuchu dziecko zaraz po narodzinach, a koszule, w których leżałam na sali poporodowej też nie były jakieś zmasakrowane, coś jakbym miała okres i troszkę się wymsknęło, i tyle. Nie mam doświadczenia, bo widziałam tylko swój poród, ale nie wydaje mi się, żeby to była jakaś teksańska masakra piłą mechaniczną.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix ja sobie nie dam zdjęć robić po takim wysiłku :D :D :D

Ten połóg bo chyba o tym mowa z tym że leci to nie jest zależne od obfitości miesiaczek? Jeśli tak to ja już się boję bo moje były obfite.

Idę na te wiśnie :D

Dzuls tak właśnie to ty pisałaś że mąż do domu zabrał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 13:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:51

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka - kminiłam właśnie o co właściwie Wam poszło, ale widzę, że o mamusię.
    Co do przenosin do rodziców - nie jest to taki głupi pomysł. Może coś dotrze do tej mózgownicy, a tata i tak pewnie pomoże, bo przecież to nie jest dom dla męża, tylko dla Was, no nie? Skupisz się na sobie, nie będziesz musiała go oglądać, on Cie nie będzie drażnił i jakoś dotrwacie do rozwiązania. Młody pewnie też się ucieszy, że ma wakacje u dziadków.

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja tez mam z porodu koszule, i zamierzam ich znow uzyc. czekaly w szafie ponad 4 lata.

Dzuls , pierwsza kupa byla ciężka. u mnie tym bardziej ze wyszly mi 3 duze hemoroidy. i jak byl obchod to szwami nikt sie nie interesowal tylko sie pukali imowili o matko jakie wielkie wyszły:( az sie boje ze teraz znow z wysilku wyleza a mam do tego sklonnosc. kiedys po aerobiku mi wyszly.

kupilam dzis w aptece podklady poporodowe bella 4 opakowania, i na lozko podkladow sztuk 15, do tego tantum rosa, gaziki do pępka i linomag.
    przyszla mi tez paczuszka z zakupami dla małej

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Proszzzz.....http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10285979/#/10285979
    I składa się w woreczek <3

Też je lubię. Właśnie dzisiaj pakujemy się na wyjazd do rodziców na chwilę i rano stwierdziłam, że ta torba jest tak pakowna, że jednak się do niej przepakuję do szpitala :D
    Nam najczęściej służy jako torba basenowa ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • trix Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka - trzymaj się kochana...Jeśli chodzi o facetów, to mój od kiedy jestem w ciąży też się zmienił. Oczywiście nie na lepsze. Myślę, że przechodzi jakiś kryzys, a może to lęk przed zmianą. Okres ciąży nie jestem łatwym czasem dla naszego związku. Nie będę wdawać się w szczegóły, ale niekiedy "debil bezmózgi" wydaje się być najlepszym określeniem ;)
    Też czuję te rozpieranie. Źle mi się chodzi, bo brzuch baardzo ciągnie w dół i czuję napieranie na szyjkę. Ja mam wizytę 30 lipca. Oby do tego czasu wytrzymać.

Staraczka - zdjęcia były robione małemu, a ja załapałam się jako tło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 13:36

atdcwn154po83a78.png
‹‹ 1577 1578 1579 1580 1581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ