X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Na sierpniowkach połowa ma cc na lipiec :D

Może głupio zabrzmi ale ja się martwię czy będę miała świeże włosy na czas pobytu w szpitalu :D
    myje co 3dzień i są niesforne bardzo, nie usmiecha Mi się żeby mieć tzw szope jak umyje w szpitalu a już nie wyobrażam sobie żeby mieć smalec na głowie :D

a ja nawet spakowałem lusterko i tusz do rzęs (mała próbka), wiem że sala poporodowa nie jest miejscem na makijaż ale tusz na rzęsach muszę mieć i już! :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Kiedy czytam o tym wszystkim, zastanawiam się kiedy ludzkość wymyśli teleport dla noworodków z brzucha mamy, zeby uniknąć tych okropieństw szpitalnych...
    Heh, ja się zastanawiałam ostatnio nad tym, że my właściwie jesteśmy jakimś najbardziej ułomnym gatunkiem. U zwierząt młode prawie do razu stają na nogi, a po kilku miesiącach są w stanie odłączyć się od matki i żyć samodzielnie (uśredniam i generalizuję, oczywiście), a nasze dzieciaki, przy odrobinie szczęścia, usamodzielnią się dopiero jak pójdą na studia, albo i później :P
    Moim zdaniem dobrym rozwiązaniem byłby taki brzuch na suwak - rozpinasz, wyjmujesz, zapinasz i po temacie.

Gusiak lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a ja nawet spakowałem lusterko i tusz do rzęs (mała próbka), wiem że sala poporodowa nie jest miejscem na makijaż ale tusz na rzęsach muszę mieć i już! :D

Ja też planuje spakować tusz, krem z podkładem i kredke - takie rzeczy do podstawowego makijażu, nie wiem czy będę miała siły i czas na to, żeby sie umalowac, ale wolę mieć wszystko pod ręką.... =)

julita lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita gdybym nie nauczyła się w ciąży chodZić bez tuszu bo oczy lzawily to pewnie też bym się zaopatrzyć w tusz :D

Kiedyś mąż poleciał z tekstem " po co się malujesz jak w ciąży jesteś " :D
    niewiem czy miał na myśli ze ładnie wyglądam czy brzydko i nikt na mnie nie spojrzy hehe

AniaM lubi tę wiadomość

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski pewnie, ja też spakowałam mały tusz, kredkę i krem bb. Czy ich użyje to się zobaczy, ale miec muszę :-)

720fbe94f2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem za tym suwakiem na brzuchu... ;D
    Ogólnie natura to wszystko jakoś dupnie zorganizowała... poród dziecka u kobiet powinnien się jakoś inaczej odbywać, a nie tak... krew się leje jak ze swiniaka, ludzie siedzą i wpatruja się kobiecie między nogi... wyciągają stamtąd dziecko i później jeszcze przez ileś tygodni ledwo chodzisz, bo wszystko tam jest takie wrażliwe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 11:35

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• julita Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajna torba! ikea nie prowadzi sprzedaży internetowej, nie?
    pewnie jej nie nabędę bo najbliższą ikeę mam w Wawie 180km... a jechać po torbę trzeba taką torbę to hehe nie skończę :D
    chociaż? za tydzień jedziemy najprawdopodobniej do Poznania do rodziców R. a tam też jest Ikea więc może byśmy zajechali hmm ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nie to ze jakąś paniusia jestem ale z włosami zawsze walczyłam :D

Z kosmetyków wystarczy mi krem do twarzy i kredka do brwi bo są takie rzadkie i jasne oczywiście nie wiem czy będę miała czas na ukrycie ich Ale w razie co wezmę

:) Mało wymagająca jak ja, mnie wystarczy tylko kredka do oczu i tusz ewentualnie, ale rzadko jakiś cień do powiek

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mi któraś wrzuci zdjęcie tej torby, bo za cholerę tego linku na telefonie nie mogę odpalić...
    proszę, proszę, prosze.... pliiiiiiis! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• julita Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak haha fajne porównanie, leje się jak ze świni :D właśnie przed oczami przemknął mi obrazek jak kiedyś dziadkowie na wsi bili prosiaka i podcinali mu gardo a ta krew ciurkiem spływała do miski heh takie niesmaczne ale z tym mi się skojarzyło ;)

Staraczka mężczyźni to inny gatunek a makojaż jest dla nich taboo :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Niech mi któraś wrzuci zdjęcie tej torby, bo za cholerę tego linku na telefonie nie mogę odpalić...
    proszę, proszę, prosze.... pliiiiiiis! =)
    l54ov2bvqb5z_t.jpg

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d5a64d3ab80.jpg

cena 19,99 z karatą ikea 14,99

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ♥

Faktycznie fajna ta torba i to za raptem 20 zł =)
    Niby jedna torbe juz mam, żeby się spakować ale za duża to ona nie jest, więc jesli miałabym się pakować do szpitala Państwowego, gdzie musze mieć te wszystkie rzeczy higieniczne plus rzeczy to maluszka to byłby problem...

Może jeśli za dwa tygodnie dostane dyspene od siedzenia w domu i leżakowania to się wybiorę do IKEI... w razie co mogę zakupić dla którejś jeszcze i przesłać pocztą =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Carolline Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka mysle, ze ci wyslalam wiadomosc, ale pewnosci nie mam :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to sie mega ciesze, ze u nas w szpitalu sa same sale jedynki ponoc, wiec moge i tira ze soba zabrac jak cos :DDD

Gusiak lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    A w ogole to sie mega ciesze, ze u nas w szpitalu sa same sale jedynki ponoc, wiec moge i tira ze soba zabrac jak cos :DDD

Już widzę minę tych lekarzy ;D

Carolline lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :) Mało wymagająca jak ja, mnie wystarczy tylko kredka do oczu i tusz ewentualnie, ale rzadko jakiś cień do powiek

Kiedyś nie powiem ale się malowalam i nie wyobrażałam sobie wyjścia do osiedlowego sklepu bez makijażu a od jakiegoś roku wystarczył krem i Zależne od cyklu sypki puder bo się swiecilam, paznokcie cały czas pomalowane a od początku ciąży kilka razy bo naczytalam się ze w niektórych lakierach są substancje które są nie korzystne w ciąży.
    Na pewno po porodzie znowu będę piękna bo zauważyłam że mąż już nie jest taki posrany jak wychodzimy do ludzi a potrafił się odezwać ze ktoś się gapi na mnie, kiedyś się wystroilam miałam dobry dzień czułam się super i jak baby facet w sklepie się na mnie gapił to mój piany dostawal a najlepsze ze kolesia babka to widziała i lutnela mu w łeb podpaskami :D
    do tej pory o tym wspominamy hehe

Dżuls, Lady Savage, Misi@ lubią tę wiadomość

• Carolline Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak nie mowie, ze zabiore, ale przy moim niezdecydowaniu ciazowym pewnie zabiore 3x za duzo rzeczy :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wczoraj oglądałam świat według bandych :D

Pegi pytała czy ładnie wygląda a tapety miala dosyć duzo a mąż do niej " jak bym się wymalowal też bym bym piękniejszy " :D

• julita Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na Allegro znalazłam torbę z ikei za 19,99 + 9,00 koszt przesyłki
    http://allegro.pl/ikea-knalla-torba-sportowa-podrozna-skladana-i5544002528.html
    jeśli nie wybierzemy się do Poznania to zamówię :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 1576 1577 1578 1579 1580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ