Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka23 wrote:Na sierpniowkach połowa ma cc na lipiec
Może głupio zabrzmi ale ja się martwię czy będę miała świeże włosy na czas pobytu w szpitalu
myje co 3dzień i są niesforne bardzo, nie usmiecha Mi się żeby mieć tzw szope jak umyje w szpitalu a już nie wyobrażam sobie żeby mieć smalec na głowie
a ja nawet spakowałem lusterko i tusz do rzęs (mała próbka), wiem że sala poporodowa nie jest miejscem na makijaż ale tusz na rzęsach muszę mieć i już!
-
marlenak_me wrote:Kiedy czytam o tym wszystkim, zastanawiam się kiedy ludzkość wymyśli teleport dla noworodków z brzucha mamy, zeby uniknąć tych okropieństw szpitalnych...
Moim zdaniem dobrym rozwiązaniem byłby taki brzuch na suwak - rozpinasz, wyjmujesz, zapinasz i po temacie.Gusiak lubi tę wiadomość
-
julita wrote:a ja nawet spakowałem lusterko i tusz do rzęs (mała próbka), wiem że sala poporodowa nie jest miejscem na makijaż ale tusz na rzęsach muszę mieć i już!
Ja też planuje spakować tusz, krem z podkładem i kredke - takie rzeczy do podstawowego makijażu, nie wiem czy będę miała siły i czas na to, żeby sie umalowac, ale wolę mieć wszystko pod ręką....julita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJulita gdybym nie nauczyła się w ciąży chodZić bez tuszu bo oczy lzawily to pewnie też bym się zaopatrzyć w tusz
Kiedyś mąż poleciał z tekstem " po co się malujesz jak w ciąży jesteś "
niewiem czy miał na myśli ze ładnie wyglądam czy brzydko i nikt na mnie nie spojrzy heheAniaM lubi tę wiadomość
-
Też jestem za tym suwakiem na brzuchu...
Ogólnie natura to wszystko jakoś dupnie zorganizowała... poród dziecka u kobiet powinnien się jakoś inaczej odbywać, a nie tak... krew się leje jak ze swiniaka, ludzie siedzą i wpatruja się kobiecie między nogi... wyciągają stamtąd dziecko i później jeszcze przez ileś tygodni ledwo chodzisz, bo wszystko tam jest takie wrażliwe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 11:35
-
fajna torba! ikea nie prowadzi sprzedaży internetowej, nie?
pewnie jej nie nabędę bo najbliższą ikeę mam w Wawie 180km... a jechać po torbę trzeba taką torbę to hehe nie skończę
chociaż? za tydzień jedziemy najprawdopodobniej do Poznania do rodziców R. a tam też jest Ikea więc może byśmy zajechali hmm
-
Staraczka23 wrote:Nie to ze jakąś paniusia jestem ale z włosami zawsze walczyłam
Z kosmetyków wystarczy mi krem do twarzy i kredka do brwi bo są takie rzadkie i jasne oczywiście nie wiem czy będę miała czas na ukrycie ich Ale w razie co wezmę
Mało wymagająca jak ja, mnie wystarczy tylko kredka do oczu i tusz ewentualnie, ale rzadko jakiś cień do powiek
-
Gusiak haha fajne porównanie, leje się jak ze świni
właśnie przed oczami przemknął mi obrazek jak kiedyś dziadkowie na wsi bili prosiaka i podcinali mu gardo a ta krew ciurkiem spływała do miski heh takie niesmaczne ale z tym mi się skojarzyło
Staraczka mężczyźni to inny gatunek a makojaż jest dla nich taboo
-
Dziękuję ♥
Faktycznie fajna ta torba i to za raptem 20 zł
Niby jedna torbe juz mam, żeby się spakować ale za duża to ona nie jest, więc jesli miałabym się pakować do szpitala Państwowego, gdzie musze mieć te wszystkie rzeczy higieniczne plus rzeczy to maluszka to byłby problem...
Może jeśli za dwa tygodnie dostane dyspene od siedzenia w domu i leżakowania to się wybiorę do IKEI... w razie co mogę zakupić dla którejś jeszcze i przesłać pocztą -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:
Mało wymagająca jak ja, mnie wystarczy tylko kredka do oczu i tusz ewentualnie, ale rzadko jakiś cień do powiek
Kiedyś nie powiem ale się malowalam i nie wyobrażałam sobie wyjścia do osiedlowego sklepu bez makijażu a od jakiegoś roku wystarczył krem i Zależne od cyklu sypki puder bo się swiecilam, paznokcie cały czas pomalowane a od początku ciąży kilka razy bo naczytalam się ze w niektórych lakierach są substancje które są nie korzystne w ciąży.
Na pewno po porodzie znowu będę piękna bo zauważyłam że mąż już nie jest taki posrany jak wychodzimy do ludzi a potrafił się odezwać ze ktoś się gapi na mnie, kiedyś się wystroilam miałam dobry dzień czułam się super i jak baby facet w sklepie się na mnie gapił to mój piany dostawal a najlepsze ze kolesia babka to widziała i lutnela mu w łeb podpaskami
do tej pory o tym wspominamy heheDżuls, Lady Savage, Misi@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny