Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    4me, zapisuje sobie przypomnienie w telefonie! Przypomne Ci wtedy co tu napisalas :P
    Hehe liczę na to! Ktos mi musi przepowiadać do rozsądku w te ciężkie dni. Co prawda mam miec mamę do pomocy ale to zarobiona kobita i pewnie skończy sie tak , ze i tak bede sobie tu po cichutku rzeczy pakować ;)
    Dzis bylam tylko na spacerze a jak wracałam do domu- autem! - to myslalam, ze padnę ze zmęczenia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 18:22

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dziękuję Nancy :-). Lista jest super :-)

Dziewczyny bez jaj nie spieszymy się! Nogi zaciskamy przynajmniej do ciąż donoszonych!
    Angela trzymaj się!
    U nas jeszcze położna mówila, żeby wziac 4 saszetki ziol na laktacje i 4 saszetki szalwi w razie nadmiaru mleka.
    Dodatkowo klapki dla meza- po pierwsze to on bedzie szedł z nami pod prysznic podczas porodu i podobno wychodzą cali mokrzy a nam sie tam tak podoba, ze nie chcemy wychodzić ;)
    Doradzala tez by w osobną siateczke zapakować wszystko co potrzebne dla maluszka zaraz po wazeniu- rożek, bodziaki, lapki, czapeczkę itp i wtedy tylko zaaferowany tata wyciąga co trzeba i nie rozwala nam całego bagażu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 18:23

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasig i Angela trzymam kciuki zaciskajcie noga i do donoszonej ciąży czekamy

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś nie ma miejsc na poloznictwie cały oddział normalnie obłożony a na jutro 5 cesarek a dzisiaj urodziły 4 SN

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiq, Angelaa i Anulka trzymajcie sie, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i urodzicie w terminie lub chwilke przed nim ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka a ja właśnie siedzę u rodziców w domu, sama bo oni w Niemczech.

Tak mnie wk... Ze wyszłam z domu nie wiem co on sobie wyobraża, cieszę się ze nie stałam nad garami i panu obiadu nie zrobiłam. Niech sam się martwi co zezrec a ja sobie poradzę.

Ciekawe czy jutro przyjdzie po pracy do mnie.
    W srodku zaczęło mnie sciskac niewiem czy to skurcz Ale chwycilo 2x

• bento Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się jak najdłużej, mam nadzieję że wszystkie urodzimy szczęśliwie w terminie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 08:36

sRUqp2.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiq i Angela- trzymajcie się

Lila - super są te ciuszki. Najbardziej podobają mi się te pajace, gdzie jest zielony z pandą :)

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:58

Gusiak, 4me lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Lila - super są te ciuszki. Najbardziej podobają mi się te pajace, gdzie jest zielony z pandą :)

Akurat są w Smyku w promocji :)

trix lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaa... to już ten czas, kiedy wszystkie wzajemnie powinnyśmy się pilnować, zeby grzecznie siedzieć na dupkach i nie łapać się za żadne roboty... wystarczy, ze od początku wszystko ogarnialysmy, teraz już zaczyna się czas na zwolnienie tempa...

Chociaż ja też mialam leżeć i nic nie robić, ale co... mieszkanie poodkurzane, bo jednak przy siersciuchu w domu nie da się wytrzymać kilku dni bez tej czynności... a jak to mąż wczoraj stwierdził - w weekend posprząta.... taaaaa w weekend... Jego całymi dniami nie ma, to i syf w domu Mu nie przeszkadza, ale skoro ja mam tu spędzać uwięziona najbliższe 14 dni to jednak chciałabym mieć w miarę przyjemne warunki i co... trzeba było się złapać samemu za odkurzacz i zrobić to co trzeba... :/

A co lepsze... po powrocie z pracy, położył się na kanapie, odpoczął i poszedł teraz na siłownię...
    No liczylam chociaż na jakieś 'nie trzeba było....' , 'dziękuję' czy coś....

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka wolałam jak autem jeździł a co dzisiaj mu odbiło to nie wiem, w sklepie czułam że mu jedzie z ryja pytam czy pił mówił że nie bo Kiedy i pewnie się na sklepie wylalo, mówię chuchnij a on powietrze wciągnął zamiast dmuchać a ja to znam bo sama tak robiłam :D wziął sobie piwo wróciliśmy do domu wyjął papier jakiś patrzę mokry wacham a tu piwo jak nic i się glupio mi śmiał, piwo które kupił wylalam do zlewu i powiedziałam że pił juz dzisiaj, coś się podarl na mnie a ja dzida do domu rodziców.

A z teściową współczuję chociaż mogę mieć gorzej, jak z nią nie gadam tak do tej pory echo, mówiłam że nie chce jej widziec dziecka nie pozna chyba że kiedyś a ten do mnie ze będzie konflikt rodZin. Nie obchodI mnie to bo tyle lat minęło i spokój jest a dziecko nic nie zmieni.

Nosz kuzwa jakie ciśnienie mam na niego

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl jakie to smieszne, wczoraj się tak podniecalam że niespodziankę źle ukrył z telefonem a dzisiaj już wielki wkurw.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja też z krążkiem powinnam leżeć a ja dzisiaj z odkurzaczem latałam,co zrobić tez w sofie nie lubię leżeć

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to mnie też wszystko drażni, wkurza. Wczoraj mój M z synem nie wiedzieli gdzie się schować przede mną. Siedzą w domu ja rozumie że syn ma wakacje a M pracuje. Ale mi naprawdę głupie mycie podłóg i odkurzanie, sprawia już taką trudność że masakra.
    Ja mogę zająć się reszta Ale tymi dwoma czynnościami kazalam im się podzielić. Wczoraj miarka się przebrała kupili sobie nową grę na Playstation i grają ile wlezie.
    A z podłóg i dywanów to by kurczaki pojadly.
    Jak zaczęłam krzyczeć że narobie im wstydu i poproszę przyjaciółkę o to żeby posprzatala mi dom.
    A sąsiada żeby mnie zawiózł na porodowke bo mój Pan nawet nie zauważył że zaczęłam rodzić. Bo gra sobie w Fife. ☺

Ale się brali do roboty. Pochowalam pady od konsoli i nie oddam. Kara musi być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 19:42

nick nieaktualny, przyszła mama lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Pan i władca właśnie wrócił i zrobił mi awanturę, że talerze nie pozmywane i na czym on teraz będzie jadł. Co z tego że siedziałam cały dzień w domu z dzieckiem, ugotowałam dwudaniowy obiad żeby miał co do gęby włożyć, a teraz siedzę na kanapie i ledwo dyszę, bo tak mnie brzuch ciśnie. Na kim najłatwiej się wyżyć?

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na łeb im zaczyna padać.

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam zapalenie zatok ;/ już nie wiem co mam robić, nos cały zawalony, ciągle smarkam i boli cała głowa ;/ najgorzej, że żadnych leków nie można wziąć :( macie jakieś sprawdzone sposoby?? umre chyba ;/

relgio4pxlxziakh.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, ja mam czasem wrażenie że jak mój Robert wyniesie śmieci do kosza to jest święcie przekonany że posprzątał cały dom... i jest bohaterem we własnym domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 19:59

karolcia87, Gusiak lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pocieszę Was - u mnie w domu remont na dole, syf i malaria, za przeproszeniem. Net odcięty w większości dnia i ewakuacja na piętro razem z długowłosym sierściuchem. Wszystko pokryte białym pyłem, koleżanki w ciąży pięknie przygotowane pokoiki a ja siedzę w tym bałaganie, spakowane rzeczy dziecka w kartonach, zamknięte w pokoju na klucz. Także tego.. Nie jest u Was źle ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 20:00

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ