X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    4me, zapisuje sobie przypomnienie w telefonie! Przypomne Ci wtedy co tu napisalas :P
    Hehe liczę na to! Ktos mi musi przepowiadać do rozsądku w te ciężkie dni. Co prawda mam miec mamę do pomocy ale to zarobiona kobita i pewnie skończy sie tak , ze i tak bede sobie tu po cichutku rzeczy pakować ;)
    Dzis bylam tylko na spacerze a jak wracałam do domu- autem! - to myslalam, ze padnę ze zmęczenia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 18:22

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dziękuję Nancy :-). Lista jest super :-)

Dziewczyny bez jaj nie spieszymy się! Nogi zaciskamy przynajmniej do ciąż donoszonych!
    Angela trzymaj się!
    U nas jeszcze położna mówila, żeby wziac 4 saszetki ziol na laktacje i 4 saszetki szalwi w razie nadmiaru mleka.
    Dodatkowo klapki dla meza- po pierwsze to on bedzie szedł z nami pod prysznic podczas porodu i podobno wychodzą cali mokrzy a nam sie tam tak podoba, ze nie chcemy wychodzić ;)
    Doradzala tez by w osobną siateczke zapakować wszystko co potrzebne dla maluszka zaraz po wazeniu- rożek, bodziaki, lapki, czapeczkę itp i wtedy tylko zaaferowany tata wyciąga co trzeba i nie rozwala nam całego bagażu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 18:23

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasig i Angela trzymam kciuki zaciskajcie noga i do donoszonej ciąży czekamy

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś nie ma miejsc na poloznictwie cały oddział normalnie obłożony a na jutro 5 cesarek a dzisiaj urodziły 4 SN

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiq, Angelaa i Anulka trzymajcie sie, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i urodzicie w terminie lub chwilke przed nim ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka a ja właśnie siedzę u rodziców w domu, sama bo oni w Niemczech.

Tak mnie wk... Ze wyszłam z domu nie wiem co on sobie wyobraża, cieszę się ze nie stałam nad garami i panu obiadu nie zrobiłam. Niech sam się martwi co zezrec a ja sobie poradzę.

Ciekawe czy jutro przyjdzie po pracy do mnie.
    W srodku zaczęło mnie sciskac niewiem czy to skurcz Ale chwycilo 2x

• bento Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się jak najdłużej, mam nadzieję że wszystkie urodzimy szczęśliwie w terminie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 08:36

sRUqp2.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiq i Angela- trzymajcie się

Lila - super są te ciuszki. Najbardziej podobają mi się te pajace, gdzie jest zielony z pandą :)

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:58

Gusiak, 4me lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Lila - super są te ciuszki. Najbardziej podobają mi się te pajace, gdzie jest zielony z pandą :)

Akurat są w Smyku w promocji :)

trix lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaa... to już ten czas, kiedy wszystkie wzajemnie powinnyśmy się pilnować, zeby grzecznie siedzieć na dupkach i nie łapać się za żadne roboty... wystarczy, ze od początku wszystko ogarnialysmy, teraz już zaczyna się czas na zwolnienie tempa...

Chociaż ja też mialam leżeć i nic nie robić, ale co... mieszkanie poodkurzane, bo jednak przy siersciuchu w domu nie da się wytrzymać kilku dni bez tej czynności... a jak to mąż wczoraj stwierdził - w weekend posprząta.... taaaaa w weekend... Jego całymi dniami nie ma, to i syf w domu Mu nie przeszkadza, ale skoro ja mam tu spędzać uwięziona najbliższe 14 dni to jednak chciałabym mieć w miarę przyjemne warunki i co... trzeba było się złapać samemu za odkurzacz i zrobić to co trzeba... :/

A co lepsze... po powrocie z pracy, położył się na kanapie, odpoczął i poszedł teraz na siłownię...
    No liczylam chociaż na jakieś 'nie trzeba było....' , 'dziękuję' czy coś....

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka wolałam jak autem jeździł a co dzisiaj mu odbiło to nie wiem, w sklepie czułam że mu jedzie z ryja pytam czy pił mówił że nie bo Kiedy i pewnie się na sklepie wylalo, mówię chuchnij a on powietrze wciągnął zamiast dmuchać a ja to znam bo sama tak robiłam :D wziął sobie piwo wróciliśmy do domu wyjął papier jakiś patrzę mokry wacham a tu piwo jak nic i się glupio mi śmiał, piwo które kupił wylalam do zlewu i powiedziałam że pił juz dzisiaj, coś się podarl na mnie a ja dzida do domu rodziców.

A z teściową współczuję chociaż mogę mieć gorzej, jak z nią nie gadam tak do tej pory echo, mówiłam że nie chce jej widziec dziecka nie pozna chyba że kiedyś a ten do mnie ze będzie konflikt rodZin. Nie obchodI mnie to bo tyle lat minęło i spokój jest a dziecko nic nie zmieni.

Nosz kuzwa jakie ciśnienie mam na niego

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl jakie to smieszne, wczoraj się tak podniecalam że niespodziankę źle ukrył z telefonem a dzisiaj już wielki wkurw.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja też z krążkiem powinnam leżeć a ja dzisiaj z odkurzaczem latałam,co zrobić tez w sofie nie lubię leżeć

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to mnie też wszystko drażni, wkurza. Wczoraj mój M z synem nie wiedzieli gdzie się schować przede mną. Siedzą w domu ja rozumie że syn ma wakacje a M pracuje. Ale mi naprawdę głupie mycie podłóg i odkurzanie, sprawia już taką trudność że masakra.
    Ja mogę zająć się reszta Ale tymi dwoma czynnościami kazalam im się podzielić. Wczoraj miarka się przebrała kupili sobie nową grę na Playstation i grają ile wlezie.
    A z podłóg i dywanów to by kurczaki pojadly.
    Jak zaczęłam krzyczeć że narobie im wstydu i poproszę przyjaciółkę o to żeby posprzatala mi dom.
    A sąsiada żeby mnie zawiózł na porodowke bo mój Pan nawet nie zauważył że zaczęłam rodzić. Bo gra sobie w Fife. ☺

Ale się brali do roboty. Pochowalam pady od konsoli i nie oddam. Kara musi być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 19:42

skabarka, przyszła mama lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Pan i władca właśnie wrócił i zrobił mi awanturę, że talerze nie pozmywane i na czym on teraz będzie jadł. Co z tego że siedziałam cały dzień w domu z dzieckiem, ugotowałam dwudaniowy obiad żeby miał co do gęby włożyć, a teraz siedzę na kanapie i ledwo dyszę, bo tak mnie brzuch ciśnie. Na kim najłatwiej się wyżyć?

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na łeb im zaczyna padać.

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam zapalenie zatok ;/ już nie wiem co mam robić, nos cały zawalony, ciągle smarkam i boli cała głowa ;/ najgorzej, że żadnych leków nie można wziąć :( macie jakieś sprawdzone sposoby?? umre chyba ;/

relgio4pxlxziakh.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, ja mam czasem wrażenie że jak mój Robert wyniesie śmieci do kosza to jest święcie przekonany że posprzątał cały dom... i jest bohaterem we własnym domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 19:59

karolcia87, Gusiak lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pocieszę Was - u mnie w domu remont na dole, syf i malaria, za przeproszeniem. Net odcięty w większości dnia i ewakuacja na piętro razem z długowłosym sierściuchem. Wszystko pokryte białym pyłem, koleżanki w ciąży pięknie przygotowane pokoiki a ja siedzę w tym bałaganie, spakowane rzeczy dziecka w kartonach, zamknięte w pokoju na klucz. Także tego.. Nie jest u Was źle ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 20:00

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ