X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Lady, jak dla mnie to ta diabetolog nie ma porzadnie w glowie, ale idz do tego szpitala dla wlasnego spokoju. Chociaz i tak mi sie wydaje ze powiedza, ze ona sie leczyc powinna. Ta Twoja dieta, ktora tu pokazalas wzbuzyla wiele slodkich mam, bo z tego co pamietam to byly tam rzeczy ktorych nie powinnas jesc (nie wiem, nie znam sie na tych dietach) . Dlatego zeby sie uspokoic, a nie ryczec zrob tak jak mowila i pokaz sie lekarzom w szpitalu. Zobaczysz, ze wszystko jest jednym wielkim nieporozumieniem. Daj znac.

Dietę ustalił jej dietetyk, a diabetolog trzyma rękę na pulsie. Tylko szkoda że od początku Pani diabetolog nie po kierowała Lady jak ma postępować tylko kazała iść do dietetyka. Pod koniec ciąży cukry mogą szaleć tzn albo skakać albo spadać albo mogą się unormować.
    Przy wysokich cukrach tak jak w przypadku Lady np u nas w szpitalu kładą do szpitala.
    Teraz najważniejsze by Zuzia była zdrowa.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a który lekarz ma takie kompetencje aby stwierdzić że "dziecko jest NAPEWNO chore" ?! no ja rozumiem ginekolog (i to nie zawsze) ale diabetolog? Niby na jakiej podstawie wysnół takie wnioski? Bo źle zareagowałaś na dietę?

kochana idź do szpitala ale już nie płacz, nie martw się na zapad bo często jest tak że lekarze straszą a później wychodzi że z dzidziusiem wszystko jest wporządku <3

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:58

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:15

agatka196 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady spokojnie. Szpital na Polnej swietnie sie mala zaopiekuje, bo sa tam specjalisci. Ja jakbym miala problem z dzidzia to chyba jednak bym tam jechala, choc zapieram sie nogami i rekami.
    Daj znac co Ci powiedza. A kiedy jedziesz? Juz dzis?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam tak na tą chwilę, w poniedziałek mam wizytę u mojej ginekolog, jeśli dziecko faktycznie jakoś drastycznie by przybrało na wadze, czy może serduszko, cokolwiek źle by wyszło to jadę na Polną, jeśli wszystko okazę się w porządku to będę robić nadal moją dietę no bo przecież ja nie przekraczałam na czczo 100, po posiłku 130 nie przekraczał, tylko te 2 dni z tą dietą od tej dietetyczni

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wróciłam od diabetolog, i jestem załamana :( stwierdziła że nie tak zareagowałam na dietę jak trzeba, bo to nie możliwe bym miała takie cukry po takim śniadaniu i obiedzie. Powiedziała że na pewno dziecko jest chore i mam się stawić do szpitala na Polną. Dała mi skierowanie, i nigdzie indziej tylko mam tam jechać ;/ tam bedą wiedziec co ze mną zrobić, i że mam cała wyprawę wziąść ze sobą, bo zrobią mi cesarkę na dniach bo dziecko za pewne jest też duże ;/ i nic tylko siedzę i ryczę. Okulistka natomiast napisała że nie ma żadnych przeciwwskazań do rodzenia siłami natury. Ale nie wiem po co mi to teraz skoro wg diabetolog dziecko jest duże i będę miec cc bo wszystkie kobiety z cukrzycą mają cc.
    Lady, spokojnie, widziałam w szpitalu mamy, które były w końcówce czwartej ciąży, dopiero dowiedziały się o cukrzycy, miały cukry po 180 albo wyższe, i wszystkie ich dzieciaki urodziły sięzupełnie zdrowe, tyle że trochę większe i to na dodatek sn. Też nie rozumiem, na jakiej podstawie diabetolog stwierdziła, że Zuzia na pewno jest chora.
    Diabetolog pieprzy trzy po trzy. Nie wszystkie kobiety z cukrzycą mają cc. Jedź do tego szpitala, tam Ci pewnie powiedzą, że z Zuzką wszystko ok i historia na tym się zakończy. Cukry miałąś ok, pod warunkiem, że jadłaś rzeczy odpowiednie dla siebie, każdy ma prawo inaczej reagować na co innego, dopiero po dietetyczce cukrom odwaliło, ale ewidetnie pani dietetyk trochę nie ogarniała tematu, sądząc po tym, co Ci wypisała na kartce. I zmień wreszcie tę pieprzoną diabetolog, ona jest jakaś nienormalna!!!!!!!!!! Czekamy na wiesci. Porąbane te lekarki.

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    No fakt. Ale to chyba wlasnie ta diabetolog powiedziala tez, ze Lady wyniki ma dobre i nie ma cukrzycy, wiec nie wie co z nia zrobic. A dzis mowi ze dziecko NA PEWNO jest chore i ze z cukrzyca wszystkie mamy maja cc...
    Oczywiscie!!!- zdrowie Zuzi najwazniejsze! Dlatego moze najwyzszy czas, aby ktos w koncu wzial Lady w swoje rece i mam wielka nadzieje, ze w tym szpitalu zrobia wszystko aby Lady i mala byly bezpieczne!!

To fakt i dlatego piszę że szkoda że od początku jej dobrze nikt nie po kierował.
    A z tym cc to przesada i ze dziecko chore. Może być duża to mi i mój diabetolog mówił że zazwyczaj dzieci mam cukrzycowych są większe. Zawsze co wizyta pyta się jak mała rośnie i czy się rozwija prawidłowo. A jak widać jest kruszynkę i mieści się w 30 centylu.

Boszsz jak dobrze że mój Rysiu jest jakiś normalny!

• julita Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odbywam swój codzienny rytuał, zjadłam kolację, wykąpałam się, w TV coś tam leci a ja leżę wygodnie w łóżku z odsłoniętym brzuchem i obserwuję swoją małą jak szaleje w brzuchu, uwielbiam to! :D myślę że po porodzię będzie mi tego trochę brakować...

Misi@, Carolline lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw, Lady, znajdź sobie diabetologa i dietetyka klinicznych, czyli takich, którzy pracują w szpitalu, oni trochę trzeźwiej patrzą na te sprawy i przede wszystkim mają praktykę i doświadczenie.
    A te cukry na czczo do 100 i po posilku max 130 to kwalifikują Cię co najwyżej do insuliny.

agatka196, aldonaa, .ona. lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka tez miqla cukrzyce ciazowa i wszystko bylo dobrze :)
    Nastaw sie pozytywnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja bym mimo wizyty u gina poszła do szpitala, lepiej żeby chociaż tych dwóch innych lekarzy spojrzalo na sytuację niż jeden . Zrobisz jak uważasz.

W cp w ciągu tygodnia miałam w szpitalu usg gadali że ciąża pozamaciczna, wyszłam bolało cały czas, poszłam do pierwszego lekarza stwierdził że się czysCze, 3 dni później dostałam się do swojego pajaca i powinnam mu zawdzięczac życie bo nie dość ze ciąża jajowodowa to guz na jajniku.
    Twoja gin może też inaczej spojrzeć niż lekarz w szpitalu

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A jak widać jest kruszynkę i mieści się w 30 centylu.
    Skoro już o centylkach mowa... u mnie 95,1 :> :P

Sigma, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Skoro już o centylkach mowa... u mnie 95,1 :> :P

A więc widzisz nie ma reguły na to że dziecko będzie duże :-) no chyba że nagle urośnie :-P

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Carolline lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... no i cc w 34 tygodniu ze względu na rozmiar dziecka?? Musiałabyś na serio mieć w brzuchu małe słoniątko, a z tego co pamiętam, to Zuzka zawsze ważyła zupełnie w normie.

Sigma lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za leniwe dziecko mi się trafiło! Żebym ja o 10 w nocy musiała lody jeść, żeby się panna trochę rozruszała. Coś tam w końcu smyrnęła, ale tak niemrawo, że chyba tylko przez sen.
    Jak po porodzie ona nie będzie sypiać jak aniołek to składam reklamacje ;)

4me, Carolline lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, do poniedziałku jest jeszcze dużo czasu, a cukry w okolicach 200 masakrycznie szkodzą dziecku. Diabetolog jest dość głupawa (ale to wiemy od początku, tylko zdecydowałaś się jej nie zmieniać), ale szczerze mówiąc przy takich cukrach i tak szybkim przyroście masy dziecka jaki był sama bym gnała do szpitala... Nie czekaj do poniedziałku, jeśli wszystko będzie dobrze, to w poniedziałek będziesz już w domu.

Aaa, i nie słuchaj, że dziecko chore. Twoja lekarka jest chora :P
    Jedź do szpitala właśnie po to, żeby z córką było wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 22:07

trix, Carolline, Dżuls lubią tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie denerwuj się kochana , jedz do tego szpitala sprawdzić co z Zuzia, a na pewno jest ok, i nie bierz sobie słów diabetyków do serca bo to jakaś niepoważne baba.

‹‹ 1585 1586 1587 1588 1589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ