X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Skoro już o centylkach mowa... u mnie 95,1 :> :P
    Masz wyjątkową córę i tyle :D popatrz na to z innej strony, w takiej Mensie na przykład przyjmują od 98 centyla :D nie wagi wprawdzie, ale kto by tam zwracał uwagę... :D
    Może córa ma zadatki...? :D

easymum lubi tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:25

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    ... no i cc w 34 tygodniu ze względu na rozmiar dziecka?? Musiałabyś na serio mieć w brzuchu małe słoniątko, a z tego co pamiętam, to Zuzka zawsze ważyła zupełnie w normie.
    Nooo hehehehe :D cesarka w 34 tc bo dziecko za duże :D pińć kilo normalnie.
    Ja myślę, że ta cała pani "dochtór" nie spojrzała na kiepską rozpiskę od dietetyka, stwierdziła po cukrach, że Lady sobie olała dietę i stąd chciała trochę "nastraszyć" żeby się bardziej przejęła - bardzo płofesjonalnie, nic tylko skargi pisać hurtem.

• kasig Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do skurczów przykre ze coraz więcej z nas się z tym meczyzi ale mam nadzieje ze wytrwaływytrwamy czego i sobie i wam zycze :)

Misi@, Gusiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    La_lenka, ona moze poprostu chce, zeby matka sie lodow nauczyla jesc? :P a co do tej reklamacji, to sie jeszcze zastanow :D

U mnie odwrotnie. Dobrze ze te wszystkie ruchy sa od wewnatrz, bo jak nic mialabym brzuch caly w siniakach. A lewa kosc biodrowa i prawe zebro, to chyba juz w strzepach jest ..
    Mamy tak samo ustawione dzieci :P z lewej wprawdzie nie kość biodrowa, ale jajnik tak obrywa z pleców, że masakra (bo z główki obrywa pęcherz), natomiast prawe żebro i prawy bok obrywa od tupotu małych stóp :P Ja jestem jakaś niewymiarowa, miałam sporą talię przed ciążą i teraz w tym miejscu nie mam nic oprócz macicy - wszystkie flaki, tłuszczyk itp. twory przemieściły się gdzie indziej, a w talii mam tylko macicę i skórę :P i tam jak wsadzi nogę, to dosłownie można poczuć stopę i łydkę :O

aldonaa, easymum lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    La_lenka, ona moze poprostu chce, zeby matka sie lodow nauczyla jesc? :P a co do tej reklamacji, to sie jeszcze zastanow :D

U mnie odwrotnie. Dobrze ze te wszystkie ruchy sa od wewnatrz, bo jak nic mialabym brzuch caly w siniakach. A lewa kosc biodrowa i prawe zebro, to chyba juz w strzepach jest ..
    No właśnie tak czytam, że wasze dzieciaczki to szaleją aż brzuch chodzi, a ta moja panna rzadko kiedy. Ani w nocy mnie nie budzi, w dzień też spokojnie. Właściwie nie miałam jeszcze takich ruchów które by były bolesne, owszem niektóre są nieprzyjemne, ale boleć nie bolą. Jedno co mnie uspokaja to to, że tak samo jest od początku ciąży, a nie, ze to jakaś nagła zmiana. Ale czasem chciałabym żeby była aktywniejsza, mniej bym się stresowala czy z nią wszystko ok.

Aż się zastanawiam czy nie mam mało wód płodowych (moja mama tak miała), ale zawsze miałam po badaniach, że w normie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 22:19

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy sztywno chodzić i zaxiskac nogi :D

A jak przy skurczach jesteśmy znowu to powiedzcie mialyscie coś takiego ucZucie jak by ktoś igle wbijal w środku ?

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mója coreczka tez spokojna, tylko chyba wciaz glowka do gory bo czuje jak mnie kopie w pecherz i szyjke a nad pepkiem czasami czuc glowke ;))

relgio4pxlxziakh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:15

Sigma, AniaM, Dżuls lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:59

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Mója coreczka tez spokojna, tylko chyba wciaz glowka do gory bo czuje jak mnie kopie w pecherz i szyjke a nad pepkiem czasami czuc glowke ;))
    Moja niestety tak samo. Z każdym tygodniem zaczynam się bardziej stresować, że się wcale nie przekreci...

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufffffffffff Was nadrobić :P

Lady ja równiez poszłabym do szpitala - w końcu nie ma z czym zwlekać co najwyżej Cie odeśla i powiedzą, że jest ok

Carolline - zaraz Ci odpisze :)

Skabarka - nosz Ci powiem - jestes bohaterem we własnym domu - ja bym rozniosła takiego faceta, o tesciach niewspominając

4me - o tym samym pomyślałam :P , że ja mojego faceta to chyba na loterii wygrałam - złego słowa nie moge o nim powiedzieć...az mi głupio, że czasem na niego warknę :P

4me, Carolline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    No to ja czesto z prawej pod zebrem czuje stope, a w tali kolano. Bo jak lekko nacisne kolanko, to tak jakbym proce uaktywniala i wtedy jest taki "jebs" taki wyprost ze matka dostaje z piety w zebro i nie wiem z czego w kosc biodrowa :D delikatne to to nie jest :/

I tak jak patrze na swoj brzuch, to on juz chyba mial wszystkie mozliwe ksztalty. Raz talie mam, raz jej nie mam. Raz mi cos z przodu wystaje, raz z boku. Czasami z dwoch stron jednoczesnie... normalnie czasami mam brzuch jak po porzadnej mutacji :P
    Taaak!!!
    U mnie też jak się pomizia między pępkiem a talią z prawej, to zaraz następuje masakra flaków :D

A dzisiaj wieczorem poszliśmy na zakupy iii kurde ledwo szłam, bo tak nisko go miałam... Powiedziałam mężowi, że zaraz albo się posikam, albo urodzę, jedno z dwojga :P

aldonaa lubi tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:25

wnidtv73dpzdszlc.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:15

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    moja znowu głową w dół (przez jeden dzień była głową na górze, ale szybko się odwróciła z powrotem), a skąd wiem?? czkawkę czuję tam na dole ;)
    Ja też tak czuje, a na 100% siedzi głową do góry. Miała czkawkę podczas usg, widziałam głowę na górze, a odczucie było nisko. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sigma, Gusiak, trix, 4me, przyszła mama, Carolline, Dżuls, diatomka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 00:00

• AniaM Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Będziemy sztywno chodzić i zaxiskac nogi :D

A jak przy skurczach jesteśmy znowu to powiedzcie mialyscie coś takiego ucZucie jak by ktoś igle wbijal w środku ?
    Ja tak mam ale łącze to z globulkami szczególnie tymi na bakterie grzybki itd.bo jeszcze aplikuje inne na odbudowę flory to po nich nie jest tak źle

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 1586 1587 1588 1589 1590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ