Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
jeden dzien bez wejscia na forum i juz czlowiek nie jest w temaciezaraz troche was podczytam.
Jestesmy u rodzicow do wieczora, dzis czeka mnie wizyta i ustalenie terminu cc
Wszystkim szpitalnym dziewczynom zycze wyjscia do domu w 2w1
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Witam się i ja z rana w 35 tyg, do terminu 35 dni. Z tym szpitalem to pójdę, ale najpierw mój zaufany lekarz ginekolog, poproszę ją o skierowanie na Raszei, na Polnej nie chce, ma strasznie złą opinię, w Poznaniu mówi się że jest to rzeźnia a nie szpital. Bo tam same cesarki. Z tego co wiem to na Raszei jest cały oddział diabetologiczny (nie wiem czy tak to się nazywa).
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:Witam się i ja z rana w 35 tyg, do terminu 35 dni. Z tym szpitalem to pójdę, ale najpierw mój zaufany lekarz ginekolog, poproszę ją o skierowanie na Raszei, na Polnej nie chce, ma strasznie złą opinię, w Poznaniu mówi się że jest to rzeźnia a nie szpital. Bo tam same cesarki. Z tego co wiem to na Raszei jest cały oddział diabetologiczny (nie wiem czy tak to się nazywa).
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
Ja praktycznie robie wszystmo w piekarnikui powiem Wam, ze to rewelacja. Bo pilnowac jakos specjalnie nie trzeba a wszystko smaczne i zdrowesos tez jest, ale ja nie jadam. Dwa dni temu byly zraziki z kasza a dzis maz bedzie poerwszy raz robic bitki
Ja na niego tez nie powinnam narzekac, bo zawsze o mnie dbal. Teraz jak musze lezec to juz w ogole.
Sprzata, gotuje...tylko, ze ma jedna wade jest pedantyczny i wszystko robi w swoim tempie i na wszystko ma czas...walcze z nim o to. W ciagu dnia rozplanuje sobie tyle rzeczy i dziwi sie, ze czasu mu brakuje :p
Jest inzynierm i uwielbia majsterkowac, jego narzedzia to swietosc i co roku kupuje sobie rower i go udoskonala a stary sprzedaje..hehe wczoraj przyznal sie, ze znow sobie kupil rower i musi na aukcji sprzedac stary , a tego podrasowac...moj maly chlopiec i nie moze doczekac sie synka bo razem chce go nauczyc i pokazac mu tyle rzeczy
Nasz dom tez on urzadzal,, zaprojektowal meble i sam po pracy je robil. Wyszlo super
przyszła mama, easymum lubią tę wiadomość
-
Hejka
Lady - polna ma najwyższy stopień referencyjności i jest stricte szpitalem ginekologicznym, także w razie gdy coś się dzieje w czasie ciąży kierują do nich. Tam znajdziesz fachową pomoc, tam są specjaliści rożnych dziedzin, ale powiązań z ciążą i ginekologią także bedą wiedzieć jak się tobą zająć.
Szpital im Raszei jest chwalony co do ginekologii, ale nie jest szpitalem nastawionym tylko na kobiety rodzące, są tam oddziały dla zwykłych pacjentów (czyt. nie tylko kobiet ciężarnych). Też chcę tam rodzić, ale w razie gdyby coś się działo pędzę na polną.
Jedz i udowodnij tym swoim spcjalistkom od diety, że są w błędzie, będziesz spokojniejsza i będziesz miała czyste sumienie, że zadbałaś o swoje dziecko.
Czytłam też na sierpniowkach, że miałaś miec insulinę, co to za lekarz, że pacjent decyduje czy będzie zażywał leki czy nie..?Aguś86 lubi tę wiadomość
-
Lady - to tak jak w Łodzi z Matką Polką. Nie chcę tam rodzić, bo ma opinię rzeźni i niemiłej atmosfery, ale specjalistów, którzy mogliby się zająć dzieckiem, jeśli coś jest nie tak, nie znajdziesz póki co w żadnym innym szpitalu. Jeśli ten szpital na Polnej ma najwyższy stopień referencyjności, tzn. że mają aparaturę i specjalistów, którzy są w stanie Wam pomóc, nawet jeśli Zuzia miałaby urodzić się 6 tygodni przed terminem. A cesarka to też nie koniec świata, jeśli jest jakiekolwiek zagrożenie dla Ciebie lub dla dziecka. Jedź do tego szpitala i sprawdź, czy wszystko w porządku.
diatomka lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Dzień dobry
zapowiada się piękny ciepły słoneczny dzień dzisiaj
Witamy się z wami w 32 tc ♡♡♡
Co do ruchów mój mały jest cały czas ułożony posladkami w dół wyraźnie czuję jak mi dlowke pachą pad zebra i się ładnie wypina. A wczoraj wieczorem też miał czkawke ♡♡♡
Mykam na śniadanie A mam takie dobre bułeczki do od pieczenia na patelni z jagodami do tego mleko do picia mniam
Udanych wizyt jak któraś dzisiaj ma
Miłego dnia brzuchatki spokojnegoprzyszła mama lubi tę wiadomość
-
Na polną trafiają maluchy z całego województwa, mają tam bardzo dobry sprzęt do ratowania najmniejszych dzieciaczków. Koleżanka jak leżała z zapaleniem nerki w ciąży, to była dziewczyna w 26 tc - dzwignęła zgrzewkę wody i pękł jej pęcherz płodowy. Tam trafiają najgorsze przypadki, które w innych szpitalach nie miałyby szans. Jak coś się dzieje z bobasem to przewożą właśnie na polna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 08:53
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Witam się i ja z rana w 35 tyg, do terminu 35 dni. Z tym szpitalem to pójdę, ale najpierw mój zaufany lekarz ginekolog, poproszę ją o skierowanie na Raszei, na Polnej nie chce, ma strasznie złą opinię, w Poznaniu mówi się że jest to rzeźnia a nie szpital. Bo tam same cesarki. Z tego co wiem to na Raszei jest cały oddział diabetologiczny (nie wiem czy tak to się nazywa).
Ja bym nie czekała, tylko kładła się do szpitala, w najgorszym razie od razu się Tobą zajmą, gdyby coś się działo, a w najlepszym będziesz przebadana na wskroś i miała pierdylin badań za darmoszkę.
Ale Lady, jak zwykle zrobisz jak chcesz. Obawiam się tylko, że skończy się na marudzeniu o idiotycznej diabetolog, "do której już nigdy więcej nie pójdziesz", ale zanim się ruszysz i ją zmienisz, to już dawno urodzisz. Więc w tej sytuacji ten szpital to rzeczywiście najlepsze wyście, przynajmniej na bank podeślą Cię do jakiejś porządnej dietetyk na szkolenie cukrzycowe, o te trzy miechy za późno, ale zawsze. Cukry po 200 to nie przelewka, "mądre źródła podają", że przy średniej glikemii wynoszącej ponad 140 znacznie wzrasta ryzyko wad wrodzonych u dziecka, nie wiem jak to ma się do praktyki, ale ja w żadnej z ciąż nigdy nie dobiłam do 200, nawet przy totalnych grzeszkach.
A ja witam się w 32 tygodniutrix, przyszła mama, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySkabarka dobrze mówisz, jak jest skierowanie od lekarza to nawet do innego miasta można jechać 500km bo nie ma rejonizacji. Wiem bo jak mialam od gina i nie chcialam wracać do miejskiego to zapytałam
Lady bez obrazy, od momentu kiedy zaczelas walczyć z cukrami to mam wrażenie że jesteś kłamliwa kobietą albo taką co ma wszystko gdzieś tzn lekarzy, wchodzisz ba forum piszesz że coś się dzieje dziewczyny podpowiadają a ty i tak robisz co innego.
Stronę wcześniej było o pomidorach, może jesz koktajlowe? One są slodsze przecież..
Teraz się mogę przywitać
W nocy brzuch mnie skrecal, wzięłam nospe i nie minęła godzina a ja poszłam rzygac
dzisiaj znowu bolą plecy biodra miednica
Ale powiem wam że nawet się wyspałam
teraz tylko kawę wypić na szybko jogurt jakiś i z psiurem -
Lady dziwię Cis się ze chcesz czekać aż do poniedziałku to jeszcze jest trochę czasu. Albo powinnaś przyspieszyć wizytę u swojego lekarza ginekologa albo iść do szpitala a nie czekać nie wiadomo na co. Nie mam cukrzycy ciazowej ale wiem ze duże skoki cukru są niebezpieczne. Nie nasza rola żeby Cię straszyć czy prosić żebyś poszła do szpitala. Zrobisz jak uważasz w koncu każdy z nas jest dorosły i sam podejmuje decyzję. Tylko pamiętaj ze decydujesz również o tej małej kruszynce w twoim brzuszku
-
skabarka wrote:Lady ale Ty chcesz czekać do poniedziałku?!??! a po za tym, nie wiedziałam, że skierowanie jest wystawiane na konkretny szpital ;-/ wydawało mi się, że skierowanie to skierowanie - idziesz gdzie Ci pasuje.... ale może się mylę, bo w sumie dawno temu leżałam i mogło mi coś umknąć.
No właśnie moja mama mówi to samo, a jest pielęgniarką dlatego mamy podejrzenie ze Pani diabetolog wysyła do konkretnego szpitala bo kogoś tam ma, ja nie chcę na Polną. Tam same złe opinie sąchcę na Raszei, opowiem jej to wszystko, i to że najpierw mnie baba wkurzyła, a potem zmierzyła mi ciśnienie, i wyszło jej bardzo wysokie, i miała jeszcze większą podstawę by mnie straszyć że powinnam na Polną się udać. Potem jeszcze powiedziała: no czego się Pani boi, ja dzisiaj tam wysłałam 3 inne panie w ciąży, nie jest Pani pierwsza. Chcę poczekać do poniedziałku, może źle robię, słucham waszych rad, i za nie bardzo dziękuje, ale śmierdzi mi to bardzo, poczekam do wizyty do pon, co mi powie moja ginekolog, co ona tam widzi na monitorze, i czy mogłaby mnie skierować do szpitala, ale takiego który ja sobie wybiorę
-
MadziaRatMed wrote:Dobra tylko cukrzyca w ciazy to jie to samo co zwykla! Jedz dzis na ta polna, przeciez i tsk w domu siedzisz... Polna to klinika i nikt Ci cesarki nie zrobi hez konkretnych wskazan, jak nie pojedziesz to juz tu sie nam nue zal o nic, no jestes kompketna ignorantka. Ja jakby mi dali skierowanie to bym tego samego dnia jechała! Przynajmniej wszystkue badania zrobia
Tylko ona powiedziała że jak tam wyląduje to już zostanę do Porodu. Nie chcę, Polna ma bardzo złe opinie, po za tym, ja 200 przekroczyłam po cudownej diecie Pani dietetyczki, a tak po za tym, cukier miałam po posiłkach max do 130, a naczczo max 103 gdy zjadłam coś czego wcześniej nie jadłam, albo gdy zmieniłam pieczywo, a tak do miałam między 90-95. Radzę sobie z cukrami myślę, już nieżle.