X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się w końcu udało zjeść obiad. Przez dłuższą chwilę odłączyli wodę, a ja nawet chleba nie miałam, żeby coś przekąsić na szybko - musiałam poczekać aż dało się coś ugotować. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:41

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benito ja tam nie znam się na ciśnieniu ale wydaje mi się że jest dobre. Może inne mamusie będą wiedziały.
    Nancy a na co masz ochotę? Placki mięsne, faszerowana cukinia, papryczki zapiekane, leczo, gołąbki, krokiety ja mogę wymieniać :-) U mnie jutro rybka z piekarnika i ziemniaczki zapiekane :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Dziewczyny znacie się trochę na ciśnieniu? Mam 100/85 to rozkurczowe chyba za wysokie? Puls 94

Jest ok, problem jest powyżej 140/90. Choć rzeczywiście najlepiej żeby było poniżej 85, więc tak trochę na granicy - możesz poobserwować kilka dni czy nie skacze wyżej i ewentualnie obgadać z lekarzem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam ze dada sa robione dla biedronki przez pampers ;)

Wrocilam od lekarza...szyjka juz bardziej sie nie skrocila, wiec moge pozwolic sobie na polgodzinny spacer, ale potem do lozka ;)
    Mam sie nie przemeczac, ale najwazniejsze, ze nie musze caly czas lezec :)
    Malutki wazy 1900 g, przez dwa tyg. Przybral 400 g a ja 200 ;)
    Jestem bardzo szczesliwa. Informacje ta oblewalam szejkiem waniliowym z mca ;)

Lilla My, aldonaa, agatka196, Kasiarzynka, karolcia87, trix, skabarka, snoopy_etka, przyszła mama, Gusiak, easymum, Czarna_88 lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zgage już dosłownie nic nie pomaga. Nawet pali mnie po zwykłej wodzie mineralnej i najgorzej jest właśnie wieczorem.
    Tak jak tobie Skabarka cofa mi się cała treść z żołądka i pali niemiłosiernie. Ale jeszcze tego alugastrin nie próbowałam.

• diatomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento, ja identycznie, na poczatku pampki a potem dady poszly w ruch.

dzis kupilam do szpitala zielone pampki 1. byly w rossmanie za 21zł.

skarbka, ja ostatnine dni mialam taka zgage ale chyba po owocach i slodkim, bo troche sie rozszalam po tym weselu minionym.

na kolacje zjaldam caly sloiczek sledzi w oleju, pol pomidora , zielony ogorek i 2 kromki chleba IG i cukier 110. az sie balam ze przesadzilam haha

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://domowa.tv/test-pieluszek-dla-dzieci/ zerknijcie tu:)
    Ja na początku pojadę na jednorazówkach dopóki pępuszek się nie zagoi, bo łatwiej zapewnić dostęp powietrza :) mam 1 małą paczuszkę jedynek z tesco loves baby i dokupię 1 małą paczuszkę dady dla porównania. Mam nadzieję, że po 2 tygodniach pępuszek będzie zagojony i będziemy mogli przechodzić na wielopieluchowanie w ciągu dnia, a z czasem i w nocy jak się ogarniemy ;) zobaczymy :)

Aldonaa - wysłałam zapro, podzielę się numerem :D

trix lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na zgagę Gaviscon mega polecam :) obrzydliwy, ale skuteczny u mnie :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam dziewczyny z ta zgagą- ja nie wiem czy moje nudności nie lepsze :/

Co do pieluch na początek mam pampersy- a pozniej tez spróbuje Dady.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma mam i w tabletkach i w płynie i nic nie pomaga :-). Moja siostra mówi bym już spinki i gumki do włosków kupiła bo urodzi się z włosami do pasa :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

agatka196 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o smaki, to ja uwielbialam przed ciaza, polaczenia slodko kwasne i czesto jadlam kanapke z dzemem truskawkowym i ogorkiem kiszonym...w ciazy nie mam zachcianek...choc ostatnio chodza za mna ogoraski , kt. Juz nie mam. Mama mi zaprawila, ale nie moze mi przywiezc bo ciagle u siostrzencow panuje ospa :/ a ona sie nimi zajmuje...ale jak teraz moge chodzic to moze sama zaprawie :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbka na zgage mam wode ZUBER z Krynicy. smierdzi troche, ale mega ulga po niej, odbije sie i z glowy.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    http://domowa.tv/test-pieluszek-dla-dzieci/ zerknijcie tu:)
    Ja na początku pojadę na jednorazówkach dopóki pępuszek się nie zagoi, bo łatwiej zapewnić dostęp powietrza :) mam 1 małą paczuszkę jedynek z tesco loves baby i dokupię 1 małą paczuszkę dady dla porównania. Mam nadzieję, że po 2 tygodniach pępuszek będzie zagojony i będziemy mogli przechodzić na wielopieluchowanie w ciągu dnia, a z czasem i w nocy jak się ogarniemy ;) zobaczymy :)
    Mnie pieluchy wielorazowe bardzo kuszą, ale strasznie mnie blokuje ten koszt początkowy... Nawet na mały zestaw trzeba wydać kilka stówek. A jeśli tego nie ogarnę to kasa w błoto. Na razie kupię jednorazowe, a dopiero potem po porodzie przemyśle czy się skusić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracam jeszcze do tematu butelek avent, bo mam laktator avent ale z butelka classic, i teraz pytanie czy w razie czego beda pasowaly te naturals.. w sumie pewnie karmic nie bede no ale w razie czego. i tez torbe mam butelki clasic, ta termiczna. a te naturalsy wydaja sie bardziej pękate.czy to sie zmiesci... wszystko przemawia za tym ze musze clasic zakupic.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:22

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

• diatomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarbka no wlasnie tez tak mam ze jak np leze plasko to az mam kaszel męczący od tej tresci co podplywa i drrazni, i czuje mega palenie. dla mnie tez zuber dziala jak przepychacz, odbije sie raz a dobrze, glosno czasem. ale tym co ta zgage spowodowało.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde bolek! chyba się przeziębiłam, mam zatkany nos, zaczyna coś mi z niego lecieć, kicham i czuję się tak specyficznie na chorobę :| a wszystko przez klimę, która była włączona w SR i zamiast poprosić o jej wyłączenie to siedziałam cicho bo innych 15 mamusiek jęczała aby ją włączyć... tylko tego mi teraz brakuje, przeziębienia ech!

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 1609 1610 1611 1612 1613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ