Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Benito ja tam nie znam się na ciśnieniu ale wydaje mi się że jest dobre. Może inne mamusie będą wiedziały.
    Nancy a na co masz ochotę? Placki mięsne, faszerowana cukinia, papryczki zapiekane, leczo, gołąbki, krokiety ja mogę wymieniać :-) U mnie jutro rybka z piekarnika i ziemniaczki zapiekane :-)

Teraz jestem najedzona to na nic hehe. Nie lubię też z pełnym żołądkiem chodzić na zakupy, bo wtedy nic nie kupuję.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    miód, cytryna, maliny, ewentualnie syrop prenalen i powinno być dobrze. a do obiadku wrzuć dużą ilość czosnku :)

miód, cytryna, maliny zaaplikuję od rana zwłaszcza że maliny mam na krzaczkach a i drzewko z cytrynami rośnie, miód z pasieki wójka w szafce zalega :)
    czosnek chyba na kolację dorzucę bo po południu mam wizytę u lekarza a później spotkanie na mieście z koleżankami, więc nie chcę odstraszać :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka - właśnie my planujemy sprytnie ominąć koszt początkowy (a przynajmniej większą jego część przerzucić na czas, kiedy przetestujemy tetrę i otulacze w praktyce) :P mam kupione 4 otulacze taniej firmy z allegro (ale mimo wszystko mającej ok opinie, patrzyłam), wkładów z mikrofibry mam na razie 6 sztuk, tetry docelowo 60 sztuk (póki co kupiłam 20 szt z allegro - po 10 sztuk zwykłej i lux żeby sprawdzić jaka jest różnica i czy któraś z nich nam podejdzie). Dokupię we wrześniu ze 2 otulacze noworodkowe jeśli one size będą za duże (pewnie będą za duże, ale niekoniecznie - ostatnio słyszałam, że jedna mama sprzedaje wszystkie noworodkowe bo synek jej się urodził spory ;) ). Przechodzić na wielo będziemy stopniowo, najpierw będziemy testować tylko w dzień po domu i jeśli nam się sprawdzi, szybciutko domówię więcej otulaczy i wkładów różnych firm i w różnych konfiguracjach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 22:56

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie zepsulam sobie chlopa :/ chwaliłam, chwaliłam i zapeszylam totalnie. Mega mnie wlasnie wkurzył i to juz drugi raz w tym tygodniu :/ nie chce mi sie juz opisywać o co poszło ale naprawde mam ochotę aż od niego odpocząć pare dni- tylko za bardzo nie mam gdzie wybyć....
    Mam swoje za uszami i wiem, ze czasem sie posprzeczamy eweidentnie przeze mnie- nawet częściej przeze mnie niż przez niego ale tym razem to ewidentnie on przegina... A najbardziej mnie rozwala to, ze w ogóle nie widzi swojej winy w tym wszystkim.... Ehhhh czemu nie mam przyjaciolki z wielkim domem i pokojem gościnnym na jakimś zadupiu chętnej przyjac gościa :) pojechalabym od razu ;) ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    500 km za nami, uff, uff. To byla intensywna doba ;), ale najlepiej u siebie.
    Bylam na wizycie, szyjka dluga i powinnam wytrzymac, do terminu cc rowne 7 tygodni. Wow! :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:22

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona a masz terin wyznaczony?
    Ja nie mam..jak zacznie sie porod, to zrobia mi cc, ale musi pierwszy etap minac... Bo on nie chce by ciaze ciac na zimno...nawet z tego sie ciesze ;) i czekam ;)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wybaczcie, ale nie dam rady was nadrobic. Padam. Piszecie jak szalone :D

• AniaM Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzcie albo nie ale ja z moim M znamy się od 8 lat a ja pokłóciłam się z nim 2 razy i to tak ze po pół godzinie przychodził i przepraszał.Nie mowie ze się nie sprzeczamy ale to każdy z nas ma swoją racje i żyje się dalej

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ tak, na 4 wrzesnia, czyli zgodnie z 1.usg.

nick nieaktualny, Nancy87, Gusiak, karolcia87 lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Misi@ tak, na 4 wrzesnia, czyli zgodnie z 1.usg.

Ale super, że znacie termin:) Teraz już możesz odliczać do godziny zero hehe:) Ciekawe kiedy mój maluszek postanowi się z nami zobaczyć:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie gdzieś jakaś panika ogarnęła.. termin na 2 września, niby jeszcze długo ale już coraz bliżej i chyba zaczyna mnie to przerażać... Cieszę się, że zobaczę moje maleństwo, ale zaczynam się bać porodu...

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Jestem na chorobowym, mam duzy dom i mieszkam na zadupiu . Zapraszam.. :D
    Hahaha dzieki rozweseliłaś mnie :D

Juz przyszedł, przeprosił, porozmawialiśmy- i znów mnie udobruchał. ale co z tego ja i tak czuje, ze powinnam mu dać odrobine wolnego- mimo, ze on niby tego nie chce. Co przychodzi do domu to ja zawsze tu jestem i tak od stycznia odkąd mam zwolnienie... No nie ważne musialam sie wygadać - potrzeba chwili.
    A mi sie z kolei marzy szalona impreza z dziewczynami i kolorowymi drinkami ale na to musze jeszcze poczekać :/

Ona cieszę się, ze wszystko ok- fajnie chyba tak znac termin porodu :) choc jak byla u mnie wizja cesarki to troche sie niepokoiłam wiec nie dogodzisz ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych snow!
    Ja naszczescie nie mam ani mdlosci ani zgagi :)
    Ps a ja mam termin na 5.09 wedlug om :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 23:32

• .ona. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja juz po prostu wiem jak smakuje porod sn, zwlaszcza kiedy jest wywolywany. Do dzis mam traume i zle wspomnienia :/ i wiem jedno: nigdy wiecej.
    Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia ;)

4me lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziś objadlam czereśni, to nie był najlepszy pomysł, bo brzuch mam teraz jak balon. Wzięłam espumisan, może mi będzie lepiej do rana. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. A ja postanowiłam napisać i się wyzalic. Wyobraźcie sobie ze po 22 przyjechali do nas goście. Nie miałabym nic przeciwko gdyby nie to że cała chałupa w syfie bo remont, ja śmierdząca jak cap z tlustymi włosami cała w kurzu a tu wszyscy do przytulania i robienia mi zdjęć w nowej kuchni. Nosz kuzwa co to ja jestem sloniatko w cyrku czy jak. Chciałam się w końcu wykąpać tym bardziej że mam jakieś nieciekawe uplawy i non stop muszę się podmywac bo się czuje, a dodatkowo zaczęłam się zacierać na udach( pierwszy raz w życiu) i cala jestem odparzona.Normalnie jestem taka zła!!!

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ