X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Benito ja tam nie znam się na ciśnieniu ale wydaje mi się że jest dobre. Może inne mamusie będą wiedziały.
    Nancy a na co masz ochotę? Placki mięsne, faszerowana cukinia, papryczki zapiekane, leczo, gołąbki, krokiety ja mogę wymieniać :-) U mnie jutro rybka z piekarnika i ziemniaczki zapiekane :-)

Teraz jestem najedzona to na nic hehe. Nie lubię też z pełnym żołądkiem chodzić na zakupy, bo wtedy nic nie kupuję.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    miód, cytryna, maliny, ewentualnie syrop prenalen i powinno być dobrze. a do obiadku wrzuć dużą ilość czosnku :)

miód, cytryna, maliny zaaplikuję od rana zwłaszcza że maliny mam na krzaczkach a i drzewko z cytrynami rośnie, miód z pasieki wójka w szafce zalega :)
    czosnek chyba na kolację dorzucę bo po południu mam wizytę u lekarza a później spotkanie na mieście z koleżankami, więc nie chcę odstraszać :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka - właśnie my planujemy sprytnie ominąć koszt początkowy (a przynajmniej większą jego część przerzucić na czas, kiedy przetestujemy tetrę i otulacze w praktyce) :P mam kupione 4 otulacze taniej firmy z allegro (ale mimo wszystko mającej ok opinie, patrzyłam), wkładów z mikrofibry mam na razie 6 sztuk, tetry docelowo 60 sztuk (póki co kupiłam 20 szt z allegro - po 10 sztuk zwykłej i lux żeby sprawdzić jaka jest różnica i czy któraś z nich nam podejdzie). Dokupię we wrześniu ze 2 otulacze noworodkowe jeśli one size będą za duże (pewnie będą za duże, ale niekoniecznie - ostatnio słyszałam, że jedna mama sprzedaje wszystkie noworodkowe bo synek jej się urodził spory ;) ). Przechodzić na wielo będziemy stopniowo, najpierw będziemy testować tylko w dzień po domu i jeśli nam się sprawdzi, szybciutko domówię więcej otulaczy i wkładów różnych firm i w różnych konfiguracjach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 22:56

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie zepsulam sobie chlopa :/ chwaliłam, chwaliłam i zapeszylam totalnie. Mega mnie wlasnie wkurzył i to juz drugi raz w tym tygodniu :/ nie chce mi sie juz opisywać o co poszło ale naprawde mam ochotę aż od niego odpocząć pare dni- tylko za bardzo nie mam gdzie wybyć....
    Mam swoje za uszami i wiem, ze czasem sie posprzeczamy eweidentnie przeze mnie- nawet częściej przeze mnie niż przez niego ale tym razem to ewidentnie on przegina... A najbardziej mnie rozwala to, ze w ogóle nie widzi swojej winy w tym wszystkim.... Ehhhh czemu nie mam przyjaciolki z wielkim domem i pokojem gościnnym na jakimś zadupiu chętnej przyjac gościa :) pojechalabym od razu ;) ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    500 km za nami, uff, uff. To byla intensywna doba ;), ale najlepiej u siebie.
    Bylam na wizycie, szyjka dluga i powinnam wytrzymac, do terminu cc rowne 7 tygodni. Wow! :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:22

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona a masz terin wyznaczony?
    Ja nie mam..jak zacznie sie porod, to zrobia mi cc, ale musi pierwszy etap minac... Bo on nie chce by ciaze ciac na zimno...nawet z tego sie ciesze ;) i czekam ;)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wybaczcie, ale nie dam rady was nadrobic. Padam. Piszecie jak szalone :D

• AniaM Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzcie albo nie ale ja z moim M znamy się od 8 lat a ja pokłóciłam się z nim 2 razy i to tak ze po pół godzinie przychodził i przepraszał.Nie mowie ze się nie sprzeczamy ale to każdy z nas ma swoją racje i żyje się dalej

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ tak, na 4 wrzesnia, czyli zgodnie z 1.usg.

Misi@, Nancy87, Gusiak, karolcia87 lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Misi@ tak, na 4 wrzesnia, czyli zgodnie z 1.usg.

Ale super, że znacie termin:) Teraz już możesz odliczać do godziny zero hehe:) Ciekawe kiedy mój maluszek postanowi się z nami zobaczyć:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie gdzieś jakaś panika ogarnęła.. termin na 2 września, niby jeszcze długo ale już coraz bliżej i chyba zaczyna mnie to przerażać... Cieszę się, że zobaczę moje maleństwo, ale zaczynam się bać porodu...

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Jestem na chorobowym, mam duzy dom i mieszkam na zadupiu . Zapraszam.. :D
    Hahaha dzieki rozweseliłaś mnie :D

Juz przyszedł, przeprosił, porozmawialiśmy- i znów mnie udobruchał. ale co z tego ja i tak czuje, ze powinnam mu dać odrobine wolnego- mimo, ze on niby tego nie chce. Co przychodzi do domu to ja zawsze tu jestem i tak od stycznia odkąd mam zwolnienie... No nie ważne musialam sie wygadać - potrzeba chwili.
    A mi sie z kolei marzy szalona impreza z dziewczynami i kolorowymi drinkami ale na to musze jeszcze poczekać :/

Ona cieszę się, ze wszystko ok- fajnie chyba tak znac termin porodu :) choc jak byla u mnie wizja cesarki to troche sie niepokoiłam wiec nie dogodzisz ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych snow!
    Ja naszczescie nie mam ani mdlosci ani zgagi :)
    Ps a ja mam termin na 5.09 wedlug om :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 23:32

• .ona. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja juz po prostu wiem jak smakuje porod sn, zwlaszcza kiedy jest wywolywany. Do dzis mam traume i zle wspomnienia :/ i wiem jedno: nigdy wiecej.
    Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia ;)

4me lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziś objadlam czereśni, to nie był najlepszy pomysł, bo brzuch mam teraz jak balon. Wzięłam espumisan, może mi będzie lepiej do rana. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. A ja postanowiłam napisać i się wyzalic. Wyobraźcie sobie ze po 22 przyjechali do nas goście. Nie miałabym nic przeciwko gdyby nie to że cała chałupa w syfie bo remont, ja śmierdząca jak cap z tlustymi włosami cała w kurzu a tu wszyscy do przytulania i robienia mi zdjęć w nowej kuchni. Nosz kuzwa co to ja jestem sloniatko w cyrku czy jak. Chciałam się w końcu wykąpać tym bardziej że mam jakieś nieciekawe uplawy i non stop muszę się podmywac bo się czuje, a dodatkowo zaczęłam się zacierać na udach( pierwszy raz w życiu) i cala jestem odparzona.Normalnie jestem taka zła!!!

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ