Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ona to faktycznje masz i tyle lepiej, ze w zasadzie już możesz czuć się spokojna... wiadomo, ze lepiej poczekać, ale z kwitkiem nikt Cię nie odprawi
Staraczka może organizm się przestawi na nocne wstawanie i właśnie przy karmieniu sincy nie będzie
Mnie sie dziś bardzo dobrze spało za to od rana złapal mnie taaaaaaki głód, ze juz wcinam płatki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHeja. U nas znow upapny dzien sie szykuje
Widze ze czesc z was ma juz poplanowane cesarki. Z tego wynika ze beda to cc na zimno. Ostatnio duzo czytalam o cc na skurczach, ze niby to lepiej ale widze ze lekarze nie widza nic zlego w cc na zimno. Czyli to nie jest jakis wymog z3by czekac do skurczy? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej!
Mozajka ja bede miec cc po pierwszej fazie, wiec nie znam terminu. Moj lekarz nie zgadza sie z polityka, ze robi sie je na zimo. Wiec z jednej strony mam obawy, bo co jak go nie bedzie, ale podobno mam powiedziec na oddziale i wowczas zadzwonia do niego i on potwierdzi ten fakt, z drugiej sie ciesze, bo wytlumaczyl nam dlaczego mlepszy jest porod, w kt. Dziecko samo zdecyduje kiedy ma przyjsc na swiat
Milego dniaSigma lubi tę wiadomość
-
Mozjaka myślę, ze jak we wszystkim są plusy i minusy... tak samo jak i lekarze, którzy będą zdania ze cc 'na zimno' jest lepsza, niż ta która się przeprowadza juz na skurczach...
Ilu lekarzy, tyle opinii... jak ze wszystkim
U nas tez zapowiada się chyba gorący dzień... chociaż aktualnie upały w ogóle mi nie straszne, od dwóch dni nie schodze z 4 piętra bez wyraźnej potrzeby, żeby oszczędzać ta swoją szyjkę, a w mieszkaniu mam dość przyjemnie wiec myślę, ze przetrwam
Wczoraj w ogóle podjęłam decyzję, ze w weekend chyba już zabiorę sie za skompletowanie reszty potrzebnych rzeczy do torby i pomyślę jednak nad pakowaniem... bo obawiam się, ze pozniej w końcu zapomnę o takich rzeczach jak pasta do zębów, żel do mycia buzi... takie oczywistosci, które później pewnie gdzieś tam z głowy mi wypadna -
Staraczka - CC "na zimno" to takie, gdzie umawiasz termin i bez względu na to, czy akcja porodowa się rozpoczęła, idziesz i robią operację. A ta wersja, o której mówi Misi@ to taka sytuacja, że zaczynają się skurcze, akcja porodowa i dopiero wtedy robią CC. Moim zdaniem ta opcja jest lepsza, bo dziecko jest trochę lepiej przygotowane, że zaraz przyjdzie na świat (o ile można być na to gotowym
)
AniaM lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLilla My wrote:Staraczka - CC "na zimno" to takie, gdzie umawiasz termin i bez względu na to, czy akcja porodowa się rozpoczęła, idziesz i robią operację. A ta wersja, o której mówi Misi@ to taka sytuacja, że zaczynają się skurcze, akcja porodowa i dopiero wtedy robią CC. Moim zdaniem ta opcja jest lepsza, bo dziecko jest trochę lepiej przygotowane, że zaraz przyjdzie na świat (o ile można być na to gotowym
)
-
Witajcie, piszecie tyle, że mając zaległości z kilku dni nie jestem w stanie Was nadrobić
Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was ma problem z hemoroidami?
Kurcze u mnie zaczyna się coś dziać i boję się tego co będzie po porodzie bo ostatnio na szkole rodzenia położna trochę nas nastraszyła, że największy problem może pojawić się zaraz po porodzie.
Ogólnie dzisiaj kupiłam sobie maść Posterisan i tabletki cyclo3fort.
Zastanawiam się czy to coś pomoże. -
Staraczka23 wrote:Gusiak ale w który weekend
Dzisiaj piateczek więc początek hehe
Wstępnie planuje właśnie w ten weekend, ale jak wyjdzie w rzeczywistości to przewidzieć nie mogę
Jutro mam zamiar się troszkę wyrwać z domu to może przy okazji juz zejścia po schodach ogarnę kosmetyczne zakupyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 09:48
-
Gusiak - ja naszykowałam sobie szufladę i tam wrzucam rzeczy do szpitala. Dziś dorzuciłam maszynkę do golenia
Do kosmetyków kupiłam sobie pojemniki podróżne i przeleje szampon i żel do mycia. Myślę, że w przyszłym tyg zacznę przepakowywać to do torby. A mnie dziś korci wyrwać się do Pepco
Pewnie wieczorem będę tego żałować
Skabarka - fajnie, że mały może pojechać do Twoich rodziców. Zawsze to dla niego jakaś odmiana. Mój siedzi ze mną. Cieszę się, że w te wakacje dużo dzieci jest na miejscu to się nie nudzi. On jak wyjdzie na podwórko ok 11 to z mała przerwą na obiad siedzi do 21. Mimo, iż się świetnie bawi to ja mam wyrzuty sumienia, że cały dzień go nie ma w domu. Tylko, że go ciężko nawet o tej 21 do domu ściągnąć, a obiad tez je w locie. Próbuję namówić mojego męża na kilka dni urlopu, żeby coś mu zorganizował, ale ciężko go przekonać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 09:51
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
skabarka wrote:mi się co jakiś czas odzywa "herman" jak mam zaparcia i też się chyba dzisiaj pofatyguje po maść bo już mnie drażnić zaczyna ;-/
Skabarka a jakiej maści używałaś? Bo podobno ten Posterisan można używać w ciaży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 09:55
-
Trix ogólnie to i ja mam wszystko ładnie włożone do szuflady, z tym ze zmieszane sa tam rzeczy higieniczne moje i dla dzieciaczka, wiec trzeba by jeszcze to wszystko przejrzeć przy pakowaniu i ewentualnie coś tam dołożyć... ale wczoraj już mąż mnie uświadomił, ze torba ma być spakowana, bo On później na szybko w stresie nie będzie się zastanawiał czy to potrzebne czy nie i najwyżej zgarnięcia cala zawartość szuflady....
Z taką perspektywa to ja już wolę to wszystko spakować wcześniej samatrix lubi tę wiadomość