Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
I ja sie witam, dzieki Waszym radom dzis juz lepiiej mi sie oddycha, co za ulga!! Zaraz musze wstac, bo jest u mnie 9letnia siostrzenica męża i trzeba jej sniadanie zrobic. Moje dziecko wciaz jest ulozone posladkowo, za 4tyg kolejna wizyta i kontrola czynsie przekreci czy nie. WASZE juz glowka w dol?? W sumie chccialabym zebybtak zostala, bo nardzo bym chciala cesarke. Milego dnia mamuski, mi tez juz ta ciaza zaczyna przeszkadzac, jakby ten brzuch byl troche nizej to by bylo ok
-
hej,
dziś z rana pojechałam do lasu, żeby pokazać mamie i siostrze gdzie są jagody. Na szczęscie swoim autem, bo kiedy doszłysmy do polany obległy mmnie wielkie końskie muchy blee.. i uciekałam z psem, a one zostały desperatki zbierac...
dziś sie szykuje gorrący dzień. Im bliżej zakupy wózka(z wypłąt sierpniowych) tym bliżej jestem zmiany z barletty a. na bebetto silvia 3w1 z fotelikiem cybex, więc dziś zobacze go na zywo w sklepie, taka zmienność przed samym faktem to cała ja :p -
hej
moj synek wstal z wodnistym kataremm, mam nadzeiej ze nic sie nie rozwinie bo przyszly tydzien mam wyjazdowy i musi byc w pkolu a nie chce tesciowej o pomoc prosic;/
Anitka ja mam problem z hemoroidami, mialam nawet nacinane bo zakrzepy sie robia. po porodzie tez mi 3 ogormne wyszly. ktastrofa. ale powiem Ci ze ostatnio jak rok temu mialam to mocno bolalo o siedzeniu nie bylo mowy, i poszlam do chirurga, rach ciach, boszeee jaka ulga, ale to nacinanie straszne.
Mozajka ja tez od poloznej slyszalam ze cesarki na zimno nie sa zbyt ok, lepiej czekac na rozwoj akcji bo potem latwiej sie macica obkurcza jednak dzialaja hormony jakby nie patrzec. opowiadala mi tez historie jak mldoa kobieta miala cc na zyczenie , na zimno robione, i nie dalo rady jej zatamowac krwotoku, macica sie nie obkurczya i musieli jej usunac macice niestety. -
nick nieaktualnyHej
Lila1983 - kupiłam póki co tanie otulacze bambams z allegro i część tetry dla przetestowania czy będzie mi odpowiadać jej jakość, plus mam kilka wkładów z mikrofibry (takich jak do kieszonek, zamierzam je stosować razem z tetrą)Zobaczymy, czy taka konfiguracja się sprawdzi, no i czy nie będzie żadnych przeszkód do wielopieluchowania - w praktyce chyba najlepiej wyjdzie co nam się przydaje i sprawdza, więc większe zakupy po drodze po urodzeniu
Laski, z tego co wiem morfologii nie trzeba wcale wykonywać na czczo. Tzn. kiedyś generalnie wszystko wykonywało się na czczo i było wiadomo z góry, że pobranie krwi = na czczo, ale z tego co wiem przy wielu badaniach, w tym morfologii, tak naprawdę nie ma takiej konieczności. Na pewno na czczo trzeba być przy badaniu glukozy, cholesterolu i niektórych hormonów które reagują na posiłek (np. prolaktyny). Milka (sorry jeśli przekręciłam nick!), jesteś lekarzem, jak jest? -
nick nieaktualny
-
MadziaRatMed wrote:I ja sie witam, dzieki Waszym radom dzis juz lepiiej mi sie oddycha, co za ulga!! Zaraz musze wstac, bo jest u mnie 9letnia siostrzenica męża i trzeba jej sniadanie zrobic. Moje dziecko wciaz jest ulozone posladkowo, za 4tyg kolejna wizyta i kontrola czynsie przekreci czy nie. WASZE juz glowka w dol?? W sumie chccialabym zebybtak zostala, bo nardzo bym chciala cesarke. Milego dnia mamuski, mi tez juz ta ciaza zaczyna przeszkadzac, jakby ten brzuch byl troche nizej to by bylo ok
MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka
U mnie straszna noc- jak czegoś nie wymyśle to umrę z nie wyspania przed porodemnarazie przychodzi mi na mysl tylko dźwig i koparka do turlania- mam problemy nawet z przewracaniem sie z boku na bok. Na maksa mnie wówczas boli brzuch, ciągnie jakby mial sie urwać
a ze plecy i boki bola caly czas to musze sie non stop przekręcać, co sie rowna ciaglemu wybudzaniu, stekaniu i jeszcze budzeniu mojego M niechcący bo za każdym razem myśli, ze juz rodze
Ja nie mam narazie problemów z hemoridami ale czuje, ze sie zaczynająwiec tez chetnie info o maści, ktora mozemy stosować przyjmę- ktos, cos?
Ladna pogoda u nas dzis, chyba pojde na plażę aby w domu nie zwariować. Jak wrócę pewnie bede miala 200 stron do przeczytania- znając Was!
-
nick nieaktualnyAnitka a wczoraj byłaś przywolywana bo zniknęłas nagle hehe
Mówicie o jakich hermanach? Są wewnętrzne i zewnętrzne, ja od początku chyba je mam i są zewnętrzne, nic z nimi nie robie bo są dwa dni i na kilka kolejnych znikają a lekarz mówił że to normalne przy zaparciach w ciazy, jak wyskakują to konieczność u mnie podcierania się mokrą chusteczką bo zwykłym papierem nie dość ze boli to nie dokładnie i na początku miałam tzw draske na bieliźnie -
Anitka, teraz nie mam problemu, od zeszlego roku wlasnie jak chirurg mi ponacinal te 2 pindy. ale po porodzie ratował mnie procto glyvenol, mialam i w masci i w czopku. inne na mnie nie dzialaja wcale;) i tez dobrze pobrac i chyba tak zrobie ze od sierpnia zaczne brac cyklo 3 forte zeby uszczelnic sobie naczynia. nie wiem czy to cos da;) ale moze
tu chyba ktoś brał bedac w ciazy cyklo 3 forte ale it ak lekarza najpierw zapytam.
ja sie wczoraj smialam z mezem ze jak w poprzedniej ciazy nastawialam sie na cc od samego poczatku, mialam tylko dotrwac 4 dni w szpitalu do 37 tyg. i mialam miec cc na zyczenie. a zycie napisalo inny scenariusz ze zdarzyla zejsc zmiana i z moim lekarzem i z ordynatorem na czele z ktorym to bylo ustalone! i nie mialam wyjscia urodzic musialam i w sumie dobrze.
a teraz sie na sn nastawiam bardzo, i zeby nie wyszlo odwrotnie znow:) -
4me u mnie też dopiero początki ale wolę od razu zacząć działać.
Zmieniając temat widziałam, że planujesz pokoik dla małego z detalami szarość+gwiazdki, ja tak samo i wczoraj zamówiłam fajny pojemnik na h&m home właśnie szary w gwiazdki: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0298322004.html
Na ich stronie jest też fajny bawełniany dywanik/chodnik właśnie w gwiazdki: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0199561001.html U mnie niestety w sypialni jest wykładzina więc sobie go podaruję
Ja szukałam jeszcze jakiejś neutralnej lampki w kształcie gwiazdy i zamówiłam ale w sumie nie wiem jak to będzie wyglądało. W razie czego odeślę -
staraczka ja jak teraz mam ta dietke cukrzycowa to mam tyle blonnika ze nie mam zaparc:)
ona to tak jak mi lekarz powiedzial nt cukrow, moj gin ze nie potrzebnie poszlam diabetologa, a diabetolog ze wyniki sa ok a przekroczenie bylo o 1 jednostke tylko. a druga krzywa wyszla super przeciez. ale widze ze mi na dobre wychodzi ta dieta