X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro usg III trymestu !

diatomka, Gusiak, Misi@, adzia, skabarka lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Anitka a wczoraj byłaś przywolywana bo zniknęłas nagle hehe

Mówicie o jakich hermanach? Są wewnętrzne i zewnętrzne, ja od początku chyba je mam i są zewnętrzne, nic z nimi nie robie bo są dwa dni i na kilka kolejnych znikają a lekarz mówił że to normalne przy zaparciach w ciazy, jak wyskakują to konieczność u mnie podcierania się mokrą chusteczką bo zwykłym papierem nie dość ze boli to nie dokładnie i na początku miałam tzw draske na bieliźnie :D
    O widzisz :-) dopiero dzisiaj mam chwilę, a odpuściłam sobie nadrabianie tych kilku dni bo naskrobałyście kilkadziesiąt stron :-)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka zaskoczylas mnie, nie wiedzialam ze jest hm home!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Anitka zaskoczylas mnie, nie wiedzialam ze jest hm home!
    Ja jestem od niego uzależniona bo mają na prawdę ładne tzw duperele do domu :-)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka - wychodzę z założenia, że ordynator w klinice wie co robi, niejedno cięcie na zimno wykonał (pewnie setki, jak nie tysiące) ;), więc tu się nie martwię.

diatomka - ja biorę cyclo3fort... już prawie 4 miesiące :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja cc tez mialam na zimno i ze mna i z cora wszystk9 bylo ok. Ale teraz mam wrazenie ze jestem bombardowana tym jakie to cc na zimno jest zle i zwatpilam stad moj post.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:22

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka jak ja kiedyś miałam po jablkach na noc uformowane tak teraz nie dzialaja i zgage po nich mam.

Anitka dużo straciłas :D
    lady została zdemaskowana pobawioam się w szpiega .

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ogólnie to od 2 dni dochodzę do siebie po tej nieszczęsnej kanałówce. Gin też był zdania żeby to teraz zrobić i całe szczęście już mam to za sobą. Ginekolog powiedział, ze w razie konieczności można zrobić rentgen tego zęba. Na szczęście obyło się bez tego. Spędziłam 3 godziny na fotelu i kanałówka była robiona pod mikroskopem. Na koniec jak przyszło do płacenia asystentka dentysty mówi, że należy się 800 zł, a on do niej, że ode mnie weźmie 600 zł. Ale nie powiem lepiej bym się czuła przepuszczając tę kasę na wyprzedażach :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me zazdraszczam plaży... ! =)
    Też bym sobie chętnie gdzieś nad morzem powypoczywala =)

.ona., 4me lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Hej :)
    Niedlugo to ja bede budzik co godzine nastawiac, zeby rano wstac i forum nadrobic :)
    U mnie mala juz od dawien dawna ulozona glowka w dol. Mam nadzieje, ze zadnej niespodzianki mi nie zrobi i nie fiknie koziolka przed porodem, bo ja nie chce cesarki...
    A ja muszę zapytać swojego o ułożenie młodej bo niewiem a wyczuć też nie potrafię

aldonaa lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domku :-) ale u teściów czekam do 14 na męża i później do domku i do kotka ;-) wypis będę miała ze szpitala w poniedziałek :-) zalecenie dali mi raz w tygodniu ktg dzisiaj humor lekarz super miał aż się zdziwiłam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 10:41

Lilla My, Gusiak, .ona., snoopy_etka, agatka196, trix, easymum, karolcia87, magdalenkaihelenka, skabarka, 4me, Czarna_88 lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:23

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka bardzo się ciesze, ze juz spokojnie wracacie do domku... =)
    Póki co to nie nasz czas i niech żadna się do szpitala nie szykuje... jeszcze troszkę ;p

Co do ułożenia to moja była już główka w dół, ale to ponad miesiąc temu... jak jest teraz to nie mam pojęcia, mam nadzieje ze dowiem się w następnym tygodniu =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam 10 minut do szpitala, wiec moge sobie pozwolic na cc w momencie ropoczecia akcji. Ale tez znam duzo przypadkow, kiedy bylo cc na zimno i wszystko gra...najwazniejsze by dziecko bylo zdrowe i nic innego sie nie liczy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Polubilam przez przypadek.

A z ostatniego usg nie pamietasz, gdzie mala miala glowke a gdzie nogi? u mnie jeszze zawsze na opisie badania usg jest ta informacja.

Lekarz nic nie mówi, sama pytam jedynie o wagę :D
    Przez miesiąc na pewno zmieniła pozycje i liczę na to że moje nocne sikanie zwiastuje ze jest glowkowo :D
    w poniedzialek mam wizytę to zapytam już

• moka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja już po drzemce i drugim śniadaniu haha. Obudziłam się o 6 na siku i nici ze spania, zjadlam płatki, pozytalam forum i zasnęłam jeszcze na 1,5h. Moje dziecię znowu się rozpycha na boki, chyba sprawdza sprężystość mojego brzucha xD

Dziewczynki mam beżowe ściany w pokoju małej, białe mebelki, na jednej ścianie naklejki kolorowe drzewko i ziemi i jakoś mi tak goło. Chcę zrobic pompony tiulowe, myślicie że ciemny róż, jasny fiolet i beż bedzie ok? Moze mięta? Pościelka jest biało-rozowa
    Ściany pokoju malowalismy na neutralny kolor jak sie wprowadzalismy i w sumie bez sensu je przemalowywac :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Jutro usg III trymestu !
    Ja też mam jutro także stresik jest

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me u mnie też dopiero początki ale wolę od razu zacząć działać.
    Zmieniając temat widziałam, że planujesz pokoik dla małego z detalami szarość+gwiazdki, ja tak samo i wczoraj zamówiłam fajny pojemnik na h&m home właśnie szary w gwiazdki: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0298322004.html

Na ich stronie jest też fajny bawełniany dywanik/chodnik właśnie w gwiazdki: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0199561001.html U mnie niestety w sypialni jest wykładzina więc sobie go podaruję
    Ja szukałam jeszcze jakiejś neutralnej lampki w kształcie gwiazdy i zamówiłam ale w sumie nie wiem jak to będzie wyglądało. W razie czego odeślę :-)
    O dzieki! Pojemników juz troche mam wiec musze przystopować ale chodnik jak najbardziej mi sie podoba- i do zoltego fotela bedzie wygladal piknie :)
    W H&M maja tez fajny kocyk szary z gwiazdka- kosztuje tylko 40 pln i planuje go zakupić jako drugi do kompletu minky :)

Co do cyclo3forte tez go chciałam brać na moje naczynka ale moj gin powiedzial, ze to wszystko pic na wode i ze jedyne co moze pomoc i faktycznie pomogą na nie to pończochy przeciwzylakowe. Powiedzial, ze jesli mam problem to po ciąży rzeczywiście mogę wydać grube tysiące i on by jednak te pończochy ponosil ;) ale jak? w lato? Nie wyobrażam sobie... Do tego one są mega niewygodne-kiedys za gowniary próbowałam nosić takie podkolanówki antyzylakowe- to byla porazka :/ teraz dla tego nie chce za bardzo brać tego cyclo3forte bez jego wiedzy i jestem w kropce :/ chyba jeszcze raz go o to zagadam na następnej wizycie i tym razem powiem tez o hemeroidach- bo tu juz pończochy mi nie pomoga ;) a jak mi jeszcze ten bol dojdzie po porodzie do obolalegonkrocza to juz w ogóle nie usiądę! Wlasnie i tym samym przypomniałam sobie, ze jeszcze trzeba kupic koleczko pod dupkę!!!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:23

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 1614 1615 1616 1617 1618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ