Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka23 wrote:Anitka a wczoraj byłaś przywolywana bo zniknęłas nagle hehe
Mówicie o jakich hermanach? Są wewnętrzne i zewnętrzne, ja od początku chyba je mam i są zewnętrzne, nic z nimi nie robie bo są dwa dni i na kilka kolejnych znikają a lekarz mówił że to normalne przy zaparciach w ciazy, jak wyskakują to konieczność u mnie podcierania się mokrą chusteczką bo zwykłym papierem nie dość ze boli to nie dokładnie i na początku miałam tzw draske na bieliźniedopiero dzisiaj mam chwilę, a odpuściłam sobie nadrabianie tych kilku dni bo naskrobałyście kilkadziesiąt stron
-
Mozjaka - wychodzę z założenia, że ordynator w klinice wie co robi, niejedno cięcie na zimno wykonał (pewnie setki, jak nie tysiące)
, więc tu się nie martwię.
diatomka - ja biorę cyclo3fort... już prawie 4 miesiące
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A tak ogólnie to od 2 dni dochodzę do siebie po tej nieszczęsnej kanałówce. Gin też był zdania żeby to teraz zrobić i całe szczęście już mam to za sobą. Ginekolog powiedział, ze w razie konieczności można zrobić rentgen tego zęba. Na szczęście obyło się bez tego. Spędziłam 3 godziny na fotelu i kanałówka była robiona pod mikroskopem. Na koniec jak przyszło do płacenia asystentka dentysty mówi, że należy się 800 zł, a on do niej, że ode mnie weźmie 600 zł. Ale nie powiem lepiej bym się czuła przepuszczając tę kasę na wyprzedażach
-
nick nieaktualnyaldonaa wrote:Hej
Niedlugo to ja bede budzik co godzine nastawiac, zeby rano wstac i forum nadrobic
U mnie mala juz od dawien dawna ulozona glowka w dol. Mam nadzieje, ze zadnej niespodzianki mi nie zrobi i nie fiknie koziolka przed porodem, bo ja nie chce cesarki...aldonaa lubi tę wiadomość
-
Ja juz w domku
ale u teściów czekam do 14 na męża i później do domku i do kotka
wypis będę miała ze szpitala w poniedziałek
zalecenie dali mi raz w tygodniu ktg dzisiaj humor lekarz super miał aż się zdziwiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 10:41
Lilla My, Gusiak, .ona., snoopy_etka, agatka196, trix, easymum, karolcia87, magdalenkaihelenka, skabarka, 4me, Czarna_88 lubią tę wiadomość
-
Anulka bardzo się ciesze, ze juz spokojnie wracacie do domku...
Póki co to nie nasz czas i niech żadna się do szpitala nie szykuje... jeszcze troszkę ;p
Co do ułożenia to moja była już główka w dół, ale to ponad miesiąc temu... jak jest teraz to nie mam pojęcia, mam nadzieje ze dowiem się w następnym tygodniu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaldonaa wrote:Polubilam przez przypadek.
A z ostatniego usg nie pamietasz, gdzie mala miala glowke a gdzie nogi? u mnie jeszze zawsze na opisie badania usg jest ta informacja.
Lekarz nic nie mówi, sama pytam jedynie o wagę
Przez miesiąc na pewno zmieniła pozycje i liczę na to że moje nocne sikanie zwiastuje ze jest glowkowo
w poniedzialek mam wizytę to zapytam już -
Dzień dobry
Ja już po drzemce i drugim śniadaniu haha. Obudziłam się o 6 na siku i nici ze spania, zjadlam płatki, pozytalam forum i zasnęłam jeszcze na 1,5h. Moje dziecię znowu się rozpycha na boki, chyba sprawdza sprężystość mojego brzucha xD
Dziewczynki mam beżowe ściany w pokoju małej, białe mebelki, na jednej ścianie naklejki kolorowe drzewko i ziemi i jakoś mi tak goło. Chcę zrobic pompony tiulowe, myślicie że ciemny róż, jasny fiolet i beż bedzie ok? Moze mięta? Pościelka jest biało-rozowa
Ściany pokoju malowalismy na neutralny kolor jak sie wprowadzalismy i w sumie bez sensu je przemalowywac -
Anitka201 wrote:4me u mnie też dopiero początki ale wolę od razu zacząć działać.
Zmieniając temat widziałam, że planujesz pokoik dla małego z detalami szarość+gwiazdki, ja tak samo i wczoraj zamówiłam fajny pojemnik na h&m home właśnie szary w gwiazdki: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0298322004.html
Na ich stronie jest też fajny bawełniany dywanik/chodnik właśnie w gwiazdki: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0199561001.html U mnie niestety w sypialni jest wykładzina więc sobie go podaruję
Ja szukałam jeszcze jakiejś neutralnej lampki w kształcie gwiazdy i zamówiłam ale w sumie nie wiem jak to będzie wyglądało. W razie czego odeślę
W H&M maja tez fajny kocyk szary z gwiazdka- kosztuje tylko 40 pln i planuje go zakupić jako drugi do kompletu minky
Co do cyclo3forte tez go chciałam brać na moje naczynka ale moj gin powiedzial, ze to wszystko pic na wode i ze jedyne co moze pomoc i faktycznie pomogą na nie to pończochy przeciwzylakowe. Powiedzial, ze jesli mam problem to po ciąży rzeczywiście mogę wydać grube tysiące i on by jednak te pończochy ponosilale jak? w lato? Nie wyobrażam sobie... Do tego one są mega niewygodne-kiedys za gowniary próbowałam nosić takie podkolanówki antyzylakowe- to byla porazka
teraz dla tego nie chce za bardzo brać tego cyclo3forte bez jego wiedzy i jestem w kropce
chyba jeszcze raz go o to zagadam na następnej wizycie i tym razem powiem tez o hemeroidach- bo tu juz pończochy mi nie pomoga
a jak mi jeszcze ten bol dojdzie po porodzie do obolalegonkrocza to juz w ogóle nie usiądę! Wlasnie i tym samym przypomniałam sobie, ze jeszcze trzeba kupic koleczko pod dupkę!!!