X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z Ikea, mam nową umywalkę (jeee, poremontowa masakra coraz bliżej końca!) plus całą masę drobiazgów. Pogoda dziś stanowczo nie sprzyjała w podróży, ale z klimatyzowanym samochodem jakoś dałam radę, choć jestem już super zmęczona, przyszłam do domu i zaległam w łóżku.
    Mała chyba zakupy lubi (lub właśnie protestuje ;)) bo była bardzo aktywna, co gdzieś przysiadłam to przebierała nóżkami, lubię takie dni :D

Sigma, diatomka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj nerwy...wszystko mnie denerwuje mąż dostał zjeba tak naprawde nie wiem za co...Brat też po chwili wyszedł jak "usłyszał "jak sprzątam :P
    Mam nadzieje ze to hormony..

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jest pierwszy, delikatny grzmot :D

snoopy_etka, skabarka lubią tę wiadomość

• ela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja dziś umieram, sił brak do tego mam coraz częstsze skurcze i twardnienie brzucha dlatego od trzech godzin leżę. Myślę, że nic złego się nie dzieje, ale do poniedziałkowej wizyty mam zamiar więcej leżeć.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chmury poszly bokiem, ale cos znow idzie w nasza strone, slychac jakies pomruki na horyzoncie, mam nadzieje, ze w koncu lunie, bo kocham letnie burze<3

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)

Sigma, przecudne zdjęcie i prześliczna buziunia, słodziak ❤

U mnie upał nieznośny, było coś koło 36 stopni, potem popadało, zagrzmiało, troszkę się ochłodziło, ale duchota znowu.
    A ja zrobiłam chłodnik, poprasowałam pieluchy tetrowe i kolejne koszule męża (wypróbowałam generator pary i jestem zachwycona :) ), poodkurzałam i ... zdechłam. Krzyż naparza, Olcia też zmęczona bo spokojna dzisiaj. Ale girki pod żebra mi powciskał, aż tchu nie mogłam złapać :)

Wogóle to my dzisiaj zaczynamy 32 tydzień, jeszcze tylko kilka. Powiem Wam, że mi się czas wcale nie dłuży, bo mam tyle do zrobienia i przygotowania jeszcze, że lepiej, żeby ten czas nie przyspieszał ;)
    Zapowiada się, że mąż dziś zakończy tapetowanie, tak się od rana zawziął, nawet nie chce grama mojej pomocy, więc jestem pełna podziwu. To by oznaczało, że jutro wypożyczam odkurzacz do prania dywanów, potem skręcamy łóżeczko i kupujemy meble w ikei. I nareszcie popiorę i pochowam ciuszki, potem pakowanie torby, jakieś drobiazgi z dekoracjami i mogę odetchnąć ... już straciłam wiarę, że przed porodem z tym zdążę, a tu nawet może chwila na oddech będzie :)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komu mogę dać swój numer?

skabarka lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas była burza przez max 10 minut i nadal duchota... Ale nie narzekam. Potem znowu pół roku zimy ;)

Dziewczyny, mam takie pytanie, na jaki rozmiar bierzecie jakiś cieplejszy pajacyk, taki na wrzesień jak będzie chłodniej?
    Kurde, bo nie wiem, z jednej strony nie może być za mały, z drugiej fajnie by było, żeby trochę posłużył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 19:56

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mysle ze 62

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z Biedry z mega paką pieluch Dada tych najmniejszych 156szt. za 49,99zł :D taniocha nie?

diatomka lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka my jutro do ikei jedziemy, i licze ze sporo kasy tam zostawimy, ale meble kupujemy i graty dla malej

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Komu mogę dać swój numer?

ja moge sobie zapisac :)

• julita Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Ona mysle ze 62

ona ja również myślę że 62, no może 68 to i na październik i listopad wystarczy

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    La lenka my jutro do ikei jedziemy, i licze ze sporo kasy tam zostawimy, ale meble kupujemy i graty dla malej
    Ja już meble dla małej mam, też z Ikea, tylko kupione wcześniej. Teraz to walka o doprowadzenie kuchni i łazienki do stanu względnej normalności po remoncie pionów. Kasy niestety poszło też od cholery, nie planowałam że tuż przed porodem będę wydawać kasę na płytki, fugi, umywalkę czy kraniki, ale cóż jak mus to mus.
    Dla małej kupiłam dziś więcej ikeowych pieluch, strasznie mi pasują, że są takie mięsiste i grube. Mam na razie 6, kupię jeszcze z 5 takich zwykłych i chyba starczy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 68 mam i moj maly sie topil , wlasciwie nowka, dobry byl jak mial cztery miesiace tyle ze nam wtedy wypadl lipiec. Nie ma to jak trafiony prezent od tesviowej. Ona wszystko za wielkie kupowala. Raz ubralam na spacer to nie wiedzialam jak dziecko z wozka wyjac bo sie balam ze sie wyslizgnie.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze z tymi rozmiarami trzeba uwazac. Ja szukalam bluzy na 62 ale jak zobaczylam rozmiarowke w jednym sklepie to wiedzialam ze mala sie w tym utopi.

Dzisiejszy upal jakos przezylam. Jutro ewakuluje sie z mezem na wystawe psow, ponoc w klomatyzowanej hali maja psy wystawiac.

U mnie dzieki bogu jagoda dosuc ruchliwa jest to wiem ze u niej wszystko ok. W poniedzialek mam wizyte to bede moga sie przekonac ile wazy. Mam wrazenie ze jest juz spora panna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 20:20

• .ona. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    ona ja również myślę że 62, no może 68 to i na październik i listopad wystarczy

Ja właśnie myślałam o 68, żeby i na październik było, no i żeby nie było to takie dopasowane, bo pod tym pajacem też jakiś ciuch przecież będzie ;), mam nadzieję, że mała się nie utopi (nie powinna).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 20:21

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka daj linka dpo tych pieluch.
    My kupujemy meble do duzego pokoju. Dla malej mamy po synku.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, jak ma być dobry na wrzesień-październik to 56 raczej, chyba że dziecko bardzo duże. Ja kupowałam wszystko na 62 początkowo i tylko kilka sztuk na 56 z lumpka, ale pogadałam z 2-ma koleżankami, które miały synków koło 3,5kg wagi i 56-58 cm i chłopaki przez pierwszy miesiąc życia a nawet chwilkę dłużej nosiły ubranka na 56 :)
    Także dokupiłam 2 pajace cienkie i 2 welurkowe na 56 i 8 bodziaków też na 56 (3 na małe 56 na pierwsze dni i 5-pak ze smyka -> w smyku 56 to w sumie bliżej 62 moim zdaniem). Spodenki jak będą za długie to podwinę i tyle, chociaż mam kilka par na duże 56 z SH :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 20:24

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    La lenka daj linka dpo tych pieluch.
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60203764/

To się niby nie nazywa pieluchą, ale dla mnie po pomacaniu to właśnie jest to, tylko taka grubsza, bardzo mięciutka i przyjemna.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1633 1634 1635 1636 1637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ