X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Ona,mozajka w ostatecznosci mozna zamowic newletteer h&m i dostaje sie kupon znizkowy na 25% na jedna rzecz. Zaloze nowego maila zeby go dostac i i kupie najwzyej ;)

Dzięki, dobrze wiedzieć :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:43

Sigma lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajszy wieczór był idealny :-) mąż zrobił grilla dla naszej 3 i juz dawno nie mieliśmy tyle czasu dla siebie :-) dzisiaj lenimy się cały dzień a na obiad idziemy do moich rodziców wiec będzie z głowy :-)
    Co do ubranek to mam kilka sztukk na 56 ale więcej jednak na 62 i kolejne na 68. Myślę ze nasz maluch będzie ważył 4 kg i oboje z mężem byliśmy długimi noworodkami :-)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ;)
    Jejciu jak sie nie wyspalam.. W nocy tylko pilam i siku, pilam i siku :P
    I teraz obudzilam sie z bolem prawego nadgarstka i prawego biodra :/
    Ale za to we snie jakie mialam widoki :D haha az wstyd sie przyznac :D snil mi sie seks grupowy, a raczej bardzo duza grupa i to biali i murzyni, kobiety i mezczyzni i tak kazdy z kazdym, nawet facet z facetem :D niestety bez mojego udzialu, a szkoda , mogloby byc ciekawie :D
    A dzis z mama korzystamy ze tata przyjechal na pare dni do Polski i jedziemy pozniej na zakupy go ponaciagac troche :P

Milego dnia :)

relgzbmhh8tsviez.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie :)

Nocka byle jaka, 6 godzin snu, 2 x do toalety i na picie ;), straszna duchota.

dobrego dnia!

• julita Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej :) ja to niezliczę ile razy miałam wizytę w wc...
    u mnie pochmurno i co chwilę kropi ale i tak w ciągu dnia ma być bardzo ciepło
    strasznie mnie ssie musze coś przekąsić >:)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:44

• diatomka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbka moja tez prostestuje, ale w granicach normy. zreszta co jakis czas robi sobie takie przerwy ze wyrabia tylko minimum.

dzis rano o 6 dala popis. a teraz spokoj.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka dokładnie jedź sprawdzić jak Cie to martwi, nie ma na co czekać może być wszystko dobrze tak jak w moim przypadku 3 dni mniej aktywny a teraz wrócił i kopie i liczę jak nalicze do 10 kopniakow do którejś godziny to później nie liczę. Witam się z wami w 33=34 tc jeszcze 4 tygodnie i mogę rodzić. Od kiedy pić ta herbatę z liści malin, bo bym chciała? U mnie noc przespana i raz wstałam na siku.

easymum lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka dokładnie jedź sprawdzić jak Cie to martwi, nie ma na co czekać może być wszystko dobrze tak jak w moim przypadku 3 dni mniej aktywny a teraz wrócił i kopie i liczę jak nalicze do 10 kopniakow do którejś godziny to później nie liczę. Witam się z wami w 33=34 tc jeszcze 4 tygodnie i mogę rodzić. Od kiedy pić ta herbatę z liści malin, bo bym chciała? U mnie noc przespana i raz wstałam na siku.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah ten telefon dwa razy post mi wstawił :-/

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja... jakoś nie mogę zwlec się z łóżka, a dziś ma wpaść koleżanka, której już ponad rok nie widziałam. Cieszę się na jej wizytę, ale jak pomyślę o układaniu włosów, makijażu, itp. Eh... Odludek się ze mnie zrobił. I pomyśleć, że jeszcze niedawno taki rytuał codziennie rano nie robił mi problemu...
    Skabarka, może spróbuj zjeść coś slodkiego i połóż się na lewym boku. Jak nie poskutkuje, to dla swojego spokoju podskocz na IP, choć niedziela w kolejce do przyjemnych nie należy :( W moim szpitalu zawsze wtedy tłum, bo dziewczyny z przychodni na ktg przychodzą,

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Przed chwilą oglądaliśmy z mężem ten filmik z porodu w samochodzie, ale akcja hehe. Chyba bym na zawał padła, a mąż razem ze mną:D
    Muszę dzisiaj wyciągnąć materac z folii, tak myślę, że to już czas żeby się wietrzył.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Znow zapowiada sie duszny dzien, potrzebuje powietrza!! Męcząca ostatnio ta pogoda:(

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    u nas w nocy lało, powietrze siętrochęoczyściło i teraz da się żyć :)

Skabarka, ja jestem zdania, że jak tylko coś niepokoi to nie zaszkodzi podjechać na IP, w końcu po to jest. Tym bardziej, że nie możesz się denerwować.
    Jak mawia jeden z lekarzy opisujących moje cotygodniowe ktg: "Z ruchami trzeba być czujnym jak ptak dupiel na bagnach" i mówią, żeby jechać na IP nawet jak się odczuwa "wewnętrzny niepokój".

Sigma lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ruchami jest tak, ze kopniaków jest co prawda mniej, ale za to młoda ma permanentną czkawkę po każdym jedzeniu.

8pdp47e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ruchami jest tak, że na brzuchu mam fale mniejsze i większe i najczęściej brzuch 'garbaty' z prawej strony (wypięta dupka). Chwilami to już bywa bolesne, szczególnie jak nie siedzę w danym momencie.

A u mnie mała rozpusta (znowu, bo ostatnio codziennie!) - LODY <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Hejka,
    u nas w nocy lało, powietrze siętrochęoczyściło i teraz da się żyć :)

Skabarka, ja jestem zdania, że jak tylko coś niepokoi to nie zaszkodzi podjechać na IP, w końcu po to jest. Tym bardziej, że nie możesz się denerwować.
    Jak mawia jeden z lekarzy opisujących moje cotygodniowe ktg: "Z ruchami trzeba być czujnym jak ptak dupiel na bagnach" i mówią, żeby jechać na IP nawet jak się odczuwa "wewnętrzny niepokój".

Hejka.
    Dzuls a dlaczego tak wcześnie masz ktg?? Bo chyba mi to umknęło. Ja ma zalecenia cukrzycowe od 34 tc.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie martwi, że młody rusza się bez przerwy właściwie. Już nawet do niego mówię, żeby trochę odpuścił mamusi :P . Ale lekarka mnie uprzedzała, że przyjdzie taki moment, że będę czuć go cały czas ze względu na swoją budowę ciała.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Hejka.
    Dzuls a dlaczego tak wcześnie masz ktg?? Bo chyba mi to umknęło. Ja ma zalecenia cukrzycowe od 34 tc.
    Bo kiedyś od popołudnia do następnego dnia rano prawie nie czułam ruchów, a że rano miałam mieć planową wizytę u diabetologa, to wcześniej musiałam przejść się do położnej. Tam powiedziałam babce, zgodnie z prawdą, że ostatnio coś słabo czuję ruchy i ona od razu wysłała mnie na IP na ktg. Od tego czasu umawiają mnie co tydzień, a jako że i tak siedzę w domu, to moim zdaniem takie badanie nie zaszkodzi, mogę się raz na tydzień przejechać. Okazało się, ze młoda odkręciłą się o 180 stopni i dlatego słabo czułam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 10:36

8pdp47e.png
‹‹ 1635 1636 1637 1638 1639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ