X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wreszcie przyjemny chłodek.
    Wyczytałam dziś na belly w opisie 32go tygodnia:
    "Twoje dziecko z tygodnia na tydzień robi się coraz bardziej pulchne (przybiera teraz około 500 gramów tygodniowo!)"
    że co? :D

8pdp47e.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    500 gramów tygodniowo to trochę dużo by bylo hehe

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    "Twoje dziecko z tygodnia na tydzień robi się coraz bardziej pulchne (przybiera teraz około 500 gramów tygodniowo!)"

taaa :D dobry zart - to w 40tc wazyloby jakies 6 kg ;).
    Mysle, ze ok.200g tygodniowo.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas duchoty ciag dalszy. Zero deszczu. Zaraz sie chyba roztopie ;)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

A moze Belly przygotowalo dla Ciebie indywidualna wiadomosc ? :P Sama mowilas, ze olbrzyma urodzisz :D

la_lenka, Sigma, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow u nas urwanie chmury było. Nie mamy teraz częściowo prądu i woda nam pozaciekała przez dach:/

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Wow u nas urwanie chmury było. Nie mamy teraz częściowo prądu i woda nam pozaciekała przez dach:/

A nam woda przeciekła przez okno w salonie musieliśmy zbierać, przez dach na szczęście nie, a jakby nas w domu nie było, to byłby kłopot gdybyśmy zalali mieszkanie sąsiada , bo byłaby powódź . Zbieraliśmy wodę z okna kurcze i to dopiero odkąd tu mieszkamy tak się stało, a okna wymieniane były nie przez nas tylko starą właścicielkę, przez nas tylko dwa okna były wymieniane.

justynka.s83 lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, współczuję, mam nadzieję, że nic poważnego. U mnie też armagedon, dawno takiej ilości wody na działce nie było. Ale za to jaka piękna tęcza po wszystkim się pokazała :)

gg64rl68s121551a.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już po deszczu i 13 st C, zastanawiam się czy nie zamknąć okna na noc bo zimno w nogi jak wysunęłam z pod kołdry. Jutro rano wizyta, zobaczymy co słychać u małej. Żywe to dziecko, z chłopakami już nie pamiętam jak było - starość nie radość - może to i dobrze bo porody wspominam też nie najgorzej (skleroza swoje robi) ☺

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odszczekuje wszystko co pisalam o moim malzu. Dobrze ze jutro jedzie do pracy bo chyba 2 dni we dwoje i moje hormony ciążowe to dla nas za dużo ;-). Mało być tak pięknie a skończyło się na zatkanej umywalce i jego wyczynach z "kretem" który popatrzył jemu palce... ;-) lepiej niech siada w pracy za kompa :-)

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:25

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeyyyy ...w 3 city od 17 lejeeeeeeeeeee i raptem 13 C...aczkolwiek bez burz się odbyło...u nas też lipa z ruchami dziś :( mloda tylko co pare godz daje delikatnie znac, że jest....na szczescie jutro wizyta :)

• julita Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

też widziałam ten opis ale od razu uznałam to za błąd i nawet przeszło mi przez myśl aby zgłosić to do moderatora aby poprawił błąd ale olałam ostatecznie temat :P

u mnie też było urwanie chmury, grzmiało, błyskało aż strach. Wyłączyliśmy elektrykę, zapaliliśmy świeczki w całym domu i tak się stworzył romantyczny nastrój, nawet kąpiel była przy świecach :D później usiedliśmy w urządzonym pokoju Anastazji i tak sobie miło rozmawialiśmy jak to będzie jak już będziemy we trójkę <3

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka, bo mam problem, mi dr wyznacza co tydz max poltora tyg. Sama powiedziala ze cukry dobre, krzywa ok, hermoglobina glikowana tez ok, ze mam sie diety pilnowac i miezryc. Wizyta wyglada tak wazenie, mierzenie, spojrzy w ksiazeczke z pomiarami, da recipe na paski i nie wiem czy 5 minu jestem w gabinecie...
    A ja musze jechac 60km w jedna strone sla tych 5 minut. Zlitowalaby sie i chjoxiaznco trzy tyg wyznaczala. Rozumiem jakbym na insulinie byla . ze trzeba czesciej. Zreszta jak zle zjem i cukier podskoczy to wiem od czegomi ntego nie robiemwiecej. Strasznie mnie te dojazdy stresuja, jezdze z kolezanka tezbw ciazy ale widze ze i jej juz ciezko za kierownica.
    Jutro mialam jechac ale nie dam rady...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:25

wnidtv73dpzdszlc.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego dołożyć jeszcze musze że z naszego balkonu przeciekl sufit sąsiada i się wkurzylam :-/ wrrr...

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i u nas byl wlasnie armagedon. Masakra. O malo nam okna balkonowego nie wyrwalo i nalalo nam sie troche wody do mieszkania przez okno (a niby takie szczelne) :/. Jak dobrze, ze maz byl w domu.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpię na bezsenność, gorąco mi i strasznie nie wygodnie :-/ nocka okropna a ktoś jeszcze nie śpi?

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

po wczorajszej trabie/ulewie krajobraz u nas na osiedlu wyglada jak po bitwie. Takich szkod jeszcze tu nie bylo :/
    W koncu chlodniej.

• adzia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana☺

Kolejna noc bez snu. Nie dość że duszno, zrobiłam przeciagi w całym mieszkaniu. Może i było trochę lepiej no wreszcie po 4 zasnelam, ale teraz obudziłam się z bolacym gardłem głową. Ale mam nadzieję że już dziś będzie chłodniej na zewnątrz.

Miłego i chlodniejszego dnia Wam wszystkim życzę. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ