X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Mam pytanie do slodkich mam, jak czesto macie wizyty u diabetologa?
    Od sameg początlu co 3 tygodnie. Wszystkie badania ok. Mam najpierw ważenie u położnych, potem u diebetolog badanie ginekologiczne (bo to jest gin-diabetolog, i teoretycznie prowadzi mi ciążę w tym szpitalu), pokazuję kontrolkę cukrów, omawia mi wyniki badań krwi (robię na co drugą wizytę, mocz na każdą), wypisuje receptę i wsio, wizyta trwa może 15 minut. Też by mnie szlag trafił, jakbym miała co tyydzień robić 60km na 5 minut wizyty.

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dzieki za odpowiedzi.
    Nie pojechalam, bo jestem padnieta po wczorajszym, musze odpoczac, boje sie o szyjke. Zreszta pewnie mnostwo polamanych galezi lezy bo maskra za oknem, duzo rzeczy od ludzi z balkonow lezy. Jezscze mnie gardlo mierzi ,bo caly dzien wczoraj w klimatyzacji wrrr
    No nie wiedze sensu co tydz jezdzic.

Dzuls ja robie 60km w jedna strone a musze wrpocic wiec wychodzi 120... Ani razu mi badan nie zlecila itd. I to jest tylko diabetolog wiec pyta czy ruchy czuje . i cala wizyta.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 31=32 tc. Za równo osiem tygodni zobaczę się ze swoim.skarbem.
    ja teraz chodzę do diabetologa co 2 tygodnie. Ogólnie tak się zakrecilam, że mam lekarzy teraz 3. Jeden z lux med bo mam abonament i mam.bezplatne badania i l4, 2 to ginekolog od cukrów, a 3 to lekarz ze szpitala gdzie będę miała cesarke. Do tego dojdzie niedługo ktg co tydzień
    A marzy mi się wyjazd nad morze na.pare dni, tylko ciężko mi właśnie te terminy zgrać z wizytami.

u nas już w nocy było spokojnie, ale.i tak pół nocy nie.spalam. Do tego boli mnie strasznie kręgosłup i stawiał się brzuch. Mam nadzieje, ze to skurcze przepowiadajace nie przepowiedza wcześniejszego porodu.

• julita Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śniadanie wciągnięte ale jeszcze poleżakuję :) za oknem szaro i buro

czy możecie polecić jakiś kosz na zurzyte pieluchy? sam kosz jest niedrogi ale wkłady do niego to już inna sprawa...

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja mam kosz z ikei , taki plastikowy na przewijak, a dokupilam woreczki zapachowe na nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 08:07

julita lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam nad takim koszem, gdzie wrzuca się pieluchę i zawija się pokrętłem i takie serdelki wychodzą :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wczoraj najadlam sie strachu, wracalismy z Trzebini do domu po burzy, wszedzie byly zawalone drzewa, pod 2 musialam przejechac, powrot zajal nam 4x wiecej czasu a i tak pod domu doszlismy pieszo w ulewie ostatni odc. blokowalo drzewo I wiszace kable. A teraz siedzimy bez pradu.. Eh oby to sie juz now powtorzylo.

720fbe94f2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo :)
    Witam sie z upragnioną trójką z przodu :)
    Belly pokazuje 8 miesiąc ...:)
    Ajj dzisiaj wizytuje tzn wpadam tylko po L4 i na szybkie usg zobaczyc czy dziecko moze pozycje zmieniło bo narazie głowka na górze jest,że w sobote miałam usg to to bedzie mniej szczegółowe...
    Ciesze sie ze jest w miare pogoda i mam nadzieje ze żaru z nieba dzisiaj nie będzie.

karolcia87, diatomka, adzia lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, my wizytujemy się jutro ale to gdzieś dopiero wieczorkiem. Muszę wstać i ogarnąć w domu, mam nadzieję, że brzuch mi nie będzie twardniał i kuł. Odpuściłabym te sprzątanie ale wpada kuzynka męża do mnie na kawę i przywiezie nam laktator elektryczny z tommee i bujaczek. Mąż w pracy do 21 to niestety mi nie pomoże.

anula1990 lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) u mnie też w końcu 3 z przodu ale się cieszee :) zaczęłam przez te zmiany tygodni lubić poniedziałki :) jeszcze tylko troszkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 09:30

adzia, Misi@ lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) u nas wczoraj przeszla okropna burza wieczorem.

Niepotrzebnie wczoraj troche pochodziłam, bo odbiło się to na moim brzuszku. wieczorem twardniał i bolało od krzya, poleżalam z godzine po no spie, wzielam cieply prysznic i przeszło.
    Dodatkowo mała szalałą cały wieczór i w nocy co się obudziłam zeby sie obrócić czy pojśc do łązienki to od razu sie budziła i mnei maltretowała :)
    włączałam jej grajacą poduszkę, maż gadał do brzucha, kład rekę- nic nie pomagało. Ale przynajmniej wiemy że z nią wszytko ok, mooże bala sie burzy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja przez ten ostatni pobyt w szpitalu nei zauważyłam,że u mnie belly też już pokazuje 8 miesiąc :)

Dżuls, Anitka201 lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze. Dzisiaj po 12 jadę odebrać wypis u nas za oknem pogoda słoneczko świeci narazie nie czuć upału ile mam nadzieje, że będzie przyzwoicie ani nie duszno ani nie zimno tak w sam raz, no i mam nadzieję, że ulewy takiej jak wczoraj nie będzie, bo sama od południa do 22 w domu, mąż ma popołudnie.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Poznan też po ostrej burzy. Na szczęście Jeszce końcu czym oddychać. U mnie kolejna nocka z cięższych,przez tę cholerne uczucie gorących stop,spałam z mokrym ręcznikiem na nich. Jest mi tak gorąco,ze rzucam się z boku na bok do 3...A z soboty na niedzielę jakiś kretyn zostawił psa chyba na balkonie w obcym mieszkaniu i ujadał do 4 nad ranem-wyobrażacie sobie chyba mojbpoziom wkurwienia...
    Dziś smigamy z Mezulem na działkę po Jego pracy.Także tydz laby przede mną :)
    Miłego dzionka Mamuśki!

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Dzisiejsze fotki 33 tydzień ciąży :-)
    5223e123ee76e6c5med.jpg

e9a0a8d7f5b0770amed.jpg

Czarna_88, Dżuls, monaaa85, Gusiak, diatomka, adzia, Kasiarzynka, 4me, easymum, Kucykowa, Wonderland, Lilla My, julita, Sigma, karolcia87, trix, alutka lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Powodzenia na wizytach dzisiaj ;-)

U nas słoneczko świeci ale wydaje się być troche chłodniej więc na razie nie narzekam ;-)

Nic trzeba powoli wstawać bo mały słodki glodomor domaga się śniadania :-D A teraz naszym ulubionym śniadaniem to jest chleb z miodem do tego szklana zimnego mleka :-D ♡♡ pychota ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka śliczny malutki brzusio... to ja przy Tobie jak słonica... :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 34 tygodniu i gratuluje wszystkich 3 z przodu.

Ja dzisiaj rowniez wizytuje. Mam kilka pytan do lekarza. W nocy brzuch mi na jelita naciskal tak mocno ze prawie sie poplakalam z bolu.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj idę zobaczyć krazek czy trzyma i po l4 bo skończyło mi się juz w piątek.Dzisiaj pierwszy raz od 2 miesięcy jadę do dr tramwajem mam nadzieje ze dam rade ze nie zmaleje po drodze ani plecy mi nie odpadą,no musze zacząć chodzić

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

My też już po śniadanku, za oknem wygląda całkiem przyjemnie.... niby świeci słońce, ale jest taki dość porządny wiaterek =)
    Samopoczucie zdecydowanie lepsze niż wczoraj... chyba byl mi jednak potrzebny ten odpoczynek... ojjjj ciężko się pogodzić z tym, ze juz sobie nie można poskakac jak sarenka, pobiegać po mieście tylko raczej trzeba grzecznie siedzieć na dupce.... to zdecydowanie nie moi tryb życia i chyba to mnie czasem tak najbardziej meczy i dobija... ale nic, odliczam 8 tygodni i wracam do żywych! =)

Anitka jaki Ty masz piękny, malutki brzusio =)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.... Staraczka daj później koniecznie znać jak tam ta Twoja szyjka, bo az jestem ciekawa czy te bóle miednicy to mają coś z tym wspólnego...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 1639 1640 1641 1642 1643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ