X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdjęcia trochę przekłamują :-) brzuch jest mały ale z mojej perspektywy (patrząc na niego z góry) to już niezła piłeczka :-)
    Gusiak ja ostatnio wbiegłam po schodach z praniem i na szczycie dosłownie zalało mnie zimnym potem i gdyby nie to, że stał fotel to pewnie bym fiknęła bo już mi się czarno przed oczami robiło. Kurcze nam się dalej wydaje, że dużo możemy, a organizm pokazuje, że jednak trzeba przystopować. Niestety..ale jeszcze chwila i będziemy prawdziwe wyścigówki z wózkami :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziś wyspałam, zrobiło się chłodno, otulilam się kołdrą i w końcu odespałam. Mam tyle sprzątania, ze nie wiem od czego zacząć - chyba od śniadania :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak jak ja Cie rozumiem. Jak urodze to chyba jak dzikus wybiegne z domu ;), spokojny tryb zycia glownie w mieszkaniu to nie dla mnie. Nie chodze nigdzie za wiele, bo ciezko mi juz, a mloda jak sie wypnie czy ostro poruszy to tylko marze zeby usiasc. Zdecydowanie nie bede tesknic za brzuchem :), tesknie za swoimi starymi ciuchami i aktywnym trybem zycia.
    Tez odliczam ;).

Gusiak lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawiązując do ciuchów sprzed ciąży..to siedzę teraz w pracy w jeansach sprzed ciąży :-) także u mnie niektóre bluzki zrobiły się za krótkie i w niektóre spodnie nie wchodzę ale większość ubrań dalej ogarniam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dzis i ja się pochwalę 31 tydzień :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3809e530dd23.jpg

Anitka201, monaaa85, Gusiak, diatomka, Kasiarzynka, Czarna_88, adzia, lila1983, lila1983, agatka196, 4me, easymum, Wonderland, Lilla My, julita, Sigma, karolcia87, trix, alutka lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka jakaś Ty szczuplutka ;-) brzusio śliczny :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po śniadanku. Pytanko - macie jakieś fajne, sprawdzone fotele do karmienia?;) Szukam czegoś do pokoju gdzie będzie spała mała;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, myslalam ze w ciązy trochę mi przybedzie masy a tu niby 10 kg na plusie ale w co to poszło to ja nie wiem :P

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdraszczam mieszczania się w ciuchy.... u mnie niestety wiecej w biodrach i wszystkie spodnie musze cierpliwie czekać, az wrócę do 'normalności' =)

Ona ja też za brzuszkiem tęsknić nie będę.... czasem to aż się zastanawiałam, czy ze mną wszystko w porządku, ze jakoś nie umiem sie nim tak zachwycać i w ogóle... owszem ciesze się z maleństwa i nie mogę się doczekać kiedy minie te 8 tygodni, ale z brzuchem wcale nie czuje sie dobrze...

Paulinek jak kupiłam w Ikei fotel za chyba 149 zl... niby taki zwykły, ale można sie troszkę na nim pobujac co dodatkowo podziała usypiajaco... zaraz poszukam i wstawię link =)

.ona. lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50078464/

Paulinek my kupiliśmy taki, jedynie mąż przemalowal nóżki na biało, żeby pasowały do reszty =)
    Ogólnie bardzo wygodny i fajnie sie można pobujac =)

Paulinek, moka89 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• diatomka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy juz wszystkie mamy 3 z przodu???

Anitka sliczny brzuszek.

Magdalenka jaka okragla pileczka! Fajnie wygladasz imszczuplutka jestes! Ile teraz wazysz?

Ja tez sie za sprzatanie wzielam ale komody Tymka.
    Czekam na te polki i szafe i mysle ze do konca tyg bede miec juz czysto;) nawet nie planuje okdkurzac.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak dziękuję;) w weekend skoczę do ikei po meble to posprawdzam. Chociaż marzy mi się taki piękny, bujany drewniany fotel...ah;), ale ceny już mniej mi się marzą;p

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek tez myślałam wstępnie nad bujanym, ale mąż mnie szybko sprowadził na ziemię... i słusznie... bujany fotel jest piękny i w ogóle, ale czy praktyczny do pokoju dziecka?
    Ja siadałam na różnych fotelach i miałam za zadanie wstać z nich bez pomocy rąk, no bo przecież z maleństwem nie będę miała jak się podpierac przy wstawaniu i przy takiej prostej czynności 3/4 moich wyborów odpadla... w tym także bujanym fotel =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 10:48

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Czy juz wszystkie mamy 3 z przodu???

Anitka sliczny brzuszek.

Magdalenka jaka okragla pileczka! Fajnie wygladasz imszczuplutka jestes! Ile teraz wazysz?

Ja tez sie za sprzatanie wzielam ale komody Tymka.
    Czekam na te polki i szafe i mysle ze do konca tyg bede miec juz czysto;) nawet nie planuje okdkurzac.

waże 64 kg :)znajomi się śmieją że połknęłam arbuza :)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy Skabarka odzywala sie co z Olcia? Bo jie jestem na biezaco, moze cos przegapilam. U mhie słonecznie, chciałabym zeby bylo troche chlodniej...

relgio4pxlxziakh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. :)
    Ale dzis pospalam ladnie. :) tylko zlapal mnie znow skurcz w ta sama lydke co wczoraj i chodzic nie moge bo boli jak cholera :\

Anitka, a co Ty w pracy robisz ? ;)

Skabarka, jak u Was? Ola sie rozruszala?

Wiecie moze co sie dzieje z eM? Dlugo jej tu nie widzialam..

Powodzenia na wizytach!

l22nhdge5b933eoh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja jeszcze w łóżku :p nie chce mi się wstawać, mąż w pracy, psiak śpi to i ja mogę poleniuchować :)
    W koncu jest czym oddychać, bo w weekend od samego leżenia człowiek się pocił :/

Paulinek - bujanie fotele są piękne, ale też bardzo niestabilne. Radzę przetestować siadania przed zakupem :) Właśnie w sobotę w centrum ogrodniczym, widziałam piękny rattanowy bujany fotel, ale sama jak siadałam musiałam się podtrzymywać żeby nie fiknąć, nie ma opcji żeby usiąść mając dziecko na rękach, no chyba że ktoś ci je będzie podawał :p

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewzyny mam prosbe wrzuccie jeszcze Wasze lozeczka ciagle mamy z tym klopot, znalazlam lozeczko w kolorze takim jak mi odpowiada jak patrze na foto ale kolor to biel transparentna i jakos sie boje ze jak przyjdzie to bedzie jednak biale a nie takie jak na zdj:(http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-lozeczko-maja-60x120-cm-z-szuflada-biel-transparentna.html

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB my kupilismy taki zwykłe http://allegro.pl/show_item.php?item=5239501663

• bento Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Noc u mnie chyba najgorsza z dotychczasowych... gorąco, duszno i drętwiały mi ręce :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 08:37

sRUqp2.png
‹‹ 1640 1641 1642 1643 1644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ