X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Mam pytanie - czy któraś z Was od października wraca na studia albo zaczyna nowe?? Myślę o podyplomówce i zastanawiam się czy to dobry moment. Wiem, że październik będzie ciężki, ale później juz coraz łatwiej. A szkoda mi rok tracić, bo latka lecą ;)

ja wracam na studia, zaoczne ale trochę czasochłonne, bo co jakiś czas mam praktyki w tygodniu. na szczęście na 3 roku zjazdy są tylko raz w miesiącu.
    będziemy jakoś musieli z mężem się dogadywać żeby był w domu jak mnie nie będzie, ewentualnie teściowa, ale planując dziecko wyszliśmy z założenia,że jakoś to ogarniemy :)

trix lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Na kiedy Wasi partnerzy planują urlop? Ile dni przed porodem, a może po porodzie? U mojego męża jest tak, że już teraz musi zgłosić na sierpień kiedy chce wolne i tak myśleliśmy, że może ostatni tydzień sierpnia i pierwszy września ale kierownik mu wcisnął już chyba od 19 sierpnia:/ Będę odczuwać presję porodu przed jego urlopem, bo szkoda żeby się marnował.

U mnie mąż musiał zaplanować urlop i wstępnie ma pierwsze dwa tygodnie października, ale szef powiedział, że jak się poród przesunie, to urlop też może wziąć odpowiednio wcześniej / później.

We wrześniu pełnia 28.09. - nie mam nic przeciwko :D

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wiem dzisiaj nic nie robię, jedynie ziemniaki obrałam. A musiałam już porządnie posprzątać( w sypialni umyć meble z kurzu, w kuchni meble z kurzu i kafelki, w pokoju dziennym meble z kurzu , łazienka , pokój kolejny ale trzeci już tak niedokładnie :P no i odkurzyłam i umyłam podłogi mopem) a po porodzie już tak porządniej i pod szafkami będę musiała pomyć i powyciągać kurze.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Mam pytanie - czy któraś z Was od października wraca na studia albo zaczyna nowe?? Myślę o podyplomówce i zastanawiam się czy to dobry moment. Wiem, że październik będzie ciężki, ale później juz coraz łatwiej. A szkoda mi rok tracić, bo latka lecą ;)

ja mam zamiar skończyć nauczycielką, nie obroniłam się minęło już 6 lat i pewnie będą jakieś różnice programowe

trix lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

We wrześniu pełnia 28.09. - nie mam nic przeciwko :D

Ciekawe Nancy czy my obie urodzimy w pełnie 29 sierpnia czy też rozpakujemy się szybciej

Nancy87 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:06

trix, Czarna_88, adzia, Dżuls lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka brzuch zaczął mi dretwiec jak na początku ciąży w miejscu blizny, ma ktoś tak?

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia U mnie to wszystko bokiem przeszło dosłownie parę kropelk deszczu spadło i dalej duszno i bardzo ciepło :-( naprawdę mam dosyć dzisiaj tej pogody.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis lekki stres był bo mała się mało ruszala, ale dawka cukru ją trochę obudziła :) widocznie pogoda tak na nią działa. I u mnie też tylko parę kropel deszczu, ale całkiem przyjemnie jest :)

relgio4pxlxziakh.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wozek ! :D jest cudowny.. Taki radosny :D
    Najchetniej z pustym juz bym wyszla pospacerowac :D
    Potem M natchnetlo ze musi wkoncu obkupic core i wpadlismy do smyka kupilismy butelki, smoczki, reczniki, kocyki, rozek i duzo bylo fajnych paczek ubran w promocji to tez wzielismy troche i tak narzekalam ze nie mam ciuszkow dla malej to teraz ona bedzie miala wiecej niz my razem we dwoje :P

A w jednym sklepie wkurzyla mnie babka ktora za wszelka cene chciala nam wcisnac posciel do lozeczka 100x135cm mowiac ze mniejsze sa tylko do wozka ! Chyba dlatego ze tylko takie wymiary oni maja. Mowi no starczy wam na 5 lat :D (szkoda ze nie na 10 ^^ )

trix, adzia, Czarna_88, skabarka, Lady Savage, Dżuls, Misi@, Gusiak lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix jeste

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 19:34

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie trafiłam na super stronkę
    http://smalldesign.pl/obrazki/6198-metryczka.html

Jak mała się urodzi to zamówię metryczke ze strony powyżej tylko kolor różowy :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• trix Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka - to super. Masz świetnego tatę :)

staraczka - nie mam blizny, więc nic takiego nie mam

diatomka - większość mojej rodziny mieszka w Płocku i jego okolicach. Często tam jeździłam i spędzałam całe wakacje. A Kutno kojarzy mi się tylko z dworcem, bo tam była przesiadka. Jak mój mąż zobaczył ten dworzec to nie mógł wyjśc z podziwu, że jeszcze takie się ostały :) Mega klimatyczny ;)

diatomka lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Ja wracam ale nie od października jeszcze. Został mi rok studiów jeszcze...

trix lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Andzia U mnie to wszystko bokiem przeszło dosłownie parę kropelk deszczu spadło i dalej duszno i bardzo ciepło :-( naprawdę mam dosyć dzisiaj tej pogody.

Tu w Rybniku nawet popadalo. I wykorzystałam ten moment, bo zrobiło się ciut chłodniej że zasnelam. Teraz się obudziłam i znów duchota. Te powietrze jest tak ciężkie że dosłownie można je nożem kroić. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka☺Zobacz kochana. Znamy się wszystkie my cioteczki i mamusie. Raptem 8 miesięcy. W dzień w dzień wiemy co u każdej słychać. Zapewne większość z Nas zaczyna dzień z Belly.
    A Ty tak wiele osiagnelas. Mimo trudności które tam po drodze Cię napotykaly. Wybudowaliscie dom. Mimo że też były problemy. Ale Ty dazylas dzielnie do celu. Jesteś Wielką kobietą w tym małym ciele. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 16:00

KathleenPL, trix, Lilla My, Dżuls, Carolline, easymum, aldonaa, Gusiak lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Jak mała się urodzi to zamówię metryczke ze strony powyżej tylko kolor różowy :)

Całkiem fajne, oryginalne, choć ja wolę kartkę z dnia narodzin z kalendarza takiego małego wydartą i włożoną w ramkę :).
    Mam taką pamiątkę - kartkę, kiedy urodził się nasz synek, świetna pamiątka!
    Teraz specjalnie kupiliśmy kalendarz (za parę zł) na początku roku dla tej kartki :P Bo normalnie takiego na co dzień nie używamy.

trix lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:06

trix lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Ja wyhaftuję :) mam nawet upatrzony wzór i kupione niteczki i kanwę, będzie taka
    2gy8wmd.jpg

Staraczka23, trix, easymum, aldonaa lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jestem z Rybnika! Mieszkam tu 35 lat. Jeśli nie byłaś w tym roku to w przyszłym masz dużo do nadrobienia. ☺Powstały nowe parki, place zabaw. ☺

A rodzinkę masz w centrum Rybnika?

skabarka lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
‹‹ 1705 1706 1707 1708 1709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ