Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytrix wrote:Mam pytanie - czy któraś z Was od października wraca na studia albo zaczyna nowe?? Myślę o podyplomówce i zastanawiam się czy to dobry moment. Wiem, że październik będzie ciężki, ale później juz coraz łatwiej. A szkoda mi rok tracić, bo latka lecą
ja wracam na studia, zaoczne ale trochę czasochłonne, bo co jakiś czas mam praktyki w tygodniu. na szczęście na 3 roku zjazdy są tylko raz w miesiącu.
będziemy jakoś musieli z mężem się dogadywać żeby był w domu jak mnie nie będzie, ewentualnie teściowa, ale planując dziecko wyszliśmy z założenia,że jakoś to ogarniemytrix lubi tę wiadomość
-
Nancy87 wrote:Na kiedy Wasi partnerzy planują urlop? Ile dni przed porodem, a może po porodzie? U mojego męża jest tak, że już teraz musi zgłosić na sierpień kiedy chce wolne i tak myśleliśmy, że może ostatni tydzień sierpnia i pierwszy września ale kierownik mu wcisnął już chyba od 19 sierpnia:/ Będę odczuwać presję porodu przed jego urlopem, bo szkoda żeby się marnował.
U mnie mąż musiał zaplanować urlop i wstępnie ma pierwsze dwa tygodnie października, ale szef powiedział, że jak się poród przesunie, to urlop też może wziąć odpowiednio wcześniej / później.
We wrześniu pełnia 28.09. - nie mam nic przeciwkoSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
To ja wiem dzisiaj nic nie robię, jedynie ziemniaki obrałam. A musiałam już porządnie posprzątać( w sypialni umyć meble z kurzu, w kuchni meble z kurzu i kafelki, w pokoju dziennym meble z kurzu , łazienka , pokój kolejny ale trzeci już tak niedokładnie
no i odkurzyłam i umyłam podłogi mopem) a po porodzie już tak porządniej i pod szafkami będę musiała pomyć i powyciągać kurze.
-
trix wrote:Mam pytanie - czy któraś z Was od października wraca na studia albo zaczyna nowe?? Myślę o podyplomówce i zastanawiam się czy to dobry moment. Wiem, że październik będzie ciężki, ale później juz coraz łatwiej. A szkoda mi rok tracić, bo latka lecą
ja mam zamiar skończyć nauczycielką, nie obroniłam się minęło już 6 lat i pewnie będą jakieś różnice programowetrix lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Andzia U mnie to wszystko bokiem przeszło dosłownie parę kropelk deszczu spadło i dalej duszno i bardzo ciepło
naprawdę mam dosyć dzisiaj tej pogody.
-
Mamy wozek !
jest cudowny.. Taki radosny
Najchetniej z pustym juz bym wyszla pospacerowac
Potem M natchnetlo ze musi wkoncu obkupic core i wpadlismy do smyka kupilismy butelki, smoczki, reczniki, kocyki, rozek i duzo bylo fajnych paczek ubran w promocji to tez wzielismy troche i tak narzekalam ze nie mam ciuszkow dla malej to teraz ona bedzie miala wiecej niz my razem we dwoje
A w jednym sklepie wkurzyla mnie babka ktora za wszelka cene chciala nam wcisnac posciel do lozeczka 100x135cm mowiac ze mniejsze sa tylko do wozka ! Chyba dlatego ze tylko takie wymiary oni maja. Mowi no starczy wam na 5 lat(szkoda ze nie na 10 ^^ )
trix, adzia, Czarna_88, skabarka, Lady Savage, Dżuls, Misi@, Gusiak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Skabarka - to super. Masz świetnego tatę
staraczka - nie mam blizny, więc nic takiego nie mam
diatomka - większość mojej rodziny mieszka w Płocku i jego okolicach. Często tam jeździłam i spędzałam całe wakacje. A Kutno kojarzy mi się tylko z dworcem, bo tam była przesiadka. Jak mój mąż zobaczył ten dworzec to nie mógł wyjśc z podziwu, że jeszcze takie się ostałyMega klimatyczny
diatomka lubi tę wiadomość
-
trix wrote:Mam pytanie - czy któraś z Was od października wraca na studia albo zaczyna nowe?? Myślę o podyplomówce i zastanawiam się czy to dobry moment. Wiem, że październik będzie ciężki, ale później juz coraz łatwiej. A szkoda mi rok tracić, bo latka lecą
trix lubi tę wiadomość
-
Czarna_88 wrote:Andzia U mnie to wszystko bokiem przeszło dosłownie parę kropelk deszczu spadło i dalej duszno i bardzo ciepło
naprawdę mam dosyć dzisiaj tej pogody.
Tu w Rybniku nawet popadalo. I wykorzystałam ten moment, bo zrobiło się ciut chłodniej że zasnelam. Teraz się obudziłam i znów duchota. Te powietrze jest tak ciężkie że dosłownie można je nożem kroić. ☺ -
Skabarka☺Zobacz kochana. Znamy się wszystkie my cioteczki i mamusie. Raptem 8 miesięcy. W dzień w dzień wiemy co u każdej słychać. Zapewne większość z Nas zaczyna dzień z Belly.
A Ty tak wiele osiagnelas. Mimo trudności które tam po drodze Cię napotykaly. Wybudowaliscie dom. Mimo że też były problemy. Ale Ty dazylas dzielnie do celu. Jesteś Wielką kobietą w tym małym ciele. ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 16:00
KathleenPL, trix, Lilla My, Dżuls, Carolline, easymum, aldonaa, Gusiak lubią tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:A ja właśnie trafiłam na super stronkę
http://smalldesign.pl/obrazki/6198-metryczka.html
Jak mała się urodzi to zamówię metryczke ze strony powyżej tylko kolor różowy
Całkiem fajne, oryginalne, choć ja wolę kartkę z dnia narodzin z kalendarza takiego małego wydartą i włożoną w ramkę.
Mam taką pamiątkę - kartkę, kiedy urodził się nasz synek, świetna pamiątka!
Teraz specjalnie kupiliśmy kalendarz (za parę zł) na początku roku dla tej kartkiBo normalnie takiego na co dzień nie używamy.
trix lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:A ja właśnie trafiłam na super stronkę
http://smalldesign.pl/obrazki/6198-metryczka.html
Jak mała się urodzi to zamówię metryczke ze strony powyżej tylko kolor różowy
Ja wyhaftujęmam nawet upatrzony wzór i kupione niteczki i kanwę, będzie taka
Staraczka23, trix, easymum, aldonaa lubią tę wiadomość