X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Mam pytanie - czy któraś z Was od października wraca na studia albo zaczyna nowe?? Myślę o podyplomówce i zastanawiam się czy to dobry moment. Wiem, że październik będzie ciężki, ale później juz coraz łatwiej. A szkoda mi rok tracić, bo latka lecą ;)

ja wracam na studia, zaoczne ale trochę czasochłonne, bo co jakiś czas mam praktyki w tygodniu. na szczęście na 3 roku zjazdy są tylko raz w miesiącu.
    będziemy jakoś musieli z mężem się dogadywać żeby był w domu jak mnie nie będzie, ewentualnie teściowa, ale planując dziecko wyszliśmy z założenia,że jakoś to ogarniemy :)

trix lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Na kiedy Wasi partnerzy planują urlop? Ile dni przed porodem, a może po porodzie? U mojego męża jest tak, że już teraz musi zgłosić na sierpień kiedy chce wolne i tak myśleliśmy, że może ostatni tydzień sierpnia i pierwszy września ale kierownik mu wcisnął już chyba od 19 sierpnia:/ Będę odczuwać presję porodu przed jego urlopem, bo szkoda żeby się marnował.

U mnie mąż musiał zaplanować urlop i wstępnie ma pierwsze dwa tygodnie października, ale szef powiedział, że jak się poród przesunie, to urlop też może wziąć odpowiednio wcześniej / później.

We wrześniu pełnia 28.09. - nie mam nic przeciwko :D

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wiem dzisiaj nic nie robię, jedynie ziemniaki obrałam. A musiałam już porządnie posprzątać( w sypialni umyć meble z kurzu, w kuchni meble z kurzu i kafelki, w pokoju dziennym meble z kurzu , łazienka , pokój kolejny ale trzeci już tak niedokładnie :P no i odkurzyłam i umyłam podłogi mopem) a po porodzie już tak porządniej i pod szafkami będę musiała pomyć i powyciągać kurze.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Mam pytanie - czy któraś z Was od października wraca na studia albo zaczyna nowe?? Myślę o podyplomówce i zastanawiam się czy to dobry moment. Wiem, że październik będzie ciężki, ale później juz coraz łatwiej. A szkoda mi rok tracić, bo latka lecą ;)

ja mam zamiar skończyć nauczycielką, nie obroniłam się minęło już 6 lat i pewnie będą jakieś różnice programowe

trix lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

We wrześniu pełnia 28.09. - nie mam nic przeciwko :D

Ciekawe Nancy czy my obie urodzimy w pełnie 29 sierpnia czy też rozpakujemy się szybciej

Nancy87 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:06

trix, Czarna_88, adzia, Dżuls lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka brzuch zaczął mi dretwiec jak na początku ciąży w miejscu blizny, ma ktoś tak?

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia U mnie to wszystko bokiem przeszło dosłownie parę kropelk deszczu spadło i dalej duszno i bardzo ciepło :-( naprawdę mam dosyć dzisiaj tej pogody.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis lekki stres był bo mała się mało ruszala, ale dawka cukru ją trochę obudziła :) widocznie pogoda tak na nią działa. I u mnie też tylko parę kropel deszczu, ale całkiem przyjemnie jest :)

relgio4pxlxziakh.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wozek ! :D jest cudowny.. Taki radosny :D
    Najchetniej z pustym juz bym wyszla pospacerowac :D
    Potem M natchnetlo ze musi wkoncu obkupic core i wpadlismy do smyka kupilismy butelki, smoczki, reczniki, kocyki, rozek i duzo bylo fajnych paczek ubran w promocji to tez wzielismy troche i tak narzekalam ze nie mam ciuszkow dla malej to teraz ona bedzie miala wiecej niz my razem we dwoje :P

A w jednym sklepie wkurzyla mnie babka ktora za wszelka cene chciala nam wcisnac posciel do lozeczka 100x135cm mowiac ze mniejsze sa tylko do wozka ! Chyba dlatego ze tylko takie wymiary oni maja. Mowi no starczy wam na 5 lat :D (szkoda ze nie na 10 ^^ )

trix, adzia, Czarna_88, skabarka, Lady Savage, Dżuls, Misi@, Gusiak lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix jeste

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 19:34

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie trafiłam na super stronkę
    http://smalldesign.pl/obrazki/6198-metryczka.html

Jak mała się urodzi to zamówię metryczke ze strony powyżej tylko kolor różowy :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• trix Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka - to super. Masz świetnego tatę :)

staraczka - nie mam blizny, więc nic takiego nie mam

diatomka - większość mojej rodziny mieszka w Płocku i jego okolicach. Często tam jeździłam i spędzałam całe wakacje. A Kutno kojarzy mi się tylko z dworcem, bo tam była przesiadka. Jak mój mąż zobaczył ten dworzec to nie mógł wyjśc z podziwu, że jeszcze takie się ostały :) Mega klimatyczny ;)

diatomka lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Ja wracam ale nie od października jeszcze. Został mi rok studiów jeszcze...

trix lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Andzia U mnie to wszystko bokiem przeszło dosłownie parę kropelk deszczu spadło i dalej duszno i bardzo ciepło :-( naprawdę mam dosyć dzisiaj tej pogody.

Tu w Rybniku nawet popadalo. I wykorzystałam ten moment, bo zrobiło się ciut chłodniej że zasnelam. Teraz się obudziłam i znów duchota. Te powietrze jest tak ciężkie że dosłownie można je nożem kroić. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka☺Zobacz kochana. Znamy się wszystkie my cioteczki i mamusie. Raptem 8 miesięcy. W dzień w dzień wiemy co u każdej słychać. Zapewne większość z Nas zaczyna dzień z Belly.
    A Ty tak wiele osiagnelas. Mimo trudności które tam po drodze Cię napotykaly. Wybudowaliscie dom. Mimo że też były problemy. Ale Ty dazylas dzielnie do celu. Jesteś Wielką kobietą w tym małym ciele. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 16:00

KathleenPL, trix, Lilla My, Dżuls, Carolline, easymum, aldonaa, Gusiak lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Jak mała się urodzi to zamówię metryczke ze strony powyżej tylko kolor różowy :)

Całkiem fajne, oryginalne, choć ja wolę kartkę z dnia narodzin z kalendarza takiego małego wydartą i włożoną w ramkę :).
    Mam taką pamiątkę - kartkę, kiedy urodził się nasz synek, świetna pamiątka!
    Teraz specjalnie kupiliśmy kalendarz (za parę zł) na początku roku dla tej kartki :P Bo normalnie takiego na co dzień nie używamy.

trix lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:06

trix lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Ja wyhaftuję :) mam nawet upatrzony wzór i kupione niteczki i kanwę, będzie taka
    2gy8wmd.jpg

Staraczka23, trix, easymum, aldonaa lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jestem z Rybnika! Mieszkam tu 35 lat. Jeśli nie byłaś w tym roku to w przyszłym masz dużo do nadrobienia. ☺Powstały nowe parki, place zabaw. ☺

A rodzinkę masz w centrum Rybnika?

skabarka lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
‹‹ 1705 1706 1707 1708 1709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ