X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam dosc na plecach jak leze to nie moge oddychac , mam jakies klucia w klatce piersiowej pewnie mala uciska na przepone. Lezac w chlodnym pokoju jestem i tak spocona:/ masakra . Z lozka wstaje jak slon musze sie rozchustac a i tak bokiem wstaje tzn turlam sie z lewego boku. I do tego mnie mdli po jedzeniu:(

Ona z synkiem mialam sn. Ale zeby nir bylo mialam cc umowiona tlko musielismy doczekac do skonczonego 37 tyg... I nie doczekalismy;) zebym miala pewnosc ze ten porod bedzie szybszy od poprzedniego(4h)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Zastanawiam się nad tym tacierzyńskim bo może u mnie jest inaczej bo mam swoją działalność ale księgowy zabronił mężowi brać tego urlopu bo... No właśnie musze się dopytać,ale coś napewno się łączy z macierzyńskim skoro mam taki zakaz
    Tacierzynski jest wymienny z macierzynskim. A ten dodatkowy dla tatusia to ojcowski, dodatkowe 2 tygodnie który jest niezalezy od macierzyńskiego.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Heeee ale czemu, dzis nie bylo pelni :P
    Pelnia bedzie 29 lipca a we wrześniu bedzie 28 wiec jesli ktos ma w tym czasie planowany poród to musi przyspieszac by na korytarzu nie rodzic - o ile to ma jakis związek ;)
    Ale to nie ja pisałam o pełni bo akurat w trakcie pełni to raczej większość osób nie tylko ciężarnych ma problem ze spaniem :)
    Mówiłam ogólnie o księżycu :D

Wy o urlopach mężów haha a ja z tatą gadałam i mówił że weźmie sobie pod koniec sierpnia żeby trochę być przy małej bo zjeżdża raz na miesiąc i to w piątek wieczorem a w niedziele po 14 wyjeżdża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 12:04

• diatomka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle nakupilam w smyku ,w trzech roznych , ze nir pamietam co mam! Dzis wracam do domu to przejrze to wszystko

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma takiego czegoś jak urlop tacierzyński wg kodeksu pracy. Jest 2 tyg urlop ojcowski i urlop macierzyński, macierzyński dodatkowy i rodzicielski. 2 ostatnie urlopy są wymienne dla mamy albo taty, macierzyński w części również (14 pierwszych tygodni musi wybrać mama, potem może oddać pozostałe 6 tygodni tacie).

http://www.rodzicielski.gov.pl/dodatki/kalendarz-urlopow tu warto zerknąć i zapoznać się ze stroną ogólnie :)

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czytałam wczoraj http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/ulatwienia-dla-rodzicow-dluzszy-urlop-macierzynski,562864.html

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mam takiego lenia że gorszego to chyba nigdy nie miałam.

Na zakupy nie poszlam- poszedł R bo nie chciał bym dzwigała a zależało mu na czasie by szybko obrócić.
    Miałam sprzątać i robić generalne porządki a ja siedzę dupa na sofie i jeszcze palcem nie tknełam i to na dodatek w piżamie.

Katahlen dobrze ze w Twojej sytuacji masz dostępnych rodziców. Mi mama tylko przez tydzień pomoże ale dobre i to więc tu się bardzo cieszę. Ale wiem że jeżeli będzie mi ciężko czy coś to R weźmie to tatusiowe. Choć nie chciał brać przed przedłużeniem umowy. Jakoś damy rade :-)

Diatomka nie szaleją tak bo nie zdążysz tego wszystkiego założyć :-)
    Ja jak otwieram szafę małej to łapie się za głowę i juz wiem ze połowa trafi do kartonu nie użyta. Mam ogromną ilość bodów i pajacy.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka co do porodu, to wcześniej jakoś bardziej byłam na niego gotowa. Myślałam, że im będzie bliżej tym bardziej się nie będę mogła doczekać i to będzie dla mnie normalne, a teraz po 33 tygodniu zaczęłam dziwnie panikować. Chyba zaczęło do mnie docierać, że nawet za dwa tygodnie będę mogła znaleźć się na porodówce. To dziwne uczucie. Jestem zmęczona już ciążą i chciałabym urodzić,'a z drugiej strony, myślę sobie: ale jak to...? To już? I to mnie nie ominie:p?

Lady Savage, adzia, diatomka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez masa ciuchow. Dostałam od jednej koleżanki, od koleżanki mojej mamy tez... Teraz dostałam trzy worki rozmiar od 90 w górę. Ale sama teraz.oddalam chyba z 6 worków ciuchow po młodej. Ubranka dla maluchów się tak nie zurzywaja więc zawsze się ktoś znajdzie żeby oddać. Nie sprzedaje bo jak Taśka była mała to tez większość ciuchow dla niej dostałam.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:06

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia Kasiq U mnie już grzmi więc może trochę chłodniej się zrobi u nas mam nadzieję tylko żeby wiatrów nie było takich jak ostatnio ...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Na kiedy Wasi partnerzy planują urlop? Ile dni przed porodem, a może po porodzie? U mojego męża jest tak, że już teraz musi zgłosić na sierpień kiedy chce wolne i tak myśleliśmy, że może ostatni tydzień sierpnia i pierwszy września ale kierownik mu wcisnął już chyba od 19 sierpnia:/ Będę odczuwać presję porodu przed jego urlopem, bo szkoda żeby się marnował.

Mój nie bierze urlopu, jak mała sie urodzi weźmie 2 dni, by być z nami a potem do pracy.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Diatomka co do porodu, to wcześniej jakoś bardziej byłam na niego gotowa. Myślałam, że im będzie bliżej tym bardziej się nie będę mogła doczekać i to będzie dla mnie normalne, a teraz po 33 tygodniu zaczęłam dziwnie panikować. Chyba zaczęło do mnie docierać, że nawet za dwa tygodnie będę mogła znaleźć się na porodówce. To dziwne uczucie. Jestem zmęczona już ciążą i chciałabym urodzić,'a z drugiej strony, myślę sobie: ale jak to...? To już? I to mnie nie ominie:p?

Ja się nie boję porodu, ale boję się że okaże się że Zuzia jest chora, albo ma inną buzię, ostatnio ciągle mam sny że rodzę a Zuzia a to ma buzię psa, a to downa, a to ma siuska na dupie, albo 3 nogę. No straszne.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja. Ja dopiero teraz usiadlam a wstalam o 7. Zakupy zrobione, leczo ugotowane, ciasto upieczone, chata posprzatana.

U mnie maz wezmie 4 tyg wypoczynkowego a ojcowaki zostawia na remont jezeli przeprowadzka dojdzie do skutku. Jednoczesnie postanowilam ze nie biore wychowawczego tylko pojde do szefa zeby mi rozwiazal umowe to jeszcze zalapie sie na zasilek dla bezrobotnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 13:02

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja się nie boję porodu, ale boję się że okaże się że Zuzia jest chora, albo ma inną buzię, ostatnio ciągle mam sny że rodzę a Zuzia a to ma buzię psa, a to downa, a to ma siuska na dupie, albo 3 nogę. No straszne.

Lady nawet tak nie myśl. Wszystko będzie dobrze:) Mierzyli Ci może teraz szyjkę? Skraca się już coś?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Andzia Kasiq U mnie już grzmi więc może trochę chłodniej się zrobi u nas mam nadzieję tylko żeby wiatrów nie było takich jak ostatnio ...

Czarna A ja się właśnie kochana doczekalam. Grzmi, blyska się i leje. Moje modły zostały wysluchane. ☺

skabarka, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Heja. Ja dopiero teraz usiadlam a wstalam o 7. Zakupy zrobione, leczo ugotowane, ciasto upieczone, chata posprzatana.

U mnie maz wezmie 4 tyg wypoczynkowego a ojcowaki zostawia na remont jezeli przeprowadzka dojdzie do skutku. Jednoczesnie postanowilam ze nie biore wychowawczego tylko pojde do szefa zeby mi rozwiazal umowe to jeszcze zalapie sie na zasilek dla bezrobotnych.
    Ale to sama chcesz złożyć wypowiedzenie? Myślisz, że szef pójdzie Ci na rękę i sam Cię zwolni?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny...już lepiej dzięki Waszym dobrym fluidom :)

Misia - nic konkretnego się nie stało. Chyba rozłożyło mnie najbardziej to, że posypał się mój plan porodu :( Muszę sobie wszystko na nowo poukładać w głowie. Niestety nie ma opcji która by mi pasowała.

Kasig - dobrze, że dziś już lepiej. Odpoczywaj kochana

Skabarka - mój taki jest od zawsze przytulas. Tylko "mami/mamuś".Teraz jak leżę, to musi więcej z tatą spędzać czasu. Widzę, że dobrze im to robi. Na jakim jesteście etapie z budową? We wrześniu skończycie?
    Mnie też przeraża odprowadzanie syna do szkoły. Złożyłam już papiery do świetlicy. Bałam się, że później mi dyr nie da zaświadczenia, że pracuję, a teraz nie miała wyjścia. Mi niestety nikt nie pomoże, więc niekiedy świetlica się przyda...

Anulka - skabarka dobrze mówi. Zero sprzątania, dziś tylko odpoczynek

Lady - nie martw się snami...Złe myśli trzeba odganiać.

Diatomka - jesteś z Płocka?

Kasiarzynka - była dziś u Ciebie burza?

atdcwn154po83a78.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie - czy któraś z Was od października wraca na studia albo zaczyna nowe?? Myślę o podyplomówce i zastanawiam się czy to dobry moment. Wiem, że październik będzie ciężki, ale później juz coraz łatwiej. A szkoda mi rok tracić, bo latka lecą ;)

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wrócił do domu radosny, zaciesza bo mówi że rano jak spałam to widział jak mała mi buszuje w brzuchu haha zdziwiony że ja tak twardo spalam bo normalnie wypychala się jak nigdy :D

‹‹ 1704 1705 1706 1707 1708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ