X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:05

• diatomka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dzis od rana bylas cudowna burza i taki chlodem i wiaterek:)

Dominika co za impreza? Czyzbys w Plocku mieszkala?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    O, to jeśli była pełnia, to trzeba zajrzeć do sierpniówek :D Podobno jak jest pełnia, to jest tłum na porodówce :D
    Haha tak samo jak mówią że mając płodne i kochajac się to jest ciąża.

Z pełnią może racja bo miałam sen, czy gadałam to dowiem się jak mój wróci z pracy bo mimo szczelnie zaslonietych okien przy pełni się zdarza, kiedyś jak w Niemcach byłam u dziadków to dziadek wieczorem się śmiał że pełnia będzie i mam okna zasłonić żeby ich nie budzić swoim gadaniem.
    To i tak nic w porównaniu do tego jak mamę obudziłam parę lat temu bo normalnie widziałam glizdy na poduszce Hahaha w tą sama noc ciotke kuzynka obudziła bo pająka widziała na ścianie haha

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Hej

Dzis od rana bylas cudowna burza i taki chlodem i wiaterek:)

Dominika co za impreza? Czyzbys w Plocku mieszkala?

Sunrise w Kolobrzegu :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls moj brat jest ginekologiem i od zawsze powtarza ze jak jest pelnia to ma mase roboty:) ja musE sprawdzic kiedy pelnia we wrzesniiu;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika haha bo w plocku od wczoraj jest audioriver tez duza muZyczna impreza;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kiedy Wasi partnerzy planują urlop? Ile dni przed porodem, a może po porodzie? U mojego męża jest tak, że już teraz musi zgłosić na sierpień kiedy chce wolne i tak myśleliśmy, że może ostatni tydzień sierpnia i pierwszy września ale kierownik mu wcisnął już chyba od 19 sierpnia:/ Będę odczuwać presję porodu przed jego urlopem, bo szkoda żeby się marnował.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przecież dziś nie było pełni...
    http://www.kalendarz-365.pl/ksiezyca/kalendarz-ksiezycowy.html

Ja dziś spałam kiepsko, budziłam się wiele razy, raz było mi zimno, raz duszno, mała uciskała pęcherz aż bolało. Poza tym mam lekki katar, mam nadzieję, że nic się więcej nie rozwinie. Na razie ciągle leżę w łóżku, ale chyba pora w końcu zebrać się na śniadanie, męża wysłałam po świeże pieczywko to coś dobrego wykombinuje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Na kiedy Wasi partnerzy planują urlop? Ile dni przed porodem, a może po porodzie? U mojego męża jest tak, że już teraz musi zgłosić na sierpień kiedy chce wolne i tak myśleliśmy, że może ostatni tydzień sierpnia i pierwszy września ale kierownik mu wcisnął już chyba od 19 sierpnia:/ Będę odczuwać presję porodu przed jego urlopem, bo szkoda żeby się marnował.

U nas cale szczescie bedzie tak ze w kazdej chwili bedzie mogl wziac takze jak urodze sciagam go do domu na 2 tyg ;)

relgzbmhh8tsviez.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja tez zle spie, 7godz max, niewygodnie strasznie :(

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż weźmie urlop na gorąco jak urodzę, na szczęście ma taką możliwość. Przed porodem go nie chcę, poradzę sobie. Chciałabym żeby jak najdłużej miał możliwość zapoznania się z córką no i żeby wszystko nie było od razu na mojej głowie, tylko żebym sobie spokojnie mogła dojść do siebie po porodzie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Mój mąż bierze urlop od początku września :) a jak wcześniej urodzę (bo to nigdy nie wiadomo) to nawet lepiej :) bo będzie 2 tygodnie w domu :) i pomoże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 10:02

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie urlop jak wrócę do domu, na miesiąc będę u rodziców więc nie będzie przesiadywal i patrzył jak mała śpi i je :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę fajnie, że Wasi mężowie nie muszą wcześniej się zapowiadać. Termin mam na 28 sierpnia, obym urodziła wcześniej. Po 38 tygodniu będziemy się starać przyspieszyć hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dupa z urlopem. Zostaje sama z małym dzieckiem od dnia narodzin. R urlop za ten rok wykorzystał jak go zwolnili. A na tatusiowe pójdzie ale w późniejszym terminie. Dlatego ogromnie się ciesze że moja mama przyjedzie do mnie.

Diatomka zawsze mnie to ciekawiło. Pytałaś może kiedyś brata co go kierowało by zostać ginekologiem? Wiem że lekarz to lekarz jak każdy inny. :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:06

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie. Ile czasu nie powinnam się spotykać z kimś kogo dziecko ma ospę (ja na 99,99% na ospę chorowałam jako nastolatka)? Ewentualnie jeśli to mąż się spotka to może być jakieś zagrożenie, że coś przyniesie "na sobie"?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, łączę się z Tobą w bólu, mój mąż poszwedł dzis na dobe do pracy, takze siedzę sama.

a co do urlopu, to mój maż też musi wcześniej zgłaszać ale że mam termin an koniec września to pewnie dopiero w październiku weźmie.

a jakbym urodziła wcześniej to jest ponoć coś takiego,że jeśli nie ma w domu osoby która nie pracuje i nie ma kto sie zając Nami po porodzie-żebyśmy doszły do siebie- to maż moze wziąć ze szpitala w którym rodziłyśmy zwolnienie lekarskie nawet chyba na 2 tyg. - gdzieś coś takiego wyczytałam.

i po urodzeniu dziecka przysługuje dzień albo dwa urlopu okolicznościowego.

poza tym jeśli kobieta nie ma urlopu macierzyńskiego to maż może wziąć 2 tygodnie urlopu ojcowskiego- można go wykorzystać w ciągu roku od urodzenia dziecka.

Przynajmniej ja to tak rozumiem, ale za dobra w sprawy kadrowe nie jestem także trzeba sobie doczytać.

‹‹ 1702 1703 1704 1705 1706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ