SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku pierwsze co dziś zrobiłam po pobudce to oczywiście forum, a tu takie nowiny :) gratulacje Sigma i dużo sił żebyś szybko wróciła do formy po cc, no i dużo buziaków dla pierwszego wrześniowo-lipcowego skarbusia :) jej nasze pierwsze forumowe dzieciątko :)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    super Sigma że masz to już za sobą, wypoczywaj i ciesz się dzieciątkiem!!!!
    my sobie jeszcze troche poczekamy, więc będziemy od Ciebie słyszeć, jak radzisz sobie z Milankiem i uczyć się.

Oby pionizacja była bezbolesna- prostuj sie kobieto !! :-)

720fbe94f2.png
  • KathleenPL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma jesteś dzielną dziewczyną! Milan da sobie radę. Trochę pewnie Was potrzymaja w szpitalu, ale lekarze wiedzą co robią. Bedzie wszystko dobrze. A skoro mu się tak spieszylo na świat to znaczy, ze jest silny. Że skabarka tez mamy kilka koleżanek co miały być sierpniowkami, a sa z początku lipca. Dzieciaki rosną jak na drożdżach, sa zdrowe i fajowe. Niedługo go zobaczysz. Teraz dbaj o siebie i się o nic nie martw. Prawie 2,5 to juz całkiem duzo. Ją się urodziłam w terminie, a wazylam 2900, a teraz jakie wielkie babsko jestem XD
    Ale powiem Ci, jestem z Ciebie bardzo dumna!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • AniaM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mamy wrześniaczka :) ahhh ile z nas by sie teraz z Tobą zamieniło zeby zobaczyc swje skarby :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kogo bolą kolana?
    Ja już nie kucam, nawet z wc jak wstaje to boli :/

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie juz dawno boli wszystko, nawet odwrócić sie z boku na bok w nocy nie moge szybko, tylko robię to jak paralityk.. eh co za życie..

720fbe94f2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co myślałam że do czasu porodu zdążę się choć raz porządnie wyspać a to nie ma jak. Noc zerwana, teraz leże kręcę się próbuje zasnąć to brzuch boli jak na @ i jeszcze te wrażenia. Normalnie tabletka nasenna by mi się przydała.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • pralinek2 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Wrześniówki, podczytuję Was ale jakoś tak nie miałam weny żeby pisac... No ale przy takiej okazji MUSZĘ złożyc Tobie gratulacje Sigma :-) Super!Cieszę się jak pozostałe wrześniowe ciocie :-)
    Z tego wszystkiego wczoraj już poukładałam ubranka Zuzi w szafie - w zeszłym tygodniu już wszystkie uprałam :-) Mąż zawiesił już wczoraj nad łóżeczkiem Zuzi tiulowe pompony - wstawiłabym tutaj zdjęcie, ale nie wiem jak... Może któraś z Wrześniówek podpowie mi jak, to wstawię :-)Jeszcze raz moje gratulacje Sigma!

Misi@ lubi tę wiadomość

eikt3a3ftl57j282.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ania, ja go jeszcze nie widziałam nawet :( ale trzymajcie, zaciskajcie nogi żeby jednak poczekać. Na noworodkowym panuje zapalenie płuc, mam nadzieje, ze mojego wczesniaka maja gdzieś osobno pod kontrola i ze nie złapie, boje sie o niego! Wymyslilam, ze spróbuje rozkrecic laktatorem mleczarnie i podawać małemu przynajmniej troszkę przeciwciał i innych dobroci. Trzymajcie kciuki :)

Lady Savage, Gusiak, karolcia87, Anitka201, Dżuls, snoopy_etka, alutka, adzia, Czarna_88, Bruma, Kasiarzynka, Carolline, przyszła mama, Wonderland, agatka196, chabasse lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak a w dzień dużo robisz chodzisz itp?
    U mnie zauważyłam że jak właśnie trochę w dzień pochodzę i ogarnę dom to nocka i 2 dni muszę uważać bo bolą biodra i nie mogę się ułożyć do spania. Jak nic nie robię to bólu nie mam, kolana mnie odbijają od jakiegoś miesiąca a teraz gorzej, gdybym dużo przytyla to wiadomo ciężar a ja znowu pół kg mniej ważę

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma Gratulacje dla Ciebie i meza :) Duzo zdrowka dla calej rodzinki i szybkoego powrotu do domu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam wszystkim dziewczyny :*** nie bede lajkowac postów z osobna bo musialabym naklikac tysiąc lajkow :) wiec zbiorowo dziękujemy za kciuki i gratulacje i prosimy o dalsze kciuki, modlitwy i dobre myśli :)

Paulinek, anula1990, aldonaa, AniaM, kapturnica, Gusiak, KathleenPL, snoopy_etka, Misi@, adzia, Czarna_88, Bruma, Carolline, Wonderland, agatka196 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Kogo bolą kolana?
    Ja już nie kucam, nawet z wc jak wstaje to boli :/

Mnie bolą kolana bardzo i łydki jak wstaję i nawet jak za dużo pochodzę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka ma teorię, że kobietę na koniec ciąży musi już wszystko boleć, żeby chciała urodzić - inaczej chciałybyśmy chodzić w ciąży całe życie :)

karolcia87, snoopy_etka, Misi@, easymum, Carolline lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma a czy ojciec dziecka go widział?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dołączam sie do gratulacji! Oby Milanek rosl zdrowo s Ty dochodz do siebie szybciutko :)

Dziewczyny a Wy nie zazdroscie tylko nogi zaciskajcie. Mimo szczęśliwego zakończenia to nie czas jeszcze dla naszych maluszków obojętnie jak mocno mamy dość albo jak bardzo chcemy je przytulic ;)

aldonaa, Paulinek, Anitka201, la_lenka, przyszła mama lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromne gratulacje Sigma! :-) Dużo dużo zdrówka dla Was <3

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Sigma a czy ojciec dziecka go widział?
    Tak, od razu po cc

Lady Savage, Misi@ lubią tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Oj Ania, ja go jeszcze nie widziałam nawet :( ale trzymajcie, zaciskajcie nogi żeby jednak poczekać. Na noworodkowym panuje zapalenie płuc, mam nadzieje, ze mojego wczesniaka maja gdzieś osobno pod kontrola i ze nie złapie, boje sie o niego! Wymyslilam, ze spróbuje rozkrecic laktatorem mleczarnie i podawać małemu przynajmniej troszkę przeciwciał i innych dobroci. Trzymajcie kciuki :)

to sigma dzwon po pielęgniarkę masz prawo zobaczyc małego,albo niech ciebie wezma na wózek i podwiozą do pokoju gdzie on lezy

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla moja lekarka twierdzi tak samo- ma boleć, bo to znaczy, że jestem w ciąży, nie moge odpoczywać, tylko mam spacerować, a jak się zmęczę to leżeć nogami do góry i w taki sposób być aktywna do końca.. eh damy radę jeszcze trochę.

720fbe94f2.png
‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ