X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma super, gratulacje. Nadal mocno trzymam kciuki, niech mały niecierpliwiec szybciutko nadrabia.

Co do Szpitala ja bym chyba wybrała Wołoską - tam gdzie się sama urodziłam. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zazdroszczę juz Sigmie, że swoje maleństwo ma już ze sobą po tej stronie, ale mój niech posiedzi trochę narazie się nie zapowiada na wcześniejszy poród ;-) Sigma jak będziesz miała czas i jak to napisz czy jakieś objawy miałaś czy czulas że wcześniej to nastąpi itp?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam 1 bolesny skurcz - taki jak połowa moich miesiaczkowych i pomyslalam sobie, ze jeśli tak, tylko bardziej będziebędzie bolalo przy porodzie, to bedzie niefajnie... I jak zdazylam to pomyslec, tak poszly wody. Nie sadze, zeby to bylo sprzatanie, lekarz z izby przyjec mowil,y ze skoro wody poszły kiedy lezalam w łóżku same z siebie, to nie było to do przewidzenia i żadne oszczędzanie sie nicnic by nie dało. Czysta statystyka wg niego jeśli nie miałam infekcji, a nie miałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Lilla moja lekarka twierdzi tak samo- ma boleć, bo to znaczy, że jestem w ciąży, nie moge odpoczywać, tylko mam spacerować, a jak się zmęczę to leżeć nogami do góry i w taki sposób być aktywna do końca.. eh damy radę jeszcze trochę.
    Nie jest to takie proste niestety...po znieczuleniu ogólnym dopiero za kilka godzin będą sigme pionizowac a maluch zapewne pod inkubatorem choćby pro forma...wiem bo mam w domciu takiego samego wczesniaka ;) tzn z 35 tyg ciąży ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie jest tak, jak pisze Alutka, chociaż nie wiem czy mały w inkubatorze. Po urodzeniu dali mu tylko maskę z tlenem na twarz żeby miał łatwiej. Wiecie, ze wczesniaki leżą razem z chorymi dziećmi w 1 sali??? Jezu, chyba umrę ze stresu o niego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma gratulacje ;) wiadomo nie tak miało byc, ale mówią że "jak chce się rozsmieszyc Pana Boga to trzeba sobie coś zaplanować ;) " ważne zez Wami wszystko ok ! A wcześniaki kocha się podwójnie ;) ;) będzie wszystko dobrze ;*

SweetCherryPie, easymum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Na razie jest tak, jak pisze Alutka, chociaż nie wiem czy mały w inkubatorze. Po urodzeniu dali mu tylko maskę z tlenem na twarz żeby miał łatwiej. Wiecie, ze wczesniaki leżą razem z chorymi dziećmi w 1 sali??? Jezu, chyba umrę ze stresu o niego.
    A męża tam wpuścił ? Jak nie to mozejemu się uda wyprosic pielęgniarki...mój dzięki temu był obok młodego cały czas...u nas na wczesniakach były takie mini salki po 3 inkubatory lub stanowiska i dzieci bez inkubatora lezay odseparowane od chorych - będzie dobrze ;)

• isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma przyjmij również ode mnie serdeczne gratulacje.
    Wczoraj dzień na forum był pełen emocji-sama też co 10 min zaglądałam czy są jakieś nowe informacje od Ciebie.

Życzę aby siły szybciutko wróciły, laktacja równie szybko nastąpiła oraz abyś mogła jak najszybciej zobaczyć i wziąć w ramiona swoje maleństwo. Jeszcze raz OGROMNE GRATULACJE I SZYBKIEGO POWROTU DO FORMY.

Trzymam za Was mocno kciuki i samego zdrówka!!!!!!!!!!

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

Będzie dobrze :) chodź z naszymi lekarzami różnie bywa, to chyba wiedzą co robią.

Mówisz że skurcz jak podczas okresu. Hmm, a czop przy wodach też Ci odszedł?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma gratulacje! Duzo zdrowka dla syna!

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Kathlen najbliżej to mam wlasnie Żelazna i Starynkiewicza - oba mają III stopień i ponoć bardzo przyjazna atmosfere panującą na oddziałach... tyle, ze sama żadnego z tych szpitali nie znam i ciężko byłoby mi wybrać... a chyba lepiej w razie jakiejś nagłej sytuacji mieć przygotowany chociaż jakiś plan gdzie jechać =)

W sumie to Starynkiewicza znam tyle co z opowieści mamy, bo tam mnie rodziła, ale przez 26 lat to się jednak wszystko zmienia =)
    Zelazna jest świetna. Mloda rodzilam na Inflanckiej, ale teraz jestem zdecydowana na Zelazna właśnie. Byłam tam na IP niedawno. Kilka moich koleżanek tam rodziło. Świetny personel, fajna atmosfera, po remoncie. No i don narodzin: http://szpital.szpitalzelazna.pl/poloznictwo/przyszpitalny-dom-narodzin

Gusiak lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • pralinek2 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam na allegro jakichś obrazków na ścianę do pokoju dzięcięcego - może któraś z Was coś fajnego znalazła. Na razie nie mam żadnego pomysłu....

eikt3a3ftl57j282.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    w obu szpitalach byłam ostatnio częstym gościem. Zresztą właśnie jadę na Starynkiewicza na przepływya jutro na zelazna. Na początku Starynkiewicza mnie przeraził ale personel jest konkretny i ok, zajęli się mną szybko. Za to zelazna będę wychowałam pod niebiosa głównie za zaangażowanie w moja sytuacje lekarzy. Ale tam wszyscy są bardzo pomocni i uprzejmi. No i tam będę mieć cc planowe. Myślę że opieka jest dobra i tu i tu. Tylko, że na zelaznej bywają tłumy a średni czas oczekiwania na IP to 4 h ( tak mowia). Na Starynkiewicza w ogóle nie czekałam.
    No ostatnio na IP na zelaznej siedziałam 3h. Czasem potrafią odesłać pacjentki (koleżanka w zeszłym roku do nich pojechała z bólami). Ale jak nie ten to inflancka, innych sobie nie wyobrażam.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma Gratuluję i życzę dużo zdrowia dla Ciebie i Milana. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i szybko wrócicie do domu, aby cieszyć się sobą.

Dziewczyny, a jakie macie zdanie o szpitalu św. rodziny na madalińskiego?

sRUqp2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinek2 wrote:
    Szukam na allegro jakichś obrazków na ścianę do pokoju dzięcięcego - może któraś z Was coś fajnego znalazła. Na razie nie mam żadnego pomysłu....

Ja zastanawiam się nad sesja czarno białą typu brzuch,ja z mężem i bobas po urodzeniu, i to w fajnych ramkach albo druga opcja takie odstające ramki a w nich czapeczka buciki opaska ze szpitala test ciążowy :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Sigma Gratuluję i życzę dużo zdrowia dla Ciebie i Milana. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i szybko wrócicie do domu, aby cieszyć się sobą.

Dziewczyny, a jakie macie zdanie o szpitalu św. rodziny na madalińskiego?
    Każdy mowi co innego. Kilka moich koleżanek tam rodziło i zdania podzielone mocno...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma Milanek już na pierwszej stronie wpisany:) Brakuje mi tylko jego wzrostu:) Ale musieliście się zestresować, jak Ci wody odeszły...Mąż pewnie odsypia całe stresy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma zmotywowałaś mnie;)

mam łóżeczko! ;)

http://wrzucaj.net/images/2015/07/29/20150729091650.jpg
    http://wrzucaj.net/images/2015/07/29/20150729091317_1.jpg

easymum, Anitka201, KathleenPL, Lady Savage, Czarna_88, wiaraczynicuda, Staraczka23, anula1990, Misi@, monaaa85, snoopy_etka, Bruma, Kasiarzynka, Carolline, Luna1, Gusiak, AniaM, karolcia87, adzia, 4me, Wonderland, agatka196, Izzy lubią tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma gratulacje :)))))))))))))))

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinek2 wrote:
    Poszukaj na stronie pakamera. Tam mają fajne gadżety do dziecięcego pokoju :-)

‹‹ 1756 1757 1758 1759 1760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ