Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez zazdroszczę juz Sigmie, że swoje maleństwo ma już ze sobą po tej stronie, ale mój niech posiedzi trochę narazie się nie zapowiada na wcześniejszy poród
Sigma jak będziesz miała czas i jak to napisz czy jakieś objawy miałaś czy czulas że wcześniej to nastąpi itp?
-
nick nieaktualnyMiałam 1 bolesny skurcz - taki jak połowa moich miesiaczkowych i pomyslalam sobie, ze jeśli tak, tylko bardziej będziebędzie bolalo przy porodzie, to bedzie niefajnie... I jak zdazylam to pomyslec, tak poszly wody. Nie sadze, zeby to bylo sprzatanie, lekarz z izby przyjec mowil,y ze skoro wody poszły kiedy lezalam w łóżku same z siebie, to nie było to do przewidzenia i żadne oszczędzanie sie nicnic by nie dało. Czysta statystyka wg niego jeśli nie miałam infekcji, a nie miałam.
-
nick nieaktualnymarlenak_me wrote:Lilla moja lekarka twierdzi tak samo- ma boleć, bo to znaczy, że jestem w ciąży, nie moge odpoczywać, tylko mam spacerować, a jak się zmęczę to leżeć nogami do góry i w taki sposób być aktywna do końca.. eh damy radę jeszcze trochę.
tzn z 35 tyg ciąży
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySigma gratulacje
wiadomo nie tak miało byc, ale mówią że "jak chce się rozsmieszyc Pana Boga to trzeba sobie coś zaplanować
" ważne zez Wami wszystko ok ! A wcześniaki kocha się podwójnie
będzie wszystko dobrze ;*
SweetCherryPie, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySigma wrote:Na razie jest tak, jak pisze Alutka, chociaż nie wiem czy mały w inkubatorze. Po urodzeniu dali mu tylko maskę z tlenem na twarz żeby miał łatwiej. Wiecie, ze wczesniaki leżą razem z chorymi dziećmi w 1 sali??? Jezu, chyba umrę ze stresu o niego.
-
Sigma przyjmij również ode mnie serdeczne gratulacje.
Wczoraj dzień na forum był pełen emocji-sama też co 10 min zaglądałam czy są jakieś nowe informacje od Ciebie.
Życzę aby siły szybciutko wróciły, laktacja równie szybko nastąpiła oraz abyś mogła jak najszybciej zobaczyć i wziąć w ramiona swoje maleństwo. Jeszcze raz OGROMNE GRATULACJE I SZYBKIEGO POWROTU DO FORMY.
Trzymam za Was mocno kciuki i samego zdrówka!!!!!!!!!! -
Sigma wrote:Na razie jest tak, jak pisze Alutka, chociaż nie wiem czy mały w inkubatorze. Po urodzeniu dali mu tylko maskę z tlenem na twarz żeby miał łatwiej. Wiecie, ze wczesniaki leżą razem z chorymi dziećmi w 1 sali??? Jezu, chyba umrę ze stresu o niego.
Będzie dobrzechodź z naszymi lekarzami różnie bywa, to chyba wiedzą co robią.
Mówisz że skurcz jak podczas okresu. Hmm, a czop przy wodach też Ci odszedł? -
nick nieaktualny
-
Gusiak wrote:Kathlen najbliżej to mam wlasnie Żelazna i Starynkiewicza - oba mają III stopień i ponoć bardzo przyjazna atmosfere panującą na oddziałach... tyle, ze sama żadnego z tych szpitali nie znam i ciężko byłoby mi wybrać... a chyba lepiej w razie jakiejś nagłej sytuacji mieć przygotowany chociaż jakiś plan gdzie jechać
W sumie to Starynkiewicza znam tyle co z opowieści mamy, bo tam mnie rodziła, ale przez 26 lat to się jednak wszystko zmieniaGusiak lubi tę wiadomość
-
lila1983 wrote:w obu szpitalach byłam ostatnio częstym gościem. Zresztą właśnie jadę na Starynkiewicza na przepływya jutro na zelazna. Na początku Starynkiewicza mnie przeraził ale personel jest konkretny i ok, zajęli się mną szybko. Za to zelazna będę wychowałam pod niebiosa głównie za zaangażowanie w moja sytuacje lekarzy. Ale tam wszyscy są bardzo pomocni i uprzejmi. No i tam będę mieć cc planowe. Myślę że opieka jest dobra i tu i tu. Tylko, że na zelaznej bywają tłumy a średni czas oczekiwania na IP to 4 h ( tak mowia). Na Starynkiewicza w ogóle nie czekałam.
-
pralinek2 wrote:Szukam na allegro jakichś obrazków na ścianę do pokoju dzięcięcego - może któraś z Was coś fajnego znalazła. Na razie nie mam żadnego pomysłu....
Ja zastanawiam się nad sesja czarno białą typu brzuch,ja z mężem i bobas po urodzeniu, i to w fajnych ramkach albo druga opcja takie odstające ramki a w nich czapeczka buciki opaska ze szpitala test ciążowy -
bento wrote:Sigma Gratuluję i życzę dużo zdrowia dla Ciebie i Milana. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i szybko wrócicie do domu, aby cieszyć się sobą.
Dziewczyny, a jakie macie zdanie o szpitalu św. rodziny na madalińskiego? -
nick nieaktualnySigma zmotywowałaś mnie;)
mam łóżeczko!
http://wrzucaj.net/images/2015/07/29/20150729091650.jpg
http://wrzucaj.net/images/2015/07/29/20150729091317_1.jpgeasymum, Anitka201, KathleenPL, Lady Savage, Czarna_88, wiaraczynicuda, Staraczka23, anula1990, Misi@, monaaa85, snoopy_etka, Bruma, Kasiarzynka, Carolline, Luna1, Gusiak, AniaM, karolcia87, adzia, 4me, Wonderland, agatka196, Izzy lubią tę wiadomość