SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinek2 wrote:
    Szukam na allegro jakichś obrazków na ścianę do pokoju dzięcięcego - może któraś z Was coś fajnego znalazła. Na razie nie mam żadnego pomysłu....

ja mam mnóstwo pomysłów, ale czas by to wszystko wyhaftować :P to nie wiem kiedy znajdę. np taki aniołek
    166bw2p.jpg
    albo takiego elfika
    ivejgy.jpg
    albo misie i króliczy są słodkie z tej serii. Masę mam tego
    wtwt9w.jpg

Staraczka23 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz nawet nie wie ile mały mierzy!! :D także musimy sie dowiedzieć dzisiaj. Maz juz wstał, jedzie kupić kilka rzeczy i będzie u mnie za godzinke. Czop odszedł dużo później juz na rozkreconych skurczach i nie w całości tylko malutko. Taka żółta galaretka z krwią. Skurcze dały rade skrócić szyjkę a potem przestały działać, mam silna szyjkę widocznie.

anula1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie siedzę i mam beke :D
    Taka radość z narodzin Milana aż zapomnialysmy napisać codzienny rytuał, jaką mamy pogodę :D :D
    Więc tak, siedząc na balkonie wieje a na dworzu słoneczko świeci i jest przyjemnie :)

• trix Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wstaliśmy. Starszak głodny, ale musi poczekać, aż wyrodna matka fo przeczyta ;)

Sigma - gratuluję !!!! Niech Milanek rośnie zdrowo i nabiera sił

atdcwn154po83a78.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL a z inflanckiej polecasz którąś położną w szczególności?

sRUqp2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinek2 wrote:
    Szukam na allegro jakichś obrazków na ścianę do pokoju dzięcięcego - może któraś z Was coś fajnego znalazła. Na razie nie mam żadnego pomysłu....

http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-0-1999.htm?start=0&limit=&show=&cats%5B%5D=1999&cats%5B%5D=1975

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie nie moge doczekac zdjecia naszego "wrzesniowego"
    przystojniaka!! O!

l22nhdge5b933eoh.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage Wow, piękny jest ten anioł, długo się takie coś haftuje?

sRUqp2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek, ślicznie ! Słodko i uroczo! Nasze mamy mogły tylko pomarzyć o takich kącikach/pokoikach dla nas :)

Ja też dostałam lekkie przyspieszenie - dzięki Sigma :)
    łóżeczko zmontowane, na razie umyte, jeszcze bez materaca, czekam aż wszystko wyschnie i trochę zwietrzeje. Ale pranie mam prawie całe zrobione, łącznie z kołderkami, podusiami, kocykami, rożkiem, śpiworkam ... I teraz prasuję na raty :) ale już tylko na siedząco, bo mi lekarz zabronił stać, ze względu na ryzyko zakrzepu.

Sigma, a zdjęcie Milanka chociaż widziałaś? Bo mąż pewnie zrobił. Jak coś masz, to wrzuć - to się wszystkie znowu poryczymy :)

Paulinek lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Maz nawet nie wie ile mały mierzy!! :D także musimy sie dowiedzieć dzisiaj. Maz juz wstał, jedzie kupić kilka rzeczy i będzie u mnie za godzinke. Czop odszedł dużo później juz na rozkreconych skurczach i nie w całości tylko malutko. Taka żółta galaretka z krwią. Skurcze dały rade skrócić szyjkę a potem przestały działać, mam silna szyjkę widocznie.

Skurcze są podobne do tych przy okresie, czy też do tych jak np boli cię żołądek i kupy nie możesz zrobić (sorki za dosłowność) ale sama jestem pierworódką i nie wiem czy ja mam jakieś skurcze w ogóle ostatnio czy mi organizm pomprostu jaja robi. XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek slicznie :)
    a powiedz posciel pralas w pralce w 40 stopniach?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Nie było mnie tu z jakoś 1,5 miesiąca i zdążyło się już maleństwo urodzić. Gratuluje Sigma :)
    Ja właśnie od 1,5 miesiąca dużo pracuje, razem z moim R rozkręcamy jego firmę i mu bardzo dużo pomagam dlatego tez nie miałam czasu na rozmowy forumowe. Od rana do wieczora ciągle coś robię i w nocy padam ze zmęczenie dlatego tez nie mam problemów ze snem jak co niektóre z Was. ;)
    Jak powiedziałam mojemu R że Sigma urodziła, no to był w szoku ale mi powiedział " Jak będziesz rodzić to pojedziemy do szpitala a teraz musimy pracować" hehe :) Powiem Wam ze dzięki tej robocie to czas mi strasznie szybko leci, w międzyczasie dokupuje przez Internet rzeczy dla małej, już prawie wszystko mam :) Mój R tez wysłał mi mailem listę rzeczy do szpitala, normalnie pierwszy raz coś sam od siebie zrobił w sprawie ciąży porodu dziecka :)Miło mi się zrobiło :)
    Z objawów to codziennie bolą mnie plecy kręgosłup, raz mi spuchły stopy pierwszy raz w życiu. Moja mała tez mi codziennie daje czadu wali w pęcherz i kopie w żebra. Ważę już 64,5kg a zaczynałam z 51kg w środę mam wizytę u ginekologa mam nadzieje ze wszystko w porządku z małą ostatnio wszystko było idealnie szyjka zamknięta brak rozwarcia zero powodów do niepokoju. Mój R obstawia że urodzę w połowie sierpnia no zobaczymy, ja to nie chce rodzic po terminie wole przed no ale na to nie mamy akurat wpływu choć może moja praca przyśpieszy poród ;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Lady Savage Wow, piękny jest ten anioł, długo się takie coś haftuje?

ok. 50 godzin,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam z łóżka a tu tyle stron już do czytania ;-)
    Sigma jeszcze raz moje gratulacje dla was :-* nawet męża w nocy budzilam jak przeczytałam ze Milanek już na świecie ;-)

U mnie słoneczko chmurki i wiatrek lekki więc zero duchoty;-)

Co do spania w nocy też już nie potrafię przespać całej nocy bez budzenia się zmianą pozycji w łóżku to już równa się pobudka :-) no ale cóż takie prawa ciąży widocznie.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • easymum Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Moja lekarka ma teorię, że kobietę na koniec ciąży musi już wszystko boleć, żeby chciała urodzić - inaczej chciałybyśmy chodzić w ciąży całe życie :)

Mój mąż ostatnio stwierdził, że jak tak mnie obserwuje, jak wzdycham, jakie odgłosy wydaję przy wstawaniu z kanapy, jakiej zadyszki dostaję po wejściu na piętro, jakie mam problemy ze snem, to stwierdził, że pewnie pod sam koniec kobieta o niczym innym nie marzy, tylko, żeby urodzić. Niważne jak, nieważne że będzie bolało, ale żeby już było po wszystkim :) taki filozof mi się trafił ...

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Paulinek slicznie :)
    a powiedz posciel pralas w pralce w 40 stopniach?

kocyk i poduszkę tak, 40 stopni, program dla delikatnych i wirowanie max 800 obrotów

• PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    kocyk i poduszkę tak, 40 stopni, program dla delikatnych i wirowanie max 800 obrotów
    dzieki musze w koncu swoje uprac:) tylko ja to chyba na poczatek sam oxhraniacz i rozek a potem bede zmieniac na kocyki i podusie:) sama nie wiem

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma gratuluję!!!
    Zazdroszczę,że masz już synka na świecie,jednak mam nadzieje,że mój grzecznie poczeka do terminu ;) no i współczuje że jeszcze syncia nie widziałaś nawet,bo dla matki to musi być straszne!!Ale się doczekasz ;)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

Sigma ogromne gratulacje i siły w dochodzeniu do siebie:)

Paulinek ale cudnie urządziłaś pokoik;)

my dalej walczymy z siusiakiem i gorączką, nawraca ale juz w dluzszych odstepach czasu. boje sie zeby anybiotyku ne dostal. bo w tym roku udalo nam sie byc bez dotychczas.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinek2 wrote:

my zdecydowaliśmy się na naklejkę, drzewo z sowami ;) nie wiem czy o takie obrazki ci chodzi ale wybór jest ogromny
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d5221c8dd14.jpg

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 1757 1758 1759 1760 1761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ