X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mnie bolą kolana bardzo i łydki jak wstaję i nawet jak za dużo pochodzę.
    Toć to istna masakra :/

Sigma dziękuję za mobilizacje, dzisiaj idę po proszek żeby prac małej ciuszki :D

Oczywiście zazdroszczę bardzo ale zaciskam nogi do skonczonego minimum 36tygodnia

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    to sigma dzwon po pielęgniarkę masz prawo zobaczyc małego,albo niech ciebie wezma na wózek i podwiozą do pokoju gdzie on lezy
    To nie takie proste po cc, ból okropny a Sigma nie była pionizowana, musi troszkę odczekać bo jak się za bardzo zerwie to szwy mogą peknac.

Ja poprosiła bym aby mąż zrobił zdjęcie i pokazał póki co

• pralinek2 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że Sigma nie jedną z Nas zmobilizowała do zagęszczenia ruchów ;-)

monaaa85 lubi tę wiadomość

eikt3a3ftl57j282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    to sigma dzwon po pielęgniarkę masz prawo zobaczyc małego,albo niech ciebie wezma na wózek i podwiozą do pokoju gdzie on lezy
    Najpierw muszę w ogóle wstać z łóżka, a do po 11 mam leżec (12h). No i czekam na pediatrę żeby opowiedział mi co z malutkim i czy wizyta bedzie dla niego bezpieczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 08:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinek2 wrote:
    Mam wrażenie, że Sigma nie jedną z Nas zmobilizowała do zagęszczenia ruchów ;-)
    Z tych emocji nawet jeść mi się nie chce a muszę swojego gloda nakarmić bo hula od rana :D

• Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ogromne gratulacje i zdrówka dla Waszej trójki. Oby to były teraz Wasze najpiękniejsze chwile.No i życzę żeby wszystko było ok i żebyście jak najszybciej mogli spokojnie wrócić do domu i cieszyć się sobą.

oar8dqk316wccxxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Najpierw muszę w ogóle wstać z łóżka, a do po 11 mam leżec (12h). No i czekam na pediatrę żeby opowiedział mi co z malutkim i czy wizyta bedzie dla niego bezpieczna
    Sigma tylko nie kaszl bo ja odrazu kaszlnelam to myślałam że mnie rozerwalo, moje pionizowanie wyglądało tak że podnosilam się na lokciu, nogi na łóżku ale mi wygodniej było nogi najpierw zdjąć i wstawać, jak masz łóżko regulowane to najlepiej jak je opuscisz bardzo nisko, i nie możesz napinac mięśni brzucha

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

Sigma będzie dobrze :) jejku strasznie się cieszę, pamiętam Cię jeszcze z starań o dzidziusia. Troszkę Ci zazdroszczę :P Pewnie będę na sali porodowej gdy ty będziesz z małym już w domciu. No ale :P jesteśmy już tak zaawansowane, że przed porodem nie uciekniemy. I mnie w końcu złapie. Bardzo bardzo się cieszę. DUŻO SZCZĘŚCIA :) i radości, i żeby w najbliższych dniach mały obdarował Cię najpiękniejszym uśmiechem świata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 08:18

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Dziewczyny lubelskie :) rodzilam na krasnickich, bo 3 stopień ref w opiece nad wczesniakami. Plusem jest tez bliskość domu, 2 km (maz wyprowadza psa). Gdyby poród był o czasie, wybralabym inaczej, ale tutaj decyzja była z rozsądku. Poza tym czulam, ze to sie skończy CC, a w szpitalu gdzie 60% porodów robia CC musza mieć w tym wprawe ;)
    Tak myślałam, że tam pojechałas :) Ja dalej planuję na Staszica, tam również III stopień i mam 5 minut samochodem (już spraktykowane z IP). Trzymajcie się ciepło :)

• pralinek2 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały głodomorek też się kręcił i upominał o śniadanie. Jak zjadłam to pobrykał jeszcze chwilę i chyba aktualnie ma drzemkę - sjesta ;-)

eikt3a3ftl57j282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinek2 wrote:
    Mój mały głodomorek też się kręcił i upominał o śniadanie. Jak zjadłam to pobrykał jeszcze chwilę i chyba aktualnie ma drzemkę - sjesta ;-)
    Ja to zaraz coś zjem :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie jakoś wyjątków wcześnie głodek zerwał z łóżka ... normalnie to spokojnie do tej 10 bym jeszcze polezala i pospala, a tu nie dalo rady... musiałam wstać i zjeść chociaż kanapeczke =)

Kobitki z Warszawy... powiedzcie mi tak w razie Wu do ktorego Waszym zdaniem szpitala najlepiej się kierować - oczywiście gdyby zaczęło się coś wcześniej...
    Bo szpital najbliżej mnie w Pruszkowie ma niestety tylko I stopień referenfyjnosci, wiec w przypadku ewentualnego wczesniaczka troszkę mało, a opcja ze po porodzie dziecko wioza do innego szpitala jakoś mnie nie satysfacjonuje...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to nawet nie wiedziałam, ze na Staszica maja 3 stopień, miałabym trudniejszy wybórwybór;)

snoopy_etka lubi tę wiadomość

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za emocje! Sigma trzymaj sie dzuelnie obyś szbko zobaczyła synka, duzo zdrowka!

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma a miałaś jakieś symptomy wskazujące, ze to może być już? =)
    Albo może masz dla nas jakieś wskazówki =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    I mnie jakoś wyjątków wcześnie głodek zerwał z łóżka ... normalnie to spokojnie do tej 10 bym jeszcze polezala i pospala, a tu nie dalo rady... musiałam wstać i zjeść chociaż kanapeczke =)

Kobitki z Warszawy... powiedzcie mi tak w razie Wu do ktorego Waszym zdaniem szpitala najlepiej się kierować - oczywiście gdyby zaczęło się coś wcześniej...
    Bo szpital najbliżej mnie w Pruszkowie ma niestety tylko I stopień referenfyjnosci, wiec w przypadku ewentualnego wczesniaczka troszkę mało, a opcja ze po porodzie dziecko wioza do innego szpitala jakoś mnie nie satysfacjonuje...
    Jak sa problemy to Karowa. Teraz tez dobra neonatologie mają na Inflanckiej. Za to dobzi lekarze sa ponoć na solcu tez. Ja jestem zdecydowana na Zelazna, ale nie wiem jak tam z opieką nadndzieciaczkami gdyby coś.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathlen najbliżej to mam wlasnie Żelazna i Starynkiewicza - oba mają III stopień i ponoć bardzo przyjazna atmosfere panującą na oddziałach... tyle, ze sama żadnego z tych szpitali nie znam i ciężko byłoby mi wybrać... a chyba lepiej w razie jakiejś nagłej sytuacji mieć przygotowany chociaż jakiś plan gdzie jechać =)

W sumie to Starynkiewicza znam tyle co z opowieści mamy, bo tam mnie rodziła, ale przez 26 lat to się jednak wszystko zmienia =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• moka89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - gratulacje, byłaś bardzo dzielna, odpoczywaj i nabieraj sił do opieki nad maluszkiem. Milankowi życzymy duzo zdrówka i wspaniałego dzieciństwa :*

Do reszty dziewczyn - zaciskajmy nogi. Nie ma co zazdrościć i się spieszyć. Na tym etapie każde z naszych dzieci jest inne pod względem wagi i rozwoju, dlatego in dłużej posiedzą w brzuszku tym dla nich lepiej, a i my unikniemy maratonu po wszelkich poradniach dla wcześniaków i drzenia o zdrowie maluchów.. Natura wie co robi!

Ehh pospalabym jeszcze, albo chociaż poleniuchowała w łóżku ale czekam na kuriera :/

Miłego dnia!;)

kapturnica, przyszła mama lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Kathlen najbliżej to mam wlasnie Żelazna i Starynkiewicza - oba mają III stopień i ponoć bardzo przyjazna atmosfere panującą na oddziałach... tyle, ze sama żadnego z tych szpitali nie znam i ciężko byłoby mi wybrać... a chyba lepiej w razie jakiejś nagłej sytuacji mieć przygotowany chociaż jakiś plan gdzie jechać =)

W sumie to Starynkiewicza znam tyle co z opowieści mamy, bo tam mnie rodziła, ale przez 26 lat to się jednak wszystko zmienia =)

w obu szpitalach byłam ostatnio częstym gościem. Zresztą właśnie jadę na Starynkiewicza na przepływya jutro na zelazna. Na początku Starynkiewicza mnie przeraził ale personel jest konkretny i ok, zajęli się mną szybko. Za to zelazna będę wychowałam pod niebiosa głównie za zaangażowanie w moja sytuacje lekarzy. Ale tam wszyscy są bardzo pomocni i uprzejmi. No i tam będę mieć cc planowe. Myślę że opieka jest dobra i tu i tu. Tylko, że na zelaznej bywają tłumy a średni czas oczekiwania na IP to 4 h ( tak mowia). Na Starynkiewicza w ogóle nie czekałam.

Gusiak lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyboru szpitali, polecam stronkę "gdzie rodzic", po wpisaniu miasta mozna poczytać o szpitalach które nas interesują, powinno być też info o referencyjności

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 1755 1756 1757 1758 1759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ