X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Będą mi podawac krew, 2 jednostki, bo hemoglobina 8. Jeezu :p

Sigma bez paniki.... dziecko urodziłas, wiec teraz to już nic Cię nie pokona ;D

przyszła mama, Lady Savage lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma moja koleżanka miała to samo trzymali ja na oddziale aż jej urosła do 10 ale to raptem 2-3 dni A ona naprawdę anemiczna była

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, gratulacje! Dużo zdrówka i siły! Wszystkie "wiedxmy" Cię pozdrawiają i trzymają za was kciuki :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Sigma! Niech cię troszkę podreperują, żebyś miała siłę dla dzieciaczka <3 Zaciskam kciuki za to żeby szybciutko się wszystko wyprostowało, żebyś już za chwilę mogła tulić synka. Dacie radę!

1usacwa1uvvludfr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Nie porównuj testów ciążowych z porodem bo to chyba dwie różne sprawy bo raczej dziecko bezobjawowo Ci z brzucha nie wyskoczy a jednak wiele kobiet ( jak ja np.) nie ma żadnych objawów poza brakiem okresu, które mogłyby wróżyć ciążę

No ale widzisz u Sigmy nic nie wskazywało że będzie rodzić na dnia, pyk skurcz pyk wody odeszły, i mały na świecie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :P tak samo miało być z ciążą :P i jakoś większość z nas :P była lekko zaszokowana 2 kreskami :P Sigma odnoszę wrażenie też była w szoku że się zaczęło i nic jakoś tego nie przepowadało dzień wcześniej.

No ale nikt nie mówi, że będziemy to wiedziały dzień wcześniej. Będziesz wiedziała, że to to jak się zacznie- tyle! Jak będzie zgodnie ze statystyka to masz kilka godzin by dotrzeć do szpitala, jak nie to już Ci żadne info z forum- jak to było u kogoś innego nie pomoże :P :P :P

przyszła mama lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No ale widzisz u Sigmy nic nie wskazywało że będzie rodzić na dnia, pyk skurcz pyk wody odeszły, i mały na świecie.

heh ale z drugiej strony nie ma co popadać w panikę że i nas za chwilę może spotkać taka niespodzianka jak u naszą Sigmę :) no owszem czasem tak się zdarza ale lepiej nie gromadzić czarnych chmur nad głową, przynajmniej ja wychodzę z takiego założenia i jest mi z tym dobrze :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiedziałam od razu, że to poród się zaczyna. Miałam bóle pleców od 6 rano i dopiero gdzieś w południe zorientowałam się, że to nie od przewiania, a po prostu skurcze mam. Wody mi odeszły dopiero w trakcie porodu w szpitalu, ale jak byliśmy już pod szpitalem to faktycznie tych bóli nie da się pomylić z niczym innym...

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło moje Gemini. Chyba ciut poszalałam z tymi wielkimi podpaskami, bo w sumie mam ich 30 sztuk :P
    Już widzę, że zapomniałam o kilku rzeczach (np. lewatywie), ale trudno to już kupię w normalnej aptece. W każdym razie mogę myśleć o pakowaniu torby.
    Kupiłam tam też po paczce pieluch (tych lux) i szału nie ma, ale dadzą radę. Za to flanelowe bardzo milutkie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Ja nie wiedziałam od razu, że to poród się zaczyna. Miałam bóle pleców od 6 rano i dopiero gdzieś w południe zorientowałam się, że to nie od przewiania, a po prostu skurcze mam. Wody mi odeszły dopiero w trakcie porodu w szpitalu, ale jak byliśmy już pod szpitalem to faktycznie tych bóli nie da się pomylić z niczym innym...

Bento ratujesz :P czyli jednak nie wszystkie kobiety wiedzą że to jest to :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Bento ratujesz :P czyli jednak nie wszystkie kobiety wiedzą że to jest to :P

ale Bento przecież napisała, że tych bóli nie idzie pomylić z niczym innym także chyba jednak nie masz racji. Tyle, że co ja będę z Toba dyskutować skoro Ty ( podobno wykształcona kobieta) pisałaś jakiś czas temu na sierpniówkach, że masujesz sobie piersi/ sutki bo Cię bolą wiedząc dobrze, że w taki sposób możesz wywołać sobie skurcze... no sorry każda z nas nie może doczekać się swojego maleństwa, ale też każda ma świadomość, że najlepiej, żeby dzieciątko doczekało do terminu a Ty chyba jednak marzysz o przedwczesnym porodzie...

4me, julita lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po prostu długo się rozkręcało, ale jak już jechaliśmy do szpitala to miałam regularne skurcze, a chwile później w szpitalu to już chodziłam na rzęsach z bólu, więc pomylić się nie da. A urodziłam po dobrych kilku godzinach.

Lady Savage lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mama polubiłam przez przypadek ;) chociaż z pierwszym zdanie sie zgadzam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dowiedzialam, ze mojemu kuzynowi wczoraj wieczorem tez urodzil sie synek. Tez wczesniak, bo termin miala na wrzesien.

Dziewczyny prosze nie zaczynajcie wojny! Mamy sie wspierac i sobie pomagac ;)

Gusiak, kasig, Lady Savage, Carolline lubią tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Przyszło moje Gemini. Chyba ciut poszalałam z tymi wielkimi podpaskami, bo w sumie mam ich 30 sztuk :P
    Już widzę, że zapomniałam o kilku rzeczach (np. lewatywie), ale trudno to już kupię w normalnej aptece. W każdym razie mogę myśleć o pakowaniu torby.
    Kupiłam tam też po paczce pieluch (tych lux) i szału nie ma, ale dadzą radę. Za to flanelowe bardzo milutkie.
    Cholera wlasnie wczoraj zakonczylam koszyk i nie wzielam lewatywy no nie :P:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka a wielkich podpasek tez mam 30 bo kupilam z baby ono 10 szt ale jednak z belli sa lepsze i kupilam 20 szt :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam pakować torbę ;D

I stwierdzam, ze jesli mialabym się pakować normalnie do szpitala, a nie do kliniki do ni cholery się ze wszystkim nie zmieszcze...spakowałam dopiero kapcie, klapki pod prysznic, rzeczy kosmetyczne, papier toaletowy, dwa ręczniki, wkladki laktacyjne i juz mam prawie całą torbę zajęta ... echhhh... musze zatrudnić do tego męża, bo nigdy nie byłam dobra w pakowaniu ;D

U mnie już zostało niewiele miejsca, a gdzie jeszcze koszule, szlafrok i ewentualnie te wszystkie wkładki, podkłady.... o rzeczach dla dziecka nie wspomnę =)

Chciałam zrobić coś pożytecznego, a wyszło jak zwykle ;D
    Torba na komodzie czeka na męża specjaliste w ukladaniu... jestem niemalże przekonana, ze On da rade spakować w tą torbę mnie, dziecko i jeszcze Mu miejsca zostanie =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 13:47

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me nie ma sprawy :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    ale Bento przecież napisała, że tych bóli nie idzie pomylić z niczym innym także chyba jednak nie masz racji. Tyle, że co ja będę z Toba dyskutować skoro Ty ( podobno wykształcona kobieta) pisałaś jakiś czas temu na sierpniówkach, że masujesz sobie piersi/ sutki bo Cię bolą wiedząc dobrze, że w taki sposób możesz wywołać sobie skurcze... no sorry każda z nas nie może doczekać się swojego maleństwa, ale też każda ma świadomość, że najlepiej, żeby dzieciątko doczekało do terminu a Ty chyba jednak marzysz o przedwczesnym porodzie...

masowałam sobie bo mnie bolały. W trymestrze też masowałam bo mnie bolały, ale wtedy brzuch mnie nie bolał. A co do bento to napisała że od 6 rano do popołudnia nie miała pojęcia że to jest to.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..ja jestem na etapie zamawiania koszuli do karmienia..Jak mam wybrać koszulę do karmienia jak ja nie znoszę koszul?! ...aby tylko do szpitala..w domku to koszulka myk do góry :-)

1usacwa1uvvludfr.png
‹‹ 1761 1762 1763 1764 1765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ