X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Będą mi podawac krew, 2 jednostki, bo hemoglobina 8. Jeezu :p

Sigma bez paniki.... dziecko urodziłas, wiec teraz to już nic Cię nie pokona ;D

przyszła mama, Lady Savage lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma moja koleżanka miała to samo trzymali ja na oddziale aż jej urosła do 10 ale to raptem 2-3 dni A ona naprawdę anemiczna była

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, gratulacje! Dużo zdrówka i siły! Wszystkie "wiedxmy" Cię pozdrawiają i trzymają za was kciuki :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Sigma! Niech cię troszkę podreperują, żebyś miała siłę dla dzieciaczka <3 Zaciskam kciuki za to żeby szybciutko się wszystko wyprostowało, żebyś już za chwilę mogła tulić synka. Dacie radę!

1usacwa1uvvludfr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Nie porównuj testów ciążowych z porodem bo to chyba dwie różne sprawy bo raczej dziecko bezobjawowo Ci z brzucha nie wyskoczy a jednak wiele kobiet ( jak ja np.) nie ma żadnych objawów poza brakiem okresu, które mogłyby wróżyć ciążę

No ale widzisz u Sigmy nic nie wskazywało że będzie rodzić na dnia, pyk skurcz pyk wody odeszły, i mały na świecie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :P tak samo miało być z ciążą :P i jakoś większość z nas :P była lekko zaszokowana 2 kreskami :P Sigma odnoszę wrażenie też była w szoku że się zaczęło i nic jakoś tego nie przepowadało dzień wcześniej.

No ale nikt nie mówi, że będziemy to wiedziały dzień wcześniej. Będziesz wiedziała, że to to jak się zacznie- tyle! Jak będzie zgodnie ze statystyka to masz kilka godzin by dotrzeć do szpitala, jak nie to już Ci żadne info z forum- jak to było u kogoś innego nie pomoże :P :P :P

przyszła mama lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No ale widzisz u Sigmy nic nie wskazywało że będzie rodzić na dnia, pyk skurcz pyk wody odeszły, i mały na świecie.

heh ale z drugiej strony nie ma co popadać w panikę że i nas za chwilę może spotkać taka niespodzianka jak u naszą Sigmę :) no owszem czasem tak się zdarza ale lepiej nie gromadzić czarnych chmur nad głową, przynajmniej ja wychodzę z takiego założenia i jest mi z tym dobrze :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiedziałam od razu, że to poród się zaczyna. Miałam bóle pleców od 6 rano i dopiero gdzieś w południe zorientowałam się, że to nie od przewiania, a po prostu skurcze mam. Wody mi odeszły dopiero w trakcie porodu w szpitalu, ale jak byliśmy już pod szpitalem to faktycznie tych bóli nie da się pomylić z niczym innym...

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło moje Gemini. Chyba ciut poszalałam z tymi wielkimi podpaskami, bo w sumie mam ich 30 sztuk :P
    Już widzę, że zapomniałam o kilku rzeczach (np. lewatywie), ale trudno to już kupię w normalnej aptece. W każdym razie mogę myśleć o pakowaniu torby.
    Kupiłam tam też po paczce pieluch (tych lux) i szału nie ma, ale dadzą radę. Za to flanelowe bardzo milutkie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Ja nie wiedziałam od razu, że to poród się zaczyna. Miałam bóle pleców od 6 rano i dopiero gdzieś w południe zorientowałam się, że to nie od przewiania, a po prostu skurcze mam. Wody mi odeszły dopiero w trakcie porodu w szpitalu, ale jak byliśmy już pod szpitalem to faktycznie tych bóli nie da się pomylić z niczym innym...

Bento ratujesz :P czyli jednak nie wszystkie kobiety wiedzą że to jest to :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Bento ratujesz :P czyli jednak nie wszystkie kobiety wiedzą że to jest to :P

ale Bento przecież napisała, że tych bóli nie idzie pomylić z niczym innym także chyba jednak nie masz racji. Tyle, że co ja będę z Toba dyskutować skoro Ty ( podobno wykształcona kobieta) pisałaś jakiś czas temu na sierpniówkach, że masujesz sobie piersi/ sutki bo Cię bolą wiedząc dobrze, że w taki sposób możesz wywołać sobie skurcze... no sorry każda z nas nie może doczekać się swojego maleństwa, ale też każda ma świadomość, że najlepiej, żeby dzieciątko doczekało do terminu a Ty chyba jednak marzysz o przedwczesnym porodzie...

4me, julita lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po prostu długo się rozkręcało, ale jak już jechaliśmy do szpitala to miałam regularne skurcze, a chwile później w szpitalu to już chodziłam na rzęsach z bólu, więc pomylić się nie da. A urodziłam po dobrych kilku godzinach.

Lady Savage lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mama polubiłam przez przypadek ;) chociaż z pierwszym zdanie sie zgadzam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dowiedzialam, ze mojemu kuzynowi wczoraj wieczorem tez urodzil sie synek. Tez wczesniak, bo termin miala na wrzesien.

Dziewczyny prosze nie zaczynajcie wojny! Mamy sie wspierac i sobie pomagac ;)

Gusiak, kasig, Lady Savage, Carolline lubią tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Przyszło moje Gemini. Chyba ciut poszalałam z tymi wielkimi podpaskami, bo w sumie mam ich 30 sztuk :P
    Już widzę, że zapomniałam o kilku rzeczach (np. lewatywie), ale trudno to już kupię w normalnej aptece. W każdym razie mogę myśleć o pakowaniu torby.
    Kupiłam tam też po paczce pieluch (tych lux) i szału nie ma, ale dadzą radę. Za to flanelowe bardzo milutkie.
    Cholera wlasnie wczoraj zakonczylam koszyk i nie wzielam lewatywy no nie :P:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka a wielkich podpasek tez mam 30 bo kupilam z baby ono 10 szt ale jednak z belli sa lepsze i kupilam 20 szt :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam pakować torbę ;D

I stwierdzam, ze jesli mialabym się pakować normalnie do szpitala, a nie do kliniki do ni cholery się ze wszystkim nie zmieszcze...spakowałam dopiero kapcie, klapki pod prysznic, rzeczy kosmetyczne, papier toaletowy, dwa ręczniki, wkladki laktacyjne i juz mam prawie całą torbę zajęta ... echhhh... musze zatrudnić do tego męża, bo nigdy nie byłam dobra w pakowaniu ;D

U mnie już zostało niewiele miejsca, a gdzie jeszcze koszule, szlafrok i ewentualnie te wszystkie wkładki, podkłady.... o rzeczach dla dziecka nie wspomnę =)

Chciałam zrobić coś pożytecznego, a wyszło jak zwykle ;D
    Torba na komodzie czeka na męża specjaliste w ukladaniu... jestem niemalże przekonana, ze On da rade spakować w tą torbę mnie, dziecko i jeszcze Mu miejsca zostanie =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 13:47

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me nie ma sprawy :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    ale Bento przecież napisała, że tych bóli nie idzie pomylić z niczym innym także chyba jednak nie masz racji. Tyle, że co ja będę z Toba dyskutować skoro Ty ( podobno wykształcona kobieta) pisałaś jakiś czas temu na sierpniówkach, że masujesz sobie piersi/ sutki bo Cię bolą wiedząc dobrze, że w taki sposób możesz wywołać sobie skurcze... no sorry każda z nas nie może doczekać się swojego maleństwa, ale też każda ma świadomość, że najlepiej, żeby dzieciątko doczekało do terminu a Ty chyba jednak marzysz o przedwczesnym porodzie...

masowałam sobie bo mnie bolały. W trymestrze też masowałam bo mnie bolały, ale wtedy brzuch mnie nie bolał. A co do bento to napisała że od 6 rano do popołudnia nie miała pojęcia że to jest to.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..ja jestem na etapie zamawiania koszuli do karmienia..Jak mam wybrać koszulę do karmienia jak ja nie znoszę koszul?! ...aby tylko do szpitala..w domku to koszulka myk do góry :-)

1usacwa1uvvludfr.png
‹‹ 1761 1762 1763 1764 1765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ