X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Zaczęłam pakować torbę ;D

I stwierdzam, ze jesli mialabym się pakować normalnie do szpitala, a nie do kliniki do ni cholery się ze wszystkim nie zmieszcze...spakowałam dopiero kapcie, klapki pod prysznic, rzeczy kosmetyczne, papier toaletowy, dwa ręczniki, wkladki laktacyjne i juz mam prawie całą torbę zajęta ... echhhh... musze zatrudnić do tego męża, bo nigdy nie byłam dobra w pakowaniu ;D

U mnie już zostało niewiele miejsca, a gdzie jeszcze koszule, szlafrok i ewentualnie te wszystkie wkładki, podkłady.... o rzeczach dla dziecka nie wspomnę =)

Chciałam zrobić coś pożytecznego, a wyszło jak zwykle ;D
    Torba na komodzie czeka na męża specjaliste w ukladaniu... jestem niemalże przekonana, ze On da rade spakować w tą torbę mnie, dziecko i jeszcze Mu miejsca zostanie =)

Gusiak dlatego , ja spakuję resztę rzeczy do drugiej torby czyli w drugiej będą rzeczy dla dziecka, kosmetyczne i moje kosmetyczne, bo do mojej już nic się nie zmieści :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie już spokój... Lady niepotrzebnie się już tlumaczysz, jeśli coś robiłaś/robisz to jest to Twoja indywidualna sprawa i nawet jesli ktoś uważa inaczej Ty masz prawo tak właśnie robić... nie ma sensu chyba dalej ciągnąć tego tematu, bo znów zrobi nam się tu jakaś kwasowa atmosfera .... zamiast się wzajemnie rozliczać łapiemy za kielichy i opijamy zdrówko Milana! =)

Lady Savage, trix, Carolline lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...nawet mąż się śmiał jak przed laparoskopią byłam zmuszona kupić koszulę..i pytał czy zapakowałam "koszul" do szpitala :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa doskonale Cię rozumiem... nie cierpię koszul, ale co poradzić... zamówiłam dlatego w miarę tanie, które będą mi służyły przez okres szpitalny, po powrocie od razu lecą do szafy =)

Anulka to faktycznie jest jakieś rozwiązanie, tyle ze aktualnie posiadam tylko jedną torbę ;D
    Chyba pożyczę od kumpeli mała walizkę, bo innego wyjścia nie widzę... tzn. Jeśli mąż także nie podoła temu, żeby to wszystko upchnac do torby ... póki co daję Mu szansę =)

monaaa85 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    masowałam sobie bo mnie bolały. W trymestrze też masowałam bo mnie bolały, ale wtedy brzuch mnie nie bolał. A co do bento to napisała że od 6 rano do popołudnia nie miała pojęcia że to jest to.

Kochana to jak teraz będą boleć to nie masuj choćby nie wiem co i brzucha tak samo, bo to skurcze może wywołać. Jak już będą te odpowiednie skurcze silne, to na pewno będziemy wiedziały , że to poród, nie ma co się stresować tylko odpoczywać póki można i czekać na ten dzień, aż przyjdzie, a kiedy on przyjdzie to tylko ten na górze wie :)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się co kupić na wyjście ze szpitala dla córki. Termin mam teoretycznie na 15.09, więc chyba upałów nie będzie... Myślę nad takim kombinezonem polarowym, a w środku z bawełnianą podszewką. Macie już przemyślane "wyjściowe wdzianko" ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:07

sRUqp2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Monaa doskonale Cię rozumiem... nie cierpię koszul, ale co poradzić... zamówiłam dlatego w miarę tanie, które będą mi służyły przez okres szpitalny, po powrocie od razu lecą do szafy =)

Anulka to faktycznie jest jakieś rozwiązanie, tyle ze aktualnie posiadam tylko jedną torbę ;D
    Chyba pożyczę od kumpeli mała walizkę, bo innego wyjścia nie widzę... tzn. Jeśli mąż także nie podoła temu, żeby to wszystko upchnac do torby ... póki co daję Mu szansę =)

No ja akurat mam jedną małą dla siebie, i druga też mała będzie i do drugiej zmieszczę pampersy rzeczy dla dziecka i kosmetyki i resztę swoich rzeczy, bo inaczej to chyba do dużej walizki bym musiała się spakować. Dużo miejsca zajmują rzeczy typu podpaski poporodowe ja wzięłam dwie paczki(jak mi nie starczy to mąż dokupi, ) wkładki laktacyjne, szlafrok mam duży ręczniki 2 , koszule do karmienia, a gdzie do porodu koszule itp to już muszę spakować do drugiej torby :)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Zastanawiam się co kupić na wyjście ze szpitala dla Lilki. Termin mam teoretycznie na 15.09, więc chyba upałów nie będzie... Myślę nad takim kombinezonem polarowym, a w środku z bawełnianą podszewką. Macie już przemyślane "wyjściowe wdzianko" ?

Kombinezon polarowy hmmm a nie będzie za gorąco jeszcze na niego. Ja mam body, kaftanik , pół śpiochy, czapeczka i kocyk przykryję i tak samochodem będziemy jechać, no chyba, że zimno będzie mocno wtedy będzie trzeba kupić jakiś kombinezon z polaru. Ale aż tak zimno nie będzie, przynajmniej mam taką nadzieję. Co prawda termin mam na 6.09 ale mogę urodzić później jak i wcześniej.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Zastanawiam się co kupić na wyjście ze szpitala dla Lilki. Termin mam teoretycznie na 15.09, więc chyba upałów nie będzie... Myślę nad takim kombinezonem polarowym, a w środku z bawełnianą podszewką. Macie już przemyślane "wyjściowe wdzianko" ?
    ja termin na 17,09 i wymyslilam ze jak cieplo (rok temu w nasz slub bylo bardzo cieplo) to spioszki czapeczka owine cieplym kocykiem i juz, a jak chlodniej to chyba misiowy kombinezon (nie mam polarkowego)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Ja mam małą torbę dla Zuzi już spakowaną, i tam mam dwie opcje na chłodniejsze dni i na upał.
    Na upał wzięłam body i sukienkę, czapeczkę i ewentualne spodenki i skarpetki, chciałam rajstopki, ale odradzały mi to mamusie. Na zimniejszy dzień te same spodenki, body z długim rękawkiem i polarek.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zimna pogode kupilam w hm misiowy pajacyk, na ciepla bedzie tylko body, spioszki, czapeczka, ewentualnie kocyk.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    La lenka a wielkich podpasek tez mam 30 bo kupilam z baby ono 10 szt ale jednak z belli sa lepsze i kupilam 20 szt :P
    Z belli lepsze? A mówisz o takich podkladach poporodowych do majtek? Bo ja mam z belli takie duże różowe i powiem szczerze, ze wyglądają slabo i dość niepewnie ;) za to mam tez z canpolu i wyglądają super i na solidne.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    masowałam sobie bo mnie bolały. W trymestrze też masowałam bo mnie bolały, ale wtedy brzuch mnie nie bolał. A co do bento to napisała że od 6 rano do popołudnia nie miała pojęcia że to jest to.

Masowałaś bo Cie bolały i tak samo jadlas to co zakazane mając cukrzyce ciążową bo miałas na to cheć... eh... szkoda słów. Dobra koniec tematu.

Jaki smak picollo wybieramy dziś do opijania małego Milanka ? :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    ja planuje ubrać Olkowi body na to półśpiochy i rozpinaną bluzeczkę do tego czapeczka, skarpetki i kocyk, gdyby było zimno to taki sam komplet ale nie z bawełny a z grubszego welurku. I myślę że to wystarczy, no chyba że byłoby naprawdę zimno w co nie wierzę to wezmę jakiś niezbyt gruby kombinezonik

• julita Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ale nie trzeba brać ze sobą papieru toaletowego, wkładek, podkładów, wkładek laktacyjnych, żadnych rzeczy dla dziecka, czy ty tak na wszelki wypadek?

ale miałam przed chwilą smaka, pół wędzonej makreli zapite maślanką truskawkową :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naszykowałam Body, pajaca z kapturkiem, czapeczke i w razie co mam bluzę i kocyk. Myślę że to wystarczy.

Zła jestem dziś jak osa. Mam nadzieję że gin poprawi mi humor.
    R właśnie przyjechał z pracy spakowałam go i wyjeżdża w delegacje, a ja czuje się tragicznie do tego 2 psy z którymi nie mam kogo ożenić bo mój brat pojechał na Woodstock. :-(

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę czytam, zauważyłam że jak jest lady i temat neutralny to jest ok ale jak dotyczy czegoś konkretnego to jest zgrzyt. Nic już nie mówię :P

Wystartowałam dosyć szybkim tempem do mamy, doszłam i prawa strona miednicy biodra i pachwina boli :/
    Nie obyło się bez nospy już bo brzuch jak na @ i kamień

• 4me Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak nie mieścicie sie w jedna torbe to polecam sie spakować w dwie ale tak, aby jedna miala rzeczy do porodu dla nas i maluszka- koszula, szlafrok, klapki, picie, zel pod prysznic, pomodke nawilzajaca, rożek, ubranko itp a druga to juz typowo na oddział. Dzieki temu po porodzie tata moze jedna torbe zabrać i nie będziemy jak na wakacje na sale poporodowa wchodzić :) nawet moze te jedna torbe z bagażnika przynieść dopiero po porodzie, jak druga z naszym ubraniem bedzie juz odnosil :)
    Ja tak robię przynajmniej bo mnie te dwie torby przerazily ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 14:22

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Gusiak ale nie trzeba brać ze sobą papieru toaletowego, wkładek, podkładów, wkładek laktacyjnych, żadnych rzeczy dla dziecka, czy ty tak na wszelki wypadek?

ale miałam przed chwilą smaka, pół wędzonej makreli zapite maślanką truskawkową :D

Co do ostatniego zdania bleeeeaaaah! ;D

Do kliniki faktycznie nie trzeba i jeśli będę się pakować jedynie pod klinikę to spokojnie się zmieszcze, ale gdyby coś i miałabym jechać na szpital państwowy to ni cholery mi to wszystko nie wejdzie i dla spokoju męża musze ogarnac juz wcześniej jakoś sposób, zeby to wszystko gdzieś ogarnąć ... inaczej obawiam się, ze brałby w panice worek i wszystko wrzucal ;D

Aczkolwiek twardo zaciskam nóżki i mam zamiar wytrzymać spokojnie w domu te 43 dni =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:

OMG na samą myśl mój żołądek wariuje :-P

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 1762 1763 1764 1765 1766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ