X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:15

• moka89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mięta co najwyżej pomoże na ból żołądka..

skabarka lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję rumianek
    Pytałam o herbatę a nie o to czy jechać na ip czy siedzieć w domu ..
    A wy juz siadacie zamiast napisac jak.ktoras wie czy moge wybrac spośród dwoch , skurczy nie.mam mała fika , tylkobrzuch boli i jakwspomnialam na wlasne życzenie . Dobranoc

julita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Dziewczyny, generalnie u mnie przepowiadacze bolesne są od prawie 3 tyg około. Także jak nie macie jeszcze skurczybyków to luzik. Ja czułam od dawna, że to się tak skończy. Moja praca to wysiłek fizyczny i umysłowy. 14h co sobota latania na nogach, dźwigania, kucania, schylania się, a w ciągu tygodnia wyjazdowe sesje i kręcenie teledysków też często po 8-10h w pełnym słońcu. To się nie mogło inaczej potoczyć. Dbałam o siebie jak tylko mogłam, ale natury nie oszukam.
    Sweet jak sama piszesz,że "czułaś od dawna,że się to tak skończy" i "to się nie mogło inaczej potoczyć" to na prawdę nie mogłaś przyhamować?pisałaś że masz jakiś pracowników,przecież po porodzie chyba też od razu nie zostawisz noworodka i nie polecisz na sesję?Nie oceniam Cię,ani nie atakuje,ale jakoś w głowie mi się to nie mieści...
    Życzę powodzenia!!Zeby jednak Kosma poczekał z przyjściem na świat,bo to jeszcze nie jest jego czas...

• 4me Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic nie pisalam bo juz nie chcialo mi sie narzekac ale od pn slabo u mnie bylo z kluciem w szyjce. Mega bylo tego i przede wszystkim stresujace i upierdliwe. Balam sie, że pewnie szyjka sie skraca :( dzis jednak mialam wizyte- lekarz mowi, ze wszystko ladnie pieknie- szyjka twarda i zamknieta. Zero obaw. Takze badzmy wyczulone ale nie wkrecajmy sobie od razu bo szkoda naszych nerwow. Ja sobie oczywiscie troche musiaalm powkrecac :/
    Dodatkowo moj brzuch twardnieje i ciazy, jak 100kg kamieni, jak tylko przejde sie na jakis spacer, wiec praktycznie juz ze spacerow zrezygnowalam:( z tym mialam juz wczesniej problemy- w miedzy czasie dwie wizyty, ktore nie wykazaly nieprawidlowowsci- wiec juz moze taka moja uroda w tej ciazy :/

Maly wszystkie pomiary, przeplywy itp ma jak najbardziej w normie :) wiec ciesze sie strasznie :D ale klusek bedzie jak nic- dzis waga szacowana na 2500 ;) :/ a ja dopiero w 32 tygodni i 5 dniu.

Lekarz mowi, ze sie cieszy z tej wagi bo podobno zdarza sie, ze jak ktoras miala odklejajaca sie kosmowke na poczatku- tak jak ja- to czesto pozniej nie dociera do dziecka tyle ile powinno i maluszki sa mniejsze, jakby niedozywione.

Takze dobra wizyta dzis i ja moge w koncu spokojnie zasnac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 21:24

Gusiak, aldonaa, moka89, agatka196, karolcia87, trix, easymum, adzia, Wonderland, snoopy_etka, Anitka201, Carolline lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam mój cudny fotel, ale jest drewniany - polakierowany i siedzisko ma z ratanu czym to pomalować na biało żeby się nie kruszyło itp? któraś coś wie ?;p

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

Paulinek lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo lubię smak herbatki z melisy, ale jakoś nie mogę pić w ciąży bo mam stresa, że zaszkodzę małej... :-(

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Sigma - śliczny klusek :3

Dziewczyny - pamiętacie jak mówiłam o swoim "proroczym śnie"? Właśnie wracam od ginekologa. Mam rozwarcie i skurcze. Mały pcha się na świat. Jadę za chwilę do szpitala na obserwację i podanie sterydów. Według USG syn waży prawie 2800 więc jestem spokojna. Ja sama byłam donoszona, a ważyłam 2400.
    Trzymaj sie kochana...wow niesamowite, az moj maz zazartowal, ze moze wkrotce przysnia sie Tobie magiczne cyfry lotto:) badz czujna:) a tak powaznie, trzymamy kciuki, by wszystko bylo dobrze...

• moka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    mam mój cudny fotel, ale jest drewniany - polakierowany i siedzisko ma z ratanu czym to pomalować na biało żeby się nie kruszyło itp? któraś coś wie ?;p
    Przed położeniem nowej farby musisz zeszlifować stary lakier, inaczej drewno farby nie przyjmie :/ Papier ścierny do ręki i jedziesz :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, to dobrze ze wszystko ok. Tak mi sie wydawalo ze te klucia to jednak sprawka mlodego :P mnie tez w ostatnim czasie kluje tak perfidnie ze szok!

No i faktycznie 2500 to juz niezly klusek :)

4me lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje zdobycze na jakies 3-4 miesiace procz tych kubrakow po lewo :P
    na zdjeciu jakos malo tego , a jak siedze przed tym to za glowe sie lapie :D
    2litter.jpg

do tego masa rajtuzek ,czapeczek i czego tam dusza zapragnie :P
    2rge7a0.jpg

A no i moja zazdrosnica :D <3
    m8k8lg.jpg

Zostawilabym to na strychu najchetniej :P no ale jutro wezme sie za pranie poki rodzicow nie ma i nikt mi sie nie bedzie wtrynial :P

Misi@, agatka196, Czarna_88, karolcia87, Gusiak, trix, Kasiarzynka, skabarka, easymum, adzia, Staraczka23, Carolline lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo jezu jeszcze poucinalo zdjecia :/

relgzbmhh8tsviez.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    4me, to dobrze ze wszystko ok. Tak mi sie wydawalo ze te klucia to jednak sprawka mlodego :P mnie tez w ostatnim czasie kluje tak perfidnie ze szok!

No i faktycznie 2500 to juz niezly klusek :)
    No i tez tak lekarz powiedzial, ze to najprqwdopodbniej mlody cos tam majstruje ;) pytalam sie go tez, czy on przypadkiem za nisko nie jest- to spojrzalam na mnie- z politowaniem ? ;)-i i powiedzial, ze jak najbardziej ok- taka sobie mlody pozycje wybral ;) a jest naprawde nisko- glowke ma tam, gdzie ja spojenie :/ co skutkuje tym, ze znam toalety we wszystkich centrach handlowych i stacjach benzynowych w okolicy ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka jeeeeezu ja mam trzy torby wszystkiego razem :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:

Pracuje w sklepie z chemia stolarska. :)

Co do rattanu, to musialabys go sprobowac zmatowac jakims wieloziarnistym papierem np P-260. Sa takie specjalne cieniutkie gabki naciagniete takim papierem, aby latwiej mozna bylo dotrzec w ciezkodostepne miejsca. Jak to dokladnie zmatujesz to najlepiej abys sam rattan machnęła lakierobejca.

Fotel drewniany- musisz dokladnie zedrzec stary lakier. Potem mozesz pomalowac farba do drewna albo ta sama lakierobejca co rattan.

Czasami do rattanu nadaje sie tez farba do decoupage.

Edit. Rattan najlepiej gdyby ktos Ci prysnal pistoletem lakierniczym. I niestety watpie, aby dlugo Ci to wytrzymalo. :(

Moze pomalowalabys same elementy drewniane na bialo, a samą plecionke zostawila? I zamiast ja malowac to kupilabts jakich fajny puchaty bialy kocyk albo narzute?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 21:47

Paulinek lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak bralam te ciuchy to pomyslalam a pewnie polowa sie nie bedzie nadawac , beda sprane, poplamione a moze nie beda mi sie podobac, a wyrzucilam na bok moze z 10 rzeczy ktore byly strasznie szorstkie :P
    nie wiem gdzie to powkladam, dobrze ze siostra ma od 74cm wzwyz u siebie na strychu bo jakby kazala wszystko naraz zabrac to bym chowala nawet do szafek kuchennych :P
    nie wiem skad ona nazbierala wszystkiego

relgzbmhh8tsviez.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyszly 3 szuflady ciuszkow dla Malej. Pieluchy, rozki, kocyki, posciel juz w drugiej komodzie. Musze kupic jak najpredzej lozeczko, to wykorzystam szuflady pod nim, bo cos czuje, ze to, co mam, to nawet nie jest polowa jeszcze :P

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

‹‹ 1774 1775 1776 1777 1778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ