Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPiję rumianek
Pytałam o herbatę a nie o to czy jechać na ip czy siedzieć w domu ..
A wy juz siadacie zamiast napisac jak.ktoras wie czy moge wybrac spośród dwoch , skurczy nie.mam mała fika , tylkobrzuch boli i jakwspomnialam na wlasne życzenie . Dobranocjulita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySweetCherryPie wrote:Dziewczyny, generalnie u mnie przepowiadacze bolesne są od prawie 3 tyg około. Także jak nie macie jeszcze skurczybyków to luzik. Ja czułam od dawna, że to się tak skończy. Moja praca to wysiłek fizyczny i umysłowy. 14h co sobota latania na nogach, dźwigania, kucania, schylania się, a w ciągu tygodnia wyjazdowe sesje i kręcenie teledysków też często po 8-10h w pełnym słońcu. To się nie mogło inaczej potoczyć. Dbałam o siebie jak tylko mogłam, ale natury nie oszukam.
Życzę powodzenia!!Zeby jednak Kosma poczekał z przyjściem na świat,bo to jeszcze nie jest jego czas... -
Dziewczyny nic nie pisalam bo juz nie chcialo mi sie narzekac ale od pn slabo u mnie bylo z kluciem w szyjce. Mega bylo tego i przede wszystkim stresujace i upierdliwe. Balam sie, że pewnie szyjka sie skraca
dzis jednak mialam wizyte- lekarz mowi, ze wszystko ladnie pieknie- szyjka twarda i zamknieta. Zero obaw. Takze badzmy wyczulone ale nie wkrecajmy sobie od razu bo szkoda naszych nerwow. Ja sobie oczywiscie troche musiaalm powkrecac
Dodatkowo moj brzuch twardnieje i ciazy, jak 100kg kamieni, jak tylko przejde sie na jakis spacer, wiec praktycznie juz ze spacerow zrezygnowalam:( z tym mialam juz wczesniej problemy- w miedzy czasie dwie wizyty, ktore nie wykazaly nieprawidlowowsci- wiec juz moze taka moja uroda w tej ciazy
Maly wszystkie pomiary, przeplywy itp ma jak najbardziej w normiewiec ciesze sie strasznie
ale klusek bedzie jak nic- dzis waga szacowana na 2500
a ja dopiero w 32 tygodni i 5 dniu.
Lekarz mowi, ze sie cieszy z tej wagi bo podobno zdarza sie, ze jak ktoras miala odklejajaca sie kosmowke na poczatku- tak jak ja- to czesto pozniej nie dociera do dziecka tyle ile powinno i maluszki sa mniejsze, jakby niedozywione.
Takze dobra wizyta dzis i ja moge w koncu spokojnie zasnacWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 21:24
Gusiak, aldonaa, moka89, agatka196, karolcia87, trix, easymum, adzia, Wonderland, snoopy_etka, Anitka201, Carolline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySweetCherryPie wrote:Sigma - śliczny klusek
Dziewczyny - pamiętacie jak mówiłam o swoim "proroczym śnie"? Właśnie wracam od ginekologa. Mam rozwarcie i skurcze. Mały pcha się na świat. Jadę za chwilę do szpitala na obserwację i podanie sterydów. Według USG syn waży prawie 2800 więc jestem spokojna. Ja sama byłam donoszona, a ważyłam 2400. -
Paulinek wrote:mam mój cudny fotel, ale jest drewniany - polakierowany i siedzisko ma z ratanu czym to pomalować na biało żeby się nie kruszyło itp? któraś coś wie ?;p
Papier ścierny do ręki i jedziesz
-
To moje zdobycze na jakies 3-4 miesiace procz tych kubrakow po lewo
na zdjeciu jakos malo tego , a jak siedze przed tym to za glowe sie lapie
do tego masa rajtuzek ,czapeczek i czego tam dusza zapragnie
A no i moja zazdrosnica
Zostawilabym to na strychu najchetniejno ale jutro wezme sie za pranie poki rodzicow nie ma i nikt mi sie nie bedzie wtrynial
Misi@, agatka196, Czarna_88, karolcia87, Gusiak, trix, Kasiarzynka, skabarka, easymum, adzia, Staraczka23, Carolline lubią tę wiadomość
-
aldonaa wrote:4me, to dobrze ze wszystko ok. Tak mi sie wydawalo ze te klucia to jednak sprawka mlodego
mnie tez w ostatnim czasie kluje tak perfidnie ze szok!
No i faktycznie 2500 to juz niezly klusekpytalam sie go tez, czy on przypadkiem za nisko nie jest- to spojrzalam na mnie- z politowaniem ?
-i i powiedzial, ze jak najbardziej ok- taka sobie mlody pozycje wybral
a jest naprawde nisko- glowke ma tam, gdzie ja spojenie
co skutkuje tym, ze znam toalety we wszystkich centrach handlowych i stacjach benzynowych w okolicy
-
Paulinek wrote:mam mój cudny fotel, ale jest drewniany - polakierowany i siedzisko ma z ratanu czym to pomalować na biało żeby się nie kruszyło itp? któraś coś wie ?;p
Pracuje w sklepie z chemia stolarska.
Co do rattanu, to musialabys go sprobowac zmatowac jakims wieloziarnistym papierem np P-260. Sa takie specjalne cieniutkie gabki naciagniete takim papierem, aby latwiej mozna bylo dotrzec w ciezkodostepne miejsca. Jak to dokladnie zmatujesz to najlepiej abys sam rattan machnęła lakierobejca.
Fotel drewniany- musisz dokladnie zedrzec stary lakier. Potem mozesz pomalowac farba do drewna albo ta sama lakierobejca co rattan.
Czasami do rattanu nadaje sie tez farba do decoupage.
Edit. Rattan najlepiej gdyby ktos Ci prysnal pistoletem lakierniczym. I niestety watpie, aby dlugo Ci to wytrzymalo.
Moze pomalowalabys same elementy drewniane na bialo, a samą plecionke zostawila? I zamiast ja malowac to kupilabts jakich fajny puchaty bialy kocyk albo narzute?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 21:47
Paulinek lubi tę wiadomość
-
jak bralam te ciuchy to pomyslalam a pewnie polowa sie nie bedzie nadawac , beda sprane, poplamione a moze nie beda mi sie podobac, a wyrzucilam na bok moze z 10 rzeczy ktore byly strasznie szorstkie
nie wiem gdzie to powkladam, dobrze ze siostra ma od 74cm wzwyz u siebie na strychu bo jakby kazala wszystko naraz zabrac to bym chowala nawet do szafek kuchennych
nie wiem skad ona nazbierala wszystkiego -
U mnie wyszly 3 szuflady ciuszkow dla Malej. Pieluchy, rozki, kocyki, posciel juz w drugiej komodzie. Musze kupic jak najpredzej lozeczko, to wykorzystam szuflady pod nim, bo cos czuje, ze to, co mam, to nawet nie jest polowa jeszczematko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.