SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • trix Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Mam pytanie do mam 6-7 latków, wasze dzieciaki same już sprawnie czytają?

czyta proste wyrazy i proste zdania, ale raczej z trudem to idzie. Mam obawy co do czytania, bo większość dzieci z naszego otoczenia dość sprawnie czyta dłuższe teksty. Przyjdzie i u nas pora...

A wiecie, ja po szaleństwach ze sprzątaniem 3 tyg temu też czułam młodego bardzo nisko, co potwierdziła gin. Ogólnie mocno naszykował się do wychodzenia. Przez 2 tyg leżałam i teraz czuję, że poszedł wyżej. Zobaczę, co jutro lekarka powie na wizycie. Czuję, że w końcu przenoszę ciążę. Z pierwszym było tak samo..jakieś złośliwe mam te dzieci. Jak nie trzeba to straszą, że już chcą wychodzić, a jak przychodzi pora to robią na odwrót.

atdcwn154po83a78.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka - duuużo tego:) Ja mam jedną szufladę w niedużej komodzie, a druga to pieluchy tetrowe, kocyki, rożki i prześcieradła :) Piesek śliczny. Też mamy maltańczyka. Póki co u teściów jest, bo nie mogłam poradzić sobie z wychodzeniem. Potrzebował 5-6 razy dziennie i to w kosmicznych godzinach. A teściowie mieszkają w domku, więc jest łatwiej

atdcwn154po83a78.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika to ja dostalam podobna ilosc :P plus mialam swoje ale po przebraniu wyszlo mniej jednak:P ja sporo odrzucilam bo to po 3 dzieci jednak, pozatym nie ukrywam ze chcialam ten roz zlagodzic swoimi bezami i szarosciami:P:P
    popakowane mam wszystko od 6 w zwyz i wywiezione do tesciowej u siebie zostawilam 0-3 w komodzie i 3-6 w workach :)a teraz oczywiscie zalicytowalam na allegro:P

a duzo macie takich "droslejszych" ubran 0-3???w sensie ze nie pajace i bodziaki tylko jakies spodnie czy nie wiem swterki itp?bo ja w sumie nie ale od 3 w gore to juz sa i dzinsy :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Dominka - duuużo tego:) Ja mam jedną szufladę w niedużej komodzie, a druga to pieluchy tetrowe, kocyki, rożki i prześcieradła :) Piesek śliczny. Też mamy maltańczyka. Póki co u teściów jest, bo nie mogłam poradzić sobie z wychodzeniem. Potrzebował 5-6 razy dziennie i to w kosmicznych godzinach. A teściowie mieszkają w domku, więc jest łatwiej

Noo mi teraz tez jest z nia lepiej jak jestem u rodzicow w domu i w kazdej chwili moze wyjsc na ogord jak chce..
    Ale jak jestesmy u siebie w bloku tez nie jest najgorzej bo nie wola czesto , 1-2 razy dziennie . Po operacji jak bylam np 2 dni sama to z nia nie wyszlam no to robila na mate, cale szczescie ze na mate a nie podloge :P

trix lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOczekalam sie polek w szafie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a68d22c75bcc.jpg

agatka196, aldonaa, Misi@, easymum, skabarka, trix lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Dominika to ja dostalam podobna ilosc :P plus mialam swoje ale po przebraniu wyszlo mniej jednak:P ja sporo odrzucilam bo to po 3 dzieci jednak, pozatym nie ukrywam ze chcialam ten roz zlagodzic swoimi bezami i szarosciami:P:P
    popakowane mam wszystko od 6 w zwyz i wywiezione do tesciowej u siebie zostawilam 0-3 w komodzie i 3-6 w workach :)a teraz oczywiscie zalicytowalam na allegro:P

a duzo macie takich "droslejszych" ubran 0-3???w sensie ze nie pajace i bodziaki tylko jakies spodnie czy nie wiem swterki itp?bo ja w sumie nie ale od 3 w gore to juz sa i dzinsy :P

sweterkow mam duzo co mnie akurat cieszy :) ale np jeansy nie wyobrazam sobie zakladac takiemu maluszkowi,bo chyba niewygodnie , nie wiem :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    sweterkow mam duzo co mnie akurat cieszy :) ale np jeansy nie wyobrazam sobie zakladac takiemu maluszkowi,bo chyba niewygodnie , nie wiem :P

moze z tymi jeansami przesadzilam :P:Ptak sie zastanawiam bo widze nieraz gdzies takie ciuszki powazniejsze 0-3 ale nie kupowalam:) mam jakies ogrodniczki i bluzy

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie muszę coś takiego kupić. Mam 2 sweterki i 2 bluzy. Jeansów nie mam. mam za to dużo ładnych getrów rajtuzków i sukienek :-)

Oj wy się martwicie że z maltańczykiem trzeba wychodzić. :-O
    Ja mam Amstafa -prawie 40kg i kundla z ADHD i to minimum 3x dziennie.
    I jutro o 5 rano czeka mnie pobudka na spacer bo R w delegacji :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Bodziaki, pajace itp są dużo wygodniejsze IMO. nic nie wyłazi, nie podwija się itp.

.ona. lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    moze z tymi jeansami przesadzilam :P:Ptak sie zastanawiam bo widze nieraz gdzies takie ciuszki powazniejsze 0-3 ale nie kupowalam:) mam jakies ogrodniczki i bluzy

no wlasnie a mi tu nadawali jeansow tez i to na guzik i zamek .. chyba juz z dwojga zlego to lepsze by byly na gumce :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Oj wy się martwicie że z maltańczykiem trzeba wychodzić. :-O
    Ja mam Amstafa -prawie 40kg i kundla z ADHD i to minimum 3x dziennie.
    I jutro o 5 rano czeka mnie pobudka na spacer bo R w delegacji :-)

tu u moich rodzicow jest jeszcze chow chow ale to len taki ze ciagle spi takze spacery z nia mam z glowy :D

Gusiak lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chow chow... kocham te psiaki, są dla mnie przecudowne i te ich 'jagodowe' jęzorki ♥♥♥

Kiedyś mieliśmy w domu Shar peja - cudowny jagodowy języczek i futro za duże o kilka rozmiarów :D

Moje dwie najcenniejsze rasy... shar pei i chow chow ♥

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka takich rzeczy "dostanych", bo sama głównie w pajace/bodziaki celuje. Choć fakt, kupiłam sama dwa sztruksowe "śpiochy" z hmowe, ale trafiły się za grosze w ciuchach, wiec mi szkoda było nie brać, najwyżej nie założę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chow chow <3
    Wszystkie pieski są kochane ale te co mam to są moje ostatnie(chyba):-P

Ja jutro uderzam na lumpka poszukać czegoś fajnego. Ostatnio trafiłam na taki sweterek różowy z ślicznymi guziczkami misiami. Cudo :-) i jutro właśnie idę z zamiarem szukania sweterków bluz.

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Balbinę :D :D

10x82tu.jpg

110zwp2.jpg

agatka196, 4me, skabarka, adzia, PannaB, chabasse, diatomka, Czarna_88, bento, trix, Gusiak, Misi@, monaaa85, Natka88, Kucykowa, Staraczka23, karolcia87, Blondik, Carolline, easymum, Bruma lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:16

Dominka92 lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu jak fajna :-)

kurcze czekam na telefon od R czy dojechał i się denerwuje że tak długo i czy zdążył do hotelu bo jak nie to nocuje w aucie.

• adzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna Przytulanka ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 Przepiękna :-) Ja marzę o akicie, ale mamy teraz dwa psy, a więcej już sobie nie wyobrażam... może kiedyś.

sRUqp2.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy uroczego shih-tzu z ADHD, tez sie boje jak zniesie mniejsza uwage z naszej strony ;)

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

‹‹ 1775 1776 1777 1778 1779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ