X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • trix Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Mam pytanie do mam 6-7 latków, wasze dzieciaki same już sprawnie czytają?

czyta proste wyrazy i proste zdania, ale raczej z trudem to idzie. Mam obawy co do czytania, bo większość dzieci z naszego otoczenia dość sprawnie czyta dłuższe teksty. Przyjdzie i u nas pora...

A wiecie, ja po szaleństwach ze sprzątaniem 3 tyg temu też czułam młodego bardzo nisko, co potwierdziła gin. Ogólnie mocno naszykował się do wychodzenia. Przez 2 tyg leżałam i teraz czuję, że poszedł wyżej. Zobaczę, co jutro lekarka powie na wizycie. Czuję, że w końcu przenoszę ciążę. Z pierwszym było tak samo..jakieś złośliwe mam te dzieci. Jak nie trzeba to straszą, że już chcą wychodzić, a jak przychodzi pora to robią na odwrót.

atdcwn154po83a78.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka - duuużo tego:) Ja mam jedną szufladę w niedużej komodzie, a druga to pieluchy tetrowe, kocyki, rożki i prześcieradła :) Piesek śliczny. Też mamy maltańczyka. Póki co u teściów jest, bo nie mogłam poradzić sobie z wychodzeniem. Potrzebował 5-6 razy dziennie i to w kosmicznych godzinach. A teściowie mieszkają w domku, więc jest łatwiej

atdcwn154po83a78.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika to ja dostalam podobna ilosc :P plus mialam swoje ale po przebraniu wyszlo mniej jednak:P ja sporo odrzucilam bo to po 3 dzieci jednak, pozatym nie ukrywam ze chcialam ten roz zlagodzic swoimi bezami i szarosciami:P:P
    popakowane mam wszystko od 6 w zwyz i wywiezione do tesciowej u siebie zostawilam 0-3 w komodzie i 3-6 w workach :)a teraz oczywiscie zalicytowalam na allegro:P

a duzo macie takich "droslejszych" ubran 0-3???w sensie ze nie pajace i bodziaki tylko jakies spodnie czy nie wiem swterki itp?bo ja w sumie nie ale od 3 w gore to juz sa i dzinsy :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Dominka - duuużo tego:) Ja mam jedną szufladę w niedużej komodzie, a druga to pieluchy tetrowe, kocyki, rożki i prześcieradła :) Piesek śliczny. Też mamy maltańczyka. Póki co u teściów jest, bo nie mogłam poradzić sobie z wychodzeniem. Potrzebował 5-6 razy dziennie i to w kosmicznych godzinach. A teściowie mieszkają w domku, więc jest łatwiej

Noo mi teraz tez jest z nia lepiej jak jestem u rodzicow w domu i w kazdej chwili moze wyjsc na ogord jak chce..
    Ale jak jestesmy u siebie w bloku tez nie jest najgorzej bo nie wola czesto , 1-2 razy dziennie . Po operacji jak bylam np 2 dni sama to z nia nie wyszlam no to robila na mate, cale szczescie ze na mate a nie podloge :P

trix lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOczekalam sie polek w szafie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a68d22c75bcc.jpg

agatka196, aldonaa, Misi@, easymum, skabarka, trix lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Dominika to ja dostalam podobna ilosc :P plus mialam swoje ale po przebraniu wyszlo mniej jednak:P ja sporo odrzucilam bo to po 3 dzieci jednak, pozatym nie ukrywam ze chcialam ten roz zlagodzic swoimi bezami i szarosciami:P:P
    popakowane mam wszystko od 6 w zwyz i wywiezione do tesciowej u siebie zostawilam 0-3 w komodzie i 3-6 w workach :)a teraz oczywiscie zalicytowalam na allegro:P

a duzo macie takich "droslejszych" ubran 0-3???w sensie ze nie pajace i bodziaki tylko jakies spodnie czy nie wiem swterki itp?bo ja w sumie nie ale od 3 w gore to juz sa i dzinsy :P

sweterkow mam duzo co mnie akurat cieszy :) ale np jeansy nie wyobrazam sobie zakladac takiemu maluszkowi,bo chyba niewygodnie , nie wiem :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    sweterkow mam duzo co mnie akurat cieszy :) ale np jeansy nie wyobrazam sobie zakladac takiemu maluszkowi,bo chyba niewygodnie , nie wiem :P

moze z tymi jeansami przesadzilam :P:Ptak sie zastanawiam bo widze nieraz gdzies takie ciuszki powazniejsze 0-3 ale nie kupowalam:) mam jakies ogrodniczki i bluzy

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie muszę coś takiego kupić. Mam 2 sweterki i 2 bluzy. Jeansów nie mam. mam za to dużo ładnych getrów rajtuzków i sukienek :-)

Oj wy się martwicie że z maltańczykiem trzeba wychodzić. :-O
    Ja mam Amstafa -prawie 40kg i kundla z ADHD i to minimum 3x dziennie.
    I jutro o 5 rano czeka mnie pobudka na spacer bo R w delegacji :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Bodziaki, pajace itp są dużo wygodniejsze IMO. nic nie wyłazi, nie podwija się itp.

.ona. lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    moze z tymi jeansami przesadzilam :P:Ptak sie zastanawiam bo widze nieraz gdzies takie ciuszki powazniejsze 0-3 ale nie kupowalam:) mam jakies ogrodniczki i bluzy

no wlasnie a mi tu nadawali jeansow tez i to na guzik i zamek .. chyba juz z dwojga zlego to lepsze by byly na gumce :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Oj wy się martwicie że z maltańczykiem trzeba wychodzić. :-O
    Ja mam Amstafa -prawie 40kg i kundla z ADHD i to minimum 3x dziennie.
    I jutro o 5 rano czeka mnie pobudka na spacer bo R w delegacji :-)

tu u moich rodzicow jest jeszcze chow chow ale to len taki ze ciagle spi takze spacery z nia mam z glowy :D

Gusiak lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chow chow... kocham te psiaki, są dla mnie przecudowne i te ich 'jagodowe' jęzorki ♥♥♥

Kiedyś mieliśmy w domu Shar peja - cudowny jagodowy języczek i futro za duże o kilka rozmiarów :D

Moje dwie najcenniejsze rasy... shar pei i chow chow ♥

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka takich rzeczy "dostanych", bo sama głównie w pajace/bodziaki celuje. Choć fakt, kupiłam sama dwa sztruksowe "śpiochy" z hmowe, ale trafiły się za grosze w ciuchach, wiec mi szkoda było nie brać, najwyżej nie założę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chow chow <3
    Wszystkie pieski są kochane ale te co mam to są moje ostatnie(chyba):-P

Ja jutro uderzam na lumpka poszukać czegoś fajnego. Ostatnio trafiłam na taki sweterek różowy z ślicznymi guziczkami misiami. Cudo :-) i jutro właśnie idę z zamiarem szukania sweterków bluz.

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Balbinę :D :D

10x82tu.jpg

110zwp2.jpg

agatka196, 4me, skabarka, adzia, PannaB, chabasse, diatomka, Czarna_88, bento, trix, Gusiak, Misi@, monaaa85, Natka88, Kucykowa, Staraczka23, karolcia87, Blondik, Carolline, easymum, Bruma lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:16

Dominka92 lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu jak fajna :-)

kurcze czekam na telefon od R czy dojechał i się denerwuje że tak długo i czy zdążył do hotelu bo jak nie to nocuje w aucie.

• adzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna Przytulanka ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 Przepiękna :-) Ja marzę o akicie, ale mamy teraz dwa psy, a więcej już sobie nie wyobrażam... może kiedyś.

sRUqp2.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy uroczego shih-tzu z ADHD, tez sie boje jak zniesie mniejsza uwage z naszej strony ;)

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

‹‹ 1775 1776 1777 1778 1779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ