X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie nic nie wkrecam... Co ma być to będzie. Pewnych spraw nie można zaplanować i tyle. Wystarczy ze byłam nastawiona ns poród sn, a mody do tej pory ułożony jest posladkowo.

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Sigma 3mam za Was kciuki :* A pokarm pewnie przyjdzie,ponoć nawał jest po 3-5 dobach :) Dobrze,że masz laktator.

Widzę,że nie tylko ja po akcji z Sigmą i Sweet panicznie się boje,że i u mnie zacznie się poród teraz...

Staraczka ładny kombinezonik :) Czy zamierzasz go zakładać do wózka/fotelika zimą?bo ja mam podobny może nawet ciut grubszy i zastanawiam się czy jest wystarczająco ciepły na zimę?oczywiście do tego jakiś kocyk lub śpiworek.
    Szczerze powiem ze one kupily i mms wyslaly zdjęcie , niewiem czy jest gruby , moze bedzie na jesien i wczesna zimę , cos mama mowila ze na zimę kombinezon bedzie taki od srodka ocieplany a z wierzchu jak wiatrówka .
    Jeszcze drugi jest polarowy ale nie.moglam jakos zdjęcia dodac . Jak wroce z psem to spróbuję

• 4me Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to NIE LUBIE 3 City za pogodę u nas zimno i wietrznie juz chyba od tygodnia- 18 Maks, zdarza się i 15 i pada,pada, pada. Normalnie jesień i wez tu człowieku tryskaj energia ;(
    Nie przyjeżdżajcie tu na wakacje :P

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda jest świetna! Ja mogłam tylko na godzinę iść pod prysznic i to była najlepsza godzina tamtej doby... Znacznie lepiej działala na mnie niż leki, kroplowki, tens czy cieple pestki.

Dżuls, aldonaa, adzia, anula1990, trix, karolcia87, snoopy_etka, monaaa85, agatka196, Carolline lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam już rożek. Kupowałam z firmy ludilo wybrałam wzór plastry miodu ;-) jakość i wzornictwo dla mnie jak najbardziej na tak :-)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Woda jest świetna! Ja mogłam tylko na godzinę iść pod prysznic i to była najlepsza godzina tamtej doby... Znacznie lepiej działala na mnie niż leki, kroplowki, tens czy cieple pestki.
    Mnie tez przy bólach pod gorący prysznic polozna wysłała. Ale to mega jest, prawda!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narzekacie na sen, a ja to chyba się w niedźwiedzia zmieniam. Tylko w nocy na pół śpiąco wychodzę na siusiu i zaraz śpię z powrotem. Rano też za nic nie mogę się dobudzić. Teraz jestem już strasznie głodna, ale nadal nie chce mi się wygramolić spod kołdry. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

A tutaj w miescie u moich rodzicow w szpitalu jest dostepna tylko pilka !
    Dlatego mam nadzieje ze jak akcja sie zacznie to zdaze dojechac 40km, tam gdzie mieszkamy z M bo tam szpital ma III stopien i wlasnie takie bajery do usmiezania bolu.. No i tu szpital ma I stopien i wgl jest jak za czasow PRL-u wiec nie widzi mi sie tu rodzic

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

Widzisz Dominika, wiec jednak to jezioro może nie byłoby wcale takie złe ;D

Dominka92 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    A tutaj w miescie u moich rodzicow w szpitalu jest dostepna tylko pilka !
    Dlatego mam nadzieje ze jak akcja sie zacznie to zdaze dojechac 40km, tam gdzie mieszkamy z M bo tam szpital ma III stopien i wlasnie takie bajery do usmiezania bolu.. No i tu szpital ma I stopien i wgl jest jak za czasow PRL-u wiec nie widzi mi sie tu rodzic

U mnie jakby się coś działo to tez mamy do przejechania ok. 35-40 km... i nawet nie chce o tym myśleć, ze możemy nie dać rady =)
    Wytrzymamy... od pierwszych objawow do porodu to nie tak hop siup...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę chciała rodzić w wannie, jeśli będzie tylko taka możliwość. A z tego, co widziałam na zdjęciach, to wanny będą na salach porodowych.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A tak w ogóle to NIE LUBIE 3 City za pogodę u nas zimno i wietrznie juz chyba od tygodnia- 18 Maks, zdarza się i 15 i pada,pada, pada. Normalnie jesień i wez tu człowieku tryskaj energia ;(
    Nie przyjeżdżajcie tu na wakacje :P
    W Warszawie tez od paru dni wietrzysko, chłodek i deszczyska przelotne. Ale ja nie narzekam. Wisła jest taka sucha, że musi popadać. Te upały zdziesiatkowaly mi rośliny w ogrodzie, a żadne podlewanie tak nie pomoże jak dobry deszczyk.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam ... Ogarnelam chalupe z odlogu , jak dziecko chore to w domu zawsze sie sajgon robi.
    W koncu jest powiedzmy ze czysto.
    Musze sfotografowac rzeczy ktore mam od kolezanki:) i jak bedzie pogoda to w weekend ruszam z praniem, naraizie tylko 56 i 62. Bez sensu wieksze rozmiary. Ale patrze na ta szafe i nie wierze... Jak lozeczko stanie to sie porycze chyba

Trix tak ta pilka to brazuca ale wypatrzylas;) bardziej meza niz synka maly srednio zainteresowany , zreszta ma 4 lata , a glowne zainteresowania to samochody.

Ja mam trzy rozki z czego jeden z usztywnieniem pozyczony . A dwa kupilam. Czekam na zestaw minky do wozka:)'moze jutro juz bedzie!

Zaczynam dzis 33 tydz! Czyli 8 miesiac wg mnie;)

skabarka, Gusiak, Czarna_88 lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    U mnie jakby się coś działo to tez mamy do przejechania ok. 35-40 km... i nawet nie chce o tym myśleć, ze możemy nie dać rady =)
    Wytrzymamy... od pierwszych objawow do porodu to nie tak hop siup...

Najwyżej włączcie kamerę i obejrzymy potem w Faktach "Historia w Polsce jak w Teksasie" :D

Dominka92, la_lenka, skabarka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa!!!! Właśnie spojrzalam, że to juz 35tc.

Co do szpitali. Ja mam na Inflancka i na Zelazna jakieś 25km przez całą Warszawę. Oby młody nie postanowił wychodzić w godzinach szczytu.
    Mam Bielański bliżej, ale to rzeznia jest i nie chce tam rodzic!!

adzia, agatka196, easymum lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka opisujesz min i moja sennosc ledwo dociagne do 22. Wstaje rano spiaca i drzemke mam w ciagu dnia.

Dominika to ja w takich warunkach jak za prlu urodzilam synka (nawet pilki wtedy nie bylo bo sie popsula???takie tlumaczenie bylo) i teraz tez tak pewnie bede

Gusiak jak urodzilam Tymka i lezalam w szpitalu jeszcze, zrobil sie chalas na korytarzu byla moze 5.45 a za pol godz wchodzi dziewczyna na sale. Ja Zaspana nie ogarnelam tego ze ona w pol godz urodzila! Polozyla swoje rzeczy na lozku, poszla pod prysznic, wracajac wziela dziexko od poloZnych. Patrze na zegarek a tu 6.30!!! Doznalam szoku. Tyle ze to byl jej drugi porod. Dlatefo ja sie boje pakowac w dojazd do spzitala a mam srednio 60km...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Mnie tez przy bólach pod gorący prysznic polozna wysłała. Ale to mega jest, prawda!

Ja siedziałam w wannie i mi to wcale nie pomagało. Fakt, że poród szybko postępował i zanim nalałam tyle wody, żeby zakryła trochę brzuch to już musiałam wyjść z wanny ;)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    La lenka opisujesz min i moja sennosc ledwo dociagne do 22. Wstaje rano spiaca i drzemke mam w ciagu dnia.

Dominika to ja w takich warunkach jak za prlu urodzilam synka (nawet pilki wtedy nie bylo bo sie popsula???takie tlumaczenie bylo) i teraz tez tak pewnie bede

Gusiak jak urodzilam Tymka i lezalam w szpitalu jeszcze, zrobil sie chalas na korytarzu byla moze 5.45 a za pol godz wchodzi dziewczyna na sale. Ja Zaspana nie ogarnelam tego ze ona w pol godz urodzila! Polozyla swoje rzeczy na lozku, poszla pod prysznic, wracajac wziela dziexko od poloZnych. Patrze na zegarek a tu 6.30!!! Doznalam szoku. Tyle ze to byl jej drugi porod. Dlatefo ja sie boje pakowac w dojazd do spzitala a mam srednio 60km...
    Ja tez rodzilam bez piłek i innych bajerów i normalnie na łóżku na lezaco. Te 7 lat roznicy to gigantyczna roznica jest :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Ja siedziałam w wannie i mi to wcale nie pomagało. Fakt, że poród szybko postępował i zanim nalałam tyle wody, żeby zakryła trochę brzuch to już musiałam wyjść z wanny ;)
    Dlatego właśnie mówię o prysznicu. Ustawiasz sobie na takie bicze wodne i gdzie skurcz tam lejesz. Podobno przyspiesza rozwarcie. Tylko musi być taki naprawdę gorący.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:16

KathleenPL lubi tę wiadomość

‹‹ 1778 1779 1780 1781 1782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ