X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    U nas przez pol roku nie bylo zadnej kliniki prywatnej polozniczej- chyba teraz sie cos otworzylo nowego... Ale jak nie bylo i jak nagle zamkneli to w 3city poploch i te duzo tych kobitek, ktore chcialy placic i rodzic w lepszych warunkach to jezdzily z gdanska na porod do Lodzi do Salve!!! To dopiero pdleglosc :D bagatela 300 km ;) podziwiam, ze im sie chcialo.... Strach musialy miec wielki, ze az przez pol Polski mialy chec jechac ; )

A ja im sie nie dziwie ;). Do salve jada z calej PL. Ja tez zamierzam ;).

sowa28 lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • bento Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

.ona. To u Was już poziom ekspert :-) Mój syn w podobnym wieku, ale jakoś nie przejawia dużego zainteresowania czytaniem... Litery zna, dzieli na sylaby wyrazy, ale woli matematykę ;-) Codziennie robi zadania z dodawania i odejmowania, szlaczki, labirynty i ćwiczymy pisanie, może złapie bakcyla i to czytanie pójdzie mu lepiej.

Ja do szpitala(tego wybranego) mama mniej niż 20 km, ale mogę trafić na korki, najbardziej stresuję się synkiem... może być sytuacja taka, że nie będzie z kim go zostawić :-( i mąż nie będzie przy porodzie :-(

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

.ona. To u Was już poziom ekspert :-) Mój syn w podobnym wieku, ale jakoś nie przejawia dużego zainteresowania czytaniem... Litery zna, dzieli na sylaby wyrazy, ale woli matematykę ;-) Codziennie robi zadania z dodawania i odejmowania, szlaczki, labirynty i ćwiczymy pisanie, może złapie bakcyla i to czytanie pójdzie mu lepiej.

Ja do szpitala(tego wybranego) mama mniej niż 20 km, ale mogę trafić na korki, najbardziej stresuję się synkiem... może być sytuacja taka, że nie będzie z kim go zostawić :-( i mąż nie będzie przy porodzie :-(

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    A ja im sie nie dziwie ;). Do salve jada z calej PL. Ja tez zamierzam ;).

Ze tez w sumie wcześnie o nim nie wiedziałam... do Łodzi miałabym jednak troszkę bliżej ;D
    Chociaż w sumie od 4 września może juz będziemy u teściów... z tamtą do Bialego jest ok. 50 km, wiec zdecydowanie lepiej to wygląda =)

Anula sama nie wiem czy to odwaga, czy głupota ;D

A tak poważnie to oczywiście jakoby się coś dzialo wcześniej to kierunek Warszawa, jeśli nie to twardo jedziemy na Białystok =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się:) Muszę teraz podnieść tyłek i się ubrać. Strasznie wieje u nas, co chwilę mnie ten wiatr budził. Ja mam do szpitala 15 km, także bez obaw:) Chciałabym nie spanikować i za szybko nie pojechać. Myślę, że skurcze co 5,6 minut by były ok. No chyba, że się zacznie od odejścia wód.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecane pliki z wyprawką - zerknijcie, czy można ściągnąć:

http://chomikuj.pl/titzi/Wyprawka,4898481301.rar%28archive%29

Uprzedzam, że jakość średnia, bo nie chciało mi się skanować i zrobiłam fotki.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie co kupujecie albo już kupilyscie dziecia do obcinania pazurków? Nożyczki takie dla dzieci czy obcinaczki ?

Ja kupiłam cały zestaw dla dzieci nożyczki , obcinaczki i pilniczek chyba był w zestawie.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie co kupujecie albo już kupilyscie dziecia do obcinania pazurków? Nożyczki takie dla dzieci czy obcinaczki ?
    Ja kupiłam taki zestaw z nożyczkami i obcinaczkami. W sumie to sobie samej wolę obcinaczkami skracać niż nożyczkami. Zobaczymy co się sprawdzi ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam tylko nożyczki, bo obcinaczkami właśnie bym się bała - sama sobie nie umiem :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    W rossmannie był ostatnio w promocji za 8zł fajny zestaw - obcinaczka, nożyczki i pilniczek do mikropazurków :)
    http://sklep.rossnet.pl/drogeria/Canpol-Babies-zestaw-do-piel%C4%99gnacji-paznokci-1-szt-,4026181,102407

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:23

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie umiem obcinaczami, kupiłam nożyczki Tommee Tippee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:20

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś wie co ze sweet się dzieje?

Carolline lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam obcinaczki z canpola. Za pierwszym razem sie sprawdzily.

Nie wiem czy wiecie ale takim maluchom najlepiej obcina sie paznokcie kiedy spia. Wtedy jestvmniejsze ryzyko ze rusza nozka albo raczka.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nozyczki canpola.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nozyczki.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie tak.. Bo wzielabym sie za pranie tego wszystkiego,ale gdzies pare dni po porodzie wracam od rodzicow do siebie i chyba ciuszkom nic sie nie stanie jak potem wpakuje je w karton i przewioze do siebie. Przez chwile w kartonie chyba nie przesmierdna.. Najwzyej bedzie trzeba przeprasowac po wyjeciu . Ale glupi dylemat :P
    Bo jak sie tam przeniesiemy znow to raczej z dzieckiem nie bedzie czasu zeby prac wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:47

relgzbmhh8tsviez.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się na ktg :) nie piszcie za dużo co bym nie miała dużo do nadrabiania :) bo ostatnio się rozpisałyśmy :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dostalam sms dotyczacy SweetCherryPie: jest w szpitalu, maly dostal juz dwie dawki sterydow na pluca, rozwarcie ma na 2cm ale na szczescie nie postepuje. Juz dwa razy byla na trakcie porodowym, skurcze na poziomie 60-70%. Ale poki co to byly falszywe alarmy. Lekarze zabronili jej rodzic przez nastepne 48h zeby sterydy zadzialaly, ale nie daja jej szans na wiecej jak 2 tyg w dwu paku.

Tego sms dostalam od Skabarki, ale ona jest poza zasiegiem internetu i nie mogla wrzucic nam tu tej informacjii.

anula1990, agatka196, Sigma, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech sweet zaciska nogi:) Każdy dzień w brzuszku dobrze robi dla naszych dzidziusiów. Szkoda tylko, że czasami nie mamy na to wpływu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcherry kochana trzymam kciuki za Was będzie dobrze :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 1780 1781 1782 1783 1784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ