Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    U nas przez pol roku nie bylo zadnej kliniki prywatnej polozniczej- chyba teraz sie cos otworzylo nowego... Ale jak nie bylo i jak nagle zamkneli to w 3city poploch i te duzo tych kobitek, ktore chcialy placic i rodzic w lepszych warunkach to jezdzily z gdanska na porod do Lodzi do Salve!!! To dopiero pdleglosc :D bagatela 300 km ;) podziwiam, ze im sie chcialo.... Strach musialy miec wielki, ze az przez pol Polski mialy chec jechac ; )

A ja im sie nie dziwie ;). Do salve jada z calej PL. Ja tez zamierzam ;).

sowa28 lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • bento Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

.ona. To u Was już poziom ekspert :-) Mój syn w podobnym wieku, ale jakoś nie przejawia dużego zainteresowania czytaniem... Litery zna, dzieli na sylaby wyrazy, ale woli matematykę ;-) Codziennie robi zadania z dodawania i odejmowania, szlaczki, labirynty i ćwiczymy pisanie, może złapie bakcyla i to czytanie pójdzie mu lepiej.

Ja do szpitala(tego wybranego) mama mniej niż 20 km, ale mogę trafić na korki, najbardziej stresuję się synkiem... może być sytuacja taka, że nie będzie z kim go zostawić :-( i mąż nie będzie przy porodzie :-(

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

.ona. To u Was już poziom ekspert :-) Mój syn w podobnym wieku, ale jakoś nie przejawia dużego zainteresowania czytaniem... Litery zna, dzieli na sylaby wyrazy, ale woli matematykę ;-) Codziennie robi zadania z dodawania i odejmowania, szlaczki, labirynty i ćwiczymy pisanie, może złapie bakcyla i to czytanie pójdzie mu lepiej.

Ja do szpitala(tego wybranego) mama mniej niż 20 km, ale mogę trafić na korki, najbardziej stresuję się synkiem... może być sytuacja taka, że nie będzie z kim go zostawić :-( i mąż nie będzie przy porodzie :-(

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    A ja im sie nie dziwie ;). Do salve jada z calej PL. Ja tez zamierzam ;).

Ze tez w sumie wcześnie o nim nie wiedziałam... do Łodzi miałabym jednak troszkę bliżej ;D
    Chociaż w sumie od 4 września może juz będziemy u teściów... z tamtą do Bialego jest ok. 50 km, wiec zdecydowanie lepiej to wygląda =)

Anula sama nie wiem czy to odwaga, czy głupota ;D

A tak poważnie to oczywiście jakoby się coś dzialo wcześniej to kierunek Warszawa, jeśli nie to twardo jedziemy na Białystok =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się:) Muszę teraz podnieść tyłek i się ubrać. Strasznie wieje u nas, co chwilę mnie ten wiatr budził. Ja mam do szpitala 15 km, także bez obaw:) Chciałabym nie spanikować i za szybko nie pojechać. Myślę, że skurcze co 5,6 minut by były ok. No chyba, że się zacznie od odejścia wód.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecane pliki z wyprawką - zerknijcie, czy można ściągnąć:

http://chomikuj.pl/titzi/Wyprawka,4898481301.rar%28archive%29

Uprzedzam, że jakość średnia, bo nie chciało mi się skanować i zrobiłam fotki.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie co kupujecie albo już kupilyscie dziecia do obcinania pazurków? Nożyczki takie dla dzieci czy obcinaczki ?

Ja kupiłam cały zestaw dla dzieci nożyczki , obcinaczki i pilniczek chyba był w zestawie.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie co kupujecie albo już kupilyscie dziecia do obcinania pazurków? Nożyczki takie dla dzieci czy obcinaczki ?
    Ja kupiłam taki zestaw z nożyczkami i obcinaczkami. W sumie to sobie samej wolę obcinaczkami skracać niż nożyczkami. Zobaczymy co się sprawdzi ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam tylko nożyczki, bo obcinaczkami właśnie bym się bała - sama sobie nie umiem :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    W rossmannie był ostatnio w promocji za 8zł fajny zestaw - obcinaczka, nożyczki i pilniczek do mikropazurków :)
    http://sklep.rossnet.pl/drogeria/Canpol-Babies-zestaw-do-piel%C4%99gnacji-paznokci-1-szt-,4026181,102407

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:23

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie umiem obcinaczami, kupiłam nożyczki Tommee Tippee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:20

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś wie co ze sweet się dzieje?

Carolline lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam obcinaczki z canpola. Za pierwszym razem sie sprawdzily.

Nie wiem czy wiecie ale takim maluchom najlepiej obcina sie paznokcie kiedy spia. Wtedy jestvmniejsze ryzyko ze rusza nozka albo raczka.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nozyczki canpola.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nozyczki.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie tak.. Bo wzielabym sie za pranie tego wszystkiego,ale gdzies pare dni po porodzie wracam od rodzicow do siebie i chyba ciuszkom nic sie nie stanie jak potem wpakuje je w karton i przewioze do siebie. Przez chwile w kartonie chyba nie przesmierdna.. Najwzyej bedzie trzeba przeprasowac po wyjeciu . Ale glupi dylemat :P
    Bo jak sie tam przeniesiemy znow to raczej z dzieckiem nie bedzie czasu zeby prac wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:47

relgzbmhh8tsviez.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się na ktg :) nie piszcie za dużo co bym nie miała dużo do nadrabiania :) bo ostatnio się rozpisałyśmy :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dostalam sms dotyczacy SweetCherryPie: jest w szpitalu, maly dostal juz dwie dawki sterydow na pluca, rozwarcie ma na 2cm ale na szczescie nie postepuje. Juz dwa razy byla na trakcie porodowym, skurcze na poziomie 60-70%. Ale poki co to byly falszywe alarmy. Lekarze zabronili jej rodzic przez nastepne 48h zeby sterydy zadzialaly, ale nie daja jej szans na wiecej jak 2 tyg w dwu paku.

Tego sms dostalam od Skabarki, ale ona jest poza zasiegiem internetu i nie mogla wrzucic nam tu tej informacjii.

anula1990, agatka196, nick nieaktualny, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech sweet zaciska nogi:) Każdy dzień w brzuszku dobrze robi dla naszych dzidziusiów. Szkoda tylko, że czasami nie mamy na to wpływu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcherry kochana trzymam kciuki za Was będzie dobrze :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 1780 1781 1782 1783 1784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ