X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    700g na miesiac to raczej nie za dużo... moja w 3 tyg przybrała ok 600g. Pamiętajcie, ze cukrzyca działa w obie strony - można urodzić za duże (makrosomia) i za małe dziecko (hypotrofia). Chyba że nie chodziło do końca o wagę dziecka, ale o niebezpiecznie skaczące cukry.
    Lady, trzymam kciuki! Ciążę masz już prawie donoszoną, dacie radę!
    Ja dziś dostałam o diabetologa skierowanie do szpitala na 28.08, "o ile nie rozsypie się Pani wcześniej" :P
    Dopiero dziś sprawdziłam skrzynkę i widze, że mam tam numery telefonów :D Zaraz odsyłam mój :)

28.08 cesarka:)? Mój termin:) Ciekawe kiedy moje dziecię postanowi się urodzić, daję mu dwa tygodnie i niech wychodzi hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    28.08 cesarka:)? Mój termin:) Ciekawe kiedy moje dziecię postanowi się urodzić, daję mu dwa tygodnie i niech wychodzi hehe.
    Nie, po prostu skierowanie na oddział. Już nie miałam serca mówić mojej diabetolog, że zamierzam rodzić w innym szpitalu. Do jej szpitala zapisałam się tylko do diabetologa, nie sądziłam, że zajmą się mną od A do Z i na końcu drogi dostanę skierowanie do szpitala na poród u nich :P 18.08 idę na usg do mojego prowadzącego, żeby oceniłkiedy przyjmie mnie do siebie.

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważne ile mała Zuzia waży ważne by była zdrowa i Lady też.

Ja właśnie sączyłam prasować pościel małej i już mam z głowy. Jakaś energia we mnie wstąpiła i sprzątam, piorę, gotuje.

Dokładnie tak jak Dżuls mówi cukrzyca działa w dwie strony. U nas mała cały czas 30-40 centyl a cukrzyca od początku ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 17:56

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:17

agatka196, Gusiak, diatomka, karolcia87 lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nie ważne ile mała Zuzia waży ważne by była zdrowa i Lady też.

Ja właśnie sączyłam prasować pościel małej i już mam z głowy. Jakaś energia we mnie wstąpiła i sprzątam, piorę, gotuje.

Dokładnie tak jak Dżuls mówi cukrzyca działa w dwie strony. U nas mała cały czas 30-40 centyl a cukrzyca od początku ciąży.
    odesłałam Ci w końcu mój numer :D

agatka196 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, Anulka miałam wam powiedzieć że w 5,10,15 są ponoć mega wyprzedaże. Nie wiem chyba sklep likwidują.

Nancy87 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, trzymam kciuki, by z Zuzia bylo wszysko dobrze!
    Trzymaj sie!

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a propos numerów telefonu,to ja też się jeszcze z nikim nie wymieniłam. Więc jeśli są jeszcze jakieś sierotki jak ja, to chętnie podam swój telefon :)
    Lady trzymamy kciuki za ciebie i za Zuzię :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wagą Zuzi chodzi raczej o to, że jest za mała. Już ostatnio malutka miała 2800. Dzisiaj lady mi napisała smsa: "No i szpital mała ma tylko 2 kg 800 i czekamy na decyzję czy indukcja czy cesarka".

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    No to ja dodam tylko, że lady ma już 2 cm rozwarcia i ma do poniedziałku chodzić i się rozkręcać.

Lilla sterydy podają chyba tylko do 35 tygodnia.

Rozne sa szkoly. Spotkalam sie tez z tym, ze sterydy podawane sa do 38tc.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja bym nagle zniknela to no worries, ze nie macie mojego numeru telefonu. Ja ZAWSZE pisze do Was z telefonu :) komputer przy obecnych smartphone'ach poszedł prawie do lamusa ;) wiec napisanie na forum nie bedzie mnie kosztowalo wiecej wysiłku niż napisanie sms'a.
    Jesli nie bede tu pisać tzn, ze nie mam glowy również do smsów ;) ;) ;)
    Ja nawet chyba do rodzicow napisze po fakcie, żeby mi glowy nie zawracali i nie dzwonili co 10 min czy to juz :D
    Noooo chyba, ze bedzie szło cos nie tak albo niespodziewanie szybko to juz im dam znać ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 18:19

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, jak tak dalej dzieciaczki sie beda sypac, to nienwiem ile dotrwa do tego wrzesnia :/ oby z Zuzia wszystko bylo ok.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Z wagą Zuzi chodzi raczej o to, że jest za mała. Już ostatnio malutka miała 2800. Dzisiaj lady mi napisała smsa: "No i szpital mała ma tylko 2 kg 800 i czekamy na decyzję czy indukcja czy cesarka".
    Moze byc tak, ze skoro lozysko jest juz III stopnia to nie dostarcza malej wszystkiego co potrzebne do rozwoju i jej dalsze pozostanie w brzuszku jest ryzykowne. To sie jakos nawet medycznie nazywa ale zapomniałam jak :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

KathleenPL, Kasiarzynka, trix lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Skabarka :) Teraz zbieram się na szkołę rodzenia. Odpiszę, kiedy wrócę.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny jak ja bym nagle zniknela to no worries, ze nie macie mojego numeru telefonu. Ja ZAWSZE pisze do Was z telefonu :) komputer przy obecnych smartphone'ach poszedł prawie do lamusa ;) wiec napisanie na forum nie bedzie mnie kosztowalo wiecej wysiłku niż napisanie sms'a.
    Jesli nie bede tu pisać tzn, ze nie mam glowy również do smsów ;) ;) ;)
    Ja dokładnie tak samo. Na forum piszę w 90% z telefonu albo tabletu. Na komputerze głównie wtedy jak chcę wstawić fotkę, bo tam jednak łatwiej. W szpitalu mam wifi, plus smartphone z pakietem internetowym, więc u mnie kontakt jest identyczny przez sms czy net, nawet łatwiejszy przez sieć, o smsach zdarza mi się regularnie zapominać :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    przepraszam wiem że to literówka ale aż śmiechem wybuchłam :D <ot głupawka> nie zabijaj w te normalne ;) weeź ;)

Heheheeh.... aż się popłakałam ze śmiechu ;D ;D ;D
    zabijac nie będę... obiecuje... ;D

edit: tak to jest jak się pisze z telefonu =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 18:49

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja dokładnie tak samo. Na forum piszę w 90% z telefonu albo tabletu. Na komputerze głównie wtedy jak chcę wstawić fotkę, bo tam jednak łatwiej. W szpitalu mam wifi, plus smartphone z pakietem internetowym, więc u mnie kontakt jest identyczny przez sms czy net, nawet łatwiejszy przez sieć, o smsach zdarza mi się regularnie zapominać :P
    to samo i u mnie:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
‹‹ 1788 1789 1790 1791 1792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ