X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    700g na miesiac to raczej nie za dużo... moja w 3 tyg przybrała ok 600g. Pamiętajcie, ze cukrzyca działa w obie strony - można urodzić za duże (makrosomia) i za małe dziecko (hypotrofia). Chyba że nie chodziło do końca o wagę dziecka, ale o niebezpiecznie skaczące cukry.
    Lady, trzymam kciuki! Ciążę masz już prawie donoszoną, dacie radę!
    Ja dziś dostałam o diabetologa skierowanie do szpitala na 28.08, "o ile nie rozsypie się Pani wcześniej" :P
    Dopiero dziś sprawdziłam skrzynkę i widze, że mam tam numery telefonów :D Zaraz odsyłam mój :)

28.08 cesarka:)? Mój termin:) Ciekawe kiedy moje dziecię postanowi się urodzić, daję mu dwa tygodnie i niech wychodzi hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    28.08 cesarka:)? Mój termin:) Ciekawe kiedy moje dziecię postanowi się urodzić, daję mu dwa tygodnie i niech wychodzi hehe.
    Nie, po prostu skierowanie na oddział. Już nie miałam serca mówić mojej diabetolog, że zamierzam rodzić w innym szpitalu. Do jej szpitala zapisałam się tylko do diabetologa, nie sądziłam, że zajmą się mną od A do Z i na końcu drogi dostanę skierowanie do szpitala na poród u nich :P 18.08 idę na usg do mojego prowadzącego, żeby oceniłkiedy przyjmie mnie do siebie.

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważne ile mała Zuzia waży ważne by była zdrowa i Lady też.

Ja właśnie sączyłam prasować pościel małej i już mam z głowy. Jakaś energia we mnie wstąpiła i sprzątam, piorę, gotuje.

Dokładnie tak jak Dżuls mówi cukrzyca działa w dwie strony. U nas mała cały czas 30-40 centyl a cukrzyca od początku ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 17:56

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:17

agatka196, Gusiak, diatomka, karolcia87 lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nie ważne ile mała Zuzia waży ważne by była zdrowa i Lady też.

Ja właśnie sączyłam prasować pościel małej i już mam z głowy. Jakaś energia we mnie wstąpiła i sprzątam, piorę, gotuje.

Dokładnie tak jak Dżuls mówi cukrzyca działa w dwie strony. U nas mała cały czas 30-40 centyl a cukrzyca od początku ciąży.
    odesłałam Ci w końcu mój numer :D

agatka196 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, Anulka miałam wam powiedzieć że w 5,10,15 są ponoć mega wyprzedaże. Nie wiem chyba sklep likwidują.

Nancy87 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, trzymam kciuki, by z Zuzia bylo wszysko dobrze!
    Trzymaj sie!

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a propos numerów telefonu,to ja też się jeszcze z nikim nie wymieniłam. Więc jeśli są jeszcze jakieś sierotki jak ja, to chętnie podam swój telefon :)
    Lady trzymamy kciuki za ciebie i za Zuzię :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wagą Zuzi chodzi raczej o to, że jest za mała. Już ostatnio malutka miała 2800. Dzisiaj lady mi napisała smsa: "No i szpital mała ma tylko 2 kg 800 i czekamy na decyzję czy indukcja czy cesarka".

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    No to ja dodam tylko, że lady ma już 2 cm rozwarcia i ma do poniedziałku chodzić i się rozkręcać.

Lilla sterydy podają chyba tylko do 35 tygodnia.

Rozne sa szkoly. Spotkalam sie tez z tym, ze sterydy podawane sa do 38tc.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja bym nagle zniknela to no worries, ze nie macie mojego numeru telefonu. Ja ZAWSZE pisze do Was z telefonu :) komputer przy obecnych smartphone'ach poszedł prawie do lamusa ;) wiec napisanie na forum nie bedzie mnie kosztowalo wiecej wysiłku niż napisanie sms'a.
    Jesli nie bede tu pisać tzn, ze nie mam glowy również do smsów ;) ;) ;)
    Ja nawet chyba do rodzicow napisze po fakcie, żeby mi glowy nie zawracali i nie dzwonili co 10 min czy to juz :D
    Noooo chyba, ze bedzie szło cos nie tak albo niespodziewanie szybko to juz im dam znać ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 18:19

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, jak tak dalej dzieciaczki sie beda sypac, to nienwiem ile dotrwa do tego wrzesnia :/ oby z Zuzia wszystko bylo ok.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Z wagą Zuzi chodzi raczej o to, że jest za mała. Już ostatnio malutka miała 2800. Dzisiaj lady mi napisała smsa: "No i szpital mała ma tylko 2 kg 800 i czekamy na decyzję czy indukcja czy cesarka".
    Moze byc tak, ze skoro lozysko jest juz III stopnia to nie dostarcza malej wszystkiego co potrzebne do rozwoju i jej dalsze pozostanie w brzuszku jest ryzykowne. To sie jakos nawet medycznie nazywa ale zapomniałam jak :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

KathleenPL, Kasiarzynka, trix lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Skabarka :) Teraz zbieram się na szkołę rodzenia. Odpiszę, kiedy wrócę.

skabarka lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny jak ja bym nagle zniknela to no worries, ze nie macie mojego numeru telefonu. Ja ZAWSZE pisze do Was z telefonu :) komputer przy obecnych smartphone'ach poszedł prawie do lamusa ;) wiec napisanie na forum nie bedzie mnie kosztowalo wiecej wysiłku niż napisanie sms'a.
    Jesli nie bede tu pisać tzn, ze nie mam glowy również do smsów ;) ;) ;)
    Ja dokładnie tak samo. Na forum piszę w 90% z telefonu albo tabletu. Na komputerze głównie wtedy jak chcę wstawić fotkę, bo tam jednak łatwiej. W szpitalu mam wifi, plus smartphone z pakietem internetowym, więc u mnie kontakt jest identyczny przez sms czy net, nawet łatwiejszy przez sieć, o smsach zdarza mi się regularnie zapominać :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    przepraszam wiem że to literówka ale aż śmiechem wybuchłam :D <ot głupawka> nie zabijaj w te normalne ;) weeź ;)

Heheheeh.... aż się popłakałam ze śmiechu ;D ;D ;D
    zabijac nie będę... obiecuje... ;D

edit: tak to jest jak się pisze z telefonu =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 18:49

skabarka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja dokładnie tak samo. Na forum piszę w 90% z telefonu albo tabletu. Na komputerze głównie wtedy jak chcę wstawić fotkę, bo tam jednak łatwiej. W szpitalu mam wifi, plus smartphone z pakietem internetowym, więc u mnie kontakt jest identyczny przez sms czy net, nawet łatwiejszy przez sieć, o smsach zdarza mi się regularnie zapominać :P
    to samo i u mnie:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
‹‹ 1788 1789 1790 1791 1792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ