Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżuls wrote:700g na miesiac to raczej nie za dużo... moja w 3 tyg przybrała ok 600g. Pamiętajcie, ze cukrzyca działa w obie strony - można urodzić za duże (makrosomia) i za małe dziecko (hypotrofia). Chyba że nie chodziło do końca o wagę dziecka, ale o niebezpiecznie skaczące cukry.
Lady, trzymam kciuki! Ciążę masz już prawie donoszoną, dacie radę!
Ja dziś dostałam o diabetologa skierowanie do szpitala na 28.08, "o ile nie rozsypie się Pani wcześniej"
Dopiero dziś sprawdziłam skrzynkę i widze, że mam tam numery telefonówZaraz odsyłam mój
28.08 cesarka:)? Mój termin:) Ciekawe kiedy moje dziecię postanowi się urodzić, daję mu dwa tygodnie i niech wychodzi hehe. -
Nancy87 wrote:28.08 cesarka:)? Mój termin:) Ciekawe kiedy moje dziecię postanowi się urodzić, daję mu dwa tygodnie i niech wychodzi hehe.
18.08 idę na usg do mojego prowadzącego, żeby oceniłkiedy przyjmie mnie do siebie.
-
Nie ważne ile mała Zuzia waży ważne by była zdrowa i Lady też.
Ja właśnie sączyłam prasować pościel małej i już mam z głowy. Jakaś energia we mnie wstąpiła i sprzątam, piorę, gotuje.
Dokładnie tak jak Dżuls mówi cukrzyca działa w dwie strony. U nas mała cały czas 30-40 centyl a cukrzyca od początku ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 17:56
-
nick nieaktualny
-
agatka196 wrote:Nie ważne ile mała Zuzia waży ważne by była zdrowa i Lady też.
Ja właśnie sączyłam prasować pościel małej i już mam z głowy. Jakaś energia we mnie wstąpiła i sprzątam, piorę, gotuje.
Dokładnie tak jak Dżuls mówi cukrzyca działa w dwie strony. U nas mała cały czas 30-40 centyl a cukrzyca od początku ciąży.agatka196 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nancy87 wrote:No to ja dodam tylko, że lady ma już 2 cm rozwarcia i ma do poniedziałku chodzić i się rozkręcać.
Lilla sterydy podają chyba tylko do 35 tygodnia.
Rozne sa szkoly. Spotkalam sie tez z tym, ze sterydy podawane sa do 38tc.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Dziewczyny jak ja bym nagle zniknela to no worries, ze nie macie mojego numeru telefonu. Ja ZAWSZE pisze do Was z telefonu
komputer przy obecnych smartphone'ach poszedł prawie do lamusa
wiec napisanie na forum nie bedzie mnie kosztowalo wiecej wysiłku niż napisanie sms'a.
Jesli nie bede tu pisać tzn, ze nie mam glowy również do smsów
Ja nawet chyba do rodzicow napisze po fakcie, żeby mi glowy nie zawracali i nie dzwonili co 10 min czy to juz
Noooo chyba, ze bedzie szło cos nie tak albo niespodziewanie szybko to juz im dam znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 18:19
-
O kurcze, jak tak dalej dzieciaczki sie beda sypac, to nienwiem ile dotrwa do tego wrzesnia
oby z Zuzia wszystko bylo ok.
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Nancy87 wrote:Z wagą Zuzi chodzi raczej o to, że jest za mała. Już ostatnio malutka miała 2800. Dzisiaj lady mi napisała smsa: "No i szpital mała ma tylko 2 kg 800 i czekamy na decyzję czy indukcja czy cesarka".
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
4me wrote:Dziewczyny jak ja bym nagle zniknela to no worries, ze nie macie mojego numeru telefonu. Ja ZAWSZE pisze do Was z telefonu
komputer przy obecnych smartphone'ach poszedł prawie do lamusa
wiec napisanie na forum nie bedzie mnie kosztowalo wiecej wysiłku niż napisanie sms'a.
Jesli nie bede tu pisać tzn, ze nie mam glowy również do smsów
-
skabarka wrote:przepraszam wiem że to literówka ale aż śmiechem wybuchłam
<ot głupawka> nie zabijaj w te normalne
weeź
Heheheeh.... aż się popłakałam ze śmiechu
zabijac nie będę... obiecuje...
edit: tak to jest jak się pisze z telefonuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 18:49
skabarka lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Ja dokładnie tak samo. Na forum piszę w 90% z telefonu albo tabletu. Na komputerze głównie wtedy jak chcę wstawić fotkę, bo tam jednak łatwiej. W szpitalu mam wifi, plus smartphone z pakietem internetowym, więc u mnie kontakt jest identyczny przez sms czy net, nawet łatwiejszy przez sieć, o smsach zdarza mi się regularnie zapominać